Inlägg

Inlägg som Pyoko har skrivit i forumet

Att sitta på tunnelbanan utan hörlurar är extremt plågsamt så skulle aldrig klara mig med bara en 3310, utöver det är den lite väl tjock. Har inget emot smartphones men gillar dem inte speciellt heller då jag inte har så mycket använding av alla funktionerna; musik, ringa och sms är det jag behöver. Hade gärna uppgraderat till något hyfsat men alla moderna telefoner måste nödvändigtvis vara kolosser, så jag kör vidare på min 3.3" Sony Ericsson Xperia Ray från 2011.

Med nyare custom firmware har jag tidigare med nöd och näppe lyckats få in mobilt BankID/Swish, men använde det totalt två gånger och gillar inte att ha känslig information och inloggningar på mobilen överhuvudtaget. Bara skittjänsten Kivra som vägrar tillhandahålla något alternativt sätt att logga in.

Det luktar onekligen väldigt mycket skumrask om det här men som nämnts tidigare är väl 90 000kr för 20 veckors privat utbildning inte helt galet oavsett vad de påstår att kostnaderna går till. Undrar snarare om det finns någon bokförings/ekonomisk anledning för dem att ta överpris för produkterna istället för att ta mer för själva utbildningen. Ta gratiskursen t.ex., det känns ju väldigt fult att ta 5000kr för ett kit som är värt en femtedel, men hade de tillhandahållit kitet till marknadspris hade säkert kursen kostat 4000kr istället så tror det är ganska mycket +/- 0 på det stora hela.

Det kanske bara handlar om att ge skenet att produkterna verkligen är värda så mycket, i väntan på att de utbildade sen börjar arbeta och kanske beställer in produkterna till sina salonger.

Ogillar också folk som smiter efter en genom spärrarna, så jag har börjat jävlas med dem om det finns möjlighet. Upptäcker jag att någon går misstänkt nära så kan jag snabbt gå igenom spärren men stanna hastigt precis efter och låtsas fippla med mitt kort så att personen bakom blir lite bestört. Eller så går jag fram till en spärr men stannar innan, vrider och vänder mig, backar lite, låtsas fippla med plånboken några sekunder, för att sen plötsligt snabbt gå igenom så smitaren får panik när de väl reagerar.

Jag har testat båda nu, personerna kom visserligen fortfarande igenom men blev klämda i spärren båda gångerna, och jag fick lite välförtjänt skadeglädje.

Skrivet av KplSteiner:

Funderade faktiskt på att köpa en UHD Blu Ray och koppla in, men det verkar inte finnas?

Finns en del enheter som är s.k. "UHD friendly", ofta måste man bara flasha firmware. Jag har en ASUS BC-12D2HT, köpte för 500 kr för ett par år sedan. Fungerar oftast, men låter rätt mycket och ibland dör den när man först försöker läsa från en skiva så man måste ta ut och sätta in skivan igen för att den ska fatta. Sen måste man också ha program för att dekryptera skivorna.

Har två stycken, en som jag har haft väldigt länge för att läsa Blu-rays och en lite nyare för att läsa UHD Blu-rays.

Varken 4K eller HDR har de väl fortfarande heller? Man får väl hoppas att deras nuvarande service hamnat gräsligt efter för att de valt att lägga allt krut på att utveckla nya HBO Max.

Såg Uncut Gems nyss. Har aldrig gillat Adam Sandler men han var perfekt för den här rollen. Filmen är inte så förutsägbar och rätt spännande när den väl kommer igång. Den förklarar inte onödigt mycket utan kastar in situationer och karaktärer och låter tittaren själv knyta trådar eftersom. Misstänker att den nog skulle vara ganska annorlunda andra gången.

Ofta skickligt kaotiskt där folk pratar i munnen på varandra och tre saker händer samtidigt. Härligt, dunkelt foto på 35mm-film och ett Vangelis-inspirerat elektronisk-psykedeliskt soundtrack.

Skämt åsido så börjar det bli lite på gränsen, mest för att det är ganska få saker Netflix producerar som jag tycker är genuint bra, och mycket är bara slötittande/lyssnande medan jag städar eller lagar mat.

Netflix: "Mer av det du gillar"

Översättning: "Tack vare våra extrema mängder av detaljerad datainsamling och sofistikerade AI-algoritmer har vi identifierat alla byggstenar, element och kombinationer därav som vi vet med minsta möjliga marginal kommer tillfredsställa, plocka poäng hos, och få folk av alla slag att fortsätta titta, betala och posta på Twitter. Snart kommer vi inte ens längre behöva anställa manusförfattare eller kreativa personer med unika ideer, AI:n kommer skriva manus åt oss!"

För externt material är Netflix (och Amazon) mer eller mindre värdelöst för mig. Allting är apkass kvalitet, i princip inga filmer i 4K eller HDR, bara sönderkomprimerade oremastrade överföringar från 15-20 år sedan. Köper det mesta som jag tror jag kommer gilla på UHD BD.

Är dock lat och delar med mig till familj så jag kommer nog ta smällen än så länge.

Nolan kör ju dessutom analogt rakt igenom för en analog master, vilket innebär en garanterad generation av kvalitetsförsämring på allt, så vet inte om man skulle hålla upp hans verk som någon gyllene standard. Med vanliga digital intermediates scannar man negativet för maximal kvalitet och färdigställer sedan filmen digitalt, men Nolan färgsätter och färdigställer sina filmer analogt så först interpositivet, generationsmässigt den första analoga kopian av negativet, scannas för digitala versioner.

Jag är inte säker om Dunkirk kan ha varit ett undantag, men alla hans tidigare filmer är i alla fall scannade från interpositiv.

Den här videon visar upplåsning av BT på en annan Samsung-modell, men vem vet, kanske värt att testa:
https://www.youtube.com/watch?v=e2u9k2MD7Ds

Går extremt sällan på vanlig bio, mindre än en gång per år. Numera kostar ju en bättre biobiljett nästan lika mycket som att köpa filmen på UHD Blu-ray, då tar jag hellre det senare så får man HDR också. Visst att man saknar ljudet när man bor i lägenhet, men är ändå främst en bildmänniska.

Riktigt fina miljöer med väldigt bra HDR! Designen på dinosarna är rätt häftig och stridssystemet känns flytande, med en förvånansvärd variation av taktiker och vapen och ammo som faktiskt är användbara. Ofta verkar det som att spelmakarna lägger till en massa alternativ för att ge ett sken av variation och komplexitet, men sen är mycket av det inte är värt besväret eller situationerna då man verkligen har använding av dem så extremt ovanliga.

I övrigt är skriverierna, speciellt för dialog, ofta ganska dåliga eller fåniga och det är det är ett standard "Ubitowers"-spel. Klättra upp i tornet (om än ett väldigt coolt sådant), rensa oftast poänglösa ikoner på kartan, gör några tråkiga quests, fortsätt till nästa område. Tröttnade på den typen av spel redan efter Assassin's Creed 2.

Det här var min främsta resurs när jag skulle välja modell:
https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2018-playst...

71xx är tystare än original-modellen, och 72xx är ännu lite tystare än det (sen tillkommer kanske eller kanske inte det elektriska knastrandet på 71xx.) Oklart om det finns något fläktlotteri med Delta vs. Nidec där, men jag misstänker att det bara gällde den första modellen. Vill man istället försöka byta till tystare Nidec-fläkt så verkar det finnas för några hundra kronor på eBay och liknande.

Har det blivit sämre med tiden? Blås bort eventuellt damm, mer tror jag inte det är värt att göra. Ytterst tveksam till att bara byta kylpasta skulle göra märkbar skillnad då de tidigare Pro-modellerna ofta hade katastrofala fläktar jämfört med 7216B-modellen (som istället lider lite av ett elektriskt knattrande). Det skulle i sådana fall vara att byta ut hela fläktanordningen mot en nyare, tystare variant, men vet inte om det går.

Vad är det med välvda skärmar som upprör så många? Sitter folk också med trippel-monitor-setups utan att vinkla in sidopanelerna? Både hopplöst och poänglöst då kanterna blir oanvändbara på grund av avståndet och den skeva vinkeln. Ungefär samma avstånd/vinkel från ögonen till alla punkter på skärmen är ju optimalt och logiskt på flera sätt.

Skulle gärna haft någonting liknande G9 till jobb då jag tror det skulle passat perfekt för mig. Tre 27" blir för mycket oanvänd yta eller för mycket huvudvridning (plus skarvar) och två stycken kan man inte placera ut symmetriskt centrerat då skarven i mitten förstör allt.

@Wezter96: http://www.jenving.se/products/view/hdmi-hdmi-hd-a-v-10011009...

Där kan du läsa att den klarar 4K 60Hz men bara i 4:2:0. 4:4:4 fixar den bara upp till 6m, och över 10m klarar den inte 4K 60Hz överhuvudtaget. Så nej, någon maximal bandbredd lär du inte få ut från en sådan 10m-kabel.

Sett första avsnittet. Mitt intryck är att likt väldigt mycket av Netflix produktioner känns det ganska "meh" och "design by committee". Allting är som man kunde förvänta sig, ingen känsla, ingen finess, tråkigt foto. Lyckas inte bygga upp någon vidare atmosfär, mystik eller värld, istället namedroppar man bara en massa monster. Försöker övertala tittarna att det är påkostat med några utvalda CGI- och stridsscener men sen är resten kalt, fattigt och billigt, både omgivningar, manus och karaktärer.

De hade kunnat göra något mycket mer imponerande och drömlikt med den svarta ryttaren med den bevingade hjälmen som exempel, speciellt från Ciris synvinkel, istället kastar man bort det på ingenting och hjälmen får en fånig liten tofs som ser ut att vara gjord i plast. Nåja, det är väl mycket set-up och det blir säkert lite bättre, men jag ska fortsätta läsa böckerna, återkommer kanske till serien när jag är färdig.

Av egen erfarenhet kan jag säga att det är väldigt irriterande att brottas med skiftande färger och bildvinklar när man jobbar med grafik, och problemen blir ju bara större ju större skärm du har. För jobb skulle jag också köra på en bra IPS alla dagar.

Skrivet av Bengt-Arne:

Argumenten emot ambilight påminner förresten rätt mycket om dom som säger sig aldrig vilja eller kunna lära sig a använda en dator, tyvärr..

Öh, va?

Jag vill bara se bilden och så lite som möjligt av soffbord, tv-bänk, vägg och vad annat det kan finnas i närheten. Hade det varit praktiskt möjligt hade jag målat hela rummet med Vantablack.

För övrigt, om målet var att hålla pupillen konstant, hade det inte då varit bäst att köra en slags "reverse Ambilight"? Alltså att den analyserade bilden och drog på mer ljus vid mörkare bild och mindre vid ljusare.

Vad är det för poäng med perfekt svärta om man ändå aldrig får uppleva den för att det är konstant ljus i rummet?

Nej, biomörker tack.