Inlägg

Inlägg som twit har skrivit i forumet
Av twit

Jag har ingen som helst koll på sidans legitimitet, men bara namnet får mig att dra öronen åt mig.

"Digital... key... software... ja men precis, det var ju just en sådan jag skall ha, måste vara en bra och tillförlitlig sida."

Av twit
Skrivet av Kladdpapper:

Kan knappt spela musik samtidigt som jag spelar spel längre utan att musiken börjar hacka titt som tätt.
Har just nu:
i5 8600K
16gb DDR4
Samsung SSD

Skulle 7700X eller i7 13700K vara en värdig uppgradering? Jag brukar alt-tabba väldigt mycket och har hört en förmodad myt om att intel haterar det bättre.

Det är inte din processors eventuellt bristande prestanda som orsakar problemen. Börja med att uppdatera alla drivrutiner (inklusive chipset), hjälper inte det så är det en ominstallation av operativsystemet som stundar då problemet med stor sannolikhet är mjukvarurelaterat.

Av twit
Skrivet av kozmos:

Många vassa öron!
Måste vara horribelt för er att leva med tanke på att ni alltid måste höra musik från den perfekta källan och det perfekt systemet annars avlider ni typ.

Varför har du ett behov av att förlöjliga de som har andra preferenser än vad du själv har? Vissa tycker ljudkvalitet är högt prioriterat medan andra inte gör det, och man kan fortfarande ha en konstruktiv diskussion utan att börja slänga bajs.

Av twit

Nu är jag ju gammal och lite seg i huvudet... men det här med skvalpande animerad bakgrund? Jag tycker det stör mer än vad det eventuellt skulle kunna tillföra.

Av twit
Skrivet av Buddaz112:

Tanken var god från början. Det som skedde var att det blev för mainstream. Dåligt utvecklat. Det som har skett är att Meridian som M står för har utvecklat det vidare. De fokuserar nu på att källan skall vara helt ren. Än så länge ej i skarpt läge. Läste för ett tag tillbaka.

Tänka sig, jag som trodde problemet med MQA (Master [inte Meridian] Quality Authenticated) var att det är en påse bluff och humbug vars enda egentliga syfte var att lura av ljudintresserade ännu mer pengar.

https://en.wikipedia.org/wiki/Master_Quality_Authenticated#Ne...

Av twit

Tänkte börja kika på serien nu när hela säsongen släppts, men hujedamig vad mycket pålagd shaky cam det är i stilla scener. Blir det bättre i senare avsnitt med andra regissörer?

Av twit
Skrivet av Deerhall:

Lite trist bara att de bra vinylspelarna är svindyra och lite tråkiga i sina utföranden.

Det finns en stor andrahandsmarknad där man kan köpa bra 80-talsgrejer till ett tämligen facilt pris. Det kräver givetvis lite intresse då man inte kan räkna med att allt är i tiptop skick 40 år senare.

Av twit
Skrivet av superapan:

Jag som icke intresserad tyckte att det lät klart bättre på vinyl än Spotify - vilket kanske inte säger så mycket.

Det blir väldigt många parametar som spelar in i det fallet. Är det över huvud taget samma källa? Vilken kvalisort har man valt att lyssna på via Spotify och hur ser deras originalfil ut? Det är inte alls konstigt om man tycker en vinylskiva med bra dynamik låter bättre än ett komprimerat och dynamiklöst spår via Spotify, men spåret på Spotify skulle kunna låta betydligt bättre än det gör om det bara vore ljudtekniker med i soppan som haft lite intresse för ljudkvalitet istället för att bara dra upp loudness till 11.

Av twit
Skrivet av Petterk:

Nja, de kommer ju vänta till något kommer skriftligt från ARN. D.v.s. de kan mycket väl vänta på att ta ställning till ärendet.

Det här gäller inte ett ärende där företaget motsätter sig konsumentens krav, det gäller ett ärende där företaget över huvud taget inte presenterat en lösning trots att ärendet pågått i närmare 6½ vecka.

Webhallen kommer inte rulla tummarna extra länge utifall att kunden kanske lämnar in en anmälan till ARN, för att först då fundera igenom hur det hela skall lösas. De vet redan vad de behöver göra, det hela handlar om att få dem också genomföra detta.

Av twit
Skrivet av Deerhall:

Flickvännen köpte en skitsnygg Crosley, vi var båda lyriska till vi lade på en fräsch vinylskiva och ljudet lät kasst och skivnålen hoppade från och till. Skickade tillbaka den som DOA / retur (kändes som den iaf bör spela utan hoppande). Letar nu efter en riktig vinylspelare

Till skillnad från exempelvis en CD-spelare kräver en vinylsvarv handpåläggning. En hoppande nål beror generellt på alltför lågt nåltryck, vilket regleras på tonarmen med hjälp av en liten vikt. Samtidigt vill man inte heller ha alltför högt nåltryck då det sliter onödigt på både skiva och nål. En mer komplicerad svarv har också mer avancerade inställningsmöjligheter som exempelvis anti-skating. Beroende på vilken skiva man vill spela kan man också behöva justera tonarmens höjd, exempelvis om man vill köra en typisk "audiofilskiva" som väger 180 gram eller mer. Försöker man spela en sådan skiva utan att justera tonarmen får man fel vinkel, vilket dels kan återspeglas i ljudet men även bli såpass extremt att hela pickupen studsar mot skivan.

Kort sagt, en vinvylsvarv kräver lite kunskap för att över huvud taget kunna spela upp en skiva.

Av twit

Du förlorar inget på att skicka en ARN-anmälan, och Webhallen borde ha löst detta ärende för lång tid sedan. Sätt lite eld i rumpan på dem!

Av twit
Skrivet av Hcz:

Uppdatering...

Se till att du har hela ärendehistoriken tydlig och överväg en anmälan till ARN. Även om det tar flera månader till ett beslut brukar det kunna rassla till i samma veva som ARN inhämtar företagets svar.

Av twit
Skrivet av lambdan:

Jag tyckte 6600an för 3190 kändes som en deal när man får TLOU på köpet.
Det är klart dock om man inte har intresse för TLOU så är det väl ingen deal, men jag hade tänkt skaffa det spelet så jag ser det här som ett 6600 för ca 2500:- (spelet kostar 60 euro på steam, vilket just nu är närmare 700 kr)

Som jag påpekade ovan är Last of Us inte bundet till de korten, och korten i sig ligger på samma pris som de gjort sisådär de fyra senaste månaderna. De är inte nedsatta i pris och därmed inget fynd. Det är inte en tråd för " Dagens ordinariepris"

Det är väl rimligare då att tipsa just om att AMDs kampanj där spelet följer med alla kort.

Av twit
Skrivet av lambdan:

PowerColor Radeon RX 6600 Fighter (inkl The Last of Us Part I) för 3190:- https://www.proshop.se/Grafikkort/PowerColor-Radeon-RX-6600-F...

Sapphire Radeon RX 6700 GAMING OC 10GB (inkl The Last of Us Part I) för 4490:-
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/amd/s...

Detta är inga fynd. Korten har kunnat köpas för samma pris de senaste månaderna. Versionen av 6700 med 10GB minne presterar också påtagligt sämre än 6700 XT med 12GB.

Kampanjen med Last of Us är inte bunden till specifikt dessa kort utan gäller AMDs samtliga separata kort i 6000- och 7000-serierna.

https://www.amd.com/en/gaming/last-of-us-bundle

Av twit

Här är en tråd med en annan medlem som anlitade en firma för att byta sockel. Kalaset landade på 1700:- för ett moderkort som i slutänden ändå inte fungerade.

Av twit
Skrivet av Stefan_K77:

Kondens uppstår när varm och fuktig inomhusluft träffar en kallare yta inte tvärt om.

Den kondens som bildas har en viss tendens att rinna eller droppa ner på det som finns nedanför.

Av twit
Skrivet av Stefan_K77:

Det är ingen vätska som har runnit. Det är typ ärgat.

Korrosion uppstår i sammanhanget nästintill enbart i samband med exponering för vätska.

Av twit

Ja det är ju knappast rost men en icke oansenlig mängd av någon vätska ser ju ut att ha landat i grafikkortet.

Av twit

Rost uppstår inte av sig självt utan någonting har möjligtvis droppat ner i datorn. Sedan är ju frågan om det faktiskt är rost - en kylfläns brukar rent generellt inte innehålla järn, och det är bara järn som kan rosta.

Viktigast dock är att fläckar på kylflänsen inte påverkar grafikkortets funktion. Vill återförsäljaren neka reklamation baserat på yttre åverkan måste de också visa att denna åverkan kan kopplas till funktionsfelet. Eftersom de skriver "Rost på flertalet ställen inuti grafikkortet och är i väldigt dåligt skick." är det antagligen mer omfattande tecken på åverkan än vad du hävdar här.

Av twit
Skrivet av Rouge of Darkness:

Sen kan du ju fortsätta hålla företaget hemligt om du vill.

Med tanke på forumdelen (Inet) TS gjort inlägget i är väl företaget inte särdeles hemligt. Att nästan all relevant information saknas är dock helt sant. Det finns inte en möjlighet för en utomstående att skapa sig en bra bild av situationen med det nödtorft TS har försett oss med.