Inlägg

Inlägg som sher!kan har skrivit i forumet
Av sher!kan

brake clean kan du köra med annars för kylpastan, bara spruta på sen hålla moderkortet så det kan rinna bort utan att rinna längs kortet. Ser inte heller riktigt vart de skulle vara av men som de andra säger.

Av sher!kan

Produkt: HyperX CloudX Chat headset för Playstation
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingtillbehor/gami...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5204540
Pris: 39kr

Av sher!kan
Skrivet av daa_grinch:

Headset till ps4

Köpte till grabben, så nu kan han lira fortnite på den konsollen med

https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingtillbehor/gami...

39kr

Gäller till 14e

tack för tipset, fanns även till xbox. 39kr

https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingtillbehor/gami...

Av sher!kan

Helt makalöst tycker jag när jag läser i tråden hur många som faktiskt verkar leva för sina jobb och svarar gratis i samtal osv utanför sin arbetstid. Man ska inte leva efter sitt jobb, det har man för att få sin lön om man nu måste ha ett jobb.
Har jobbat hela livet och aldrig någonsin lyft ett finger utöver de tider jag är anställd för att jobba, ringer någon under rasten eller efter jobbet så har jag aldrig svarat, och under semestern likadant.

Tror bara att många måste vakna upp och inse att man ska inte göra saker för jobbet, det gör man tillräckligt under timmarna man jobbar, och man jobbar mer än tillräckligt i sitt liv.

Och angående telefonen, skaffa dubbla simkort och kör med "fokus" så du filtrerar bort alla samtal från icke kontakter tex efter sluttid, eller lägg arbetsnummer i en grupp för sig, så filtreras det bort per automatik

Av sher!kan
Skrivet av sweisdapro:

Låter normalt, dels är det hög energidensitet på chippen, dels pushas det högre spänning under idle för att snabbt kunna höja och sänka frekvensen efter behov.
Du kan testa att pilla med Curve Optimizer i bios för att sänka tempen något

efter lite trixande med curve optimizer så har jag lyckats få ner tempsen till ca 33-37 grader idle och ca 65 grader vid spelande, så nu känns det bättre tack för tipset

Av sher!kan
Skrivet av sweisdapro:

Låter normalt, dels är det hög energidensitet på chippen, dels pushas det högre spänning under idle för att snabbt kunna höja och sänka frekvensen efter behov.
Du kan testa att pilla med Curve Optimizer i bios för att sänka tempen något

Tack för svar, ska kika lite på det. Samt se hur tempsen beter sig när jag börjar klocka upp den.

Av sher!kan

Jag uppgraderade nyligen till en 5700X, mina temps i load ligger max på ca 74grader, men i idle ligger den ca 37-43grader.. har en Kraken x63 kylare, med min förra cpu låg jag på ca 26-31 grader idle.
Låter det normalt eller känns det som något är konstigt? testat dragit på ny kylpasta så det är inte ett problem..

Av sher!kan
Skrivet av Aktsu:

Argumenten du ger är ju dock inte något som är applicerbart på alla elbilar, för vissa elbilar är det 2-3h laddtid först om du ska köra 150-200 mil samma dag och 35 mil kräver ingen laddning alls även i motorvägsfart vintertid. För många med elbil så är snarare verkligheten att Stockholm - Jämtland innebär ett till två stopp på totalt kring 30 minuter även på vintern, vilket såklart kan göra att elbil inte fungerar för dig.

Elbilar är såklart inte för alla och du kanske är en av dem, men att förkasta alla elbilar med hyperboler ger ingen vettig diskussion. Det är det som brukar vara tröttsamt när man kört elbilar i 6-7 år, folk som överdriver kraftigt hur dåligt det är att göra långresor med elbil med argument som bara stämmer för vissa elbilar.

Vilka elbilar klarar att hålla 120km/h på motorväg 35mil i minus 10grader?
Hade nöjet att åka med en xc40 med long range(54mil räckvidd eller något sådant). Skulle köra Malmö-göteborg först någon mil i malmö för att sedan köra motorväg, höll ca 130km/h i minus 8 grader. Behövde stanna och ladda i varberg för att klara av att komma till göteborg+att vi skulle lämna av 2pers så lite mer körning(max 1 mil). Anser att detta är rena skämtet och en resa ner i Europa med elbil hade ju inte varit görbart om man nu inte vill åka i ca 80 genom autobahn och även på det stanna flertalet gånger, hade tagit extremt lång tid, med en förbränningsmotor brassar du igenom hela tyskland på en tank i stort sett och kan hålla bra hastighet på det.
Elbil i stadstrafik i all ära men så fort du ska åka längre är det en pina, jag förstår att många försöker hålla minen och påstå att det inte är jobbigt, men vet man så vet man.

Av sher!kan

Uppgradering av dator då moderkortet brickades

Tjena, måste uppgradera datorn då moderkortet gick åt igår vid flashning av bios..
tänkte först köpa ett beg moderkort men var svårare hitta än tänkt och det jag hitta var för dyrt så lägger hellre pengar på uppgradering.

Det jag kört på är ett MSI Z490 MPG gaming, 10600K cpu och ett par DDR4 16gb minnen.

Så jag funderar nu på att gå över till AMD cpu. Har kikat på att köpa enda ryzen 7 5700X alternativt 7600/7600X. Moderkort ASUS PRIME X670-P-CSM det passar 7600/7600X Kostar 2290kr på webhallen just nu. eller är det onödigt bra moderkort?
Moderkort till 5700X har jag kollat detta: ASUS TUF GAMING B550 PRO kostar 1790kr på webhallen.

Min fråga egentligen är det värt att köpa 7600/7600X istället för 5700X? Vinner jag något/mycket på det? Värt att säga är ju att kör jag på 5700X så kan jag använda mina DDR4 minnen från mobot som gick åt.. Pris skillnaden blir ju ca 2000kr totalt, är det värt det?

Eller är jag helt ute och cyklar och borde köpa något annat?

Av sher!kan
Skrivet av Alastor Moody:

1 000 kr är löjligt lågt men 4 000 kr låter i överkant. 2 500-3 000 kr tycker jag låter rimligt för en person.

Helt rätt, för 2500-3000kr kommer man undan med och då äter man bra mat under veckorna och gör lite större kok så man får lådor. Och i den pengen finns det utrymme för att lyxa till det lite under helgerna.

Finns ju självklart massa olika sätt att vara ekonomisk på men 1000kr för mat en månad så försvinner ju en stor del av livsglädjen? vad äter man ens? havegrynsgröt till frukost och lunch och en linsgryta till middag varjedag?

Av sher!kan

har du spårningsnumret är det ju inga problem? tror du att tradera försöker blåsa dig eller vad?

Av sher!kan

bränner du in din gjutjärnspanna med jämna mellanrum och inte diskar den med diskmedel, har den ett bättre nonstick än en teflon panna. De som ofta klagar på gjutjärnspannor är såna som står och diskar dem i diskmedel och aldrig oljar in dem och klagar på att det bränner fast och rostar.
Lär er hur man tar hand om saker så älskar man sen en gjutjärnspanna, helt oförstörbara och klarar alla temperaturer.

Scanpan ser jag många rekommenderar och har haft en sån i ca 2,5 år nu, men den åker i sopen idag eftersom den blir likadan som samtliga teflonpannor

Av sher!kan
Skrivet av NodCommander:

Fossilbolag som drar nytta av vanliga stackars människor, säg att det inte är sant!

tror ni att detta är enbart kopplat till bensinbolagen? Varenda företag i Sverige gör likadant hela tiden, staten också.

Av sher!kan

man kan aldrig sägas upp pga arbetsbrist och sen återanställas på sämre villkor.

att du inte är med i facket är helt rätt av dig, de hade inte hjälpt dig iallafall i detta ärende, de vet om detta och har självklart godkänt detta redan. De sitter i knäna åt speciellt kommunerna.

Av sher!kan

Låter ju väldigt märkligt varför man byter hela hjulnavet? en bult går ju att byta?

och med vänster tpms, stog de för bytet av den eller ska du betala saker de förstör?
vilken firma gäller det? anmäl till ARN till att börja med, jag skulle ju dock krävt redan från första början att de skulle laga allt de pajar.. en hjulbult måste man ju i stort sett vara hjärndöd om man lyckas paja vid ett däckbyte

Av sher!kan
Skrivet av benjazvard:

Nån som fått sin tv skickad som är beställd ifrån Lg? Och vet någon om c3 77 tum någon gång varit i lager eller bara 65 tummarn och neråt som funnits?

vi är väl många som fått c3 levererade här på forumet inklusive mig från LG.

Av sher!kan
Av sher!kan

Menar du att du har en max budget på 5000kr? eller menar du att du inte kan lägga mer än 5000kr på ett GPU tex? Det som kostar är ju just GPU och möjligen CPU, men absolut bara GPU av samtliga delar som enskilt..

Av sher!kan
Skrivet av tonii:

Du borde läsa på vad en diktatur är innan du uttalar dig nästa gång. Att folk går ihop och kämpar för en gemensam sak är så långt ifrån en diktatur man kan komma. Företag är närmare diktatur i struktur än vad fack är.

Det finns inget företag som tvingar dig jobba för dom, passar inte avtalen som erbjuds är det bara ta något annat. Men detta är något värre, när arbetarna är nöjda och som jag förstår det, de flesta har bättre avtal idag än med kollektivavtal. Så tycker jag det är ett jävla sätt att göra, tycker det liknar diktatur, då i en demokrati lyssnar man på majoriteten av folket, i detta fall arbetarna.

Riktigt härligt i detta fall att tesla inte låter sig köras över av slapptaskarna i metall med flera.

Av sher!kan
Skrivet av SUMITOMO:

Vad har du för källa till dina påståenden?

Nära vänner

Skrivet av joakim99:

Där jag jobbar gör vi inte någon åtskillnad på om man är med i facket eller inte. Vi göra inte heller åtskillnad på om man är man eller kvinna eller om man är svensk medborgare eller inte utan det är prestationen som räknas. Det kanske är annorlunda där du jobbar?

Självklart inte, men om du inte förstår så, är arbetet kollektivt anslutna och i detta fall Metall så är det dem som förhandlar och gör klart lönerna för folk i samråd med företaget.