Artiklar

Artiklar skrivna av Dimestam
44

Zalman förbereder passiv processorkylare, ny Reserator inför CES 2013

Processorkylning står på agendan när Zalman avslöjar nya produkter inför CES 2013 i Las Vegas, däribland en passiv lösning samt ett slutet vattenkylningssystem.

192

Foxconn påbörjar utrullningen av en miljon robotar – ersätter mänskliga arbetare

Den taiwanesiska elektronikjätten Foxconn planerar att ersätta en miljon arbetare med lika många robotar. I fabrikerna finns nu tiotusen "Foxbots" och fler tillkommer under de närmaste åren.

118

Reuters: AMD anlitar investmentbank för att "utforska alternativen"

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att förlustdrabbade AMD anlitat en investmentbank för att överse en eventuell försäljning av bolaget, men processortillverkaren tillbakavisar uppgifterna.

105

Cooler Master släpper HAF XB – liggande ATX-chassi för högt luftflöde

Den entusiastorienterade chassiserien High Air Flow utökas med ytterligare en modell. I nya Cooler Master HAF XB monteras moderkortet horisontellt för att dra nytta av luftflödet.

107

Samsung visar upp 85-tums TV med 4K på CES 2013 i januari

Efter stereoskopisk 3D och smarta tv-apparater kommer upplösningen 4K. Samsung slår ett slag för tekniken och lovar att visa upp en ny jättemodell på mässan CES i januari.

26

Läckta dokument avslöjar styrkretsarna för Intel Haswell

Intels nästkommande generation processorer med kodnamnet Haswell ackompanjeras av nya plattformar. Nu läcker några av detaljerna ut på nätet.

40

Intel skjuter upp 14 nanometer med sex månader

Vacklande världskonjunktur tvingar Intel att stuva om i planeringen. Nya uppgifter gör gällande att 14 nanometer skjuts upp med ett halvår på produktionsanläggningen i Irland, vilket kan påverka hela utrullningen av tekniken.

55

Geforce Drivers 310.54 Beta optimerar för Black Ops 2, Assassins Creed 3

Den som planerar att sätta tänderna i Call of Duty: Black Ops 2 kan ladda ned en ny optimerad drivrutin från Nvidia, som dessutom ska ge högre bildfrekvens i en mängd populära speltitlar.

31

CDON bjuder in till Expo – svensk hemelektronikmässa i december

Den 8–9 december slår CDON Expo upp portarna på Kistamässan i Stockholm. På dagordningen står gamingturnering och mängder av utställare inom dator- och hemelektronikbranschen.

30

Thermalright släpper Archon SB-E X2 – processorkylare för hög TDP

Kylartillverkaren Thermalright presenterar en ny modell särskilt avsedd för högpresterande processorer, däribland sexkärniga Intel Sandy Bridge-E.

264

Microsoft gör inte DirectX 11.1 för Windows 7

Spelutvecklare som använder nyheterna i Microsofts senaste version av grafikgränssnittet DirectX får sikta på Windows 8. Äldre versioner av operativsystemet uppdateras inte.

94

Webhallen på väg till Sisjön – i samma område som Inet

Hemelektronikkedjan Webhallen planerar att öppna en ny butik i Sisjön söder om Göteborg, bara ett stenkast ifrån konkurrenten Inet.

91

Scythe Chouriki 2 kan leverera 1 600 W

För den med ett monstersystem som heter duga släpper Scythe ett nytt nätaggregat med kraft så det räcker och blir över.

50

Nvidia slår omsättningsrekord – framåt för Geforce och Tegra

Grafik- och processormakaren Nvidia visar upp nya rekordsiffror i den senaste kvartalsrapporten. Omsättningen ökade till 1,2 miljarder dollar – den högsta noteringen hittills.

141

Spelförsäljningen i fritt fall – minus 25 procent

Det säljs allt färre spel och spelkonsoler i USA. Enligt den senaste statistiken från NPD Group har den amerikanska spelmarknaden minskat med hela 25 procent på årsbasis.

57

Spiffy Marshal gör analoga systemmätare

Japanska Spiffy Marshal inspireras av gamla instrument och arbetar på att ta fram analoga mätare för att övervaka temperaturer och lagringsutrymme.

78

Asus släpper Geforce GTX 680 DC2 med 4 GB minne och Assassins Creed 3

Komponenttillverkaren Asus presenterar ett nytt Geforce GTX 680 med kylaren DirectCU II, som ska locka gamers med dubbelt så mycket minne som tidigare och ett nytt spel i paketet.

157

Razer Synapse 2.0 anklagas för spioneri

Gamingföretaget Razer befinner sig i blåsväder sedan det framkommit att kontrollprogrammet Synapse 2.0 används för att samla in användardata.

195

Nintendos president "unboxar" Wii U

Självaste Satoru Iwata står för "unboxingen" av den nya spelkonsolen Nintendo Wii U i en ceremoni på Youtube, komplett med handskar och prasslande förpackningar.

31

Cooler Master börjar sälja Eisberg i december

Nästa månad inleds säljstarten av Cooler Master Eisberg, vätskekylningssystem som sägs kombinera enkelheten från "allt i ett"-modeller med utbyggningsmöjligheterna från fullfjädrade vattenkylningssystem.