Inlägg

Inlägg som Dimestam har skrivit i forumet
Av Dimestam
Skrivet av Jonas_Br:

Stämmer det här så får Europa en sämre mobil en Nordamerika igen!
https://nanoreview.net/en/soc-compare/samsung-exynos-2100-vs-...
(Står 875 i länken men 888 på hemsidan)
Skall bli intressant att höra om dom vågar sätta en sämre Exynos processor i mobilerna hemma i Korea eller om dom får Snapdragon.

I länken ovan ser de snarare ut att prestera likvärdigt och det är väl väntat med tanke på specifikationerna. Även om det går att mäta upp några procent hit eller dit i diverse testprogram kommer det inte att märkas i verklig användning, förutsatt att siffrorna ovan stämmer.

Av Dimestam

Corsairs forum arkiveras tillsvidare

Corsair är en forumrepresentant kort och söker nu personal för att kunna återuppta närvaron på SweClockers. Tills vidare arkiverar vi denna forumdel.

Av Dimestam
Skrivet av 14ccKemiskt:

Om det bara är tekniska specs som ska presenteras, varför då göra en artikel alls. Då kan den som är intresserad bara gå till Samsungs hemsidor och kolla. En redaktionell artikel bör tillföra något utöver ett produktblad. T.ex. jämförelser med äldre modeller eller andra tillverkare, eventuella problem med den nya eller äldre modeller (som nu kan vara rättade). En artikel såsom denna om SG21 är i bästa fall meningslös och i sämsta fall opålitlig, då vi kan utgå från att Samsung inte skulle vara med och betala för den ifall den tog upp nånting negativt.

Skapa en tråd i feedbackforumet eller skicka PM till mig så kan vi fortsätta diskussionen om sponsorskap, så får denna tråd fortsatt handla om telefonen Galaxy S21.

Av Dimestam
Skrivet av grollo92:

Jag var lite skeptisk först när Apple valde att inte skicka med laddaren men nu kan jag nog tycka någonstans att alla tillverkare bör sluta med det. Ingen behöver ha 13 olika nättuttag till USB hemma och vid det här laget har de flesta det. Svårt att tänka mig någon idag som går och köper t ex en iPhone 12 som inte har minst 3 sådana "klumpar" hemma.

https://www.digitalcitizen.life/wp-content/uploads/2020/10/smart...

Om inte annat borde det öka standardiseringen av (snabb-)laddningstekniker och minska den röran som vi lever i idag. Snacka om clusterfuck.

Av Dimestam
Skrivet av KingCobra:

Jag har samma sony lurar som du och ärligt, bättre finns inte.
Jag har Icon x första generationen jag fick med min s9 när jag köpte den.
Ibland funkar det inte att använda sonylurarna. Då är det smidigt att ploppa in en av icon x lurarna i högerörat så märks det inte att man har lurar på, och man behöver inte kånka runt på sonylurarna när man går i affärer och måste prata med folk.

Jag fick dessa nya galaxy buds pro när jag beställde min s21 ultra på telenor så nu får mina icon x pension till returen. Ljudet är numera sprucket så...det var dags att ersätta dom.

Nu blir mina sony lurar och de nya galaxy buds pro nästa parhäst hemma hos mig 😄

Jag har också Sony WF1000-XM3 men har riktigt svårt för passformen, sticker ut för mycket och trillar lätt av mina öron. Kanske jag som är vanskapt.

Visserligen off-topic, men om någon har tips om hur man får dom att sitta bättre är jag idel öra (badum-tish!).

Av Dimestam
Skrivet av Dubbelklabbe:

Jo det förstår jag, tänkte att eftersom det är sponsrat av Samsung att de borde ha dubbelkollat vilket datum som faktiskt gäller för svenska marknaden..

Ping @Samsung!

Av Dimestam
Skrivet av Dubbelklabbe:

@Samsung stämmer artikeln med den 15e Januari för Sverige? Jag ser 29e om jag kikar på samsung.se

Det är vad som står i pressreleasen, men kan vara att det är direktöversatt och skiljer sig åt mellan olika marknader.

Av Dimestam
Skrivet av ErikLtz:

Det kostar mycket mer - att utveckla dessa lurar lär kostat flera hundra miljoner - så för att få tillbaks utvecklingskostnaden krävs "ett visst pålägg" på kostnaden för "bara" de ingående delarna (fast flera delar är ju specialutvecklade och går inte att köpa för pengar) - och att de säljer flera miljoner lurar. Lyckas de, blir det vinst, men S20 sålde inte som förväntat och var ingen "kassako" så de vill verkligen lyckas/sälja mer av S21.

Lockas av S21 Ultra som kamera, surfmaskin och allt-möjligt digitalt fast en massa stålar för en lur - samtidigt inte mer än vad ETT kryss kan kosta i tillbehörslistan på fräsch ny bil - och visst gör mobilen "större nytta" än säg glastaklucka?

Jag vill minnas att Jensen på Nvidia talade om att det numera kostar minst en miljard dollar (ca. 9 miljarder kronor) i R&D för att utveckla en ny grafikprocessor, bara för att få ett hum om vilka summor det handlar om. Finns dock gott om kinatillverkare som använder diverse "off the shelf"-komponenter, struntar i licensavgifter etc. och därigenom pressar marginalerna och det syns ju även på utpriset för dessa telefoner.

Av Dimestam
Skrivet av Yatagarasu:

Kan ju passa på att skriva en liten egen önskelista nu när vi har en aktiv rep här!
Detta gäller egentligen alla telefoner, inte bara Samsung.. But here we go:

 • 120Hz AMOLED/OLED skärm

 • 6.7"+ skärm

 • State of the art CPU/GPU (årets senaste helt enkelt)

 • 6000Mah+ batteri (vill få ut iaf 2 dagar på en laddning)

 • Duglig/bra kamera (vill inte ha överaggresiv sharpening eller skit som kompenserar för dålig hårdvara)

 • in-screen fingerID och in-screen frontkamera (notch bort, tack)

 • Så nära "stock Android" som möjligt (standardiserade menyer o.s.v.)

 • Valet att avinstallera vilka appar jag vill (vill jag ta bort Samsung Calendar eller Facebook, LÅT MIG!)

Har i dagsläget en ASUS ROG Phone II, den gör egentligen allt ovanstående som jag begär i dagsläget av en telefon. Det enda jag har att klaga på är kameran egentligen. Tycker ASUS lyckades fantastiskt med denna telefon sett till priset om 6k som jag gav, men hade utan problem kunnat betala upp emot 8k för snäppet bättre kamera.
Så här kan Samsung ta sig en närmare titt på en konkurrent som inte är Apple eller Huawei faktiskt.

Av ren nyfikenhet eftersom jag ser många nämna det, vad är så bra med stock Android? Själv ser jag ingen direkt jättefördel med det ena eller andra utan det känns mest som en smaksak?

Av Dimestam
Skrivet av SCORPIUS:

Påminn mig varför dom har olika SOC?

Det vet nog bara Samsung själva och om jag får gissa handlar det säkert om en kombination av olika anledningar, till exempel:

 • Strategiskt beslut om att inte konkurrera för mycket med Qualcomm. Samsung tillverkar Qualcomms processorer och de är storkunder till varandra.

 • Skattetekniska och/eller politiska skäl i USA/Nordamerika eftersom Qualcomm är ett amerikanskt företag

 • Tillgång till patent och teknik: "ni får använda vår teknik, om ni köper X processorer av oss". Kan också användas omvänt: "får vi inte använda er teknik slutar vi köpa processorer av er".

 • Kapacitetsskäl. Samsung säljer otroliga mängder telefoner i massvis av olika utföranden och får större flexibilitet i leverantörsledet genom att ha en god relation till Qualcomm.

Av Dimestam
Skrivet av pålis:

Hur investerar Samsung i "öppna ekosystem"? Genuin fråga.

Samsung gör en hel del: https://opensource.samsung.com

Av Dimestam
Skrivet av Ravix:

Ryktena stämmer nog att Exynos är par-on-par med Snapdragon, jag misstänker dock att det är på bekostnad av batteritid. Let's face it, prestandan i telefoner räcker med råge till dom allra flesta som inte hardcore-gamear. Eller?

Jag är också framförallt nyfiken på batteritiden och särskilt nu när Samsung tillverkar både Exynos och Snapdragon, på samma processnod?

Av Dimestam

Instructions Per Cycle (IPC) är ett godtyckligt definierat begrepp som beskriver designfilosofi och förändringar mellan olika generationer av processorer mer än någonting annat. Det finns ingen standardiserad metod för att mäta IPC och det finns inte heller något givet samband mellan IPC och generell prestanda.

Som alltid gäller det att inte stirra sig blind på specifikationer och syntetiska testresultat. Det är ju den faktiska prestandan i riktiga spel/program som spelar roll i slutänden.

Av Dimestam

Sannolikt klassas det som upphovsrättsbrott att dela ljudfiler på det viset och därmed bryter ditt inlägg mot våra forumregler. Jag behöver därför låsa denna tråd.

*Tråd låst*

Av Dimestam

Tyvärr får du inte särskilt mycket till ny dator för 5 000 kronor, så jag skulle rekommendera att du kollar in begagnatmarknaden och istället siktar på att fynda en begagnad dator eller pusslar ihop komponenter.

Ett annat tips är att kolla in vad som finns på Inrego. Då får du dessutom garanti på datorn och det blir enklare att handla på firman.

Angående tre skärmar klarar i princip vilket grafikkort som helst av detta och vad du framförallt behöver hålla koll på är att det finns passande utgångar. Jag skulle sikta på en hyfsat modern fyrkärnig processor från Intel, 16 GB minne, valfritt Geforce och 500GB+ SSD.

Av Dimestam

Jag känner att det är svårt att svara på din fråga eftersom det blir väldigt individuellt och helt upp till smak och tycke. Färdigbyggda datorer har fördelen att du har garanti på hela datorn som en produkt och slipper mecka själv. Kan även vara något snabbare leveranstid eftersom bristvaror, såsom grafikkort, (ibland) reserveras för dessa.

Väljer du att bygga själv kan du fritt välja komponenter och säkert spara en liten slant på slutpriset, men den stora tjusningen är ändå själva byggandet och att du kan skräddarsy allt efter just dina behov.

Inets Taurus-datorer är populära och brukar vara hyfsat bra prissatta. Även Komplett har en hel del att välja bland.

Av Dimestam

@Zeedarn: Detta kan uppstå om någon har citerat dig och sedan raderat inlägget. Notifikationen skickas men inlägget syns inte i din citatlista.

Av Dimestam

Eftersom Aquatuning inte längre är aktiva i forumet låser jag denna tråd.

*Tråd låst*

Av Dimestam

Eftersom Dell inte längre är aktiva i forumet låser jag denna tråd.

*Tråd låst*

Av Dimestam

Efter att ha klämt på en del kinamodeller nu i julhelgen skulle jag rekommendera att inte stirra dig blind på specifikationerna. Framförallt kamerorna är inte i närheten av Apple/Samsung/Huawei och är mer jämförbara med några generationer äldre modeller. Märks framförallt så snart det inte är dagsljus. Även skärmarna är sämre med konstig vitbalans (drar ofta mot grönt-blått) och inte lika bra ljussensorer.