Inlägg

Inlägg som Amerald har skrivit i forumet
Av Amerald
Skrivet av Oneone:

jo, för laptops och märkesdatorer så skickar MS ut firmware och bios updates via WU.

Precis! Blir alltid lika förvånad när jag sätter mig på tåget på väg mot kontoret och laptopen plötsligt flashar på en ny bios.

Av Amerald
Skrivet av Extremaz:

Om det är typ äldre Robinson avsnitt med typ Harald Treutiger eller typ Tv5(?) Sahara där dem smälte ner guldtackor vore jag väldigt intresserad

Om det är saker som går att få tag på idag på typ dvd/bluray som storfilmer så har dem inget värde. Är det någon b-rulle film som knappt finns att få tag på så kanske

OFT:
Jakten på ökenguldet hette väl serien där deltagarna smälte guld?
https://sv.wikipedia.org/wiki/Jakten_p%C3%A5_%C3%B6kenguldet

Av Amerald
Skrivet av PekkaJukkasson:

Jag förstår inte hur du menar att det skulle vara blu-ray-skivor som man kan privatkopiera? Med MakeMKV har jag rippat alla mina ca 30 serier och lika många filmer utan problem. Allt ligger på min NAS för privat bruk av mig, mina nära och kära.

Det är ungefär så du också gör om jag förstår resten av ditt inlägg korrekt?

Det blir ju piratkopiering om du sedan säljer skivan. (Som du skrev i ditt inlägg)

Av Amerald
Skrivet av eriksson850:

Fallout 76 Xbox

VTKPHYC2KCGXQV3943MM3X7R*

Bokstaven Zorro ristar in på bröstet på bad guys med sitt svärd.

Tack så mycket!

Av Amerald

Sedan 2003-09-12

Av Amerald
Skrivet av Dance:

Jag har ett liknande problem med mitt 3060ti som inte ger signal på någon utgång och varit inne på felsökning två gånger utan att Webhallen hittar något fel:
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1709892-ingen-signal-f...

Väldigt frustrerande att ha ett kort man inte kan använda och inget sätt att reklamera det.

Stoppa kortet i en annan dator/skärm och försök återskapa felet.

Av Amerald
Skrivet av Nivity:

Har gett upp mina Airpods pro nu, provat skum/memory eartips, massa storlekar m.m, de trycks ut konstant när man rör sig, tuggar, pratar osv. Förbannad på möget och mina konstiga örongångar antar jag

Så jag har kollat på hörlurar nu, men jag hatar hörlurar då det blir så burkigt. Med mina airpods har jag typ alltid igång transparency mode och gillar det.

Apples egna Airpod max är väl det självklara valet, men de är för dyra för mig.

Finns det andra som har bra transparency mode och även bra ANC när det väl behövs? (som jag förstår är Airpod Max bäst på transparency mode, men om de finns billigare som iaf har bra sådan funktion så duger det väl)
Som fungerar bra med Apple iphone & ipad, och inte kostar 7000kr typ.

Cheers

Jag hade samma problem som dig tidigare tills jag insåg att man skulle skruva in hörlurarna. Antar att du provat det redan?

Med vänliga hälsningar

Av Amerald
Skrivet av Druid_john:

Hej

Jag köpte ett RTX 3070 av Webhallen för 2 år sedan och det har börjat att strula rejält några månader tillbaka. Det som händer är att kortets utgång både HDMI och Displayport slutar att skicka signal efter ca 10 minuters spelande. Jag hör ljud men skärmen är svart. Jag får starta om datorn och ibland behöver jag plocka ur grafikkortet ur slotten så fungerar det igen.
Jag har testat allt, verkligen allt bios inställningar minnen mm mm. Nu har jag mitt gamla grafikkort och detta har inte hänt en enda gång så väldigt säker på att det är grafikkortet som strular.

Jag skickade in detta som ett garantiärende och fick nu svar att dom har testat kortet 32h i Valley, 72h i furmark samt en match lol.

Dom rekommenderade att jag skulle rengöra datorn. (edit, nytt chassi har jag Fractal design North) Detta kostade mig 250kr.

Vad tycker ni om detta? Har förut handlat på Webhallen och då var det en displayport kabel som började flimra men det var en sån dryg process att returnera denna så jag slängde den istället.
Hade det varit Inet så hade dom hittat felet tror jag och jag får en känsla av att Webhallen säljer 2a sortering till fullpris. Kommer iaf inte handla därifrån igen.

Vad har du för andra delar i datorn? Orkar ditt nätagg driva kortet?

Av Amerald
Skrivet av bollkalle:

Och hur är det möjligt, om typ tusentals människor delar på samma IP genom CGNAT? Hur kommer trafiken till just mitt mobila bredband?

Edit: Om Ngrok funkar så verkar det perfekt. Då behöver jag bara ett mobilt bredband och inte någon ytterligare beställning för IP-adress. Om jag förstått allt rätt...

Du får en fast hostname från ngrok exemepelvis:
https://84c5df474.ngrok-free.dev

Du startar en app på din dator och bestämmer hur trafiken ska skickas vidare från url:en till din dator. Testade detta i ett annat liknande projekt och det verkade fungera bra och var gratis.

Av Amerald

Du borde kunna sätta upp en Ngrok-tunnel ut på port 80 genom CGNAT.

https://ngrok.com/docs/getting-started/

Av Amerald
Skrivet av walkir:

Borde inte då materialet vara ospelbart utan DRM?
Typ grönfilter över RGB för DVD-filmer på Playstation 2 eller gamla goda MacroVision när signallänken blev för lång?

Kör jag exempelvis Chrome med hårdvaruacceleration avstängt, så snappar OBS upp allt jag ser på skärmen.

Förstår inte frågan riktigt. DVD-filmer är vanligtvis krypterade med Content Scramble System (CSS) vilket gör att du inte kan spela upp den utan korrekt nyckel.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Content_Scrambling_System

Av Amerald
Skrivet av sweisdapro:

Formuleringen som hanterar "DRM-brytande" program förbjuder distruibution, samt användandet om det är i förvärvssyfte
Är syftet alltså privatkopiering så är det ok att inneha programvaran/utrustningen

EDIT: Precis som någon rör vid i inlägget tidigare så ger lagen dig (om än i en luddig gråzon) rätt att bryta DRM för att ta del av verket

vad "för att kunna se eller lyssna på verket" är den luddiga biten; men exempelvis Rippa en DVD/BR för att kunna spela upp den på mobilen är en inte helt långsökt tolkning.
Nästa steg är privatkopiering från Netflix för att kunna spela på gammal mobil som inte stödjer deras app längre

Diskussionen har varit uppe tidigare och tolkning som gjordes då var texten nedan men det kan givetvis ha ändrats. Lagen är en gråzon och en korrekt tolkning görs väl efter att någon rättslig instans (HD?) gör en tolkning av lagtexten.

https://it-ord.idg.se/ord/lovlig-forlaga/

"lovlig förlaga
upphovsrättsligt skyddat material som det är tillåtet att göra kopia av för privat bruk. – Det är däremot förbjudet att kopiera sådant som inte är lovlig förlaga. En köpt CD eller DVD är till exempel lovlig förlaga om ägaren tar kopior av den för eget bruk. Ägaren får också ge bort enstaka kopior till vänner, men då får vännerna inte ta kopior av kopiorna – kopian är visserligen laglig, men den är däremot inte lovlig förlaga. Om man först måste knäcka ett kopieringsskydd för att göra en kopia är disken inte lovlig förlaga: genom att lägga in kopieringsskydd har utgivaren tydligt markerat att innehållet på disken inte får kopieras."

Av Amerald
Skrivet av sweisdapro:

Precis, och på samma sätt är även netflix, D+, HBO, etc okej att banda

Spotify, Netflix och likande tjänster har DRM (kopieringsskydd) och går därför inte under privatkopiering utan piratkopiering.

Privatkopiering: SVT, SR, FM-radio, VHS, Youtube och liknande tjänster utan skydd. Det är inte tillåtet att ta bort koperingsskydd.

Av Amerald
Skrivet av zyrien:

Jag hade en TP-link innan, och då rullade det på fint, inga issues. Orkar seriöst inte hålla på med sån här skit, detta skall ju bara fungera. Funderar på att kasta den i papperskorgen och köpa en TP-link.

Förstår din frustration men det är ju enkelt at testa vad felet är.

Kolla vad din externa ip är på exempelvis https://whatismyipaddress.com/ (tryck på din ipv4-adress och kolla så den hänvisar till rätt ISP/Land osv annars sitter du på CGNAT (vilket du kommer göra varje gång du byter router igen..)

  1. Installera t.ex Python på din dator

  2. Starta en webbserver: python -m http.server 9000

  3. Starta webbläsaren och anslut till http://localhost:9000/ funkar det?

  4. Starta webbläsaren på en annan dator i ditt nätverk. Anslut till http://ip-till-server:9000/ funkar det? (ex. 192.168.1.2 som i mitt fall)

  5. Skapa en portforward på port 9000 till din lokala ip-adresss (ex. 192.168.1.2 som i mitt fall)

  6. Starta webbläsaren på en annan dator i ditt nätverk. Anslut till http://extern-ip-till-server:9000/ funkar det?

Av Amerald
Skrivet av zyrien:

Hello alla!

Skaffade mig en Asus AX53U för några månader sedan och har varit supernöjd, tills jag skulle öppna portar för några dagar sedan.

Har testat typ allt, factory reset, alla olika firmware versioner men det vill sig inte. Sitter inte bakom CGNAT. Har även stängt av NAT-acceleration, UPNP osv.

Måste jag köpa en ny eller vad är det som fallerar?

https://i.gyazo.com/f48e81582adc2857c2dfba3b54f9c8c5.png

Du har tryckt på knappen längst upp för att aktivera väl?

Så här ser konfigurationen ut på min router.

Av Amerald

Intressant tråd ändå.

Konsultfirman jag jobbade för slutade anställda +50-åringar då de ofta saknade intresse/driv av att lära sig nya saker vilket var en del av jobbet. Utvecklare som var 30 till 50 år var slut på marknaden så vi fick istället ta in nyutexaminerade och lära upp.

Av Amerald

Produkt: Asus ROG Rapture GT-AX6000
Länk: https://www.inet.se/produkt/5413939/asus-rog-gt-ax6000
Kategori: Nätverk
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5973582
Pris: 2 190 kr

Av Amerald
Skrivet av NE0NSH4RK:

Hej,

Jag har stött på en lite udda grej. Det är så att jag har märkt att min PS5 kontroll verkar upptäckas som olika sorters Playstation kontroller beroende på vilken dator jag använder.
Upptäckte detta i spelet Chained Echoes. Som ni ser på bilderna verkar min bärbara dator upptäcka min PS5 kontroll som en eller en ps4/ps5 kontroll eftersom den visar touchpaden som "call airship".

Men på min stationära dator so visar den en select knapp istället. Gissar på en en ps3 kontroll kanske?
Detta är med samma kontroll på bägge datorerna som båda kör den senaste versionen av win11.

Detta är inget problem iof men jag vill ju att där jag spelar primärt att kontrollen ska upptäckas som en ps5 kontroll ifall spelet har stöd för hepic feedback osv.

Så min fråga är då om det är någon mer som stött på detta problemet? eller har någon lösning så min ps5 kontrolls känns igen som en ps5 kontroll på min stationära dator.

<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Använder du DS4Windows ?

Av Amerald
Skrivet av TaunyTiger:

En fråga!
Ska knivarna kunna rotera? Mina gör det nämnligen, så började bygga upp med brickor för att de ska fästas. Men det kanske ska vara så att de ska kunna rotera?
https://i.imgur.com/QQUQy2D.jpg

Knivarna brukar sitta fast i en roterande platta och hänga fritt. När plattan sedan roterarar kommer knivarna ut.

Av Amerald