Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD

Min var nog på 33 MHz om inte minnet sviker, var iallafall en 386DX. Familjens första måste dock varit ännu söligare.

Klockhastighet är väl också en ganska dålig tidsreferens. De flesta modeller har ju suttit och pendlat mellan 2-4 GHz i 6-8 års tid.

Av MooD
Skrivet av BergEr:

Skulle banta ner nätagget, ett 650w av samma duger.
Byta till en cpu du kan överklocka och samma med moderkort. (2600k, moderkort med z68 eller ivy bridge)
Och ett 660Ti om budgeten klarar det. (Eller liknande i samma prisklass)
Antar att datorn ska duga till han pröjsar en egen?

Har du redan handlat är det väll bara tuta och köra? (Är det något som ska bytas så är det grafikkortet, men vafan han är 9. Sänk inställningarna om pengarna inte finns
Inget flaskar. Om minnen körs i 1333mhz,1600,1800 etc ger i verkligheten nära noll i spel.
Bättre moderkort behövs först vid överklockning, sämre brukar ha problem att leverera nog med ström.

Men dina länkar och texten...

Känns ju jäkla dumt att slänga ut ett nätagg för att köpa ett sämre?! Och att uppgradera från 570 till 660 tycker inte jag låter så motiverat.

Av MooD
Skrivet av Yrch:

Visst lite häftigt, men seriöst... börjar gå lite till överdrift om folk inte ens klarar av att navigera INOMHUS . Vikingarna seglade till Amerika med hjälp av stjärnorna. Vi hittar inte till mjölkhyllan? Inte ofta jag går runt på ICA och saknar att jag inte har en GPS att följa (önskar möjligen att de kunde placera varorna lite mer logiskt).

Bra att tekniken tar över slavarbetet från vår hjärna så vi kan roa oss med roligare saker istället!

För hur kul kan det egentligen vara att frysa stjärten av sig i en båt och vet att man med stor sannolikhet inte kommer öppna ögonen igen efter att man stängt dem!

Av MooD
Skrivet av YeZirko:

Detta gillar jag. Lysande för mat affärer om man skulle kunna söka på en vara och den visas på vilken hylla den står på, så slipper man springa runt och leta.

Hehe eller mataffärens död De tjänar såklart grova pengar på att du virrar runt i butiken och plockar på dig mer än vad du egentligen tänkt, än att du går målinriktat exakt dit du ska!

Av MooD
Skrivet av Atlas Tasume:

Synd nog erbjuder inte Spotify varken den musik jag lyssnar på eller det sättet jag vill lyssna på den, så även fast det är en bra tjänst för många så är det inte alltid en lösning för alla.

Det har ju en liten betydelse.

Av MooD
Skrivet av Englund!:

Om man lägger ner ett år på att utveckla något så kopieras det och distribueras gratis över nätet utan att man får en spänn i ersättning, spelar det ingen roll om jag "fysiskt" inte blivit av med mina cd-skivor, dom är värdelösa ändå.

Att man sen inte kallar det stöld är ett skämt, det går inte att konkurrera med något som är gratis. Spelar ingen roll om det är ett sätt att tvinga bolag att byta försäljningsmetoder så är det stöld. Förstår inte vart på vägen allt gick snett och man förväntar sig att få allting.

Hehe, inte laddat ned en enda musikfil på 2-3 år tack vare spotify (kör på 50kronor/månad abb). Och detta gäller många bland de jag känner, en del betalar även 100 kronor per månad.

Så jo, nog går det att konkurrera med något som är gratis.

Av MooD
Skrivet av truedesire:

ska man leka dryg, så ok.
kollade på iphonen och hamnade längst ned på sidan.

för den delen om man ska märka ord så är det väldigt få diskar man får ut 120GiB på (notera GiB inte GB)

vaknat på dryga sidan idag?
morsan kanske skrikit på dig att du ska städa?

handflata på dig med

120 GB är 120 GB

Av MooD
Skrivet av andreasekman:

Om priset sänks inom den sista månaden har du rätt att gå till butiken och kräva pengar tillbaka, på mellanskillnaden då.

Nej det är självklart inte något du har rätt till.

Av MooD
Skrivet av skog1s:

Ja annars kan vi ju också skriva "ska gå och spela lite på min data"

Av MooD
Skrivet av _Merc_:

När 600 Gb ligger på runt 1000 kr så kan de komma tillbaka.

Skrivet av Kardizz:

Länka gärna vart du hittar 600GB SSD för under 1000 kr

Här har du 960 Gb för 890 kronor, http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1196157

Av MooD

Fler abbonenter anslutna mot din station?

Av MooD
Skrivet av Nietszche:

Bara jag som reagerade på att 330 120GB rasar från 149 dollar till 104 dollar? Det är 30% sänkning.

Om priserna på svenska marknaden följer det direkt så betyder det att den hamnar på 650:- i Sverige?
Lär ju inte hända men drömma kan man...

Var ju inge länge sedan en 80 GBare gick på över 2000 kronor. Att en 120 GB skulle gå att hittas för under 1000 lappen hade jag avfärdat som en fysisk omöjlighet vid tillfället då jag köpte min 40 GBare

Av MooD
Skrivet av Tumnus:

Med moms måste du räkna 1USD = 10 skr.. Alltså 129 USD = 1290 skr.

Intressant. Spår du en prishöjning alltså? Ex 330 120 GB, kostar 963 kronor idag och "prissänkningen" till 104 dollar (=1040 kronor). Att priserna höjs med en hundralapp ungefär?!

Av MooD
Skrivet av MaLo:

Köp SanDisk SDHC Class 10 minnen och 8-16GB blir bra för film. Jag undviker stora minnen då det alltid finns risk för att ett minne kan gå sönder eller försvinna så flera mindre minnen ger lite mer trygghet.
http://www.proshop.se/Flashram-USB-Flash-Drives/SanDisk-Extre...

Du kan köpa billigare Class 10 minnen om du vill men SanDisk har enligt många mindre problem än andra tillverkare.

Jag kan köpa säkerhetsargumenetet men att det skulle vara lättare att hålla ordning på 10 minnen (som man dessutom pillar och byter med) än ett som alltid sitter i kameran tror jag inte riktigt på. Särskilt om man inte kör genom extern minneskortläsare.

Av MooD
Skrivet av Aleshi:

Försök inte, det där är andra generationens Iphone, i Sverige. Inte riktigt samma sak, då hade marknaden kommit igång också.

Vad menar du? IPhone 2G (den första iphonen) såldes aldrig officiellt i sverige. Den jag länkar till var den första här i sverige

Skickades från m.sweclockers.com

Av MooD

Gäsp

Av MooD
Skrivet av Swedish Berserk:

När man är uppe i 5799 kronor utan tangentbord och paketet med tangentbord går lös på 6999 kronor kan man nästan investera i en Ultrabook istället. Att bara tangentbordet ska gå på 1290 kronor känns som ett väldigt brant pris. I övrigt ser de väldigt fina ut!

Det är ju helt olika produkter.

Av MooD
Skrivet av Aleshi:

Snarare så att tablets inte fick någon medial uppm'rksamhet eller att någon var beredd att betala särskillt mycket för det innan Apple gjorde en, samma sak med telefoner. Ingen kunde kränga en telefon för 8000:- plus 24 månaders abonnemang som det var med första Iphonen vid release. Så andra tillverkare tillverkade billigare telefontyper. Apple tar gamla idéer och återlanserar dem, eftersom folk är beredda att betala för äpplet så blir det en marknad för det.

Nu kostade den 8000 inkl abbonemanget http://www.sweclockers.com/nyhet/7915-telia-satter-pris-pa-ip...
Dvs själva telefonen kostade inte 8000.

Men visst fanns det dyra telefoner innan iphone. Själv köpte jag ett stycke Qtek 7070 år 2003, den kostade 6000 + abbonemang (troligen en högre totalkostnad, dock svårt att jämföra abbonemang när tiden är olika då de ändras hela tiden)

Av MooD
Skrivet av SnowJim:

Förstår inte varför detta spelar så stor roll? Bara för att Henry Ford var först med redig bil betyder inte att alla kör Ford idag? Självklart ska man inte glömma bort vem som satte produkten på marknaden men är det verkligen en risk med IPad idagens läge? Alla vet att det var Apple som öppnade upp och det finns säkert många som fortfarande tror att det är det enda som finns. Man borde istället vara glad för att konkurrenterna triggar varandra efter som det ger oss som slutkunder bättre produkter på kortare sikt.

Ja och det är delvis min poäng.

Av MooD
Skrivet av Aleshi:

Fast det där är mer en PDA, mer släkt med mobiltelefoner.

Nja PDA är mer släkt med smartphones. Du kan nämligen inte ringa med en PDA, lite av huvudgrejjen med en mobiltelefon.
Har väldigt svårt att se hur du kan se newton som en telefon

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/Apple_Newton_...

Skrivet av Aleshi:

Och Apple var inte först med PDA heller.

Vilken PDA var före apple med en sådan form som en tablet?

Sedan förstår du inte riktigt poängen. Ipad var inte första tableten men man kan säga att det var den som gjorde det på rätt sätt. Precis som att iphone knappast var första smartphonen, men nog tusan var det den som gjorde dem användbara.

Så att då referera till "men ericsson R380 var ju före iphone, lulz" eller "microsoft hade ju sina tablets ingen ville ha, skrota apple!" känns rätt dött.