Inlägg

Inlägg som MrQueQue har skrivit i forumet
Av MrQueQue

Ni som använder CX som datorskärm. Hur mycket måste man lägga på en dator för att den ska klara av att köra spel i 4k i 120 HZ?

Av MrQueQue

Ni som kör på en 48" CX som monitor till datorn, hur fungerar det att ha en så stor skärm till FPS-spel? Är det en nackdel med större skärm?

Av MrQueQue

Hur långt ifrån skärmen sitter ni som kör 48" eller 55" som datormonitor?

Av MrQueQue

Inet och 5-stjärniga omdömen

Jag gillar Inet. Bra designad och användarvänlig hemsida. Man får med en pingvinstång på köpet. Helt okej priser. Men en sak jag har tänkt på är att nästan oavsett vilken produkt jag går in på så är det överfullt med 5-stjärniga reviews. Om någon lämnar ett omdöme om en produkt som är negativt downvotas det omdömet till skyarna och ersätts snart av nya 5-stjärniga reviews.

De säljer säkert en massa bra produkter men om du jämför med andra teknikbutiker ser du rätt snabbt att Inets produkter har mycket högre omdömen för samma produkter på andra butiker. Det gör att jag tycker att det är svårt att lita på Inets omdömen om deras produkter.

Är det ett försäljningsknep att de skapar falska profiler och omdömen för att få oss besökare att köpa fler produkter eller är det jag som är cynisk?

Av MrQueQue

Märkligt att rubriken är säljare jagar kund när det snarare handlar om att säljaren har gjort ett misstag (som ter sig vara uppenbart då det var satt till en tiondel av tänkt pris) och kan förlora sitt jobb om inte köparen häver köpet. Att säljaren då försöker få tag på köparen när det handlar om en marknad ser jag som logiskt.

Tycker det verkar VÄLDIGT egoistiskt att inte häva köpet trots detta från en medmänniska för att man 'kan göra en deal'.

Av MrQueQue

Författaren verkar vara en Applefanboy med tanke på hans tidigare inlägg

Av MrQueQue
Skrivet av johanandersson:

Jag tror du läst DasIch inlägg fel, eller så missförstår jag dig.

Jag tror han ville citera han som skrev artikeln.

Jag håller med om att jag blev förvånad över vilken låg nivå det var på artikeln. Ingen objektivitet och skribentens 'hat' gentemot FB lyser igenom. Lämna gärna opinionsbildning till läsarna själva.

Av MrQueQue

@Rebe1 PM skickat

Av MrQueQue

Sänkt priset till 450

Av MrQueQue
Skrivet av Foooozty:

500kr budet står kvällen ut

Är @Foooozty fortsatt intresserad? Annars annons fortsatt öppen för bud

Av MrQueQue

500 noterat

Av MrQueQue

Samsung 860 EVO SSD 500 GB

Hej, då min dator inte har tillräckligt med kablar för det SSD-kort jag har inköpt är det nu till salu. Oanvänt så i perfekt skick. Köpt på Amazon för en månad sen. Skickas och mottagare betalar frakt.

Bud från 500:-

Läs hela annonsen här

Av MrQueQue

Någon som testat lägga lite socker i vatten?

Av MrQueQue
Skrivet av p.lindblom:

Det är väl exakt vad alla kaffedrickare genomgått? Känner du någon som njöt av sin första kopp kaffe?

Tror de som säger att de gjorde det ljuger Precis som att de älskade sin första öl och sin första shot sprit trots att grimasen på deras ansikte sade något annorlunda. Vuxendrycker som dessa smakar EGENTLIGEN inte särskilt gott för otränade smaklökar utan det är mer effekten som gör en beroende då man associerar smak med effekt av koffein/etanol. Att man sedan vänjer sig vid smakerna är en annan femma vilket gör att man sedan tycker om det.

Jag tror inte en jäkel hade druckit kaffe eller alkoholhaltiga drycker om det inte hade haft en effekt! Ja du kan säga att du älskar öl men du hade nog aldrig ens börjat dricka det om det inte hade varit tradition att dricka det och du hade nog aldrig fortsatt dricka det om du gick enbart på smak.

Lite humor med de som 'ÄLSKAR kaffe' men måste ha i en massa mjölk/grädde och socker i det för att de ska tycka om det. Tror mer på att det är koffeinet som lockar Med det sagt har jag själv druckit en jäkla massa espresso och svart kaffe i mina dagar och tyckt om smaken, men det är något jag har lärt mig tycka om och har druckit framför allt för effekten.

/f.d. kaffedrickare och uppviglare till revolution bland alla kaffe och ölfantaster på Sweclockers

:*

Av MrQueQue

Har samlat på mig flera bra domäner genom åren, vad göra?

Hej,

Som rubriken lyder så har jag samlat på mig flera bra domäner genom åren i någon slags förhoppning av att jag ska använda mig av domänerna att göra bra hemsidor med. Jag har skapat några hemsidor men jag har aldrig riktigt fått tummen ur och nu har jag de här domänerna som jag inte vet vad jag ska göra mig av med.

Det känns onödigt att låta de löpa ut då flera av dem är riktigt bra och det finns sådan potential att utveckla något bra av dem.

Någon här som vet någon bra sida för att sälja domäner eller liknande?

Så kan man se om det finns intresse

Av MrQueQue
Skrivet av medbor:

Inbränning är ett problem efter tusentals timmars drift på maximal ljusstyrka, och om du har extremt kontrastrika element på samma ställe alltid/väldigt ofta. Det kan uppstå, men man måste nästan aktivt försöka. Lägre ljusstyrka försenar uppkomsten, och att inte låta skärmen stå på i onödan hjälper också. Jag skulle inte vara orolig.

Jag sitter väldigt mycket framför skärmen och allt som oftast i en webbläsare. Är alltjämt orolig över att det övre fältet i webbläsaren ska brännas in.

Av MrQueQue
Skrivet av medbor:

Datorn som behövs är inget speciellt, men om du vill ha 120Hz behöver du idag Nvidias 3000-serie om jag minns rätt. ’Alla’ datorer klarar annars 60Hz utan problem skulle jag säga.

Inbränning är ett problem efter tusentals timmars drift på maximal ljusstyrka, och om du har extremt kontrastrika element på samma ställe alltid/väldigt ofta. Det kan uppstå, men man måste nästan aktivt försöka. Lägre ljusstyrka försenar uppkomsten, och att inte låta skärmen stå på i onödan hjälper också. Jag skulle inte vara orolig.

I år släpper de en 4K-oled i ännu mindre storlek, men priset är högt ett bra tag till

Mycket intressant! Tack för svar.

När tror du att den nya mindre skärmen kommer? Hur stor skulle du säga att skillnaden är mellan denna OLED och en IPS 4k-skärm?

Av MrQueQue

Funderar på att köpa denna i 48" (finns väl ingen mindre?) att använda som datorskärm för ex jobb, media och spel.

Jag har en 'okej' dator men inte mer än så. Jag anar att man behöver en rätt fet dator för att köra denna skärm?

Sedan undrar jag också om det finns risk för inbränning av vissa fält som är statiska (det övre fältet med favoriter och dyl) i webbläsaren iom att det är OLED?

Funderar på att köpa denna eller om jag ska gå på en 4k IPS.

Av MrQueQue
Skrivet av Virtual:

Ha jadu om vi säger så här, jag har nog bara suttit vid compen en gång sen jag köpte cx:en. Det var för att fixa med inställningarna och testade bara lite rocket League i all hast. Jag inväntar att jag ska få tillbaka mitt 3090 från verkstad, så jag verkligen kan testa skärmen via hdmi 2.1. Men efter allt jag läst om cx, så kommer jag nog bli sjukt nöjd, när jag väl sitter där lite mer 😝.

//Virtual

Snacka om att du har haft bra skärmar alltså :joy: . Finns i meddelanden för fortsatt konversation om du vill

Av MrQueQue

Hur skulle du jämföra din OLED och din Asus?