Inlägg

Inlägg som Linqon har skrivit i forumet
Av Linqon

Annonsen är avslutad

Av Linqon

Annonsen är avslutad

Av Linqon

Nätaggregatet sålt nu!

Av Linqon
Skrivet av Natrude:

250 kan hämta imorgon.

Ok, vi kör på det. Kontakta mig på PM så reder vi ut detaljer.

Av Linqon

Corsair Graphite 600T, midtower

Säljer mitt fantastiska chassi, Corsair Graphite 600 T, svart. Det har dessvärre blivit för stort för mitt nya hemmakontor.
Chassit är extremt rymligt och smidigt att arbeta it. Gott om plats på baksidan för att kunna göra snygga kabeldragningar.
Fullt med features, men kanske främst så finns det två stora 200 mm fläktar som ger kraftig och tyst kylning. Jag har också monterat dit extra ljuddämpning på sidorna för att ytterligare tysta ned den.

Läs mer: https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Cases/Mid-T...

Angående skick så är det värt att påpeka: Ett 5,25 tums skydd på fronten är borta. Monterar du dit en optisk läsare eller liknande så kommer det inte vara ett problem.
Några av täckplåtarna på baksidan är också borta.

Läs hela annonsen här

Av Linqon

Corsair HX750w 80+ Silver, halvmodulärt

Säljer mitt nätagggregat, Corsair HX750 W. Det är halvmodulärt så du kan själv koppla in de kablar du behöver. Effektivitet: 80+ Silver och väldigt tyst.

Full specifikation: https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Power-Suppl...

Läs hela annonsen här

Av Linqon

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Linqon

Skärm såld ! Stänger annonsen

Av Linqon

27 tums widescreen 2560 x 1440 Dell Gaming med Nvidia G-Sync

Säljer min gamla 27 tums skärm. Funkar utan problem.

Lite specifikationer:
Panel Type, Surface: TN , Anti-Glare with 3H hardness
Optimal Resolution: 2560 x 1440 at 60Hz
Preset Display: Area (H x V) 596.74 mm x 335.66 mm
Response Time: 1 ms FAST Mode
Viewing Angle: 160° vertical / 170° horizontal

Har stöd för Nvidia G-sync. Skickar med en strömkabel om du behöver.

Mer info:
https://www.dell.com/lv/business/p/dell-s2716dg-monitor/pd

Läs hela annonsen här

Av Linqon

Annonsören har avslutat denna annons.

Av Linqon

Försäljningen avslutad, jag kontaktar vinnaren via pm. Tack för visat intresse!

Av Linqon

Asus ROG Strix RTX 2080 Gaming 8GB

Säljer mitt gamla grafikkort på grund av uppgradering till 3080. Det är ett Asus ROG Strix RTX 2080 Gaming 8GB
https://rog.asus.com/graphics-cards/graphics-cards/rog-strix/...

Kortet funkar finfint, inga problem. Har bara använts för spel, ingen mining eller sånt. Och då har jag bara spelat Patiens och MS Röj....
Värt att nämna är att det är väldigt tyst kort, tre fläktar och bra kylning gör det väldigt tyst.
Och Asus Strix, bästa märket.

Pris: Vet inte riktigt vad det är värt, så budgivning, startbud 5000.
Accepterat pris: 8000. Dvs erbjuder du det är auktionen klar och du har vunnit
Budgivning till söndag 19:e klockan 20:00. För att undvika tråkigt sniping budande så förlänger ett bud sista deadline med 10 minuter.

Priset ges som exklusive frakt, kan du inte hämta i Solna Stockholm så tillkommer fraktkostnaden.

Läs hela annonsen här

Av Linqon
Skrivet av Mr.Pro:

Köper det gärna! PM

Edit: Hämtar givetvis

Tack för snabba svar, Mr Pro har första tjing nu. När grejerna är sålda kommer jag ta ned annonsen.

Av Linqon

Uppgraderingskit: i7-6700k, Asus SABERTOOTH Z170 MARK 1, Noctua NH-14

Har precis uppgraderat min dator och säljer mina gamla delar. Ett komplett uppgraderingspaket: processor, moderkort och kylare. Säljes dock endast mot upphämtning i Solna, Stockholm.

Processor:
Intel i7-6700K

Moderkort:
Asus SABERTOOTH Z170 MARK 1

Kylare:
Noctua NH-14

Manualer, CD skivor, SATA kablar, original paket eller andra monteringsbrackets för kylaren har slängts, men allt du behöver kan laddas ned från asus hemsida.

Allt funkar fint ihop, brackets för kylaren är förmonterat, moderkortet från Asus är väldigt överklockningsvänligt och kylaren är väldigt effektiv och tyst. En förvarning är att den kan vara stor om du har har ett litet chassi.

Priset är medvetet satt lågt då det är viktigare för mig att få det sålt snabbt och enkelt hellre än att krama urt varje krona ur prylarna. Inga konstigheter annars, allt funkar bra och är helt.

Läs hela annonsen här

Av Linqon
Skrivet av Jacob:

I år fyller SweClockers 20 år och varje vecka drar vi ut ett galleri från förr på framsidan! Den här gången fastnade vi för ditt läckra bygge @Linqon. Tråkigt att du behövde sälja det, men förhoppningsvis används det fortfarande nånstans därute!

Läs mer om SweClockers 20 år här!

Woa. Vilken ära!

Chassit var väldigt kul att bygga, men mycket mer komplicerat än väntat. Blev väldigt nöjd med helheten, tyckte att den blev väldigt lik och proportionerna blev bra. Men många smådetaljer hade jag velat göra om. Tyvärr krävdes det i princip en snickeriverkstad för att skapa, så de är inte aktuellt med en repris numera

Chassit såldes till en forum medlem, oklart vad status på det är nu. Kanske @Demonoidz kan ge en uppdatering ifall det fortfarande används? Vore kul att höra

Av Linqon

Måste tyvärr sälja chassit, så om du vill ha chansen att äga detta har du chansen här: http://www.sweclockers.com/forum/118...n-cube-chassi/

Av Linqon

Måste tyvärr sälja chassit, så om du vill ha chansen att äga detta har du chansen här: http://www.sweclockers.com/forum/118-annonskommentarer/131731...

Av Linqon

I stället för windows server, molnet?

Jag har en liten htpc dator som även fungerar som en slags server. Den puttrar på dygnet runt och kör plex media server, bittorrent, couchdb och några andra program som laddar ned filer automatiskt från usenet. Filerna lagras sen på mitt nas.

Nu har jag skaffat en surfplatta och Chromecast som jag tänkte använda som klient för att se filmer och netflix. Så tittar på möjligheten att bli av med min dator, men då vill jag kunna köra dessa program på något annat sätt.

Då funderade jag på om det går att använda en molntjänst för detta. Alltså, istället för att jag köper in en server som körs i garderoben, så köper jag en virtuell server via en leverantör; Azure, amazon, eller google kanske. Är det någon som har erfarenheter av detta för mindre hemmabruk?

- Då det inte kommer att vara några beräkningsintenvisa program som körs måste den vara billig om man har små krav. Kollade snabbt på MS Azure, och det skulle ligga på ~90 kr/mån för billigaste tjänsten, vilket känns överkomligt.
- Jag kan Linux, men ärligt talat slipper jag helst strula med det, så tjänsten bör stödja windows
- Jag bör kunna installera egna program på moln servern
- Vill helst kunna utnyttja mitt NAS på mitt hemmanätverk för lagring av filer (gissar att det kan vara svårare)

Av Linqon

"konferenstelefon" för mobiltelefon?

Finns det någon mindre konferenstelefon lösning som man kan koppla in till en mobiltelefon på ett enkelt sätt? Jag har testat t ex http://www.konftel.com/se/Products/Konftel50 och med en extra sladd fungerar den som ett headset till mobilen. Men den är alldeles för mycket overkill och för dyr för mina krav.
Målet är att kunna använda den för att prata med båda mina föräldrar samtidigt och slippa den värdelösa högtalartelefonen som finns i mobiltelefonen.

Andra ideer mottages tacksamt. Tittade t ex på handsfrees för bilen, men dom är ofta så speciellt designade för bilen att dom blir svår att använda plus att dom använder 12 volt som strömkälla.

Av Linqon

Mediaspelare som man kan koppla in ett tv kort på?

Jag funderar på om jag skall koppla en HTPC igen, eller bara köpa en mediaspelare. Problemet är att jag vill kunna se på TV och ha programguide med inspelning på min HTPC. Finns det någon mediaspelare som skulle kunna hantera ifall jag köper ett externt tvkort på USB och kopplar in det? Får jag den tv funktionalitet jag vill ha då?
Någon som har testat?