Inlägg

Inlägg som Lajning har skrivit i forumet
Av Lajning

Tack för svar!

Efter en storstädning hittade vi orginalbanden, så dom är inlämnade för att kopieras till USB-sticka. Det var det mest kostnadseffektiva. Jag ska nog försöka mig på att få ordning på spelaren i alla fall, för att se om det går att bränna ut på skiva.

Av Lajning

Problem med HDD/DVD-spelare

Hejsan

Min far har en DVD-spelare med inbyggd hårddisk av modell Panasonic DMR-EH57. På den har han sparat en massa gamla hemvideor som är ovärderliga. Dessa fanns även på dvd-skivor, som tyvärr har försvunnit vid utlåning till släktingar..

Han ville ha min hjälp att bränna ut dessa pånytt, från HDD spelaren till DVD. Detta är en procedur som vi gjort tidigare för längre sedan.

Nu verkar det dock som det har hänt något med Dvd spelaren, för den vägrar formatera eller bränna på skiva. Vi har provat alla tänkbara format på DVD-skiva. +R, +RW, -R etc och inget fungerar. Det enda som till slut händer är att den får tuppjuck och startar om, alternativt säger den bara att skivan inte är läsbar. Trots att det är nya tomma skivor.

Kan man på något sätt kopiera hela jäkla hårddisken så man får in den i datorn istället? Det borde väl vara en vanlig sata-hdd som sitter monterad.
Om man lyckas kopiera över innehållet, vad tror ni det kan vara för format på den sparade median?
Vad finns det för mjukvaror som klarar av "allt" i mediaformat?
Finns det några pålitliga företag som kan kopiera och spara ner i ett normalt läsbart format?

Prio ett är att inte sumpa filmerna, det är nästan i läget kosta vad det vill.

Tack,
Mvh Lajning

Av Lajning

Det är nog en vanlig Windows PC som gäller. Inlärningsförmågan är ytterst begränsad. Nuvarande har rullat på hyffsat fram till nu, så det borde inte vara några större problem framöver heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lajning

Köpråd Pensionärsdator

Hej

Behöver hjälp med att sätta ihop lite komponenter till mina morföräldrar. De har en gammal Windows xo dator som sjungit på sista versen i 5 år..

Behöver följande:
CPU
Moderkort
Ram
SSD

Har låda, nätaggregat osv.

Lågt pris är prio, datorn används för surf och mail. Fick ihop ett paket på Inet med Pentium g5400, 4gb ddr3 moderkort och SSD för 2200. Finns det något att tillägga där eller är det bara att beställa?

https://www.inet.se/kundvagn/visa/11749939/

/Lajning

Av Lajning

Hejsan

Tack för svaret. Har redan gjort installationen med konventionella trådbunda delar.

Av Lajning

Hejsan. Jag har enerverande problem med uppspelning av video på en HTPC som borde klara av det utan problem. Gäller både i Kodi och VLC.

Systemet:
Amd A4-5300
8 GB ram
Intel SSD 520 60Gb. Windows 7 64 bit, kodi etc.
HDD för filer
Cruical m4 ssd som prov.

Jag upplever ryckningar och hack vid uppspelning av nedladdade 1080p mkv filer. Fungerar OK att streama via tex cmore eller svtplay. Youtube 1080p60fps funkar inte, men det felet verkar vara allmänt oavsett hårdvara, lite på chans.

Jag är totalt kass på filtyper, codec och liknande, men: Felet är inte på all video. Nu senast var det en hevc fil? Se bifogade screenshots. Samma fil fungerar klockrent på en äldre sunkdator med nvidea grafik, typ gt120 eller något sådant skräp. Är det så att amd's hårdvara är för kass för dessa filer eller kan det finnas andra problem? Bifogar log och bilder på inställningar.

Tack på förhand.

Video:
https://www.dropbox.com/s/ssdotp3dz0mqifc/Sk%C3%A4rmklipp%202...

Inställningar:
https://www.dropbox.com/s/yv176yfd12nqe84/Sk%C3%A4rmklipp%202...
https://www.dropbox.com/s/apc0ce0apkuh8ae/Sk%C3%A4rmklipp%202...
https://www.dropbox.com/s/m3hhzh1skmwa07u/Sk%C3%A4rmklipp%202...
https://www.dropbox.com/s/lbjyhlxjki32y9e/Sk%C3%A4rmklipp%202...
https://www.dropbox.com/s/9q7hyqnjreqq782/Sk%C3%A4rmklipp%202...

Log:
https://www.dropbox.com/s/9q7hyqnjreqq782/Sk%C3%A4rmklipp%202...

Av Lajning

Trådlös styrning av LED belysning

Hejsan

Den här frågan hör kanske egentligen mer hemma på något elektronikforum, men jag provar här i alla fall i hopp om hjälp.

Situationen är följande. Jag ska installera LED spotlights i ett kök, på undersidan av överskåp. Köket består av en smal gång med skåp på båda sidor. Jag vill ha LED puckar, oklart hur många, på båda sidor och styra dessa med endast en tryckknapp.

Idag finns en lysrörsarmatur med fast 230v matning på varje sida. Dessa matningar är tänkta att driva varsin LED-drivdon för 12V LEd puckar. Jag skulle vilja ha en trådlös dimmermottagare till varje drivdon samt en trådlös strömbrytare för detta.

Själva installationen är inga konstigheter, det jag behöver hjälp med är val av komponenterna. Är det nexa som gäller eller finns det andra bra alternativ?

Tack på förhand,
Mvh Lajning

Av Lajning

Långt kablage från dator till receiver. Men, allt har fungerat med exakt den här utrustningen innan problemet uppstod, inkl långa kablar. Har fått fatt på en laptop med hdmi så jag ska prova den. Återkommer

Av Lajning

Update.

Det är en aktiv splitter som har hdcp och klarar flera enheter.
Har nu provat utan splittern. Samma resultat.

Fortsätt fundera!

Av Lajning

Problem med kloning mot Receiver

Hejsan

Hjälper far min med ett udda problem som dykt upp i hans hembiosystem.

Systemet består av en stationär dator med geforce g210 grafikkort. DVI till 1080p skärm, Hdmi kabel till pioneer receiver. HDMI split på utgående från receiver till tv och projektor.

Felet är följande: När man väljer hdmi ingång dator på receivern så väljer drivrutinen enligt de inställningar jag gjort att klona skrivbordet mot receiver(tv/proj). Strax därefter börjar den dock växla mellan att klona och inte klona, varpå bilden blir svart och sedan skiftar till vanligt enskärmsläge. Sedan slutar datorn inte med detta beteende förrän man stänger av receiver/växlar till en annan ingång. Mao så är det omöjligt att använda datorn som källa för film/bild-visning.

Systemet har fungerat klockrent i säkert 4 år. Felet uppstod efter att hdmi split på receiver utgående hdmi lades till. MEN, det uppstod inte direkt. Det fungerade klockrent med splittern i ett par veckor. Sedan hux flux började detta problem dyka upp.

Felsökning: Har provat avinstallera grafikdrivrutin, kört driver sweeper i felsäkert läge, installerat ny drivrutin. Samma fel.

Switchen har stöd för high speed, 3d, hdcp etc. Kan inte begripa varför det hela inte fungerar.

System.
Geforce g210
Pioneer vsx-819
Goobay hdmi switch AVS 44-2
Samsung tv
Epson projektor

Av Lajning

Hejsan

Har en bärbar att sälja. 2 år gammal. sparsamt använd. fått en liten törn så en flisa saknas i ena hörnet på locket. stor som ett riskorn eller två. Själva locket i sig är lite repigt efter att ha åkt ryggsäck ett par vändor.

2000kr + frakt då.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2131872

Av Lajning

Tack Lazy, mer omständligt än jag hoppades men ändock ett bra svar på frågan.
Over and Out.

Av Lajning
Skrivet av trollhattan:

Kodi och xbmc är samma sak, dom har bara bytt namn på det.

Jag kanske uttryckte mig lite klumpigt. Jag vill prova Kodi och se om de förbättrad funktionerna jämfört med min gamla Xbmc Frodo installation. Eftersom det som ni säger är samma program så misstänker jag att det blir trubbel att köra två olika versioner, därav min fråga..

Av Lajning

Hejsan. Snabb fråga till expertpanelen:

Kör sedan länge XBMC och är väldigt nöjd. Dock skulle jag vilja prova på Kodi och se om det är någon egentlig skillnad. Jag har förstått att Kodi läser av databas och inställningar från xbmc under installationen, för att allt ska gå så smidigt som möjligt vid bytet.

Något som jag dock inte funnit svar på är följande. Går det installera Kodi och köra det jämsides Xbmc utan att allt kraschar? Vill som sagt bara prova på Kodi utan att förstöra min Xbmc installation.

Mvh

Av Lajning

Stabil bärbar för studier, surf och film ~6000

Hej

Efter ett fantastiskt underbart köp av en HP envy med mer brister än funktioner är jag på jakt efter en ny, ny bärbar dator. Jag har egentligen inga större krav, förutom att datorn är stabil och fungerar direkt från fabrik. Något som HP ännu en gång misslyckats med att leverera.

Jag hade tänkt mig en dator i 14-15,6" klassen för upp till 6000:- +/- en hundralapp eller tre om det finns något bra motiv.

Helst av allt skulle jag vilja slippa windows 8, som jag starkt ogillar, men det verkar vara svårt att få tag på datorer med win 7 som finns i lager och har motsvarande spec. som win8 burkarna.

Finns det SSD eller SSD cahce är det ett stort plus.
Men det viktigaste av allt, INGEN JÄKLA HP. HP kommer aldrig någonsin mer få ta del av mina pengar.

Tack,
Lajning

Av Lajning

Kan uppdatera lite. Installerat och provat tiemviewer idag och det fungerar klockrent.

Däremot fick jag fruktansvärt låg hastighet när jag körde över lokalt nätverk istället för via deras server. Men, det fungerar så som jag har tänkt mig så jag bryr mig nog inte om att prova mer. Hittade ingen WOL-funktion i teamviewer dock, men det är inte så jobbigt att gå in i vardagsrummet och sätta på datorn där inne.

Stort tack för hjälpen!

Av Lajning

Jag har samma problem med mitt Antec P182. Provade att skruva bort jordkabeln helt och hållet nu precis. Problemet borta.

Finns det några problem med att köra såhär? Går det att använda usb-portarna utan att saker brinner upp osv?
Jag har en kortläsare med USB som jag skulle kunna använda istället.

Av Lajning

Ja, operativsystem så klart! Windows 7 64bitars home premium blabla på båda.

Tack för tipsen, ska kika in teamviewer.

Av Lajning

Tack, det verkar ju ta hand om WoL-biten. Men, remote desktop- delen måste jag få fart på också.

Av Lajning

Htpc wake on lan-remote desktop

Halloj

Har i dagsläget en htpc som agerar filserver för all film, alla bilder osv. Jag skulle vilja komma åt den från min workstation med wake on lan/remote desktop för att kunna fixa med bilder och annat kul.

Jag har aldrig tidigare använt den här funktionen och känner mig helt lost. Har kikat runt efter lite guider, men samtliga jag hittat verkar rikta in sig på att komma åt datorn via en bärbar enhet, tex smartphone.

Nätverket består av den alldeles fantastiska thomson tg799vn från telia.