Inlägg

Inlägg som Linqon har skrivit i forumet
Av Linqon

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Linqon

Skärm såld ! Stänger annonsen

Av Linqon

27 tums widescreen 2560 x 1440 Dell Gaming med Nvidia G-Sync

Säljer min gamla 27 tums skärm. Funkar utan problem.

Lite specifikationer:
Panel Type, Surface: TN , Anti-Glare with 3H hardness
Optimal Resolution: 2560 x 1440 at 60Hz
Preset Display: Area (H x V) 596.74 mm x 335.66 mm
Response Time: 1 ms FAST Mode
Viewing Angle: 160° vertical / 170° horizontal

Har stöd för Nvidia G-sync. Skickar med en strömkabel om du behöver.

Mer info:
https://www.dell.com/lv/business/p/dell-s2716dg-monitor/pd

Läs hela annonsen här

Av Linqon

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Linqon

Försäljningen avslutad, jag kontaktar vinnaren via pm. Tack för visat intresse!

Av Linqon

Asus ROG Strix RTX 2080 Gaming 8GB

Säljer mitt gamla grafikkort på grund av uppgradering till 3080. Det är ett Asus ROG Strix RTX 2080 Gaming 8GB
https://rog.asus.com/graphics-cards/graphics-cards/rog-strix/...

Kortet funkar finfint, inga problem. Har bara använts för spel, ingen mining eller sånt. Och då har jag bara spelat Patiens och MS Röj....
Värt att nämna är att det är väldigt tyst kort, tre fläktar och bra kylning gör det väldigt tyst.
Och Asus Strix, bästa märket.

Pris: Vet inte riktigt vad det är värt, så budgivning, startbud 5000.
Accepterat pris: 8000. Dvs erbjuder du det är auktionen klar och du har vunnit
Budgivning till söndag 19:e klockan 20:00. För att undvika tråkigt sniping budande så förlänger ett bud sista deadline med 10 minuter.

Priset ges som exklusive frakt, kan du inte hämta i Solna Stockholm så tillkommer fraktkostnaden.

Läs hela annonsen här

Av Linqon
Skrivet av Mr.Pro:

Köper det gärna! PM

Edit: Hämtar givetvis

Tack för snabba svar, Mr Pro har första tjing nu. När grejerna är sålda kommer jag ta ned annonsen.

Av Linqon

Uppgraderingskit: i7-6700k, Asus SABERTOOTH Z170 MARK 1, Noctua NH-14

Har precis uppgraderat min dator och säljer mina gamla delar. Ett komplett uppgraderingspaket: processor, moderkort och kylare. Säljes dock endast mot upphämtning i Solna, Stockholm.

Processor:
Intel i7-6700K

Moderkort:
Asus SABERTOOTH Z170 MARK 1

Kylare:
Noctua NH-14

Manualer, CD skivor, SATA kablar, original paket eller andra monteringsbrackets för kylaren har slängts, men allt du behöver kan laddas ned från asus hemsida.

Allt funkar fint ihop, brackets för kylaren är förmonterat, moderkortet från Asus är väldigt överklockningsvänligt och kylaren är väldigt effektiv och tyst. En förvarning är att den kan vara stor om du har har ett litet chassi.

Priset är medvetet satt lågt då det är viktigare för mig att få det sålt snabbt och enkelt hellre än att krama urt varje krona ur prylarna. Inga konstigheter annars, allt funkar bra och är helt.

Läs hela annonsen här

Av Linqon
Skrivet av Jacob:

I år fyller SweClockers 20 år och varje vecka drar vi ut ett galleri från förr på framsidan! Den här gången fastnade vi för ditt läckra bygge @Linqon. Tråkigt att du behövde sälja det, men förhoppningsvis används det fortfarande nånstans därute!

Läs mer om SweClockers 20 år här!

Woa. Vilken ära!

Chassit var väldigt kul att bygga, men mycket mer komplicerat än väntat. Blev väldigt nöjd med helheten, tyckte att den blev väldigt lik och proportionerna blev bra. Men många smådetaljer hade jag velat göra om. Tyvärr krävdes det i princip en snickeriverkstad för att skapa, så de är inte aktuellt med en repris numera

Chassit såldes till en forum medlem, oklart vad status på det är nu. Kanske @Demonoidz kan ge en uppdatering ifall det fortfarande används? Vore kul att höra

Av Linqon

Måste tyvärr sälja chassit, så om du vill ha chansen att äga detta har du chansen här: http://www.sweclockers.com/forum/118...n-cube-chassi/

Av Linqon

Måste tyvärr sälja chassit, så om du vill ha chansen att äga detta har du chansen här: http://www.sweclockers.com/forum/118-annonskommentarer/131731...

Av Linqon

I stället för windows server, molnet?

Jag har en liten htpc dator som även fungerar som en slags server. Den puttrar på dygnet runt och kör plex media server, bittorrent, couchdb och några andra program som laddar ned filer automatiskt från usenet. Filerna lagras sen på mitt nas.

Nu har jag skaffat en surfplatta och Chromecast som jag tänkte använda som klient för att se filmer och netflix. Så tittar på möjligheten att bli av med min dator, men då vill jag kunna köra dessa program på något annat sätt.

Då funderade jag på om det går att använda en molntjänst för detta. Alltså, istället för att jag köper in en server som körs i garderoben, så köper jag en virtuell server via en leverantör; Azure, amazon, eller google kanske. Är det någon som har erfarenheter av detta för mindre hemmabruk?

- Då det inte kommer att vara några beräkningsintenvisa program som körs måste den vara billig om man har små krav. Kollade snabbt på MS Azure, och det skulle ligga på ~90 kr/mån för billigaste tjänsten, vilket känns överkomligt.
- Jag kan Linux, men ärligt talat slipper jag helst strula med det, så tjänsten bör stödja windows
- Jag bör kunna installera egna program på moln servern
- Vill helst kunna utnyttja mitt NAS på mitt hemmanätverk för lagring av filer (gissar att det kan vara svårare)

Av Linqon

"konferenstelefon" för mobiltelefon?

Finns det någon mindre konferenstelefon lösning som man kan koppla in till en mobiltelefon på ett enkelt sätt? Jag har testat t ex http://www.konftel.com/se/Products/Konftel50 och med en extra sladd fungerar den som ett headset till mobilen. Men den är alldeles för mycket overkill och för dyr för mina krav.
Målet är att kunna använda den för att prata med båda mina föräldrar samtidigt och slippa den värdelösa högtalartelefonen som finns i mobiltelefonen.

Andra ideer mottages tacksamt. Tittade t ex på handsfrees för bilen, men dom är ofta så speciellt designade för bilen att dom blir svår att använda plus att dom använder 12 volt som strömkälla.

Av Linqon

Mediaspelare som man kan koppla in ett tv kort på?

Jag funderar på om jag skall koppla en HTPC igen, eller bara köpa en mediaspelare. Problemet är att jag vill kunna se på TV och ha programguide med inspelning på min HTPC. Finns det någon mediaspelare som skulle kunna hantera ifall jag köper ett externt tvkort på USB och kopplar in det? Får jag den tv funktionalitet jag vill ha då?
Någon som har testat?

Av Linqon

Wait. What? Sten?
Häftigt! Första jag sett med det materialet. Antar att den är ganska tyst, det borde dämpa rätt bra

Av Linqon

Weighted Companion Cores? Låter som ett givet inköp i så fall

Av Linqon

RAID 0 disk slutar svara tillfälligt

När jag skall se film från datorn så får jag problem med att filmen stannar till efter en viss tid. Allting flyter på utan minsta problem tills efter 20+ minuter, då kan allting börja hacka i en-två minuter och sen flyter det på igen. När det hackar så kan det gå två minuter och den visar endast 5-10 sek av filmen.

  • Jag har uteslutit programmet, då det händer både med VLC och media player.

  • Det inträffar både med mkv och avi filer, så det har nog inte med codecs att göra

  • Inget annat program, såsom antivirus programmet, går igång och tar processorkraft, och även om det skedde så borde det det bara bli lite långsammare och inte hacka så mycket som det gör.

När jag tar upp resursövervakaren i windows så ser jag att kölängden för disken den spelar ifrån går upp på max belastning, 5 sekunder, under perioden som filmen hackar. Så detta måste vara problemet.

Disken ifråga är två stycken Velociraptor diskar i RAID0, så dom skall vara tillräckligt snabba. Känslan jag får är att det är något i hårdvaran som går igång efter en viss tid och som stoppar all access till disken. Som om en buffer blir full och måste tömmas.

Någon som har någon aning om vad detta kan bero på?

Av Linqon

Installera win TILL en usb sticka?

Går det att installera windows 7 till en USB sticka?

Jag menar alltså inte att ha installations dvd:n på USBn, utan själva det färdiginstallerade windows installationen. Alltså en liknande grej som pendrive linux, freenas och liknande linux distributioner.

Av Linqon

Väldigt snyggt!

Foten, vad skall du ha där? Ingenting?

Av Linqon

Mycket häftigt.