Fook

Hedersmedlem

Namn
Lennart
Plats
Oslo
Sysselsättning
Utvecklingsingenjör
Registrerad
2001-06-20
Senast aktiv
2019-01-15 20:23

Artiklar

Kommande moderkort från MSI

MSI visade upp både de första moderkorten för Sandy Bridge samt billigare modeller med Lucid Hydra under Computex Taipei.

Tjuvtitt på Fractal Designs nya chassin

Även svenskar tar tillfället i akt och visar upp nya produkter under Computex Taipei. SweClockers fick i torsdags en förhandsvisning på Fractal Designs kommande chassin.

EVGA satsar åter igen på Europa

Häromdagen hade SweClockers en pratstund med EVGA. Det framgick att de nu åter igen satsar på den Europeiska marknaden, denna gång med samma recept som det företaget använder i USA. Man visade även upp ett par nya produkter.

Antec lanserar nya nätdelsserier

Under Computex 2010 lanserar Antec två helt nya nätdelsserier. Sortimentet utökas med dels prestandaserien High Current Pro, dels den billigare High Current Gamer.

Gigabyte på Computex Taipei 2010

Taipei är Gigabytes hemmaplan och inför Computex Taipei har man inte sparat på krutet. Här kommer en genomgång av företagets grafik- och moderkortsnyheter.

Asus använder Hydra på ett helt nytt sätt

Asus visade idag upp konceptmoderkortet ROG Immensity med både Lucid Hydra och inbyggt diskret grafikkort från AMD.

Sapphire utvecklar utökat stöd för Eyefinity

Grafikkortsmakarna Sapphire planerar en specialvaraint av Radeon HD 5770 där HDMI och DVI kan användas för Eyefinity.

Datorchassit In-win Silencer visas i Taipei

Under Computex Taipei 2010 visar chassitillverkaren In-Win upp modellen Silencer med en påkostad lösning för ljuddämpningen. Chassit har redan fått pris för sin design.

AMD demonstrerar Fusion APU under Computex Taipei 2010

Tidigt idag höll AMD sin presskonferens under Computex Taipei 2010. För första gången någonsin demonstrerades en AMD Fusion APU live.

NZXT visar upp kommande produkter

När NZXT smygvisar chassit Phantom samt en ny serie nätdelar under Computex är SweClockers framme med kameran. Även en ny fläktkontroll hamnar på bild.

Intel håller hov i Taipei

Intel presenterade idag få överraskningar för en samlad press i Taipei, då både nya Atom samt Core i7 875K och Core i5 655K redan var förväntade. Istället var det mycket fokus på framtiden för Atom och satsningen på MeeGo.

Computex 2010 öppnar snart

Den 1 Juni öppnar datormässan Computex Taipei 2010, men redan idag visade några aktörer upp nyheter. SweClockers är i år på plats och kommer rapportera löpande.

MSI visar upp allt-i-ett-dator med 3D

MSI förhandsvisar nya datormodeller på sitt huvudkontor i utkanten av Taipei. Även om många av dem redan visats på Cebit väckte en allt-i-ett-dator med stereoskopisk 3D extra mycket intresse.

Uppvärmning inför Computex Taipei

I början av juni är det dags för Computex Taipei, denna gång för trettionde gången. Arrangörerna trissar upp förväntningarna inför årets mässa och SweClockers rapporterar från den första pressträffen.

Framsteg för fasväxlande minne

Intel och Numonyx staplar fasväxlingsminne på höjden för att öka minnesdensiteten – en teknik som kan dyka upp i framtidens SSD-enheter.

Vad ersätter hårddisken?

Forskare vid Carnegie Mellon University har undersök vilka minnestekniker som kan tänkas ersätta de mekaniska hårddiskarna år 2020.

13 nätaggregat

En ofta översedd komponent i datorn är nätaggregatet, men det är en av de viktigare i systemet. Här kan valet av modell vara mer viktigt än man tror. Även om processortillverkarna nu arbetar för att sänka förbrukningen har kraven på att leverera en hög uteffekt (W), och att ge stabil spänning, ökat mer och mer. Framförallt är det grafikkorten som kräver en hel del. Därför är det nu dags att se närmare på 13 nätaggregat från 500 till 700 W.

Chenbro Genie

Chassin

Idag skall vi titta närmare på Genie-serien, närmare bestämt SR10405, en modell som ännu inte finns i Sverige. Den är klassad som en så kallad "Entry Level Server"-låda och är gjord för att inhysa mindre servrar och kraftfulla arbetsstationer - perfekt för datorer med dubbla Athlon eller Pentium Xeon processorer. Kanske den även passar överklockare med extra krav på kylning?