Inlägg

Inlägg som niagi har skrivit i forumet
Av niagi

Detta måste jag ta och kolla när jag kommer hem

Av niagi

23 805p

Var en som blev svår, eftersom det inte var en "vanlig" streetview. Lite sämre upplösning och väldigt svårt att läsa skyltar.

1: Stora lägenhetshuset hade en skylt där det nämnde vilken stat det var i, plus med vägskylten man såg direkt när man kom in så var det enkelt att gissa stad (finns väl bara en egentligen att välja på). Som tur hette området som på lägenhetshuset och såg det väldigt snabbt. Blev enkelt då det var stora gator som man var på.

2: Jag vände och gick söderut, hamnade precis rätt då det stod klart vilken stad det var i, plus stort och enkelt arenaområde att hitta. Det och väldigt centralt, blev rätt så enkelt att hitta rätt.

3: Här var den som "förstörde" min fina runda
Lyckades inte läsa på några skyltar som gav vilken stat/stad det var i. Gissade först nordöst (typ Boston), men förutom kyrkorna så matchade det inte direkt tyckte jag. Då hamnade jag i ett val mellan Atlanta och Charlotte främst. Valde Charlotte, var väl tur då det var åt rätt håll.

4: Gick ut åt "rätt" håll så jag såg "The Arch", så staden var lätt då jag har åkt igenom där. Sedan så virrade jag runt mig när jag letade upp gatorna. Så klickade på fel sida av en korsning jag var vid. Nära men irriterande då jag hittade rätt ställe.

5: Stod på skyltarna på huset vart det var, antog rätt stad och som tur låg det centralt. Blev rätt så enkelt att hitta.

Dold text
Av niagi

15 266p

Missade rejält på första, inbillade mig att "det var för torrt" för där det egentligen var, plus att skriften matchade bättre för min gissning. Men aja, utöver den så är jag ändå rätt så nöjd med resultatet.

Av niagi

23 830p Stressigt med en minut bara men blir helt annan typ av utmaning.

Satte de två första relativt enkelt eftersom det var lätt att se vart man var efter byggnaderna.

Tredje: kände igen typen av gata och var i både staden jag gissade och rätt stad i somras så var nöjd med den lilla hjälpen som fanns runtomkring

Fjärde: Land var ganska enkelt, gissade mitt i centrum ungefär då jag inte kunde hitta något tydligt som gav mer info

Sista: Landet plockade man ganska snabbt, staden var svårare, såg en text som gjorde att jag gissade i den staden jag gissade. Som tur åt rätt håll mot där det var egentligen

Dold text
Av niagi

17 086p

Orkade inte riktigt koncentrera mig, så missade rejält på #2. Drog en chansning där.

Av niagi
Skrivet av oqvist:

De måste följa reglementet som finns. Annars blir det ju debacle som Abu dhabi ifjol. De fixade med reglementet efter spa men fick inte till det riktigt. Lär revideras igen nu efter suzuka.

Ja precis, vore konstigt om de inte skulle revidera det nu. Men håller med, de måste se till att följa det så länge det gäller.

Av niagi
Skrivet av oqvist:

Men alltså hur fasen missar ni att det ibland är hundra tusentals i publiken som kanske vill see ett race? Men nej det är bara pga konspirationer som de till varje pris vill försöka erbjuda ett race

Självklart vill ju publiken se ett race. Det vill ju alla skulle jag säga. Däremot när det, pga väder eller annan anledning, inte går att genomföra. Jag tror inte riktigt det är någon konspiration, men t.ex. Spa förra året, hur många tycker det är rätt att det delades ut poäng då? Visst tyckte nog de flesta att det var kul att Russel "fick" ett P2 resultat. Men tror även de flesta kan hålla med om att det inte var ett race.

Då för att komma till igår, så jag tycker det var bra att de lyckades köra så mycket som de gjorde. Men för att det ska vara enhetligt och konsekvent så tycker jag att full poäng inte borde ha delats ut. Ang. världsmästerskapet tycker jag inte det spelar någon roll. Det är ju ganska klart vem som vinner i år ändå, och värdig vinnare också. Det skulle ju kräva att Max nollar resten av loppen, vilket inte kommer hända. Jag bryr mig inte heller om vart det avgörs, även om jag kan väl tycka ju senare desto bättre = mer spänning.

Där tycker jag att när ett lopp inte kan slutföras med full distans, oavsett om det stoppas tidigt och tiden tar slut, eller om det stoppas temporärt för att sedan återupptas. Då bör poäng delas ut enligt de tabeller som skapades efter Spa debaclet. Jag förstår att det står ju inte så i reglerna nu men då bör de ändras så att det är så det står. Då blir det solklart vad som gäller och när, inget hål som gör att det, rent regelmässigt, skulle kunna bli ett nytt Spa, oavsett anledning.

Av niagi
Skrivet av Hejss:

Det som eventuellt kan hända är en liknande situation som för Racing point 2020 där laget fick poängavdrag men förarna fick ändå behålla alla sina poäng, på så vis blir bara konstruktörsmästerskapet lidande och inte förarmästerskapet då det ju faktiskt inte är Max eller Checos fel om laget fuskat med ekonomin.

Jo precis, det var ju samma sak om man kollar ännu mer tillbaka i tiden. Tänker på spygate, där McLaren blev uteslutna ur konstruktörs-vm plus (osäker om det var pund eller dollar)100M böter, men både Alonso och Hamilton fick ju behålla sina poäng, nu vann ju Kimi ändå med minsta marginal.

Av niagi

Håller med om att Verstappen är rätt vinnare av förar-vm men alltså FIA, vad håller de på med?

Så han vinner på en teknikalitet som ingen visste om innan, inte ens Red Bull själva. Nu håller de på att krångla till det med när regeln om lägre utdelning gäller. För att hålla det enkelt och konsekvent borde de väl ändå dela ut enligt hur många varv de körde.
Så om jag förstått det rätt nu så pga att loppet inte blev avbrutet och sedan inte kunde köras startas om så gäller inte den lägre poängutdelningen. Även om de inte kunde köra hela loppet...

Spekulation:
Kanske långsökt men jag fick en känsla av att de ville få klart att Max blir världsmästare nu. Då, som det ryktats om, Red Bull får då ett straff på måndag för att de gick över budgeten 2021. Sedan varför det spelar roll, ja beror väl på vad straffet är.

Dold text
Av niagi

19 209p Kunde vart bättre men var på fel ställe på första

#1: Gissade först omkr Malaysia/Singapore. Lyckades sen hitta en skylt där det stod Christmas Island, men så av stressen att hinna så gick jag till fel hav och klicka random där för att hamna närmre, det var ju en miss... Så här i efterhand borde jag veta vart den ligger, speciellt med tanke på att jag såg något youtubeklipp nyligen om Malaysia Flight 370 där det finns någon teori att det var hit som det var på väg...

#2: Den här var enkel för mig, med tanke på att jag har varit i McAllen flera gånger (senast jul/nyår 2019-20). Kände igen skyltarna och speciellt när jag såg Business 83:an.

#3: Såg snabbt att det var i Polen, såg sedan en bil som det stod Lodz på, lyckades hitta ena gatan från första korsningen jag hittade men inte andra.

#4: Hade lite svårt att gissa vilket av länderna i balkan det var, chansade på Serbien.

#5: Att det var i Kiev var ganska klart med tanke på att Boryspil (flygplatsen) är med på första vägskylten jag såg. Försökte leta fram de två stora rondellerna men var längre ut från centrum än vad jag trodde så lyckades inte komma supernära.

Dold text
Av niagi

16 652p

#1: lyckades hitta en domän .gob.bo så Bolivia, men inte stad. Gissade nära Sucre men var fel

#2: Oj så irriterande. Hade klickat i Italien, dock en bit norr om där det var. Men så såg jag några kaktusar så inbillade mig att det var i norra Mexiko, stressade och klickade där i sista sekunden. Så här i efterhand skulle jag gått på min första instinkt då den var rätt...

#3: Var ju Malaysia då man kunde se flaggor målade på saker. Hittade någon skylt så tänkte det kunde vara nära Terengganu. Det var ju inte helt rätt...

#4: Var snabbt inne på Ungern pga att de hade Österrikisk öl (Gösser) på någon skylt, men det var ju klart inte i Österrike. Var väldigt likt ungerska så tänkte måste vara det. Hittade en vägskylt med ett vägnummer och några städer. Hade tur och råkade zooma in rätt så såg vägen. Blev relativt enkelt att klura ut.

#5: Lite likt förra men var lite mer.. err.. slitet. Gick fel håll först så hann inte se mycket info. Klickade bara mitt i...

Dold text
Av niagi

19 221p kan inte Göteborg så bra så är ändå väldigt nöjd

Av niagi

23 999p

Förvånansvärt bättre än vad jag trodde. Hade tur på några stycken att jag gissade nära nog.

#1: Såg en buss med .uy så Uruguay. Hittade en bank som hette typ Banco de Pando. Såg det ortnamnet så gissade där.

#2: Lättaste platsen jag sett på länge (i klass med någonstans på manhattan typ).

#3: Var i Finland då det var enkelt att se en adress med .fi, gick en bit och hittade en vägskylt med E63 och 9. Så gissade efter den.

#4: Här hade jag sjuk tur, då jag aldrig uppfattade ortnamnet. Kändes ju direkt som Finland igen, hittade en vägskylt med massa vägnummer. Råkade se väg 23 och 58 åt olika håll. Så klickade bara där de korsade.

#5: Blev osäker om Puerto Rico finns med nu i efterhand, men var så mycket referenser till USA och såg vääldigt mycket ut som något väldigt USA-inspirerat karibiskt ställe. Speciellt med ett stort kryssningsfartyg. Såg en vägskylt med vägnummer 702. Lyckades inte hitta (eftersom jag var på fel ställe) varken den eller Frederiksted så gissade typ mitt i men närmre större stad.

Dold text
Av niagi

Annonsen är avslutad

Av niagi
Skrivet av OozySHADOW:

Tjena! Låter kortet högt vid load?

Svarade ditt pm

Det är ju blowerkylare, så ja det låter mer än ett "vanligt" grafikkort, märkbart vid hög belastning.

Av niagi
Skrivet av Hao:

Köper gärna för 5000, om det nu inte är budgivning. Kan hämta.

Hej, jag satte det som budgivning. Glömde skriva till det i texten bara. Ger det någon dag men annars får du köpa det för 5000

Av niagi

Gigabyte RTX 3080 10GB TURBO V2.0 (LHR)

Hej,

Säljer nu mitt ena RTX 3080 pga förberedelse inför uppgradering. Kartong finns (som ses på bilderna) samt kvitto från Inet. Inköpt nov-21. Renblåst från damm, även om jag inte fått bort allt från fläkten.

FYI: Kortet har använts för både gaming och mining. Vart noga med att det inte har körts för varmt vid mining: ca 200w, ~80MH/s full unlock, gpu ca 60c och vram max 90c

Kan skickas eller hämtas i Örebro.

Edit: Glömde skriva, budgivning som startar på 5000:-
Avslutar på söndag eller måndag senast (Beroende på min egen planering på söndag)

Läs hela annonsen här

Av niagi

Riktigt bra soundtrack

Av niagi

22 318p

1: Såg en taxi som det stod Yandex på så gissade Moskva endast pga den. Lyckades inte hitta något exakt annars. Gissade mitt i stan då tänker det är störst chans att komma "nära nog".

2: Såg typ direkt att det fanns ett hus till salu där jag lyckades se Northwest något på, och det var ju helt klart i USA. Så gissade först på Seattle-området. Klickade runt lite för att försöka hitta något som stod om stad. Hamnade vid en skylt där det stod Preschool något sedan Salem-Keizer. Så gissade på Keizer (tänker annars står det väl bara Salem, men det var ju fel).

3: Stod direkt på ett skyltfönster en adress med .au, så Australien. Tog mig runt hörnet typ och såg att det stod något om WA, Bunbury. Så där var ju staden. Letade sedan efter rätt gata men lyckades inte hitta. Gissade nära nog ändå.

4: Tog mig ut ur stora hallen och såg att det stod massa om Oxfordshire på plakat på väggarna. Ner för trapporna och kunde gå ut till trottoaren. Där stod det: Oxford Town Hall. Enkelt

5: Detta var den svåraste. Hittade parkeringen åt ena hållet. Så det var helt klart i USA, gissade någonstans i östra. Lyckades inte se något som nämnde stat eller liknande.

Dold text
Av niagi

20 910p

Brände ju typ allt på första där jag missade:

Tog ju fel på första där jag inte lyckades se något som visade vart det var och gissade på Santo Domingo

Dold text