Inlägg

Inlägg som burton666 har skrivit i forumet

Kommer inte åt server via hostname?

Ok jag har ingen aning om vart jag ska ställa den här frågan så jag provar här.

Jag har en burk som kör lubuntu som jag använder som mediaserver med bla Plex. Jag kommer åt Plex genom att använda detn tilldelade ip-adressen 192.168.0.21:32400 men inte genom hostnamnet.

Det skumma är att jag kommer åt alla mina olika burkar/enheter utan problem med hostname men inte just denna. Jag har ställt in hostnamet "mediaserver" i "/etc/hosts" jag har även ändrat i routern och bundit burkens mac till samma hostname. Skriver jag in adressen mediaserver:32400 i firefox så får jag bara upp "Anslutningen misslyckades".

Det skumma är att när jag ansluter via ssh med putty så behöver jag bara skriva in "mediaserver" i anslutningsfältet för att connecta.

Köra kommando automatiskt vid uppstart ?

Jag undrar hur jag gör för att lättast köra ett kommando vid varje uppstart. Som det är nu så får jag manuellt köra kommandot:
"rar2fs /media/Main/ /home/user/media/ --seek-length=1 -o allow_other" vid varje uppstart.

Burken kör Lubuntu om det spelar roll.

Begära utträde ur facket vid studier?

Jag har arbetat på ett lager och under många år varit medlem i IF Metall. Jag började sedan studera (Basår samt ingenjörsutbildning på högskola) för ca 2,5 år sedan. Jag kontaktade facket i samband med studiestart och betalar sedan dess lägsta avgiften på ca 220:-/mån. Men har jag någon nytta av att vara med i facket under studie-tiden? Ska jag gå ur helt, stanna kvar eller finns det något bättre alternativ för studenter?

Facebook, går det att ladda ner alla publika profilbilder från en viss stad?

Jag känner instinktivt att svaret på den här frågan är nej men provar ändå. Är det möjligt på att på något sätt ladda ner profilbilderna på alla personer i en viss stad eller liknande och även ytterligare info som anges i den publika infon?

Om inte så skulle plan b kunna vara att försöka göra samma sak med alla vänner som man lagt till på facebook.

Jag är ganska säker på att det skulle räcka med själva thumbnailen. Tanken skulle isåfall vara att försöka integrera med en kamera-ringklocka som kör "facial-recognition" via något lämpligt api så att man får upp vem som plingar på dörren vid varje besök.

Mobo/CPU/PSU

Jag tänkte bygga ihop en dator till min son och skulle behöva lite prylar för att bli klar med bygget,

PSU: Inget märkvärdigt, men helst 500W+ och något välkänt märke utan några konstiga missljud.
CPU: öppen för förslag men eventuellt något liknande 2500k eller nyare motsvarighet.
Moderkort: Ska passa processorn samt stödja DDR3

Komponenterna ska inte sitta i någon dyr maskin så jag skulle ju helst vilja så billigt undan som möjligt, runt 1000-1500:- helst runt det lägre budet.

Säljaren ska kunna skicka eller b i närheten av Gävle.

Läs hela annonsen här

Android, hur knyter jag ihop två klasser/activities?

Jag har en MainActivity som startar kameran tar en bil samt sätter den som bakgrund i en Imageview. Jag har även en till Activity som tar emot en bild och använder sig av POST för att skicka samt ta emot ett resultat.
Vad jag har förstått så behöver jag använda mig av AsynkTask på något sätt för att få själva data upp/nerladdningen att ske i en annan tråd. Och någon form av callback för att uppdatera tex en textview i MainActivity efter att resultatet är klart.

Ungefär hur ska jag få till detta?

Ok får nog erkänna att jag inte riktigt förstår hur jag ska få till det, men jag ska trassla vidare och se om jag får till det senare. Men en fundering, för att testa json parsningen så har jag helt enkelt kopierat/klistrat in json svaret i en String för att öva mot den. Men android studio lägger till en massa " " " samt "\n" automatisk för att matcha formateringen antar jag. Kan detta ställa till parsningen?

Mitt andra problem är att när jag ska posta till api:et så ska det se ut så här:

POST /detect HTTP/1.1 Content-Type: application/json app_id: ID app_key: KEY { "image":" http://media.kairos.com/kairos-elizabeth.jpg ", "selector":"ROLL" }

Hur gör jag lättast för att post:a? och är det möjligt på något sätt att konvertera en lokal fil på telefonen till ett url? eller måste jag ladda upp filen via någon tjänst för att få ett URL? Jag vill altså skicka med en bild från telefonen i posten. Jag exprementerade lite med:
Uri.fromFile(new File("/storage/emulated/0/Download/aaa.jpg")) och jag fick bilden att visas i en ImageView men har ingen aning om det är möjligt att använda samma grej i post:en med.

Java/Android hur kommer jag åt data i ett nästat JSON Array/Object?

Jag är ganska ny på android/java och undrar hur jag gör för att komma å data i en JSON som består av flera nästade Arrays/Objekt?
Hur gör jag exempelvis för att komma åt "age" ?

{ "images": [ { "status": "Complete", "width": 475, "height": 475, "file": "content_5a28298675c96", "faces": [ { "topLeftX": 109, "topLeftY": 107, "height": 241, "rightEyeCenterY": 167, "rightEyeCenterX": 179, "pitch": -11, "quality": 0.75184, "confidence": 0.99938, "chinTipX": 229, "yaw": -5, "chinTipY": 369, "eyeDistance": 109, "width": 241, "leftEyeCenterY": 167, "leftEyeCenterX": 288, "attributes": { "lips": "Apart", "asian": 0.00006, "gender": { "femaleConfidence": 0.00001, "type": "M", "maleConfidence": 0.99999 }, "age": 34, "hispanic": 0.00023, "other": 0.00034, "black": 0.99936, "white": 0, "glasses": "Eye" }, "face_id": 1, "roll": 1 } ] } ], }

Skrivet av Kelo:

Kan du tänka dig att skicka bandet till göteborg? Isåfall lägger jag ett bud 1200.
Hur tycker att det har fungerat för dig i övrigt, kostar det någon abbonemangsavgift per månad t.e.x?

Ja jag kan skicka om du står för portot. Nej ingen abonnemangsavgift. Jag tycker att det funkade bra sist jag använde den, och jag antar att den borde funka bättre nu då jag använde mig av android-appen som inte fick speciellt mycket kärlek. Jag såg att det tillkommit en väldans massa övningar sedan jag använde den senas när jag kolla de på hemsidan.

Det är ju faktiskt ganska häftigt att få sin träning visuellt representerad i eftehand samt få lite tips om hur man kan ändra träningen beroende på dina rörelsemönster/hastighet under repetitionerna.

Jag PM:ar dig nu.

Android hjälp med att skapa liten test-app

Jag har presis börjat att försöka skapa lite enkla appar i android för att förstå grunderna. Men jag skulle vilja ha lite hjälp med att skapa följande scenario.

Activity1 ska bara ha en knapp, när kanppen blir clickad så ska en ny Activity öppnas som innehåller två fragment. Det ena fragmentet ska innehålla en TextView och det andra fragmentet ska innehålla en knapp. När man trycker på knappen så ska någon text dyka upp i TextViewn.

Det som jag har svårast att greppa är hur en ny Activity ska skapas när knappen i Activity1 blir klickad.
Sedan vet jag inte riktigt hur jag ska få knappen i det ena fragmentet att påverka TextViewn i det andra fragmentet.

Hur många klasser/xml filer behöver jag skapa och ungefär hur skulle koden kunna se ut?

PUSH Fitness tracker - Analysera din träning

Jag köpte en PUSH: Fitness tracker för ett tag sedan men har knappt använt den då jag har en Android-telefon och PUSH slutade stödja Android kort efter den släppts.

Det är altså ett slags armband som du spänner fast runt underarmen och kopplar till mobilen via bluetooth. Man väljer sedan vikt samt vilken övning man kör i appen typ knäböj, armhävningar, bänkpress mm. (Jag har inte så stor koll på hur många olika övningar som finns inlagda men gissningsvis runt 100 iaf.). Man trycker sedan på en knapp på armbandet när man börjar settet och när man avslutar settet. Man ser efteråt i appen hur många repetitioner du kört, på vilken vikt samt olika diagram på hastighet på varje repetition samt får rekommendationer utifrån denna data ifall man borde köra fler reps, öka/minska vikt mm. Sedan har man all sin träning loggad i appen och kan kolla utveckling mm när man vill.

PUSH Hemsida

Jag köpte den för nästan 3000:- och vill ha 1200:- vid försäljning. Betalning via swish.

Läs hela annonsen här

1600Mhz DDR körs i 666Mhz

Jag har en dator med en 2600k, Asus Maximus IV - Gene z samt 16GB DDR3.
Minnet är 4x4GB och är specat till 1600Mhz, Jag har varit lat och bara kört auto-överklockningen i UEFI och processor ligger på 4.2Ghz. Men jag startade idag cpu-z av en slump och råkade se att minnena bara kördes i 666.6Mhz. Är det värt att försöka köra minnena i max-hastigheten och hur går jag isåfall tillväga?

Om jag klockar upp minnena till ordinarie hastighet finns det då någon risk att jag måste klocka ner cpu:n?

Skrivet av napahlm:

Båda minnesparen är uppe i 220kr per kit. Så ditt bud är tyvärr för lågt.

Om du höjer ditt bud med 20kr på moderkortet så leder du bägge ("nya" kitet 220kr och 100kr för moderkortet i så fall).
Annars leder Gunior fortfarande moderkortet på 90kr

Om Hovabonnen oven drar tillbaka sitt bud, så kan jag låta dig "ta över" hans ledande bud på 220kr. Ökar han sitt bud så han leder både minnena och moderkortet så stryker vi ditt bud helt. Låter det bra?

Uppdatrerad
Ser ut som följer:
"nya" @Hovabonnen: 220 kr (drar han sig ur, leder @burton666: på 220kr. (drar han sig ur leder @deSouza: på 200kr))
"beg" @Jethro: 220 kr
Moderkortet @Gunior: 90 kr
Vattenkylaren @Phoenix96: 300 kr

Låter bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Om det är möjligt så drar jag tillbaka mitt bud på minnena då jag fått napp i en annan tråd med. Men om det blir något strul för TS så låter jag budet ligga kvar.

Skrivet av JakoP95:

@burton666: Alright! Vet du när den annonsen avslutas? Om du inte vinner där så skriver jag upp ditt bud på minnena

@JakoP95
Imorgon förmiddag slutar den andra auktionen. Men om du släpper dina minnen för 200:- + frakt på direkten så kan jag nog dra tillbaka mitt bud i den andra annonsen och swisha dig direkt.

Skrivet av JakoP95:

@burton666: Vad är du villig att ge?

Det blir lite struligt då jag även lagt ett ledande bud i an annan annons, men 200:- +frakt kan jag tänka mig iaf.

250:- för de "nya" minnena.

Jag skulle isåfall eventuellt kunna köpa minnet isåfall beroende på pris.

Öppna upp port/portar för rdp i routern säkert?

Jag skulle behöva komma åt mitt hemnätverk samt dator när jag är i skolan men undrar hur jag gör detta säkrast. Jag har redan en PPTP samt OpenVPN server som körs på min router men jag kan inte ansluta från skoldatorerna då de spärrar nästan alla portar.

Hur många portar behövs öppnas upp för att kunna köra rdp mot min hemdator och hur säkert är detta? Om jag har en användare som inte har admin eller något vanlig som användarnamn samt ett skapligt lösenord är detta relativt säkert?

@swecide:
guacamole verkade vara grymt, hittade dock inget sätt att installera på windows. Någon som har något annat förslag?