Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Inlägg

Inlägg som ]{ing_En har skrivit i forumet
Av ]{ing_En

3800:- DVI och 10ms, för det priset så ska man inte klaga så mycket, särskillt inte design. Den verkar i övrigt vara helt silver färgad än PC grå/vit. Den ser nog anorulnda ut i verkligheten. Men som många andra.. väntar nog på något liknande från Samsung

Av ]{ing_En

tänkt köpa 1100B lådan men vill veta hur mycket utrymme det finns för en radiator vid front 120mm.. vad jag sett så verkar det va lika mycket utrymme på båda versionerna mellan 120mm och HDD racket.

Av ]{ing_En

eller så skulle du kollat upp hur många som hade det innan du köpte ett..

om det är nån i jönköping som vill ha ett men som inte orkar beställa ett så har jag ett extra.. fick ett extra för några veckor sedan på en order jag la i början på året då de kom ut.

Av ]{ing_En

Darek.. de körs i 500mhz så gäller de timings.. sänker du till 400 så kan du med största säkerhet sänka timingens också

Av ]{ing_En

har ett par 256mb SD TwinM/Winbond
nu har jag tänkt köpa mig ett A64 S939 system..
det jag vill fråga är på bästa sätt kunna blanda dessa två jag har med.. ja, bästa möjliga prestanda.. nån som har förslag på hur man bäst löser det?

Av ]{ing_En

Gällandes foten så har N versionen enkel och T tvådelad.
Så har de sett ut på dom som vi har haft i affären där jag jobbar.
Verkar stämma om man kollar på Samsungs hemsida också.
Har hänt att de bytt fötter på olika revisions modeller.

Av ]{ing_En

peppelorum > Priserna är knappt märkbara. De som känat på det hela är Tillverkaren och Återförsäljaren.

Hoppas att Connect3D följer efter och tar tillbaka sina 128bitars kort dom också.

Av ]{ing_En

man vet inte vilka det är som ljuger om att det är ett 128bit eller 256bit..
återförsäljaren har lika stort ansvar att märka sina varor som de säljer.
Men om de köper in 256bit kort borde de också få det. Så vem som försöker "luras" vet vi inte. För den medvetne klockaren eller prestanda freaket är det surt om man får ett 128bit kort. Men skillnaden är inte så stor som man kan tycka. har själv testat 128bit mot 256bit och på en P4 2.8ghz så skillde det sig nästan 200p för mig i 3Dmark03, vilket inte är överdrivet mycket i mitt tycke. Så länge det står att det är ett 9800 Pro och inget om 128bit så har man blevit lurad helt enkelt. Värre är det om man får ett 128bit kort som även är underklockat som jag läste för några dagar sendan när nyheten kläcktes. Då är man verkligen lurad och det är bortom all förlåtan.
Såg nån post ovanför där de skriver att 9700Pro presterar bättre.. det 128bit Connect3D kort jag testade presterar mer än ett 9700 Pro kort men p.g.a den högre klockningen.

Av ]{ing_En

det kanske är fullt stöd för X800 serien.. för de som sitter med X800Pro och eller X800XT moddar.. kan va kul med prerelease för att få "riktiga" drivrutiner.

Av ]{ing_En

9800 Pro och XT är nog helt slut.. nog bara lagertömning som gäller.
X600 är nog ett X800 fast med 8 pipes, så det lär kicka 9800 serien med ett antal hästlängder. Och om nu X300 använder samma kärna i grund och 0.11 micron så borgar det för höga core hastigheter.. så det är inte helt omöjligt att X300 ligger strax under 9800 Pro hastigheter.

men vi får se

Av ]{ing_En

Nej, det är inte olagligt. Bara om du säljer det som vidare som ett annat kort. Det som händer när man moddar är att garantin slutar gälla.
Dvs att det är inte meningen men inte olagligt.
Finns sidor (har funnits iaf) som säljer moddade moderkort och liknande. Fast då står det att de är moddade och att garantin inte gäller eller att butiken som säljer korten har en egna garantivilkor.

Av ]{ing_En

Jobbar i datorbutik och trillade på vårt första 128bitars kort idag.
Vi säljer Sapphire men har inte fått in några 128bitars av dom, men av Club3D fick vi in en försändelse av. I vår nyfikenhet tog vi och testade ett Sapphire med 256bit och ett Club3D 128bit på en P4 2.8ghz.
256bit fick strax över 5800p och 128bit fick till vår fövåning 5700p.
Jag gissade på runt 5000-5200p men resultaten var det inte stor skillnad på.
Hastighet på minne och GPU var dom samma på båda korten.
Trodde 256 vs 128bits skulle ha större skillnad på resultatet.

Iaf så är inte Sapphire dom enda som säljer 128bits kort.

Av ]{ing_En

Nu har jag fått svar från Sapphire hur det ligger till..

Citat:

There are now 2 versions of the card. There is a 128 bit version and a 256bit version.

We ONLY sell 256bit versions into Scandinavia.

Thanks

Steve

Så det borde inte finnas några 128bitars kort i Sverige eller Norge/Danmark som t.ex komplett och itbuttiken härstammar ifrån.
Så om det kommer eller inte är inte säkert. Men det ska inte säljas i Scandinavien, och om man nu får ett så är det bara till att skicka tillbaka och få ett med 256bitars. Om DET nu inte går så hjälper jag gärna till och ordbajsar ner dom tills ett är på väg. Rätt ska va rätt.

Av ]{ing_En

sant att X800 och 6800 korten kräver mycket processorkraft.. men det hoppas jag de som köper korten vet, och dom som köper nya datorer behöver sällan bry sig om det, då jag verkligen hoppas att det inte finns några som köper Celeron och ett X800 kort.. ja, de får skylla sig själva..
Ang. prisskillnad så är väll det självklart, är man inte ute efter en massa FPS så köper man inte ens ett 9800Pro kort.. då sparar man kanske 1k och köper ett 9600 kort istället.. för det är skillnad på 1k och 2k också.

Det som stör mig är allt prat, 128bitar på ett 9800 Pro kort är för mig helt och hållet *blip* oacceptabelt, fast att jag inte äger sådan kort. 9800 Pro som 9800 Pro. Att ATi skulle vara helt och hållet med på detta har jag svårt att tro, inte utan att döpa om kortet på ett ordentligt sätt. Köper jag produkt X så ska det vara produkt X och inte en trimmad version av produkt Y eller en nerbantad version av Produkt Z.
http://www.ati.com/products/radeon9800/radeon9800pro/compare....
Står klart och tydligt vad respektive kort ska ha för specifikationer.
Hade jag köpt ett sådant kort hade jag begärt ett nytt kort.
Att ingen gör en stämning är konstigt.. falsk marknadsföring helt klart och enkelt. Även om det nu sitter en lapp där det står 128bit editon så får den inte sitta på en låda som det står 9800 pro på.. 9800 Pro/SE kanske..
Blir så sur på sånt. Nu blir det till och maila och klaga..

Av ]{ing_En

som sagt.. denna optimering fanns redan på 9600 serien som ATi sa nu.. och det har inte varit någon som klagat över någon bildförsämring.
3Dc är en HW-optimering, ska man nu klaga på SW-optimering som inte försämrar kvalitén så tycker man att man borde höra klagomål på HW delen me.
Det roliga med det hela är som jag började med att denna optimering har funnits i omlopp ett bra tag, all SW-optimering behöver inte betyda fusk.

Av ]{ing_En

Nu är det igång igen..
12500+ i 3DMark03.. låter som nVidia har fått skippa en generation av sina planerade grafikkort.. vad det kommer att prestera i verkligheten vet ingen ännu.. kan vara ett försök mot ATi till att göra ett misstag till att släppa ett kort de inte har råd att tillverka och konsumenter inte har råd att köpa.. Lite 5800 taktik som de själva fick erfara.. är man paranoid så är man.

Och 2st molex.. tja.. 24v eller 2st 12v källor på kortet.. vem vet.. att skaffa en Prometeia låda till, till enbart grafikkortet börjar komma i mina värsta drömmar. Sitter på ett Antec 480w aggregat.. och rekomenderat är just 480W för denna härlighet.. fattar inte vart de tänkt göra av med all värme detta kort kommer producera. Blir lite som att trimma en bil.. inte motorn som sätter stop.. utan hur pass bra man kan tygla krafterna så att de håller sig där de gör nytta. BTX ligger väll runt hörnet, vilket förhoppningsvis kommer göra kylandet av GFX kort lite lättare/effektivare.

Vi får väll se i slutet på april då det är tänkt att hela helvetet ska braka lös.

Av ]{ing_En

att de inte kör IKEA idén.. säljer hellre 3 kort och tjäna summa X än att sälja 1 kort och tjäna samma summa X..
själv klagar jag inte.. nu får ATi några fler kunder.. det är åter igen stackars Svensson som får lida..

Av ]{ing_En

Jag kan då inte se någon skillnad på det kort som vart taget på CBit och det som var taget hösten 2003. Identiska.. Vill veta vart det står att de fortsatt projektet..

Av ]{ing_En

Sapphire har redan gått ut med detta en gång tidigare.. men försvann i yret med XGI Volari Duo serien eller kanske misstogs för ett XGI kort.
Det var nån gång då R350 skulle lanseras..

Roligt att höra att de inte lade ner projektet..

http://www.hwupgrade.it/articoli/905/scheda_small.jpg

22 September 2003

http://www.hwupgrade.it/articoli/905/index.html

Av ]{ing_En

SATA RAID : Disk ERROR : Event 15

Har en Intel-burk här och stör mig på ett Logg fel.

Händelsetyp: Fel
Händelsens källa: Disk
Händelsekategori: Ingen
Händelse-ID: 15

Beskrivning:
Enheten \Device\Harddisk1\D är ännu inte klar för åtkomst.

Det som sagt 2st 120gb SATA Seagate Baracuda i RAID.

Inga fel på datorn i övrigt eller som kan va i anknytning till Logg felet.

Det enda jag vet är att killen som äger datorn säger att den kan starta om sig själv, men jag har inte märkt av att den gjort det under tiden jag har haft datorn igång.

Någon som kan känna igen problemet och vad det beror på eller kan ha någon aning?