Inlägg

Inlägg som anon73130 har skrivit i forumet
Av anon73130

"Fel" fredag.

"Mini"

28min42sec

Acceptable!

Av anon73130

Inte hunnit kika på avsnittet än men bara baserat på artiklar & swecextra-vids etc hittills, så måste jag säga/återupprepa mig om att rekryterande chef på SweC verka ha grym fingertoppskänsla överlag imo.
@UndaC verkar glida in like he belongs instantly, because he does.

SweC var väl under väldigt många år == Jonas & Emil, men nytillskotten som dykt upp i rutor o artiklar sedan de behövt ersätta eller förstärka har varit klockrena. Jacob, Kenneth et al alltså- samtidigt som det även varit väldigt intressant att se mer av 'äldre' SweCare som kanske inte synts lika mycket innan, typ skärmgurun Laxpudding

Med sånhär nivå på ersättningsrekryteringarna så blir man inte ens som gammal lurker-stammis avskräckt "bara" för att en ikon som Emil lämnat; även om han såklart saknas lite ändå, men he ofrånkomligt.
Trevlig helg på er!

Av anon73130

Har för mig jag såg dem utannonserade i lineups på diverse festival-affischer i Berlin för bara några år sen.
Ingen aning om de fortfarande hållt på sedan dess, men de har turnerat en hel del utomlands på senare år såvitt jag fattat det som anyway.

Av anon73130

Väntar gärna 'til it's done. Bara positivt att de tar den tid de känner att de behöver.

Av anon73130

@KalBumling: Låter vettigt, tack för svaret!

Av anon73130

Glad för svaren hittills, tack för att ni tagit er tid!

Gick rätt bra på intervjun idag, såpass att jag vågar räkna med ett nästa steg i processen iaf. Tills dess så tänker jag försöka läsa på lite om sånt jag fick närmare info om vid intervjun.

Inom tjänsten är det tänkt att man ska jobba med SAP Success Factors i en strömlinje/standardiseringsprocess internt, samt även PeopleDocs som ska rullas ut på bredare front.
Är det någon här som har erfarenhet av endera?
Det enda jag "vet" om SAP är att det är gigantiskt, och säkert har en rätt hög inlärningskurva- men jag läser gärna på om någon har tips på bra material!

Av anon73130

Sorry om detta kanske redan diskuterats, men är bara nyfiken- är dessa säkerhetshål som alltmer börjat dyka upp i tid o otid, något som endast/främst drabbar Intel?
Är AMDs motsvarigheter förskonade mao, eller finns det en risk för att liknande brister där helt enkelt inte kommit upp till ytan/rapporterats om än?

Av anon73130
Skrivet av Random-person:

Du är närmare affären, och därför får man mer "makt", och därför är det en tyngre roll, som därmed också betalar mer.

Produktägare är definitivt också något jag sneglar åt, men där känner jag att jag har svårare att argumentera för att jag har relevant erfarenhet.

Well gosh, det business value-tänket köper jag helt iofs. Riktigt trevlig överraskning för mig med intervjun redan inbokad må jag säga!

Jag själv fick den tidigare produktägarrollen som ett föräldraledighetsvikariat, så det var lite 'låst' till att bara gälla under året ordinarie PO:n var borta. Men jag fick iaf rollen dels pga kontakter, och dels pga att jag i en tidigare 2nd line support-roll även tog på mig att axla en 'regional product owner'-roll utan att nån bett om det(tog mig själv både uppgifter o en sådan titel dvs, utan lönepåslag men även utan att någon opponerade sig ^^); jobbade med en mjukvara med utv.avdelningen i Finland o Ryssland, så behovet av någon som tog ett helhetsgrepp om de svenska kundernas/branschutvecklingens perspektiv, var lite öppet mål s.a.s.
Dno om den infon kan vara till nån hjälp, men kanske lite iaf, hope so!

Edit: Kan tillägga att även jag känner mig rådvill om vad man kan vända sig för karriärstips när man kommit en bit, som synes. Men SweC är väl en fullgod placeholder för't så länge känner jag, med tanke på de fina svar jag fått här hittills ^^
I övrigt finns det nog säkert 'branschsällskap' som tar aw:n eller kanske t.o.m. föreläsningar med ojämna mellanrum, som inte alls vore fel att snubbla in på, såhär i Estocolmo o allt- so if you happen to stumble upon any of those, lemme know wouldya? hehe

Allt gott!

Av anon73130

@Random-person
Wait wut, vill du gå Från lösningsarkitekt till BA?
Varför inte något lite högre, typ produktägare, om du ändå har erfarenheter från både fullstackutveckling och tech lead-roller?
Jag har, i mina tidigare roller som 2nd/3rd line, product specialist o produktägare, fått för mig att arkitekterna befinner sig en märkbar bit ovanför en i hierarkin där. Kan mycket väl skilja sig mellan olika branscher dock såklart, själv kommer jag från HRM-sidan, som tidigare nämnt.

I admit confuzzlement, men är ändå nyfiken på svaren på dina frågor, so thread hijacking partially approved. ^^

Av anon73130

Underbart svar Oxies_Husse, tack för det och den matnyttiga länken, ska definitivt läsa på ordentligt om vad som finns där!

Hur menar du med 'olika typer av kravspecar'? De krav jag hanterat hittills har väl rört sig inom legala krav, avtalsmässiga krav samt förbättringsönskemål eller allmän win-klient-till-saas-lösnings-övergång, menar du sån variation eller kanske nåt annat?

Jobbat med utvecklarteam som arbetat scrum-orienterat, så har ett litet hum om vad det o agilt utvecklande innebär iaf, även om jag inte kan koda själv.
Vågar väl mig påstå ha rätt hyfsade people skills också iaf, som jonglerat både svåra o enkla kunder, med diton inom ens företags egna anställda inom både Sverige, Skandinavien o även delar av baltikum o Ryssland, så sånt vågar jag påså mig ha 5+ års erfarenhet inom iaf. Känner mig väldigt säker på att jag kan få intresserade pragmatiker att jobba åt samma håll. ^^

Cheers!

Av anon73130
Skrivet av Json_81:

Nyhetsbrev i sig kanske inte är nån stor grej i sammanhanget, men kommunikation med stakeholders är viktigt så kan du vinkla det som det är det bra
Projektledande kan ingå så där har du nytta av koordinerande inom kundprojekt.
Att själv sitta och felsöka buggar ingår nog inte men helt klart bra att ha erfarenhet av i sammanhanget.

Najs! Har väl även dragit igång lite korta men regelbundna möten med interna stakeholders, för att sprida info om vad som pågått o pågår, så det ska jag komma ihåg att ta upp. Tack för feedback!

Av anon73130

Mjo det är bredden jag tampas lite med, i mina försök att preppa inför intervjun.
Har inte fått tjänsten presenterad för mig närmare, det kommer på Torsdag under ett möte då. Vet bara att det handlar om en BA-tjänst och att det är meriterande att man har erfarenhet från HRM-mjukvaruområdet, vilket jag har.

Har tidigare jobbat som 2nd & 3rd line support, versions- o svittestare, samt produktägare.
Av sysslorna jag gjort som jag förmodar täcks in av en 'ba-beskrivning', så är det väl att samla feedback från stakeholders (internt & av kunder), att aggregera sånt till funktionalitetsspecar som sen kan överlämnas till utvecklare, och sedan testa & verifiera resultaten, både under testfaser och efter release.

Men jag kanske missar fler saker som egentligen/kan räknas till BA, I dno? Har både författat o översatt nyhetsbrev, varit centralt koordinerande inom kundprojekt, och felsökt buggar som trots allt lyckats klara sig utan upptäckt under testfaser o nåt kunders prodmiljöer.

Av anon73130

Någon business analyst här?

Halloj,

precis som topic, så efterlyser jag om någon här kanske jobbar eller har jobbat som business analyst förut?
Skulle gärna vilja bolla lite kort om vad som kan tänkas gå under en sådan paraplybeskrivning för en sån roll, isf.

Har själv jobbat inom IT i drygt fem år, med en hel del sysslor som nog kan klassas som gående under en BA-arbetsbeskrivning, och inför en intervju jag har inbokat senare i veckan, så skulle jag gärna bolla lite tankar o funderingar för att kunna förbereda mig så gott det går.

Ni får gärna svara här, eller ännu hellre PM:a, om ni känner er träffade av efterlysningen. Finns även på Swecs/Geeks Disco om ni vore pratsamma där istället, nickar 'Beast in Show' där.

Tack på förhand!

vänliga hälsningar
Martin

Av anon73130

Inte tagit mig igenom hela Wolf Among Us 1 än men de delar jag spelat har varit riktigt bra, och jag har bara hört gott om hela spelet som sådant. Trevligheter för oss som gillar point n click!

Av anon73130
Skrivet av Wastafari:

väntat sen det började snackas om detta, min XXL Wish-matta är bra jävla sliten, funderat på köpa en i väntan på denna. Men ÄNTLIGEN kommer den! fy faen vad gött! "Värt pengarna" pga den extremlånga väntan på release lol.

Insåg dock.. jag åker till Thailand den 21:a i tre veckor >.< måtte den inte skickas tillbaka dirr

@Wastafari Skum sak att erbjuda kanske, men utan att veta return-to-sender-policyn/längden så kan jag sitta på'n åt dig här i Estocolmo om du så vill, o att den isf hämtas på T-Centralen bara.
Bara en tanke, PM:a om det låter intressant vetja.

Av anon73130

Blir första xxl-mattan för min del, men tror o hoppas att upplägget ska funka bra.
Gillar btw valet att ha 'helsydda kanter' eller hur man ska kalla det. Bådar gott för att den ska kunna hålla länge.

Av anon73130

/me hade en väldans trevlig kväll!
Tack för det, samtliga involverade : >

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon73130

Yay!
Vi ses

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon73130

Count me in plx.

Av anon73130

Drar tillbaka mitt bud.

Skickades från m.sweclockers.com