Inlägg

Inlägg som Olegh har skrivit i forumet
Av Olegh

Nej, svärtan på en VA-panel är märkbart bättre än på en IPS med snarlik kvalité.

Av Olegh

Alltså, i slutändan måste du ju fråga dig själv om det är värt det. Jag kan inte det här med relationer alls, så jag begriper kanske inte helt och hållet, men låt dig inte bli hunsad.

Hjälp henne för att du vill, inte för att värja dig mot hennes hot.

Av Olegh

Har fnulat en hel del på att köpa den här skärmen. Var riktigt nära när netonnet hade den för 4k.

Å ena sidan så tror jag att den här pixeldensiteten passar mig med taskig (korrigerad) syn bra, men geeken i mig vill ju hellre ha en 4K-skärm, även om det kostar.

Av Olegh

Om det är "enligt tingsrätten" som hon ska få träffa sin dotter två gånger i månaden så låter det ju inte som din sambo och hennes ex är särskilt bra vänner.

Jag har extremt svårt att tro att ni kan tvinga pappan att betala. Helt ärligt så tycker jag det vore fel om ni kunde. Det bästa/enda alternativet (om det verkligen är helt kört med pengar just nu) är förmodligen att be honom att pröjsa, för hans dotters skull. Jag tycker inte heller att du ska dra på dig privata skulder för din sambos räkning, även om du säkert vill göra så mycket du kan. Du måste ta ansvar för din egen ekonomi i första hand.

Av Olegh

Det som är skillnaden här är ju dock innerväggarna. TS har ju sagt att han har dimensionerat uppvärmningssystem innan, men utan tidskrav. Kruxet här blir alltså hur stor effekt som går in i innerväggarna (dvs ut från vår "kontrollvolym" som bara representeras av luften) kontra hur mycket effekt som går ut genom ytterväggarna.

Av Olegh

3000(1.043^8-1)/(1.043-1) = 27939.92

Av Olegh

Det är en ganska långsam uppvärmning ändå, så min känsla är att innerväggarna kommer ha en ganska hög medeltemperatur efter dessa 3h, kanske 40-50C.

Jag skulle testa att räkna med olika uppvärmning av innerväggarna och se hur det slår på effekten. Slår det jättehårt så får man räkna noggrannare på hur varma väggarna faktiskt blir.

Edit: Jag ångrar mig, 40-50 är nog för högt. En bättre jämförelse vore kvoten mellan area_innervägg*värmeövergångstal_innervägg och area_yttervägg*värmeövergångstal_yttervägg

Av Olegh

Det är ett komplext problem med väldigt många inverkande faktorer och det går alltså att förenkla på massvis av olika sätt som ger olika noggrannhet på svaret.

Eftersom du skriver projekt och inte uppgift så är nog tanken att du ska stolpa upp alla inverkande faktorer och först efter något slags överslag eller teoretiskt resonemang välja att försumma just den aspekten eller ej.

Jag tycker verkligen att du borde förkovra dig i din kurslitteratur, frågan om vad som primärt dimensionerar effekten borde du verkligen kunna svara på själv..

Av Olegh
Skrivet av MatsSvensson:

Knappast framtidssäker, när den saknar hdmi2 mm.

Hoppas på en ny modell snart.

Skumt att det inte har hänt ett smack på ett år nu.
Var är alla stora UHD-skärmar?

På TV-sidan har det tom gått baklänges, och den enda tillverkaren som hade DP på sina skärmar (Panasonic) har slutat.

Traditionellt sett så har jag upplevt det som att datorskärmar har jäkligt långa produktcykler jämfört med annan konsumentelektronik. Nu de senaste två åren-ish så har det ju verkligen börjat röra på sig inom gaming-segmentet och i viss mån bland andra skärmar också pga att tillverkarna hittat på ett nytt format (21:9), nya storlekar samt introducerat 4K.

Den här har liksom redan "det nya", så av den anledningen skulle jag försöka hålla förväntningarna på en låg nivå.

Av Olegh

Det står dig såklart fritt att välja att aldrig dricka. Kom dock ihåg att ingen kommer ge dig en klapp på axeln för att du aldrig ens testat.

Det är en laglig drog, ja, samt ett inslag i svensk kultur. Den absoluta merparten människor upplever att alkoholförtäring i lämplig mängd ger en positiv nettoeffekt i deras liv. Många upplever nära på noll i negativa effekter och många gör bort sig rätt ordentligt, men tycker ändå att det på plussidan väger upp. En något mindre andel människor klarar inte av alkohol alls, utan förvandlas till grottmongon och/eller utvecklar beroende. Om man utifrån den positionen gör ett val att inte dricka alls så har man en konkret anledning.

Av Olegh
Skrivet av danielsan123:

Hann precis beställa en Sandisk Connect wifi disk före lunch för 399 kr. Nu är den uppe i 999 kr.

Vad har den för användningsområden egentligen?

Av Olegh

Prata med dina föräldrar och kom ihåg att det är dom som bestämmer. Finns det pengar att tillgå så kan du säker få lite extra kosing om du erbjuder en motprestation.

Av Olegh

Vilket företag rör det sig om? Det låter ju helt befängt att man inte är mer angelägen att rätta till sin dundertabbe.

Av Olegh
Skrivet av babgjyshi:

Är det en dammsugarpåse? Eller är det något annat? Man ser knappt vad det är.

Skickades från m.sweclockers.com

Skön omväxling med tanke på alla latmaskar som laddar upp halvsuddiga bilder på tjugoelva megapixel direkt från kameran

Av Olegh

Det som gör detta till en stor risk är att PR-vinsten är ofattbart svårt att uppskatta på förhand, samtidigt som projektet borde innebära en betydande kostnad.

Att omedelbart (typ) fasa ut det hela om det visar sig att det inte alls ger någon vidare ROI kan istället skapa en skopa badwill eftersom man framstår som att man inte kan hålla vad man lovar.

Av Olegh

Har svårt att fatta på rak arm hur man stolpat upp ett business-case för det här..

Av Olegh
Skrivet av e3henri:

Den finns att köpa i Sverige nu, vilka de andra 16 länderna är spelar väl inte så stor roll?

Den dök upp där typ samtidigt eller bara någon minut efter mitt inlägg.

... men nu kan jag inte lägga en beställning. Får bara det extremt hjälpsamma felmeddelandet "Ett fel uppstod när köpet bearbetades. Försök igen senare". Har testat på två datorer nu så då är det väl nå skit med kontot -.-

Edit: Google Play och Google Store är så pass tätt sammanlänkat att det måste finnas ett giltigt betalningsalternativ inlagt i Google Play för att man ska få ta sig vidare till kassan i Google Store. Ok, jag lyckades räkna ut det, men det hade ändå varit schysst att printa ut den infon som en grej att kontrollera. Oftast så får man ju fylla i sina adress- och betaluppgifter i kassan om man inte redan har sparat allt de behöver veta i ett konto. Och det visste ju jag, att de inte hade all info. Aja.

Av Olegh

Givet köp!

Edit: Den skulle vara tillgänglig i 17 länder, någon som har sett listan?

Av Olegh

Läser ofta, skriver då och då. Har tyvärr väldigt sällan något positivt/konstruktivt att tillägga. En del inlägg (merparten hoppas jag) är undantagsfall och en del onödiga inlägg postas i brist på självkontroll.

Av Olegh

Den är ju dock omöjlig för en schysst ljudsetup och kabeldragning blir jobbigt om man vill koppla ihop tv, stereo och dator.