Inlägg

Inlägg som CineFX har skrivit i forumet
Av CineFX

Ansökan

Skickade ansökan. Heter joelllarsson på psn.

Av CineFX

Okej jag vänder på det hela.
Vi säger såhär då jag har Cola, Fanta & Sprite. jag har 10 av varje. när jag har sålt en cola så skall det bara finnas 9 kvar. och efter dom 9 är sålda så ska det inte gå att sälja fler. Går detta att göra utan en databas?

I det andra systemet bokas det bara hotellrum därför vet inte den om hur många biljetter som finns kvar.

Av CineFX

Oj var nog lite otydlig.

Tanken med det hela är om jag exempel ska boka in dig på en konsert på ett vist hotell som har x biljetter så gör jag det i ett annat system som inte vet hur många biljetter som finns. Därför måste jag kolla detta i detta skript jag skall göra nu. Som endast behöver veta vilket hotell det gäller samt vilket datum och hur många biljetter som finns kvar på hotell x. Ingenting annat

Av CineFX

Boknings system med HTML?

Hej,

Jag ska göra ett "intänt" bokningssystem på jobbet som inte behöver vara så avancerat och kan dock inte använda mycket mer än HTML eller ASP utan databas.

Det jag vill kunna göra är på något sätt en databas som kan hålla koll på hur många biljetter som finns kvar till respektive konsert samt respektive hotell. Viktigt då att när jag bokat en ex: 2 biljetter till Bruce Springsteen i systemet och det fanns 30 biljetter från början så skall det ändras till 28 efteråt.

Går detta att göra med exempelvis bara ASP eller bara HTML4?
Och vart kan man läsa på lite om detta?

MVH

//Cine

Av CineFX

Vi har köpt ett färdig koncept ifrån starweb och sedan har vi editerat lite i designen.
Vad är det som får den att kännas så simpel? Känns den inte trovärdig på något sett eller vad får du för intryck?

Av CineFX

Kritik på ny kläd shop?

Hej,

Jag skulle vilja ha lite kritik/ feedback på en ny kläd shop som jag och 2 kompisar till har startat för 3 veckor sedan. Kritik i alla former behövs!

Tack på förhand!

Adress: Sandra Garcia Sweden

//Joel

Av CineFX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av janee
Passivt HD4850 och HDMI med adapter http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=340702

Är detta ett prisvärt kort?

Av CineFX

Någon som har något annat tips på ett passivt kylt grafikkort med HDMI?

Av CineFX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
Följande grafikkort är....... vilka?

Oj hehe

Grafikkort

Av CineFX

HDMI Med Ljud?

Har sökt runt lite men kan inte hitta om följande grafikkort kan sända HDMI med ljud?

Någon som har en aning?
Undrar även om det är värt sina pengar, spelar knappast någonting skulle kunna vara CS någon gång ibland.

Tack på förhand.

PS, finns det inte HDMI med ljud så kanske du vet något annat kort som är ljudlöst men klarar detta?

Av CineFX

Hej.
Någon som har löst problemet?
Jag har precis samma spec som er andra och datorn håller på att starta om sig vid uppstart. Jag får trycka på reset knappen inne på moderkortet ibland för att den ska starta upp redigt. Jävligt störande. Men har inte orkat ta mig tid till att lösa problemet fören att jag läste om att andra med samma spec har liknande problem. Så har någon löst detta?

Av CineFX

ÅÄÖ i Mail

Hej har lite problem med att ÅÄÖ inte kommer med i mailet som kommer via ett formulär på hemsidan.
Är det något som skall läggas till här? vill bara tilläga att på själva sidan så syns ÅÄÖ hoppas att någon förstår vad jag menar

<!-- START SUBMIT --> <script language="javascript"> if(document.form_467_1){ document.form_467_1.action = '../sitedirect_function/function_forms.php?sitedirect_page=12584_ALL&sitedirect_target=sitedirect_show&sendmail=true&lang=SWE'; document.form_467_1.target = 'sitedirect_show'; document.form_467_1.method = 'POST'; } </script> <td align='left' valign='top' style='padding-top:15;height:10;text-align:left;vertical-align:top;' > <input type="hidden" id="_to" name="_to" value="info@******"> <input type="hidden" id="_from" name="_from" value="info@****"> <input type="hidden" id="_subject" name="_subject" value="Meddelande från Kontakt online"> <input type="hidden" id="_pretext" name="_pretext" value=""> <input type="hidden" id="_posttext" name="_posttext" value=""> <input type="hidden" id="_thankyou" name="_thankyou" value="12584_ALL"> <input type="submit" name="" value="Skicka" style="height: 20px; font-family: verdana,arial; font-size: 10px;"></td> </form> </tr> </table> <!-- END SURFACE [1]-->

Av CineFX

Tack för många bra svar.
Nu kommer då nästa fråga, vart ska man söka efter en kodare? Och kan man på något sätt ta reda på hur lång tid det kommer att ta?

Av CineFX

Kodnings jobb?

Jo det är så här att jag har en comunity som börjar bli rätt så stor och där koden både för Mysql och PHP är rätt så trasslig och behöver därför anställa någon som har tid för att optimera hela sidan. Det är ett rätt så stort projekt och kommer att ta ett antal timmar att få ordning på allt.
Nu är min fråga vad är en rimlig lön för en kodare? Samt vad är bäst för båda parter en fast "lön" för hela arbetet eller timlön? Och ni som undrar så är detta inget svart jobbs arbete. Om det är något jag har missat så är det bara att fråga.

Tack på förhand!

Av CineFX

Dns server?

Har dykt på ett irreterande problem

Jag ska ändra dns server på min linux burk och går in i /etc/resolv.conf och ändrar. Sen startar jag om servern och så kommer den gamla dns-servern upp där igen nån som har något tipps..

Tack på förhand hoppas att ni förstår vad jag vill göra!

Av CineFX
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blubben
Jag skulle nog rekommendera att köra på en färdig server, det är klart enklast och mest driftsäkert.
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010105493
Denna verkar vara lagom, möjligör utbyggning med 6 st lediga minnesplatser och 1 ledig cpu plats där den upptagna är en quad core xeon.
Dock blir det ju tillägg för att du ska få 2GB minne.

Eller köper du den privat så att det blir inklusive moms för då är ju denna lite dyr

hmm den Servern med hd och 3 GB ram blir 30 000 Vill gärna ha tipps på nån server med i alla fall 3GB ram och hd för runt 20 000.

Tack på förhand.

Av CineFX

Tack för alla svar!

Är det nån som är duktig på färdiga servrar? Typ från HP eller övriga märken? Vår budget är maximalt 20 000. Bara så att man har nått att jämföra med. Det är inte små pengar vi pratar om så därför vill jag vara på min säkra sida innan jag beställer!

Tack på förhand.

Av CineFX

Hmm krypto1t eller någon annan vad ska man då satsa på för moderkort?

Av CineFX

Vad skulle priset bli på ett sådant paket? Det är ju inte så mycket dyrare att ha en 2U på PRQ i månaden.

EDIT: Budgeten räcker nog inte till det varje månad så det får bli en 1U server i alla fall.

Av CineFX

pa1983 : Det låter helt klart intressant. Men det ser inte så upgraderings vänligt ut för en framtid? Men helt klart intressant. Tack för tipset.

Nån mer som har nått tips? Så man har lite att gå på?