Inlägg

Inlägg som burton666 har skrivit i forumet

Jag har ingen aning om vad den är värd men bjuder 1000:- + frakt för burken utan nätagg.

Server för att komma åt Android studio mm via webrowser ?

Jag skulle vilja få igång något liknande cameyo där jag kan ha lite program installerade och komma åt själva desktopn remote.

Jag vet att det enklaste kanske skulle vara att bara köra WOL till hemdatorn och sedan köra remote desktop, men det skulle vara kul att få till något lite trevligare. Jag har redan en server med ESXi 6.5 som står nästan outnytjad och det skulle vara kul om jag kunde använda den till detta.

Någon som har förslag på hur jag ska åstakomma detta? Det smidigaste skulle vara om det gick att komma åt/logga in via en webbrowser.

Skrivet av tsd:

Borde gå att lösa.

Lär mer här: http://www.ibik.ru/steamlink

Perfekt, verkar ju vara exakt vad jag var ute efter.

Skrivet av tsd:

Jag använder ett program som heter ASTER för detta.

Finns på https://www.ibik.ru

Ok, ska kika på detta. Själva problemet som jag försöker lösa är att mina barn använder en steam link för att streama spel från datorn till tvn i vardagsrummet. Nackdelen är att datorn blir upptagen av spelet då usb portar/ljud/bild skickas till tvn men datorskärmen visar ändå själva spelet.

Jag skulle vilja att spelet kördes helst utan att visa bild på min skärm eller att jag helt enkelt skulle kunna använda min andra skärm som vanligt.

tyvärr borta nu...

Windows 10 Hyper-V två användare samtidigt?

Jag har lite svårt att förstå hur Hyper-V fungerar. Jag har en dator med följande spec:

i7 2600k
1060 6gb
16GB Ram
256GB SSD
Windows 10 Pro

Om jag aktiverar Hyper-V kan jag då spela på den ena VM:en samtidigt som jag kör något program/surfar på den andra skärmen? Alltså kan två användare använda samma dator samtidigt för både spel och program? Jag har både inbyggt grafikkort samt ett GTX1060

Om vi skippar licensfrågorna då jag har halvskaplig koll på att det behövs två licenser för detta. Men skulle detta scenario fungera eller har jag missförstått hur hyper-v fungerar?

Jag provade att lägga in ett bokmärke på loginsidan och döpte bokmärket till Blackboard. Men jag måste ändå skriva in hela ordet "blackboard" i address-fältet samt bläddra ner fyra gånger för att komma till rätt ställe.

Jag inser att det här inte är något världsproblem jag är mest intresserad av om det är möjligt att få till det som jag vill ha det. Och jag vet också att jag kan trycka på själva bokmärkes genvägen.

Öppna webbsida genom att använda "sökord" i addresbar:en? (Javascript?)

Mitt problem är att jag anser att det är lite rörigt att komma åt alla urls mm från adressbar:en i chrome.
Vill jag tex komma åt torrent-klienten Deluge som körs på min server så skriver jag tex "diskstation:8112" och just det exemplet är ju inte jättesvårt att komma ihåg. Men jag har typ 20 olika grejjer som jag vill komma åt och det blir rörigt att komma ihåg servernamn + +portar ibland.

Sedan har jag ju även en massa externa sidor som tex blackboard där jag alltid får upp en massa gamla urls som jag inte vill använda, jag vill alltid komma till lms.hig.se tex. Men efter varje besök på den sidan så läggs det till en massa historik och det är dessa länkar som alltid kommer upp automatiskt.

Det kanske inte låter som något jätteproblem men det är lite irriterande så jag undrar om det är möjligt att fixa detta med javascript? så att om jag skriver in tex blackboard i addresbar:en så skippas alla förslag och jag kommer till "lms.hig.se" och är det möjligt att skicka med användarnamn+lösenord så skulle det vara guld.

Jag skulle altså vilja ha en "databas" med ord som öppnar upp nyckelordets sida.

Det måste ju vara typ samma sak som om jag försökt klara kursen men inte lyckats på tentorna, en sådan kurs kan man väl ha släpandes i flera år.
Kursen är på 7.5hp och jag har tänkt att läsa en annan kurs på lika många poäng i sommar.
Jag läser förövrigt 60hp per år, och jag sökte för hela året direkt på den förra ansökningen.

@robert207:
Har provat men fick bara ett superbyråkratiskt svar, läser du inte enligt ansökan så ska du rapportera förändrade förhållanden till CSN för justering av utbetalningar typ. Men det blir ju samma i slutändan anser jag, men ville kolla om någon har mer koll.

CSN hoppa av/skippa kurs smidigast?

Jag har idag CSN bidrag+lån för 100% studier. Nyligen så har jag kommit till insikten att jag verkligen inte orkar med en av kurserna som jag läser just nu. Jag tänkte då helt enkelt sluta gå på föreläsningarna samt skippa tentan på den kursen. Jag planerar istället att söka en distans-kurs på samma poäng i sommar och inte söka något bidrag för den kursen.

Jag vet att man måste klara typ 75% av kurserna efter det första året och det ska inte vara något problem då jag gjorde min CSN ansökan för hela året direkt. Men kan jag göra som planerat utan problem eller hur funkar det? Måste jag ändå gå på tentan på kursen för att inte det ska bli något knas med CSN eller är det något annat som jag missat?

ActionListener för JTextField? (Java)

Jag har ett javaprogram som innehåller en massa JTextFields, hur gör jag för att inaktivera ett visst textfält beroende på om ett annat har innehåller text?

Ska jag använda mig av någon form av mouselistener/focuslistener eller något annat?

Jag vill alltså att så fort jag börjar skriva något i det ena fältet så ska det andra fältet bli inaktiverat, samt samma funktion om jag börjar skriva i det andra fältet så skall det första inaktiveras.

Edit: kan svara mig själv ifall det kan hjälpa någon annan. Lösningen var att använda sig av "implement FocusListener"
samt den klassens metoder:

public void focusGained(FocusEvent e) {

public void focusLost(FocusEvent e) {

Två skärmar, möjligt att spela samt använda program samtidigt?

Jag har ett väldigt rörigt problem. Jag har en dator med två skärmar i mitt datorrum. Barnen använder sig av en steam Link som är kopplad till tvn i vardagsrummet för att spela.

När något spel är igång så visas det samtidigt på den ena skärmen samt tvn. Kan jag på något sätt göra så att jag kan använda datorn till annat samtidigt som någon spelar på den?

Om jag kopplade den ena skärmen till det inbyggda grafikkortet, skulle det hjälpa något? Eller finns det något annat trix att ta till? Eller är det helt enkelt så att datorns alla resurser blir låsta till spelet?

Jag har även en server som bland annars kör ett virtaliserat windows 10 os. Skulle jag kunna använda mig av den på något sätt eller står jag fortfarande inför samma problem där?

"Enkel" MVC Observer fråga (Java)

Jag har lite svårt att förstå hur man kostruerar ett program enligt MVC med Observer.

Om jag exempelvis har ett program som består av ett gui som innehåller ett textfält och två knappar save/load. Om jag skriver in något och trycker på save så ska det inmatade värdet sparas till en fil. Och om jag trycker på load så ska värdet i filen skrivas tillbaka till texfältet.
I exemplet behöver filen aldrig spara mer än ett värde så filen skrivs över vid varje save.

Jag skule då använda följande klasser:

view: innehåller enbart gui-delen och en instans av controller.
controller: en metod som kontrolerar att värdet är av en viss typ tex int.
model: en instansvariabel int input
filewriter: två metoder som skriver/läser till en fil.

Som jag förstår så skulle jag då enligt MVC i viewn använda mig av en actionlistener på save-knappen som skickar vidare texfältets värde till metoden i controllern. Men hur blir det sen?
Som jag förstått det så ska view extends Observer och Model implements Observable men behöver jag ytterligare någon klass för att knyta ihop allting? Jag skulle ju även vilja att funktionalitetten förblir densamma även om jag skulle utöka till tio textfält i gui:et så om jag fyller i fem slumpmässiga fält och sparar så ska jag kunna återställa alla dessa fält med loadknappen vid ett senare tillfälle.

Frågor om Jframes och Jpanel (Java)

Jag har ett program som betår av en Jframe samt en tabbedPanel som i sin tur innehåller tre nya panels. Jag vet att jag kan sätta Jframen till fullscreen med: frame.setExtendedState(JFrame.MAXIMIZED_BOTH); men hur får jag resten av panelserna att också bli i fullscreen?

Och hur gör man för att en Jframe skall bete sig som tex chrome gör när man förminskar ett fönster. Dvs att det dyket upp scrollbars på sidorna om fönstret blir mindre än storleken på sjäva innehållet?

@Alling:
Tyvärr är det en del av en skol-uppgift och kravet är att java måste användas.

Jag har kommit en liten bit på vägen men lyckas inte tänka ut några saker.
Jag har just nu ett gränssnitt med en massa JTextFields, när jag klickar på en knapp så ska alla de ifyllda värdena skrivas till en fil men måste även ha en unik sträng innan själva värdet.

Så om jag har tio olika JTextFields och jag fyller i fält 4 och 7 så ska följande skrivas till filen:

#7201 ART <Värdet från JTextField 4>
#7209 ART <Värdet från JTextField 7>

Varje fält ska alltså ha ett id som jag måste skicka med när jag skriver till filen, värdet är alltid samma för de specifika fälten.

Det som jag inte kommer på hur jag ska lösa är först hur jag ska knyta ett specifikt id till varje JTextField som jag senare kan använda tillsammans med värdet som användaren skrev in.

Sedan hur jag "samlar" ihop värdena från alla JTextFields som ligger i en panel. Kan man loopa igenom alla JTextFields i en panel på något sätt för att kolla vilka som innehåller värden?

Jo jag förstod nästan att så var fallet men hittade bara DNS inställningar på en plats i router-inställningarna och det var som sagt under LAN fliken. Men efter att ha grävt runt lite mer med förstoringsglas så hittade jag ett val i WAN inställningarna där efter att ha klickat I en grej så visade sig även DNS inställningarna där. Så nu funkar allt som jag vill.

Skickades från m.sweclockers.com

Host names slutar fungera om jag ändrar DNS server i routern

Jag vill använda Googles Dns servrar 8.8.8.8 samt 8.8.4.4 för att slippa bredbandsbolagets censur. Det funkar bra om jag tex ändrar servern direkt på en klient tex en annan PC. Men jag skulle vilja att all trafik på alla enheter ska använda samma dns servrar. Jag provade därför att ändra dns servrar direkt i routern och det funkar. Men jag kan inte längre komma åt mina host-names efter dns-bytet. Innan kan jag använda tex. vusolo2 direkt i webbläsaren istället för att mata in ip-adressen för att komma in på min Digitalbox webb gränssnitt. Men efteråt måste jag använda ip-adressen till allting.

Hur löser jag detta smidigast? Ska jag lämna ett fält tomt eller knappa in 127.0.0.0 eller något annat?

Routern är en Asus ac68u med senaste firmwaren av Merlin

Java GUI fråga

Jag har en uppgift där jag ska konstruera ett Java program som ska ha samma utseende som bilden som jag bifogade.
Jag har grundläggande kunskaper i Java men har väldigt dåliga kunskaper i att konstruera grafiska användargränsnitt. Vi har dock inga krav på oss att koda allt för hand utan får använda oss av hjälpmedel som WindowBuilder etc.

Mitt problem är dock att jag inte äns får ordning på grejjerna med WindowBuilder, allt hoppar omkring, hamnar över/under varandra samt "allignar" sig fel mm.

Hur konstruerar man smidigast ett sådant gränsnitt med en massa textfields och labels som ska presenteras skapligt snyggt.

https://i.imgur.com/D4X3PPi.png