Inlägg

Inlägg som Zandros har skrivit i forumet
Av Zandros

Alla spelnördar här borde ju kolla på (den horribelt namngivna) Mythic Quest, en komediserie om en MMO-utvecklare med en del folk från IASIP.

Ted Lasso är också skitbra, man behöver absolut inte gilla fotboll.

Väl värt att dra igenom på sin gratisvecka eller månad eller vad det nu är.

Av Zandros

Tycker också min Tefal med inbyggd filtrering har varit skitsmidig. Har haft lite problem med att det rinner olja från plastlådan ibland på något mystiskt sätt men jag ska ta upp det på garantin.

Sen kan man väl inte göra allt häftigt i en airfryer som man kan i en riktig fritös, som saker med hemgjord frityrsmet, typ kyckling, blooming onions, bananer, Mars, etc. och inte heller doughnuts och liknande desserter?

Av Zandros

Är det någon som har koll på hur man kräver tillbaka pengar från tyska skatteverket? Råkade visst ha lite för mycket Mercedes på ISKn så jag gissar att jag inte kommer få tillbaka all källskatt av Skatteverket nästa år.

Av Zandros
Skrivet av Powerup^:

Fått för mig att koncentrerad spolarvätska fu kar lika bra som ipa för att tvätta resinprints i washing machine. Några invändningar?

Brukar köra t-röd, och enda skillnaden verkar vara att spolarvätskan inte innehåller någon aceton men kostar typ hälften så mycket, vilket känns lite off.

Köp inte Julas sommarvariant dock, den är i princip vatten och diskmedel.

Av Zandros

Ge mig ett DJI Mini 2 Fly More combo-kit för 5000 kr tack!

Av Zandros
Skrivet av dpom86:

Ja det vet vi redan. Paneler tillverkas på stora ark som skärs till lagom storlekar.
Vilka storlekar de väljer att lansera beror på hur de kan skära "arket" optimalt med så lite förlorad spillyta som möjligt.
Det var känt sedan tidigare vilka storlekar som skulle komma - dvs. dessa tre vi sett nu.

Har inte hört talas om att någon annan är nära att lansera QD-OLED, och Samsung har ju precis investerat i sin produktionslinje för dessa, så tvivlar på att vi kommer få se något annat alternativ den närmaste tiden. Men kan ju ha fel så klart.

Det känns ju inte helt logiskt, då pixeldensiteten skiljer sig mellan modellerna (då alla är 4k men har olika fysisk dimension).

Absolut att tillgängliga storlekar baseras på vad som
är optimalt på en viss storlek/generation glassubstrat, men vilka pixlar som faktiskt printas på dessa är ju uppenbart individuellt per tv- eller skärmmodell.

Av Zandros

De som Victor Sjöström skrev i.

Av Zandros

Vill se en duglig rabatt på https://www.komplett.se/product/1184242/hem-hushaall/koksappa...

Är ju rea på den titt som tätt på andra butiker men ni prismatchar ju inte då.

Av Zandros

Ser inte riktigt hur så pass stora dimringszoner (runt 9x9 cm?) tillför speciellt mycket på just en stjärnhimmel som i testvideon. Känns som alla zonerna lär vara aktiva.

Av Zandros
Skrivet av rytterstedt:

HÅG, Malmstolen, Kinnarps eller KAB är väl de bästa stolarna jag har hört talas om/testat. Har/har haft Kinnarps och Malmstolen på kontoret och de är en fröjd att sitta i men har hört mycket gott om HÅG och KAB men då pratar vi om stolar för 15000 kr eller mer.

Skrivet av Blade@LCD:

Skulle väldigt väldigt gärna se en recension på Logitech och Herman Millers samarbete.
Har hittills inte hitta någon "gamingstol" som är i närheten av Kinnarps bästa kontorsstolar.
Visst skiljer mycket i pris men med tanke på hur mycket tid jag(vi?) lägger sittandes vid datorn känns det som en mycket rimlig investering.

https://store.hermanmiller.com/gaming-chairs/herman-miller-x-...

Det är ju trist att det är så svårt att hitta något ställe att provsitta stolar i den här prisklassen (för att inte prata om att faktiskt hitta någon butik att köpa HM/Vitra/Steelcase i öht) i Sverige. Särskilt när man bor utanför storstadsregionerna.

Sen undrar jag generellt varför så många stolar har fotkryss som man inte kan ha fötterna på (Kinnarps och HÅG undantagna). Alla IKEAs varianter på senare tid har ju börjat använda helt urusla fotkryss. Krysset på denna SecretLabs ser ju dock okej ut.

Av Zandros
Skrivet av Wiinis:

Tror inte mobiltelefon krävs på ersättning, ännu.
Men det är kanske en gammal källa jag hittade. https://www.copyswede.se/fb2018-se-www-ny/

I rapporten (även 2019) så står det "Privatkopieringsersättning för mobiler, datorer och surfplattor har inte fördelats och betalats ut på grund av pågående rättsprocesser vad gäller ersättningsnivån."

Jag förutsätter dock att avgiften har betalats in.

Av Zandros
Skrivet av UndaC:

Hej. Vi kommer inte att erbjuda en opt out-möjlighet när det lanseras skarpt så har du feedback på saker du inte tycker funkar bra vill vi jättegärna ha feedback på det!

Trist att höra, då jag tycker om att använda "desktop"-hemsidan även på mobiler då informationstätheten är mycket högre, man kan zooma ut och in som man vill etc.

Så jag skulle då önska ett sätt att "zooma ut". Ta en titt på Anandtechs hemsida där texten krymper samtidigt som viewporten gör det (givetvis inte proportionerligt) och man är fri att använda telefonens utmärkta zoomsystem för att titta närmre på olika </div>ar om man vill ha större text. Att zooma på den nuvarande Swec-betan fyller noll funktion och det är onödigt att kasta bort så kraftfulla verktyg.

Sen skulle jag önska att all sorts navigering etc. håller sig i toppen av sidan. På en iOS-enhet är det mycket enkelt att scrolla upp snabbt till navigeringen (ett tap på toppen av skärmen) och navigationen/loggan etc. är ett konstant irritationsmoment och slöseri med värdefullt utrymme. T ex om man vill scrolla uppåt lite för att man missade en rad så "viker" den ut sig igen och man måste scrolla mer i onödan. (Särskilt när det gäller grafer i olika tester kan man snabbt vilja scrolla upp och ned för att kolla på olika delar, och då ställer den till det rejält.)

Skulle även vilja förespråka en tvåkolumnsview i landskapsläge, eller åtminstone någon form av lösning där brödtexten inte tar upp hela bredden på telefonen då det är jobbigt att läsa.

Enhet: Mobil
Operativsystem: iOS
Webbläsare: Safari
Upplösning: 736X414@3x (eller 2208x1242 om man nu vill)
Orientering: Främst landskap men även porträtt
Typ av problem: Utseende/användning

Av Zandros
Skrivet av crew seven:

Detta har jag redan problem med på min android, för varje sida även om jag klickat ja tidigare så får jag svara på samma fråga igen... Do you like cookies?

Samma på min iTelefon. Känns som att det nollas någon gång mellan varje vecka eller varannan vecka.

Misär är det.

Känns för övrigt som att jag loggas ut från Swec ibland också. Kan ni lösa detta med en riktigt permanent kaka så man åtminstone kan slippa detta elände om man är inloggad?

Av Zandros
Skrivet av filbunke:

"Batteriservicen" gäller inte normal användning, utan bara defekta batterier. Att ens airpods bara fungerar i 2 timmar efter normal användning täcks alltså inte att den.

Då gäller det andra priset, samma om de går sönder eller man tappar bort dem, 795kr/styck för den gamla modellen. Hittar dock inte priser för den nya modellen, men priset i USA har gått upp med 29%, så 995kr?

Jag antar det du läser är detta:

"Apples begränsade garanti täcker ett defekt batteri men inte slitage från normal användning. Om batteriet har ett tillverkningsfel som omfattas av vår garanti, AppleCare+ eller av konsumentköplagen, utför vi service utan någon extra kostnad. Om batterifelet inte omfattas erbjuder vi batteriservice mot en avgift."

Det stycket säger ju bara att normalt slitage inte täcks av garantin. Dvs normalt slitage är ett batterifel (eller "battery issue" som det står på engelska) som "inte omfattas" och batteriservice erbjuds mot en avgift istället för att Apple åtgärdar det gratis.

Av Zandros
Skrivet av filbunke:

Det är inte service. Eller tror du att apple klarar av att göra någon som helst service på dem? Har du sett iFixit-artikeln?

De byts ut.

Vidare, det är per AirPod, men såvida du inte går och lyssnar på bara en så kommer du behöva fixa batteriet på båda samtidigt, vilket då blir 1158 kr. Men det är sant att det är billigare än att köpa nya, men inte särskilt mer miljövänligt.

Jag är absolut med på att det inte är någon större miljövinst med detta (som en av programledarna på ATP-podcasten sade kan man dock fundera på hur stor miljöpåverkan är för en AirPod jämfört med alla plastförpackningar vi slänger annars), men jag känner att det är en relativt stor skillnad på att lägga ut 1200-1800 kr (jag gissar att batteriet i etuiet håller en vettig kapacitet något längre) och 3200 kr vart tredje år.

Sen för egen del så lyckades jag förstöra åtminstone ett eller två par av de vanliga EarPodsen med sladd per år genom att jag fastnade med sladden överallt (främst i cykelsadeln). Om mina AirPods håller ett par tre år har jag ju sparat in en del material där.

Av Zandros
Skrivet av MiLeS:

Sjukt nöjd med mina AirPods som jag köpte för snart två år sedan, men märks att batteritiden blivit betydligt sämre, iaf på vänster mot höger. Dock somnar jag med dem så har väl mig själv att skylla att de laddas ur hela tiden...

Testa att byta mikrofonen från "auto" till den sida som har bäst batteritid så jämnar det nog ut sig en del.

Av Zandros
Skrivet av filbunke:

Helt rätt. Kolla recensionen från Ifixit jag länkade till i ett tidigare inlägg. Små saker så utrymmet är minimalt, finns inte någon möjlighet alls att byta batterier. Lite elektronik, batterier, plast, och en massa lim...

Så när batteritiden blir för kort så blir det bara att slänga som elektronikskrot, går inte att byta batterier och det går inte att sälja dem, andrahansvärdet är ju noll.

Helt fel. Batteriservice kostar 579 kr per AirPod.

Av Zandros
Skrivet av Dizzö:

Vilka tillverkar egna chip?

Är det ARM, Samsung, Intel, AMD, Qualcom, Huawei och TSMC ?

De som ligger i framkanten av mer komplicerade kretsar som processorer och dyl. är:

Intel (i princip ingen kontraktstillverkning)
TSMC
Samsung
GlobalFoundries (som delades ut ur AMD)
UMC

Sen har du en massa tillverkare som gör flash och/eller DRAM:

Samsung
Toshiba
Western Digital
Micron
SK Hynix
Intel
Nanya

Gamla stora företag som inte har egen tillverkning längre är t ex:

IBM
Texas Instruments

Sen finns det en drös mindre tillverkare som inte kan erbjuda den mest avancerade tekniken.

Av Zandros
Skrivet av Trunk:

Blev lite nyfiken så jag gjorde en snabb googling. Nokia 3310 verkar ha haft 1000 mah vilket kan jämföras med de dryga 1700 som min fyra år gamla 6S har.

Inte en jättestor skillnad kan man tycka vid en första anblick. Men sen tittar man vidare och ser att nokian är nästan dubbelt så stor! ~120 kubikcentimeter jämfört med ~65.

Plus att iPhonen har liiite mer funktioner

Så nog går utvecklingen framåt. Jag antar att den dessutom gått ännu längre på de fyra år som gått sedan 6s.

Det känns nog mer relevant att jämföra batterikapacitet i Wh än mAh, då spänningen kan variera mellan olika telefoner.

Av Zandros

Hade vi inte all den här infon redan? 125 W TDP kanske är nytt.