Inlägg

Inlägg som Lehto har skrivit i forumet
Av Lehto
Skrivet av Mr. Nobby:

Kreditkorten från de olika bensinbolagen brukar ha som begränsning att de inte ger Cashback om du använder kortet för köp hos konkurrerande bolag. Således bör du ta ett kort från bolaget där du brukar tanka.

Ja finns ju circle-k också om nu bensinen är något som man förväntas samla mkt cashback på. Dem verkar ha 1% på alla köp hos dom och 0.5% på allt annat utom konkurrerande bensinbolag då

OKQ8 däremot har ju i mina ögon någon konstig form av återbäring och inte en direkt %-cashback så den hade jag inte rekommenderat.

Preem kör 0.5% på allt utom konkurrerande bensinbolag då. Sen kan man använda bonusen och dra av på nästa faktura direkt. Vilket är schysst, vet ej hur det funkar hos de andra.

Av Lehto
Skrivet av underwatch:

Tack, hade missat det. Det var ju synd, finns det andra - gratis kreditkort som inte har någon begränsning på Cashback?

Jag tycker Preem kortet är väldigt trevligt. Ingen begränsning där. 0.5% cashback.

Av Lehto

Tycker iO är riktigt trevlig och stor skillnad från dom gamla Oral-B tandborstarna.
Som tidigare talare redan nämnt så är det typ ingen skillnad på 6-9 utom fler borstlägen och att 9an kommer med ett resefodral som du kan ladda tandborsten i vilket är smidigt om du reser endel och inte vill släpa med "laddpucken".
Själv köpte jag iO8 för länge sedan då det var rea å den kostade mindre än iO6.

Också en nackdel att borsthuvuderna inte går att ställa var man vill då ytan är vinklad... Så dom måste stå i sitt "ställ".

Av Lehto
Skrivet av blunden:

På helgen när valutamarknaden inte är öppen tar både vad jag förstår både Revolut och Curve ut en extra avgift för att undvika att gå förlust på växlingen om kursen skulle ha ändrats sedan fredagen. På vardagar gör de inte det.

Stämmer. Har man curve black är de däremot ingen avgift på helgen heller!

Av Lehto
Skrivet av Alexander939393:

Tackar det var intressant. Får använda kortet vid bokning av resor och betalningar i butik.
Tänkte även eftersom cashbacken är på 0,5% och valutapåslag 1,75 % blir ju kortet obrukbart utomlands?.

Jag vet inget kort som inte tar valutaväxlingsavgifter. Däremot så har ju Norwegian fria uttag vilket är schysst.

Kommer du handla endel i annan valuta rekommenderar jag curve där är det ingen valutavöxlingsavgift och VÄLDIGT schyssta kurser. Finns mkt pengar att spara där.

Av Lehto
Skrivet av Alexander939393:

Tjena, skaffade precis Norwegian kreditkort. Det är inte möjligt att betala räkningar så som hyra m.m. med kreditkortet? Om inte, finns det i så fall något kreditkort där det är möjligt? Det för cashback och intjäning av poäng.

Mig veterligen kan man inte det med några kreditkort.
Du kan däremot används dig av tjänsten "betalo" men dom tar en avgift då kan du betala dina räkningar med valfritt kort.

Av Lehto
Skrivet av Klaffatron:

Det är inte i samband med när filmer/serier börjar spela upp "trailers" på netflix? Det vet jag vi hade på Apple TVn att den skulle byta format samt uppdateringsfrekvens för att matcha innehållet. Då Blev det svart någon sekund varje gång för oss.

Det känns ju som att de är något sådant att den byter frekvens eller nått eftersom TVn sedan meddelar 1080 60hz å då kommer bilden tillbaka.
Men jag tror inte att det har att göra med trailers eftersom det sker även när jag bara skrollar i listan bland filmer då är ingen trailer startad och ingen film "highlightad" liksom.

Det var inte såhär för typ 10 dagar sedan, detta fenomen har bara dykt upp helt plötsligt alldeles nyligen.
Kanske är Netflix support jag måste vända mig till på något vis.
Skulle kunna slänga upp en filmsnutt här också, så förstår man problemet enklare.

Av Lehto

Eftersom det ändå är en telefon som ingen bryr sig om läs på lite om hur du kan ladda i ny bootloader å egen ROM.
Detta borde väl bryta företagets enhetshantering?

Nu har de ju gått några år men sist jag gjorde de var på en Samsung S7 när den var ny och det funkade galant efter det.
Men det blir ju krångligare och svårare helatiden så kanske inte är så enkelt nu längre.

Av Lehto

TVn blir svart när jag "skrollar" på Netflix

Tja

Är det någon annan som varit med om att skärmen blir svart och sedan tänds igen efter 1-2s när man skrollar på Netflix?

Har en dator som jag kör ifrån, en simpel sak med någon gammal Intel i3 och kör med det inbyggda grafikkortet vilket är typ HD4000 om jag inte minns fel.
Har inga problem på några andra sidor än Netflix, och det är inga problem att titta på film osv på Netflix utan det är just att skrolla som är problem, ni vet om man typ kollar på "top movies" eller "action" och så skrollar man höger för att se fler filmer då går TVn svart, sen efter 1s kommer TVn info upp som säger "1080 60hz" sedan kommer bilden tillbaka.
Samma sker även om jag hovrar över en film så den poppar upp med mer info då blir de svart 1-2s innan bilden kommer igen.
Sjukt störande och har ingen aning vad det beror på heller eftersom det bara är netflix som har problem, har bara för sakens skull provat att byta HDMI kabel, rensa alla cookies to cache osv i Firefox som jag kör med men ingen förbättring.

Tar tid att hitta nått att titta på när det är så här xD

Tacksam för tips.

Av Lehto
Skrivet av Stidt-O:

Ja, detta kräver att man då gör en överföring till plutuskontot, för att sedan sätta över till kortet, för att använda detta i curve på allt man handlar. Det ger 3% cashback i form av PLU, där swapfunktionen just nu inte är igång. Dvs du kan inte "växla" dessa mot Euro inom närtid.

Plus att du får 1% cashback i Curve i 3 utvalda butiker.

Swap ska väl komma igång nu i Augusti, så det skulle jag säga är närtid iaf.

Skrivet av kentlarson:

Så skillnaden mellan "starter" och "everyday" är i huvudsak att jag betalar €4.99/mo för everyday att få en ytterligare perk på 10€ samt att beloppsgränsen höjs från €250/mo till €2,000/mo vilket inte är att förakta.

Om jag förstår saken rätt så får jag 3% Crypto Rewards på allt jag använder kortet till oavsett vilka perks jag har.

"Everyday" verkar vara rätt val även för mig.

(Väntar nu bara på att få mitt virtuella kort för det är väntetid på det)

Ja de du säger är helt korrekt. ALLT du handlar får du 3% på plus att du kan välja perks som ger dig 10€ each varje månad. Everyday är typ en no-brainer.

Jag själv kör också everyday men jag har även "Hero" level som jag fixade när kravet bara var 250PLU så jag har 4 perks (40€ per månad) samt 4% cashback.

Glöm inte heller att du kan betala dina räkningar och få 3% cashback på det. Du lär använda dig av "Betalo" då kan du betala din hyra t.ex med curve kortet som går på Plutus som ger dig 3% cashback. Tyvärr tar väl Betalo 1.9% i avgift dessvärre så de är väl knappt värt att göra det om du nu inte vill försöka få så mkt PLU som möjligt

Av Lehto
Skrivet av kentlarson:

Funderar på vilken Subscription Plan jag ska välja på Plutus. En enda "Perk" räcker ju bara till Curve Black Card. Skulle gärna vilja ha 3% Crypto rewards för det jag handlar på Lidl och gärna Prime samt Amazon. Samtidigt vill jag ju inte dra på mig månatliga kostnader.

Vilken Subscription Plan har du valt på Plutus?

En perk ger 10€ reward. Så väljer du Lidl och Curve så får du 20€ reward.
Så din kostnad för curve 10€ samt Plutus Everyday (5.99€) får du tillbaka och tjänar 4€ plus att du får 3% i cashback på allt du handlar.

Så ja jag förespråkar att du tar everyday subscription iaf.

Mvh

Av Lehto

Preem Mastercard är gratis och ger 0.5% cashback på ALLT.
Norwegian kortet är inte heller så dumt.

Av Lehto

Titta på AA å AAA märkning då funkar ju även jeans t.ex.
Jag köpte ett bmw allväderställ när jag tog kort men var mest för att de var billigt. Men jag tkr de är skönt att ha de som överdragskläder, så när man väl kommer till jobbet eller besöker vänner är de bara dra av sig byxor å jacka så har man sina vanliga kläder under.

Men har nu på sistone tittat på att köpa ett par MC-jeans och då har blickarna gått mot John doe defender mono som har AAA klassning!
https://www.ridejohndoe.com/en/mjdc5001-defender-mono-black.h...

Av Lehto
Skrivet av Joppis:

Såg tråden du skapade om det där förut och eftersom den ska tåla att placeras i bilen (tänk varm sommardag) så ökar kravet rejält på materialval. Vanlig PLA kan tappa formen rätt snabbt den den utsätts för sådan värme. Frågan är om det är ABS som gäller här.

Ah tack för påpekandet, de hade jag inte tänkt på

Skrivet av martengooz:

En bil kan bli upp till 60*C en varm sommardag, vilket skulle få PLA att deformera. Men kör man PETG så borde det vara lugnt, då det inte deformeras förrän runt 90-110 grader.

@Lehto om du inte har bråttom så kommer jag testa printa PETG nån gång i veckan, så skulle nog kunna printa din modell efter det.

Ah ni har helt rätt, tänkte inte på att fel plast kan deformeras av värmen...

De vore jätte schysst om du hade lust att printa åt mig i PETG.
Och jag har absolut inte bråttom alls, programmerar mot en LCD just nu så de går ingen nöd på mig, ska få in några fler värden.

Av Lehto

Hejsan,

Finns det möjligen någon vänlig själ här som skulle kunna hjälpa mig med en 3D printning?
De är en liten hållare till en 1,3" OLED display.
https://www.thingiverse.com/thing:4746889

Av Lehto
Skrivet av ingulf:

Att konsumentkreditlagen gäller, banken delar solidariskt risken med dig. Vid stulna kortuppgifter m.m finns ett helt annat skydd.
Curve är ett betalkort, och tidigt när det kom var vi tydliga i alla Curve-trådar man INTE SKALL använda det vid större kapitalköp, då konsumentkreditskyddet inte gäller. Curve hävdar själva att de ger motsvarande skydd, men deras support har varit väldigt varierande så det skulle jag inte alls räkna med.

T.ex, SAS konkar, du får inte tillbaka dina pengar för biljetterna du köpt pga stökig konkurs. Du kan begära tillbaka de från kreditgivaren istället om du köpt med kreditkort. (kreditgivaren kommer därefter såklart kräva pengarna av SAS, men de agerar buffert för dig och tar den juridiska smällen.)

Ah okej men då naser jag mig ha samma skydd.
Har haft 0 problem med curve ang refunds.
Fördelen dessutom var att jag såg DIREKT att det drogs en summa som för mig var okänd så gick direkt in i appen å spärrade kortet kontaktade curve och fick pengarna tillbaka rakt av utan tjafs.

Tycker curve är generellt väldigt generösa. Gjorde en direkt överföring via PayPal t.ex och hade curve som de drogs från PayPal kunde inte göra något men curve var schyssta å gav mig 50% tillbaka av goodwill.

Reseförsäkring har dom också väldigt generös så de är jag inte orolig för.

Alla får såklart ta egna beslut men jag känner mig trygg med Curve och känner inte att jag saknar nått mot att ha ett kreditkort. Vilket jag förvisso har en handfull av.

Av Lehto
Skrivet av leks:

Nej, just där är den stora skillnaden och anledningen till att inte ha ett debitkort. Du behöver ha ett kreditkort för att konsumentkreditlagen (med alla dess fördelar vid strul) ska gälla.

Okej, kanske missar jag något då? Vad är de jag inte får med curve vs ett svensktkreditkort, ge mig ett exempel.

Av Lehto

"chassi" till 1.3" oled?

Hej.

Är de någon som vet var man kan hitta något schysst hölje/chassi till en 1.3" oled display som man har till Arduino uno?

Alltså en sån här:

https://en.odroid.se/cdn/shop/products/1.3inch-oled-a-2_2_eb36ef...

Känns som om dem flesta skriver ut egna med 3D printer men jag har ingen sådan och är ingen hejare på att designa heller...
Skulle vilja ha nått enkelt "L" format typ bara då den är tänkt att ställa/limmas i bilen.

Typ nått i detta stuket fast helst så de blir en ram över skruvhålen å så

https://media.printables.com/media/prints/59743/images/626407_97...

Någon som har några tips?

Av Lehto
Skrivet av Hakinger:

Hur omvandlar man crypto-valutan till kontanter? Hur är det med värdet på deras krypto? Är det som med andra att ena dagen kan det vara värt mer eller mindre än den andra?

Man kan ladda på det direkt på kortet och spendera det.

Värdet är ju svårt att sia om men dem 7mån jag haft kortet har de pendlat mellan 8-10€ för 1 PLU.
Så min känsla är att den är ganska stabil, de är inga stora fluktureringar om man säger så.

Av Lehto
Skrivet av Aktsu:

Det står uttryckligen att insättningsgarantin inte gäller så du riskerar pengarna som du sätter in, skall man riskera pengarna så måste också återbäringen vara tillräckligt mycket högre än övriga alternativ för att den riskjusterade avkastningen skall vara densamma. Du missar som sagt också alla fördelar med kreditkort som att varje köp man gör blir säkrare då osv.

Sedan är det så att pengarna som används där hade kunnat förräntas om man haft ett kreditkort samt att kreditkortet hade gett återbäring det också, om man är beredd att resa för pengarna så ger t.ex. SAS Amex relativt enkelt mer än 3% tillbaka.

Ja nu kanske vi har helt olika spend rates men jag känner mig inte orolig för mina 2-3000kr som jag lägger in per vecka på Plutus kortet... Man spenderar ju direkt därifrån så går dom i konkurs över natten så är de ju inte mina life savings som försvinner...

Mina köp är precis lika skyddade som vid kreditkorts köp då jag betalar med mitt curve kort, så ingen skillnad där.

Sen missar du det helt vitala, det är inte 3% återbäring som är grejen. Du har ju 2st valfria perks som ger dig 20€ i återbäring per månad. Det slår så vitt jag vet alla kort med råge.
Personligen så har jag 4st perks vilket ger mig 40€ i månaden + 4% återbäring på allt jag handlar.