Inlägg

Inlägg som Pyoko har skrivit i forumet
Av Pyoko
Skrivet av martinot:

1. Du proklamerar att design är ointressant, och att andra inte skall orka med att tycka till om design.
2. Du kommenterar i en tråd som endast handlar om design.
3. Du skriver att du gillar designen på PS4.

Ironi - på hög nivå.

Ehhh, nej, du misstolkar mitt inlägg. All formgivning är design men min poäng är att jag inte köper att göra en så spacead, iögonfallande supercar-design för en spelmaskin. Överdesign eller design för designens skull om man så vill. Både på grund av vad det är—inte en Lamborghini—och hur den ska användas—när jag spelar vill jag ha full fokus på spelet. Står den sen i skuggan i en tv-bänk eller bakom skåpdörrar gör det ju saken ännu mer poänglös.

Av Pyoko

Orka design på något sånt här. Det är en spelmaskin till TV:n inte en sportbil. Jag vill ha inlevelse i spelet inte någon självlysande klump konstant distraherande i ögonvrån. PS4 Slim/Pro var typ den perfekta designen i mitt tyckte, väldigt diskret men ändå väldigt snygg och stilren.

Hoppas den kommer i svart i alla fall.

Av Pyoko

Kör HDMI till TV och sen från TV till SMSL hörlurs-DAC/AMP.

Av Pyoko

Har ett från 12 september 2003, vilket jag tror var officiella releasedagen. Tyvärr var användarnamnet e-mail då och eftersom jag angett en gammal Hotmail-address som jag strax efter slutade använda så skapade jag ett nytt konto 2004 när Half-Life 2 släpptes. Importerade den där kakburken som ibland syns i bakgrunden på bilder från Sweclockers-kontoret.

Av Pyoko

Jag hoppas att de kan peta in HDR i remastern, det gör sig alltid bra i rymd/sci-fi-miljöer. Säkert svårt att modda originalmotorn för det, men det kanske är görbart att flytta över/konvertera allt till nyaste Unreal Engine.

Lär nog köpa det oavsett hur det blir, bara för att ha allt samlat på ett ställe. Kommer fortfarande ihåg hur jobbigt det var med DLC där man var tvungen att först registrera sig hos BioWare och köpa en massa BioWare points som man sen kunde använda för att köpa DLC, även efter att de flyttade allt till Origin. Självklart matchade inte heller storlekarna på poängpaketen kostnaderna för de olika DLC:erna.

Av Pyoko

Har alltid spelat på PC tidigare, PS4 Pro var första konsolen jag investerat i på riktigt och har nog hoppat över till "andra sidan" något. Först och främst handlade det om exklusiva titlar och serier (varav flera något oförväntat släppts till PC på senare tid): Yakuza, Red Dead Redemption, Bloodborne, Horizon, The Last of Us, God of War, Uncharted, Quantic Dream-spelen med mera.

Anledning 2: HDR på fler spel, som fungerar smidigare.

Anledning 3: Åldrande PC, men tycker inte längre att jag spelar tillräckligt mycket eller är tillräckligt intresserad för att köpa nya maskiner för 15000+ kr. Uppgraderingsmöjligheter spelar ingen större roll för mig då det ändå alltid blir att jag kör datorerna till den punkt att det är lika bra att köpa allting nytt.

Anledning 4: Spelar bara single player, på TV, med handkontroll, så hela cirkusen med ultrawide, 144Hz, competitive gaming, precisionsmöss, mekaniska tangentbord och så vidare spelar ingen roll för mig. Tar hellre 60Hz+OLED+HDR (vilket borde bli ännu bättre med VRR i HDMI 2.1.)

Anledning 5: Trots att det är en svaghet finner jag någon slags frihet i enkelheten och avsaknaden av valmöjligheter och inställningar. Bara tryck på knappen, bläddra bland spelen och spela.

Jag tror nog jag kommer fortsätta med PS5 så småningom, och har redan köpt några spel som Ni no Kuni 2 och Shadow of the Tomb Raider som jag lika gärna kunde ha köpt på PC. Det överlag största problemet jag har med konsol är alla 30fps-spel och önskade att fler hade optimerade lägen för 60fps, men återigen kommer förmodligen bli lite bättre med VRR.

Av Pyoko
Skrivet av Laxpudding:

@Pyoko: Kommer inte ihåg exakt med B9/C9 – det finns så många aspekter och detaljer med varje TV. Så kanske att någon kan kolla om det går att växla färgomfång i spelläget?

Men det är i alla fall bättre med 2019-modellerna runt spelläget som tidigare var låst till något grotesk-läge där inget såg ut som vanligt. Det fanns ett färgtempreglage som kunde justera mellan blått och rött, typiskt färgtemp-inställning. Men inte kunde justera för variationer mellan grönt och magenta eller överdriva färger. Det är i alla fall inte läget längre.

Edit: jag filmade av menyerna under spelläget och kan där se att du kan ändra "Färgskala"-reglaget på 2019-modellerna.

Ja, det är det läget som finns på min, färgtemperaturen är bara ett reglage från varm till kall. Låter som de gjort framsteg då, tack!

Av Pyoko

Sitter idag med en C7 och hade siktet på att uppgradera när HDMI 2.1-funktionerna 48Gbps och VRR väl fanns tillgängliga, så blir kanske att hålla ett öga på CX till Black Friday. Egentligen hade jag helst testat en Panasonic då jag har lite problem med hur LG hanterar HDR på min TV och skulle vilja ha något som man kan lite på mer när det gäller bildkvalitet, men de ligger istället lite efter när det gäller nya funktioner och spelande.

En sak jag undrar är om man kan ha normala, korrekta färglägen i Game Mode på LGs apparater nu? I Game Mode på 7-serien blir man påtvingad en utökad gamut "Wide" och måste dra ner saturationen för att kompensera, sen sticker vissa nyanser iväg lite väl mycket, främst blå blir ganska turkos hos mig, och det går inte direkt att kalibrera bort.

Av Pyoko

På 4K-sidan verkar de ha dragit ner med 50%. Tidigare fick man ut 15Mbps, nu är det sänkt till 7,62Mbps. Dålig koll på vad deras HD bitrate brukade vara men 1,2Mbps låter extremt lågt så säkert samma sak där, minst.

Av Pyoko

Så länge classic finns kvar kommer jag fortsätta använda Prisjakt, även om jag gärna blivit av med bannern för att spara lite plats. Använder det bara på datorn och finns inte direkt något alternativ ändå. Har man redan bestämt vad man vill köpa och bara letar bästa priset kan man väl använda nya sidan eller Pricerunner eller Google eller vad som helst.

Mitt största problem med nya designen är om man vill få en bra överblick över utbudet på prylar med vissa specifikationer, vilket jag försökte förmedla i enkäten. För att illustrera problematiken: låt oss säga att jag letar efter relativt nya telefoner som inte är så hemskt tunga (< 150g), nedan är informationen som finns att ta till sig på samma yta.

Gamla:

https://i.imgur.com/cVNoh6B.png

Nya:

https://i.imgur.com/iMoyIKJ.png

Av Pyoko

Har jobbat hemifrån snart två veckor, gillar det inte riktigt. Dels har jag inte någon ordentlig kontorssetup hemma, men sen känns det som dagarna flyter ihop värre än normalt, plus blir lite ängslig och har svårt att slappna av. När jag jobbat färdigt för dagen vill jag packa ihop och dra mig tillbaka till min grotta, men det går ju inte när man redan är hemma, blir lite som jobbatmosfären infekterar hemmet.

Av Pyoko

Personligen ogillar jag hemleveranser och bud av alla typer väldigt mycket. Smidigheten med att få det direkt hem negeras nästan alltid av extra krångel med att behöva vara hemma, boka tider eller ändra leveransadress till jobbet. Jobbar ofta sent så även med kvällstider är det inte säkert att det passar. En gång valde jag att de fick lämna paketet vid dörren, och då kom det förstås aldrig fram. Ingen aning om de ens gick in i trappuppgången eller om de bara lade det på marken utanför porten.

Men även om det var samma pris och jag hade jobbat hemifrån hade jag hellre hämtat hos ombud på egna villkor. Jag är inte typen som klarar att vara konstant uppkopplad med plingande sms, notifikationer och samtal stup i kvarten, så även om jag får ett fönster på en eller två timmar så är det en eller två timmar där jag måste vaka spänt över mobilen och kan inte helt slappna av eller koncentrera mig fullt ut på annat.

Bäst är dock DHLs gula boxar, älskar "klonket" när dörren låses upp och känslan av att kunna hämta sin försändelse sent på kvällen helt utan mänsklig kontakt.

Av Pyoko
Skrivet av patrik441:

Någon som märkt skillnad på Netflix?

Nope, jag får fortfarande 15Mbps på 4K-material, vilket är vad det brukar ligga på.

Av Pyoko

Får fortfarande 15 Mbps på 4K Netflix så inget verkar ha hänt där.

Av Pyoko
Skrivet av HenrikM:

Aldrig varit med om en sån samling gnällspikar som i denna tråd. 30 dagar med 1080p istället för 4k och ni säger upp abonnemang. Vi har en pandemi som kommer att bli 7 resor värre och ni klagar på knappt sebar skillnad (för i Netflix fall är det skitkvalitet på 4k i dagsläget)

Klagar inte på att det händer, hjälper det samhället är det ett självklart beslut, men Netflix ska inte få tjäna på det. Har de bestämt att genomföra det borde de proaktivt gått ut med att de minst betalar tillbaka alla mellanskillnader.

Av Pyoko

Sänker de till 1080p eller sämre vill jag i alla fall ha tillbaka hela summan för den perioden, Netflix utan 4K/HDR är inte värt mycket för mig.

Skrivet av slusk:

@Ph4st: Eller så accepterar du det bara och ser detta som ett sätt att faktiskt hjälpa samhället...

Ja stackars, arma Netflix, verkligen underdog här i samhället, vi borde alla förbarma oss över dem. När vi ändå håller på kanske vi också borde starta en insamling till Jeff Bezos under dessa svåra tider.

Av Pyoko

Nu rök väldigt mycket värde med den här kraschen, men om jag gör den enklaste kalkylen möjlig: utan att räkna med några värdeförändringar, kostnadsförändringar, hyreshöjningar, arbetslöshetsersättningar eller så, bara rent kapital dividerat med nuvarande månatlig kostnad, hade jag om jag levde väldigt snålt klarat mig i 12.73 år.

Av Pyoko

En kopia av Super Mario Bros. till NES sålde nyligen för $100,000 men då var det en extremt sällsynt förstautgåva som var både förseglad och i perfekt skick.

Jag tror att för att det ska bli några riktiga antikviteter av teknikprylar så måste originalprodukten haft några av dessa egenskaper:
- Varit komplett och självständig.
- Kopplad till något känt IP som är av intresse; exempelvis Apple, Nintendo, IBM.
- Av speciellt historiskt värde; något som var först, revolutionerande, unikt, igenkännbart etc.

En första iMac från 1998 i perfekt skick kanske kan vara värt något en dag. Random iMac/MacBook från 2010, förmodligen aldrig. Skulle också kunna tänka mig att unika floppar som hamnade i historieböckerna, t.ex. Nokia N-Gage, skulle kunna bli värt något. De flesta PC-komponenter faller på första punkten, området är helt enkelt för brett, vitt, spritt, finns ingen använding för dem och inte heller något speciellt med dem. Vissa undantag som uppfyller tredje punkten kan säkert finnas; en förseglad kopia av ett Voodoo2 eller Geforce 256 eller något.

Sen finns det förstås alltid retrointresserade som kör Amiga, bygger ihop fungerande DOS-datorer eller spelar gamla konsolspel på gamla CRT-apparater, men det är väl sällan några extrema pengar inblandade där.

Av Pyoko
Skrivet av pv2b:

Det är därför jag inte gått och fyllt kundvagnen med toapapper som vissa verkar göra, utan jag bara köpt ett paket extra för säkerhets skull för att svara på den faktiska situationen - att folks beteende just nu gör att det inte går att lita på att det finns papper på hyllan när man väl vill handla.

Det är ju det som är så tråkigt, några få riktiga hysteriker sätter igång hamstrandet, sen blir det en snöbollseffekt där många annars ganska normala och rationella personer känner sig tvingade att haka på för att inte gå miste om sin vardagliga förbrukning. Själv försöker jag också bryta cirkeln och handlar precis som vanligt.

Av Pyoko

Skulle nog säga 6000 kr, kanske 7000, men då ska det vara bra grejer med tyst kylning. Gör de en repris av PS4 Pro där man får välja mellan jetplan eller coil whine kommer priset jag är villig att betala sjunka drastiskt.

Sist jag köpte grafikkort var det ett GTX 970 för drygt 3000kr, då var det också en dyrare Strix-variant. Tyckte det var ett vettigt pris och fick ut rätt mycket av det. Nu kostar ett kort i 70-serien det dubbla, och jag känner att jag inte riktigt har intresset för att leka i de prisklasserna, plus at HDR på PC fortfarande inte är klockrent alla gånger. Ser gärna att konsolerna siktar in sig som ett alternativ till övre midrange-segmentet, istället för att bara vara budget-alternativ.