Inlägg

Inlägg som Pudeln har skrivit i forumet
Av Pudeln

4100 plus frakt

Av Pudeln

3800 + frakt

Av Pudeln

Hej jag har skickat PM
Mvh

Av Pudeln
Skrivet av Niivpzi:

Säg mig vad skillnaden är ifall det är Amerika eller Kina som spionerar?
Vet inte, känner mig säkrare med kinesernas spioneri än amerikas... Asiat länder är oftare lite snällare och har mer hjärta.

Xi har ökat förtrycket på senare tid likt Diocletian gjorde i Romariket. Han förtrycker inte bara kristna utan har utökat det till muslimer och andra som inte köper Maoismen rakt av och satt dem i indoctrineringsläger osv.

Dålig utveckligen i USA men det är nog långt kvar innan vi ser liknande i där. Men jag håller med om att det blivit värre de senaste decennierna även in USA och här i Sverige.

Att tro att Kina är "snällare" är naivt och du vet det. Antagligen har du någon slags idiologisk anledning till det du skriver eller så är du väldigt godtrogen. Åk och testa att bryta mot lagen i USA och sen gör det i Kina och se hur du hanteras av lagens process och rapportera tillbaka sen här.

Av Pudeln

Gregorisk sång. Anfader till klassisk musik.

Av Pudeln

@MikaelSwahn:

Det spelar ingen roll ifall Nvidia gör bättre GPU eller inte. De lyckades få "mindshare" och sålde bättre än AMD även när AMD gör bättre GPU.

Gamervärlden är en kyrka eller kult om du vill helt enkelt.

Av Pudeln
Skrivet av Vangen:

Det är ändå samma, bara högre klockat.

De med 1800x brukar få stabilare minnesklock, vad jag förstått. Hur som helst är de binnade och prisdeltat är helt ok nu.

Av Pudeln
Skrivet av DavidtheDoom:

Nej, olika applikationer kräver ju olika typer av utformning.
I en serverhall är ju inte ens en tyst fläkt intressant utan det är ju bara pålitlighet som gäller.

Skulle säga att pålitlighet ligger rätt så högt även i arbetstationer.. De som ljudmixar prioriterar lågt buller högre än andra kunder visst men de är vanligtvis beredda att pynta för en Noctua eller annan premium kylning (för de vill särskilt ha lågt buller på load och inte bara idle) för övriga är lågt buller en bonus och ingen prio.

Byggde specialanpassade arbetsstationer för 10 år sen och det var bara ljudtekniker som frågade efter tyst kylning, alla andra ville bara ha säker drift (snålade). Men det kanske har ändrats sen dess..

Av Pudeln

@DavidtheDoom:

I en workstation skulle jag inte vilja att fläkten ibland stänger av sig. I en HTPC och annat utanför en produktionsmiljö visst men inte i en WS. Iaf inte med en så här "liten" kylare.

Säker drift > lågt buller.

Av Pudeln

Problemet är att minnespriser är höga. Intel hade tur när 2500K släpptes att minnesorkserna va så låga. De flesta hade råd att spontanuppgradera. Så även de som inte behövde snabbare dator kunde göra det.

AMD har tur att GPU flyger ut ur fabriksporten. Förhoppningsvis tröttnar folk på att köpa ny smartphone snart så att minnespriserna kan gå ner när väl litecoinbubblan spricker.

De gjorde helt rätt med att satsa på server. Antar att det är svårare att skjuta upp inköp där och de höga minnespriserna kanske tom slår i AMD fördel då man kan köpa mindre och billigare moduler för att uppnå samma totala minnesmängd tack vare de många kanalerna jmf med Intel.

Av Pudeln
Skrivet av Implor:

Jäkla gnäll på public service. Är bättre att få sin tv från kommersiella företag med egen agenda?

Om man ska gnälla varför inte på Comhem/Viasat/etc som först tar 300-500kr/månad och sedan visar reklam 25% av tiden? Du betalar alltså 75-125kr varje månad för att bli matad med reklam!

Man är inte tvingad att kolla på och betala Comhem. Det är skillnaden. Hur du lyckats missa det fattar jag inte.

Av Pudeln
Skrivet av Ahlen:

Helt rätt, mångfald mellan kön, ras, kultur och intellekt är extremt viktigt. Var mer en notering att det alltid ska lyftas fram. Dålig formulering från min sida.

Ja jag håller med det finns alldeles för lite kastsystem och öppet slaveri i Sverige. All kultur är bra och skall värderas lika. Utom västerländsk kultur dvs. Habeas corpus och annat tjafs som vita kristna män drivit igenom skall bekämpas med alla medel.

Av Pudeln
Skrivet av dweebenheimer:

HUR kan ni inte ge TR Topklass-stämplen när den fullkomligt krossar i9 i alla utom ett test av de som räknas (dvs allt utom spel)?! Luktar att sweclockers är uppköpta av Intel.

Tror inte det är så romantiskt utan de är nog bara rädda att tappa läsare. De flesta på Swec är gamers som kör Intel. Swec vill inte kapa av deras läsares e-penisar och få dem att logga ut för gott.

Intel under deras prestandaledning de senaste 10 åren ar fört entusiastgenren in i en slags "country club" där man visar upp sina fabrikstrimmade M5:or istället för sina egentrimmade Nissan osv. Swec och hela branschen är ett offer för detta i kombination med hur entisiastpressen vuxit till ett slags Frankensteins monster.

AMD ligger helt enkelt närmare och är de som skapade entusiastfenomenet.

AMD gör en otrolig comeback och blir sviken av pressen rejält. Intel skiter fullständigt i entusiaster, de bryr sig bara för att AMD bryr sig.

Slut rant.

Av Pudeln

Hade ändå tänkt satsa på Storage Spaces på nästa rigg. AMD verkar ju också ha ambitionen att fixa RAID så de som behöver det verkar ju kunna få det.

Av Pudeln

@SwedenVirre:

Samma nyligen med Kaverin. En liten Freezer 7 räckte för att kyla min"gamla" A10 7850K på 4.5 Ghz. Körde den mest i 4.3 dock men 4.5 va inga problem alls. Det var kislet i sig som sa stopp och inte kylningen.

Av Pudeln

Är det nått speciellt med CM "212 TR edition" följer man länken amd listar verkar man komma till en vanlig "212 LED".

Har en vanlig 212a liggande (oöppnad men ca 2 år gamnal) och det hade varit fint att kunna köra den ett tag tills plånboken är lite tjockare igen.

Av Pudeln
Skrivet av SolidReactor:

Senast med RX480 lanseringen hade en distributör i Sverige över 2000st 970 kort i lager.... vilket var troligtvis en av anledningarna till höga priset på just RX480.

Nu tror jag inte att distributörerna har överlagrat x299 plattformen, såvida intel inte försöker bryta lagen igen genom med stora lockande rabatter vid stora inköp, vilket skulle sätta distributörerna i en sits där de inte kan få sålt av x299 utan att behöva höja priset på X399.

Vi får se

Tröttsamt om det stämmer. Men jag kommer nog ändå handla från danskarna eller tyskarna eftersom det blir Asrock ifall jag kör på TR.

Skrivet av pytonOrm:

Vad är det för hype egentligen på denna Threadripper ? det är ju endå samma teknik som ryzen 7 bara det är 8 Cores / 16 Threads mer, och mera stöd för högre minneshastighet ? och sedan högre tdp är ju mindre roligt den kommer inte att klocka så värst. det är verkligen inte värt pengarna. man skulle nog behöva en lastbil med kvävetank utanför huset/lägenheten för att kyla ner denna processor 24/7

TR är till Prosumers som behöver mkt CPU och mycket minne. R7 har en del kärnor men begränsat vad gäller minne särskilt. Själv tar jag allt RAM jag kan få.

Av Pudeln
Skrivet av femkantig:

varför måste man köpa nästa nya cpu när det skiljer ytterst lite mellan olika generationer ändå... en bra cpu går på över 3k medan ett moderkort får man för runt 1k...

Om man bara lirar spel så är en ominstallation av OS en enkel sak men om man har någon slags productionsplattform så är det inte kul att köpa nytt moderkort och installera om speciellt om man har ett med NVME, USB C osv och inte vinner nått nytt i I/O.

Sen så går bättre moderkort med bra NIC osv på ca 2500 kr snarare än 1000 kr.

Av Pudeln

Snälla TDP är inte strömförbrukning utan vilken kylarekapacitet tillverkaren rekommenderar. Alltid samma gnäll i varenda AMD tråd. Mindshare järnet....

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thermal_design_power

De är självklart relaterade men inte samma sak. En tillverkare kanske vill ha snävare temperaturmarginaler än en annan tillverkare av garantiskäl eller vad de nu har för motiv.

Vill man veta sann strömförbrukning får man helt enkelt vänta på test

Av Pudeln

@RVX:

Sand är i regel kvarts. Vilket är kiseloxid. Men det finns även (pegmatit) gruvor i USA med väldigt stora kvartskristaller med hög renhet.

Man ska inte ha för mycket "postkolonial smärta" visst har väst stulit resurser från 3e världen också vidare men väst var även de första som avskaffade slaveri och bekämpade kastsystem osv (via Brittiska imperiet).
Slaveri och andra hemskheter ser vi öka analogt med hur väst idag håller på och kollapsar och tappar sitt infyltande. Slavhandeln blomstrar numera i Nordafrika som ett exempel.

Att du överhuvudetsget kan kritisera ett politiskt system är bara självklart i Väst.