Inlägg

Inlägg som SM-LoD har skrivit i forumet
Av SM-LoD

Jobb är ju det lättaste sättet att få pengar ¨

Annars som sagt krediter. Är ju aldrig den optimala vägen att gå men så länge du håller koll på avgifterna och ser till att betala av skiten snabbt är det ett underbart sätt för oss vanliga dödliga att köpa saker man annars kanske måste spara till ett par månader.

Har själv en mindre skuld på Klarna, då jag inte hade råd att punga ut 5k cash (ville inte nalla från spar) för mitt 7970

Av SM-LoD

med tanke på komponenterna så visst är det en bra dator, mycket är dock overkill, men för pengarna bra dator, ja

Av SM-LoD

Coil Whine är ett ljud som kommer från fläktarna.

I regel allt i en dator genererar mer eller mindre värme, värmen transporteras bort av fläktar. I varje fläkt sitter en spole (coil) med ett lager sim tillåter fläkten att snurra. När din dator börjar arbeta "snabbare", eller helt enkelt utföra mer krävande uppgifter, genereras mer värme från dina komponenter och fläktarna går då upp i varv för att kunna transportera bort en högre mängd värme. Spolen med tillhörande lager sätts då under högre press, och ett dåligt lager resulterar då i att din spole börjar låta, s k CoilWhine.

Detta kommer vanligtvis från nätaggregatets fläkt, alternativt gpu-fläkten, så är du säker på att det inte är nätaggregatet så är det med största sannolikhet din GPU-fläkt som spökar. Stå ut med det, köp en trevlig eftermarknadskylare (vilket jag inte skulle rekomendera till ett så pass dyrt kort), eller försök dig på en reklamation.

Rätta mig gärna om något inte stämmer!

Om detta nu inte är ett troll, extremt dyra komponenter och bristande kunskap är ofta trevliga ingredienser för just troll nämligen

Av SM-LoD

20k max ska den kosta, annars kan du lika gänra ge mig lite pengar om du endå bara vill slänga dem i papperskorgen.

590/7970/580, 2600k, 8-16gb random minne, en duglig ssd och lite lagring, mer behöver man inte, punkt slut.

Av SM-LoD
Skrivet av fiffy:

Skriv en bat som och lägg den i autostart,
här beskrivs allt om vlc command line
http://www.videolan.org/doc/vlc-user-guide/en/ch04.html

No offense min herre men det där fattade jag inte ett jota av, är på tok för tekniskt okunnig för att göra det, men har du lust att slänga in några fler hjälpande ord så ska det nog gå bra

Av SM-LoD

starta film när datorn startar?

som topic antyder, jag vill att en film ska börja spelas upp när datorn startar. Vet hur jag t ex lägger till VLC så att det startas när datorn startar, men hur ser jag till att en film spelas upp i VLC samtidigt, om det äns går ?

Av SM-LoD
Skrivet av Gardart:

Din vän måste ha haft låg kunskap om datorer om h*n väljer 2600..

Varför?

Han skulle sätta ihop ett paket som INTE innebar något pill, åt en person inte inte vill pilla med datorn och troligen inte heller har kunskap för det. VARFÖR skulle han då köpa en 2600K?

Nu har jag visserligen inga som helst problem med att förstå era argument, men vad som är mest prisvärt i denna specifika situation kommer alla gånger bli den utan K, då processorn aldrig kommer klockas.

Och för att ge trådskaparen ett svar, nej, din processsor kommer inte flaska dina gpuer

Av SM-LoD
Skrivet av -rand-:

Fattar inte hur jag ska installera någon av dom där drivrutinerna X)
startar det man laddar ner så står det bara extrahera.. ska jag bara extrahera till default location (appdata nånstans)
eller vad ska man göra?
Någon som har nått annat förslag också?

extrahera till desktop och installera sedan. Är det bios så lägg över filerna på ett usb, in i bios, sen installera därifrån. Inte säker på hur det fungerar med gigabyte men google är din vän, det var allt jag behövde när jag hade samma problem.

Du kan ju även pröva att uppdatera drivisarna i din SSD om några sådanna släppts

EDIT, du har ju fått ganska mycket bra svar i din tråd, som jag får intrycket av att du inte lyssnat på.

om du inte har tillgång till din moderkortsmanual, ladda ner den från gigabytes hemsida. Kontrollera sedan vilka portar som är marvel och vilka som är intel, koppla sedan in SSD´n i intel-porten.

Ny firmwire till din SSD hittar du via google eller mer troligt på corsairs hemsida. Notera att du inte får köra windows från din SSD när du uppdaterar firmwire på den.

NÄR DU GJORT DETTA kan du återkomma med resultat, annars finns ingen vitts att försöka hjälpa dig!

Av SM-LoD

Anledningen till att Inet är älskat på forumet är av samma enkla anledning som vissa här på forumet är galna i AMD, andra Nvidia, det är fanboys.

Dom har genom gratis frakt, en godisbit och snabb och pålitlig (oftast) service och frakt skapat sig en extremt lojal kundgrupp som i stort sätt sköter marknadsföring åt dem.

Ska man även benämna priserna så är dem generellt sätt bra på att ha en låg prissättning i förhållande till andra stora aktörer.

Själv har jag övergett Inet i förmån för webhallen, av den enkla och enda anledningen att webhallen har något som Inet saknar, ett bonussystem. Har köpt saker för på tok för mycket från inet men insåg förra året att för det får jag inte ett skit. Visst, det man får från webhallen är inte såå mkt bättre men det är något, och det är mer värt för mig än att spara 50kr här eller där.

Av SM-LoD

Om du inte ska spela, finns det ingen möjlighet att köpa ett mobo med integrerad grafikdel? Annars har jag inget att anmärka på!

Av SM-LoD
Skrivet av Yorgo_:

Som topic lyder så har jag fått mitt andra GTX570 och går i tankar om att uppgradera datorn.

Har då två alternativ, och dessa två är:

1. Införskaffa mig ny CPU, PSU, Mobo samt minnen.
Detta får då bli ett agg som klarar SLI, Intel 2500K CPU samt tillhörande minnen och mammaplanka som passar.

2. Uppgradera mobo som klarar SLI med nuvarande socket samt PSU, och att fortsätta använda CPU och minnen.

Vad säger ni?
Hur mkt kommer min CPU flaska?

Då jag inte har stålarna att spendera för tillfället så undrar jag om en uppgradering av CPU är nödvändig för att inte SLI ska flaskas ihjäl.

flaskar inte, nätagget räcker.

Skrivet av tednasadator:

Jag lånar din tråd.

Jag undrar om i5 2500k skulle flaska för två gtx 480 i sli? Alltså om den skulle ligga i stock frekvens.

nej

Av SM-LoD
Skrivet av CSM101:

Äpplen och päron.

Då kör jag med: privatisera ALL sjukvård så sprar staten långt mer än några sketna miljarder som invandringen kostar.
Var den för absurd? Okej, kör istället med:

Flrbjud all tobak och alkohol så sparar samhället mångmiljardbelopp varje år i form av minskad morbiditet och mortalitet hos befolkningen, friskare befolkning som orkar jobba mer.

Varför ge sig på småpotatis när det finns riktiga summor att spara in på?

Om vi ska ge oss på ditt exempel: har du källa på det?
Man kan lika gärna minska tiden på en sådan förläggning genom att snabba på handläggandet av dessa personers ärenden för att snabbare få in den i arbete, vips du har istället att varje sådan betalar skatt och tillför pengar till systemet.

Säger inte att det är så vi bör göra, ville bara påpeka att kungens 125 miljoner per år sett ur sammanhanget hela den svenska ekonomin är en ganska förkastlig summa.

Och ja, skulle kunna rota fram källor på det mesta men inget jag varken orkar eller har lust med, du kan googla själv så hittar du det mesta

Tobaksförbud har jag dock inget emot, alkoholen, mja, maybe.

Och förtydligar också om du kanske missade det, jag har inget emot invandring utan anser att den är behövlig för att det svenska välfärdssamhället ska fungera i framtiden.

Av SM-LoD

Äsch, några miljoner hit eller dit, vad gör det, finns bra mycket viktigare saker att strypa, t ex invandringen som idag kostar hutlösa summor pengar. EN plats på en flyktingförläggning kostar idag ca 1500:- till 3000:-. I skrivande stund har vi cirka 68.000 flyktingar placerade på flyktingförläggningar runt om i landet. om vi räknar på den lägsta kostnaden får vi fram 102.000.000:-, dvs drygt 100 miljoner kronor.

Notera gärna att detta är en kostand PER DAG. summa sumarum kungen får 125 miljoner PER ÅR, vi betalar flyktingförläggningar för drygt 100 miljoner PER DAG.

Detta kanske får er som tycker att kungahuset är för dyrt något att tänka på!

NOTIS: Har inget emot invandringen, men är det någonstans man ska börja spara in pengar så är ta mig tusan kungahuset inte riktigt rätt ställa för att det ska ge klirr i kassan.

Av SM-LoD

Till alla som undrar om hasigheter, blue screens etc.

Hasigheter: Hade den först inkopplad i SataII, vilket fungerar utmärkt (för er som sitter med en bräda utan SataIII), men räkna inte med att få ut specificerade hastigheter. Kopplade sedan in den i en SataIII-port, men trots detta fick jag inte upp hasigheterna till över 300. Gjorde lite efterforskningar och fick tillslut reda på att det finns olika typer at SataIII-kretsar. På min bräda (se sign) så finns det 4st SataIII, varav två är Marvel, och de två andra är Intel P67. Det jag fick reda på som kom till användning för mig var att Marvel-portarna inte klarar av att leverera 500mbs, trots att de är SataIII, vilket resulterade i ett enkelt port-byte till Intel-portarna, och vipps så var hastigheterna uppe i runt 500mbs, och allt fungerar hur bra som helst.

Vad gäller blue screens, detta var även jag orolig för i början men efter en dryg vecka har jag iaf inte fått något och disken verkar vara hur stabil som helst. Visseriligen bara en vecka som sagt, men min personliga åsikt är att man inte behöver vara överdrivet rädd för att köpa denna disk, jag är iaf hur nöjd som helst

Av SM-LoD
Skrivet av ParasiteX:

Har du ändrat ljud inställningar i kontrollpanelen så att du kör med Stereo?

ja, kan lägga in en print så kan du/ni se om det är rätt

EDIT:

http://laddauppbilder.se/?dt=813287183820

Av SM-LoD

Asus Vulcan ANC, röster i musik, spel etc "filtreras" bort...

har köpt ett par Asus Vulcan ANC, dels då jag behövde något nytt och vettigt, och dels då just dem fått bra betyg.

har dock problem med att få dem att fungera ordentligt. Precis som topicen beskriver så filtreras röster bort, i både spel och i musik.
I musik hör jag rösten, men den är sjuukt fadad.
I spel är det samma sak, men om jag vrider min gubbe, dvs så att t ex höger öra står mot ljudkällan (personen som pratar i spelet) så hör jag rösten perfekt ur höger öronkåpa, samma sak fast fast tvärt om om jag vrider mig mot vänster.

Andra höga ljud som t ex ljudet när jag avslossar skott hörs inte heller. Utgår från att om jag kunde vrida min gubbe så den står i profil gämtemot vapnet skulle skotten hörsa, men detta går ju tyvärr inte så det vet jag inget om.

Har googlat som en galning och även varit inne i ljudinställningar och pillat men inte hittat något som hjälper än så länge. Hittade en tråd på Toms Hardwere med en medlem som beskriver exakt samma problem men tråden hade tyvärr bara ett svar som inte gav mig några förslag på hur problemet ska lösas så ingen lycka där.

Har konsulterat manualen från Asus men även den var en återvändsgränd. Och ja, jag har prövat ANC-knappen på hörlurarna i båda lägena utan framgång.

Någon som kan hjälpa mig med detta? Är sjukt irreterande när man ska lyssna på musik eller spela spel

Av SM-LoD
Skrivet av klemze:

Är det verkligen defekt om det funkar 4 timmar innan artifakterna kommer? Tycker de borde dyka upp direkt om det var ett sådant problem... Låter som att det är temps för mig.

Oavsett när problemet dyker upp så är ju kortet defekt om det defacto är kortet som skapar artefakterna (vad det nu annars skulle kunna vara vet jag inte).

En processor som blåskärmar var 24h men fungerar resten är ju också defekt, även om det fungerar resten av tiden, right?

Av SM-LoD
Skrivet av X-ZoRe:

Känns tryckt
Hårddisken borde ju vara den stabilaste komponenten i hela datorn kan man ju nästan tycka.
Ingen som nyligen köpt den med nyaste FW som vet om den blivit bättre?
Känns lite som att köpa grisen i säcken och fungerar den inte så är ju det snarare 1000kr bortkastat än 500kr sparade

Fungerar den inte är det bara att reklamera, få en ny på garanti, det är ju knappast så att det är en chansningsaffär från någon skum källarlokal...

Av vad jag läst ska förövrigt de flesta problem som rapporterats om denna disk vara lösta med senaste firmwire, men jag kan ha fel.

Beställde iaf en, har gått och väntat ett tag på en vettig disk, helst en 320, men med tanke på priset så tvekade jag inte en sekund.

BTW, det stavas "tryggt"

Av SM-LoD
Skrivet av Zeuxlarsson:

7970 presterar 5-10% bättre än 5970 så jag skulle nog säga nej, det är nog troligen inte värt. Däremot om du ska klocka rejält så kan det nog kanske vara värt då 7970 har enorm potential på den fronten.

Lägger in en Edit här!

Det stora arbetsminnet, som tillåter högre upplösningar, samt frånvaron av micro stuttering, då 7970 är ett singelkort bör också tas med i beräkningarna!

Om detta dock är ngt som inte gäller dig är det bara att gå på ovanståendes argument

Skickades från m.sweclockers.com

Av SM-LoD

Vad är din artonårspresent? är det 10k, som bara ligger på ett konto är det väl inte så mkt att bråka om, speciellt inte om det är så att du kommer slänga iväg dem på en dator i december istället för nu om du väntar med att ta ut dem!

Är det en lite större summa, säg åtminstånde 25k skulle jag nog låta skiten va. Kan gå åt så mkt roligare saker än en dator, typ en del av kontantinsatsen till en lägenhet. Har själv erfaranhet hur det går med pengar när man börjar röra dem, några tusen här, några tusen här sen är pengarna borta, och ofta försvinner dem på saker man inte har kvar eller har nytta av.

Så, personligen tycker jag nästan du ska låta dem vara oavsett, men som sagt, ska du endå bränna pengarna på en dator om 10 månader kan du lika gärna göra det nu...