Inlägg

Inlägg som The Slayer har skrivit i forumet
Av The Slayer
Skrivet av Phat^Trance:

Väcker denna tråd igen

Funderar på en Audio PRO T14 alt en C10. Vilken har kraftigare ljud av dessa två? Kommer att vara i vardagsrummet. Behöver fylla ut ca 40-50kvm

Jag har haft T14 i några år nu.
Jag kan faktiskt inte rekommendera dom.
De låter burkigt och är alldeles för hissade i basen och har ingen energi i övre delen av registret. Vill man trixa med EQ så går det att få dom att låta bättre men det är ju inte det som är meningen direkt.
Jag har även suben. Den är ok för vad det är. Men det blir ju aldrig något riktigt tryck med en 8-tummar och så liten låda.

Positiva saker är väl fjärren, många anslutningsmöjligheter (BT, optiskt och analogt) sen är dom snygga i mitt tycke.

Edit: Kom på en till positiv sak som slog mig när jag packade upp dom för första gången. De känns riktigt, riktigt välbyggda. Finish och byggkvalitet är det alltså inget fel på. Men det är ju inte mer än ursäkter när de inte låter särskilt bra

Av The Slayer

Körde Hellforge igår kväll på normal och det droppar en El runa.. Hur kränkt ska man känna sig?

Av The Slayer
Skrivet av Mateush:

Då var du väl blind. Det har visats långt innan hur bra det skulle se ut och det löftet hölls rätt bra

Jag höll inte koll på utvecklingen av det överhuvudtaget. Den 24e fick jag av en slump syn på att det släppts och köpte det direkt utan att kolla upp det. Jag skulle bara ha det

Av The Slayer

Den här remastern överträffade mina förväntningar rätt rejält. Jag trodde det skulle bli uppskalade och remastrade fixturer ungefär i stil med Heroes 3 HD-Edition och inget mer. Hade inte förväntat mig att det skulle vara såpass förbättrat som det är. Men nåt ska man väl få för 400kr. Tycker ändå att det är lite i överkant om jag ska vara ärlig

Flikar in en fråga om något helt annat. Jag såg i nån build-tutorial på Youtube att en kille hade ett vapen equippat i den andra vapenuppsättningen man har för att han skulle få skill-buffs från det vapnet fast det inte är aktivt.. Funkar det verkligen så?
Hittade en Dirk som hade 100% MF men som i övrigt är värdelös. Får jag den buffen om jag har vapnet i den sekundära uppsättningen men inte använder det?

Av The Slayer

Nu har de släppt en patch. Eller en hotfix är det väl snarare

Av The Slayer
Skrivet av Nalle-Puh:

Jag har just börjat flyga MFS och har samma spak och reglage, vet inte om du observerat att gasreglaget går att spänna med skruven i framkant, går även att kalibrera reglaget vilket jag fick göra för att få det att fungera till 100%.

Japp jag har spänt åt skruven till max för att reglaget inte skall fladdra omkring. Det hade jag nog missat om det inte var för att det pekades ut i en recension jag såg på Youtube.
Jag blev lite förvånad över hur mycket jag var tvungen att ändra från grundkalibreringen. Det finns ju ändå färdiga profiler i simulatorn för denna kombo. Spaken behövde jag inte göra något alls med men gasreglaget krävde som sagt en hel del justerande för att få det rätt.
Det kan förresten hända att jag kalibrerar om spaken lite grann för jag har sett att utslaget i sidled inte är helt linjärt. Alltså du kan göra ganska stora rörelser nära mitten utan att utslaget i simulatorn blir stort medans ut mot kanterna på axeln så ökar utslaget exponentiellt mot max roderutslag. Jag skulle nog vilja ha det lite mer linjärt. Jag upplever att precisionen i spaken är tillräckligt stor för att det ska fungera att finlira ändå.

Av The Slayer

Fick hem Airbus spak o gasreglage igår och provade lite snabbt sent på kvällen innan jag gick o la mig. Grejerna känns gedigna och kvalitetsnivån är lite högre än vad jag väntat mig efter att ha sett flera recensioner. Jag gillar att spaken har ett relativt högt motstånd och att det inte finns nåt glapp överhuvudtaget i centerläget. Gasreglaget känns bra även om det kanske är lite lätt. Är man inte jätteförsiktig när man bottar gasen så lyfter man upp basen i bakkant ganska lätt men detta vad jag förberedd på. Adderar man sedan Quadrant paketet med klaffar och spoiler reglage så lär ju stabiliteten öka något.
Enheterna identifierades i spelet och de förkonfigurerade knappkombinationerna känns väldigt rimliga utefter vad man har mest nytta av
MEN axeln för gasreglaget uppför sig lite konstigt när jag kollar i inställningarna. Vid full reverse är jag i bott men i idle läget är jag halvvägs upp på skalan och vid första steget av gaspådrag är jag uppe på 90% enligt skalan. De sista två stegen på reglaget går upp den sista biten i topp. Detta märks även i spelet. 90% av gaspådraget ligger mellan idle och det första "klicket" Såhär ska det väl inte vara? Jag hittar inget sätt att styra detta. Är det ett tillverkningsfel eller är det nån inställning jag missat?

Edit: Jag hittade inställningarna och justerade in allt så nu är det väldigt bra. Fick ändra ganska mycket i olika inställningar. Lite märkligt, man tycker nog att det ska vara mer korrekt ifrån början. Spaken har jag inte behövt kalibrera alls.

Av The Slayer

Jag har nu ett problem som jag inte blir klok på. När jag ska välja flygplan och flygplats att starta från via World map så kan hamnar jag alltid på samma flygplats och i samma flygplan som jag gjorde de allra första turerna med i spelet. Spelar ingen roll vad jag väljer o sen startar så hamnar jag alltid på samma ställe. Vad göra??

Edit: Jaha efter lite mer googling verkar det som att detta hör ihop med att man har icke-standard tecken i sitt användarnamn i windows. FS2020 placerar en del filer i användarmappen på systemdisken och där blir det problem.
Så nu har jag blåst i en ren installation igen. Inte hela världen då jag precis bytt hårdvara för bara ett par dagar sedan och hade en helt färsk som jag inte gjort så mycket med

Av The Slayer

Jag startade upp spelet inatt och testade lite snabbt. Min gamla hedenhös Precision Pro identifierades korrekt i spelet men det fanns såklart inga färdiga profiler för den. Jag lyckades lägga till det mesta förutom gasreglaget.. Där var det inte lika enkelt som att bara välja vilken axel man skulle använda.
Jag känner ändå att jag vill ha något lite bättre att flyga med så jag har faktiskt beställt TCA Officer pack, alltså både stick och gasreglage. Det bör dyka upp imorgon.
Jag funderade på om jag skulle satsa på Honeycomb direkt men för både yoke och gasreglage så blir det närmare 7000. Det är väl magstarkt att fläska upp det på en gång utan att veta om man kommer bli frälst eller inte.
Så jag fick ha lite omdöme och köpa Airbus kombon. Det borde vara mer än tillräckligt att börja att lära sig grunderna med.
Det släpps längre fram en addon till denna kombo som adderar två delar till med kontroll över spoilers och klaffar. Kan ju vara trevligt.
Blir man totalfrälst och börjar lägga osunt mycket tid på FS så finns det ju uppgraderingspotential i Honeycomb prylarna. Ibland är det ju roligare att göra en uppgraderingsresa istället för att bara ha de bästa grejerna direkt. Eller?

Av The Slayer

Heeelvete vilken tid det tar att installera! Och varför i hela världen slutar den att ladda ner när den dekomprimerar filer. Det är ju massa tid som går förlorat när det hade kunnat gå parallellt..
Den stora mardrömmen måste ju vara om nåt strular och man måste installera om spelet. Man får väl låta det gå och åka på en weekendsemester isf

Vad kör ni andra för kontroller i spelet? Jag tänkte börja med min smått antika men fungerande Microsoft Sidewinder Precision Pro. Anno 1998 ungefär
Om jag fastnar i det så har jag tittat på både airbus kontrollerna, joystick och gasreglage. Men har hört att de skall vara riktigt plastiga, speciellt gasreglaget. Honeycombs gasreglage däremot ser ju riktigt trevligt ut men kostar desto mer..

Av The Slayer

Jag flikar in en liten fråga här ang PCI-E Gen3 vs Gen4. Jag står inför att uppgradera min hårdvara från 2011 och tänker använda en M2 SSD som systemdisk. Det skiljer ju dock en del i läshastighet mellan Gen 3 och Gen 4. 7000mb/s jämfört med 3470Mb/s när man jämför WD Black SN850 mot SN750.
Kommer den skillnaden märkas av vid spelande? Anledningen till upgraderingen är mest att jag skall kunna köra MS Flight Simulator 2020.

Vad jag förstått så måste man ha både Z590 moderkort och en 11e generationens Core-processor ifall man vill nyttja PCI-E Gen4? Det går inte med ett Z590 men man kör t ex en i5 10600K?

Man läser ju nu en del om att prestandaskillnaden mellan 10e generationens core och 11e inte kommer vara så stor. Jag kan absolut tänka mig att köpa 10e generationen för att spara några tusenlappar nu när 11an släpps.

Av The Slayer

Spelar detta lite till och från och har spelat en del nu den senaste veckan. Just nu känns det som att det är mycket medicinsk utrustning, vaccin, mediciner och desinfektionsmedel. Tror ni det är slump eller har utvecklarna styrt det så med tanke på vad som pågår just nu?

Av The Slayer
Skrivet av swedishnightmare:

hejsan

finns det kvar ??

Hej!
Yes chassit är kvar. Skicka gärna pm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av The Slayer

Corsair Obsidian 650D

Har ett gammalt 650D chassi ståendes som inte använts på många år. Det står bara och samlar damm. Tänkte att jag lägger upp en skänkes-annons här ifall någon är intresserad av det då det känns lite synd att bara slänga det.
Chassit har stått länge och det har tillkommit lite skavmärken i framkant på ovansidan.
Chassit är så gott som komplett. Det saknas en täckplåt för pci-platserna på baksidan, skruven finns dock. 200mm fläkten i toppen och 120mm fläkten baktill är också väck. En av piggarna för gallret/fläktfiltret på framsidan är av så det sitter enbart fast på ena sidan upptill.
Chassit finns i Vänersborg för avhämtning. Bilder kan ordnas på förfrågan.

Om ni inte är bekanta med chassit ifråga finns här en recension från SweCs egen Chassi-Jesus
https://www.youtube.com/watch?v=0YWf_5dIY7Y

Läs hela annonsen här

Av The Slayer

@SuperOsten: Kortet känns mycket bra. Riktigt rejäl kylare. Känns välbyggt.
Det mest grafikkrävande spelet jag provat än så länge är GTA V Men jag funderar på o köpa nya Star Wars Fallen Order. Då får det väl nåt o jobba lite mer med.

Av The Slayer

@SuperOsten: Jag ber om ursäkt, det framgick inte riktigt varför jag tvekade lite på om jag gjort rätt som beställt redan nu.

Black friday har ju inte dragit igång på riktigt än och det kan ju vara så att det kommer bättre erbjudanden och kanske från återförsäljare som jag brukar handla ifrån. Jag är ganska lojal som kund så den biten spelar in för mig.
Däremot hur troligt är det att ett Asus 2070 Super Strix skulle komma ut för, säg flera hundralappar under 6000kr? Känslan jag får är att det är osannolikt.
Jag har redan fått meddelande från mitt lokala uthämtningsställe att grafikkortet har kommit. Inte illa när man beställer på en lördag och jag vet att det söndag kväll låg kvar hos butiken

Av The Slayer
Skrivet av Clibben:

Okej. Det var tråkigt att höra. Kortet är köpt begagnat, ursprunligen via inet i färdigbyggd dator.

Skickades från m.sweclockers.com

Tillverkaren skall ändå lämna garanti. Kolla ifall personen du köpte grafikkortet av kan maila dig en kopia på kvittot. Hör sen med Inet om det är dom du skall lämna in kortet till eller om du skall gå direkt till Asus.

Av The Slayer

Komplett säljer Asus RTX2070 Super Strix Advanced för 6189kr just nu. Gäller fram till 2a Dec.
Jag behöver ett nytt grafikkort efter mitt 1070 lade av så jag tänkte att jag skulle fynda under black friday men när detta dök upp så vågade jag inte vänta. Det är betydligt billigare än normalt. Inet (där jag brukar handla) säljer det för 7500kr.
Kanske skulle man haft lite is i magen och väntat? I allra värsta fall kan jag använda min 14-dagars ångerrätt även om jag inte gillar den sortens beteende. Har man beställt nåt så har man

Av The Slayer

Jag sitter på en gammal 2500K. Den är betydligt äldre än din processor.
Jag hade ett GTX1070 och det funkade väldigt bra i 2560x1440. Det fanns säkert en del scenarion där processorn flaskhalsade något.

Men spelar det nån roll så länge man man kan spela det man vill på max inställningar i behaglig FPS?
Jag tycker du kan köpa ett nytt grafikkort i den prisklass du känner för utan betänkligheter. Det kommer funka fint
Jag själv har ett 2070 Super på väg hem. Det kommer säkert flaska härligt på min processor men då får jag väl byta när det märks att den håller tillbaka systemet

Av The Slayer
Skrivet av pacc:

För att fortsätta, ASUS gör också testning av korten i fabrik.
NVidia slutade ju med 'binning' iom super-kretsarna men Strix super finns fortfarande i tre olika varianter : OC, Gaming & omärkt

Lusläser man specen så ser man boost-frekvensen från fabrik.

Eftersom alla korten har samma kylning, kretskort och strömmatning så är det kanske inget att haka upp sig på,
bara något att hålla i bakhuvudet så att du inte väljer ett sämre kort om alla kostar lika och du redan lagt dig på en hög prisklass för att få just strix. Själv tycker jag att största fördelen med mitt strix 2060 är att fläktarna inte går när det inte lastas.

Det finns ytterligare en variant, Advanced. Tror det ligger mellan stock och OC i boost-frekvens
Beställde faktiskt ett sådant idag från Komplott för 6200kr. Bra pris tror jag. Kan hända att jag gjort bort mig och det kommer billigare än så under Black Friday, men det kan inte vara mycket.. Eller? :/