Inlägg

Inlägg som dealerovski har skrivit i forumet
Av dealerovski

Minns att jag blev ursinnig att jag behövde ladda ner steam för att spela orange box från Valve. Jag köpte ju CD skiva för att slippa ladda ner?!? Lite visste jag att det var sista gången jag köpte spel på CD.

Av dealerovski

Jag har en helt ny iphone 4 aldrig startad, kan tänka mig släppa den för 10.000?

Av dealerovski
Skrivet av maniac:

Jobbar hemma 1 till 2 dagar i veckan.

Jag jobbar 1 till 2 dagar på kontoret i månaden. Jag har kollegor som inte varit inne på kontoret i 3 år. Såg en person senast i veckan som bara kom in för att byta dator.

Av dealerovski

Satt hela sommaren 1999 och spelade HL, fanns ingenting som kunde få mig att lämna datorn den sommaren.

Av dealerovski
Skrivet av Gorian:

Blir alldeles nervös bara av att kolla på den 😅

Har du den för att du är nyfiken på tekniken eller för att faktiskt få en angenäm, autonom resa? För jag skulle aldrig lita på den tillräckligt för det sistnämnda

Jag kan inte leva utan den. Att behöva hålla i ratten på längre resor är obekvämt och tillhör historien. Välkommen in i 2020talet. Själklart köpte jag den först för jag var intresserad av tekniken, men jag väntade ändå till 3:e generationen som kändes gedigen plus att jag hade inte en bil som var supporterad innan. Men valet av bil var starkt motiverad av support till open pilot.

Som jag nämner i videon, möter jag en större bil eller vid en skarpare kurva så lägger jag handen på ratten för säkerhetsskull. Annars tar det mindre än 1/10 sek att ta över även om händerna vilar på sidorna.

Av dealerovski

Tycker inte det var tydligt i artikeln, men har alla problem med adaptern att göra eller kan det även smälta om man använder 12V direkt från nätagg?

Av dealerovski
Skrivet av Niklashog:

Här finns intresse Går väl att dela så att endast dom med länk kan kolla? Skulle du kunna skicka en till mig via PM?

självklart, eftersom du fråga så snällt. Länken ska fungera nu.

Av dealerovski
Skrivet av Niklashog:

"Videon är inte tillgänglig
Den här videon är privat"

Japp, tagit ner den. för litet intresse.

Av dealerovski
Skrivet av Xyborg:

Det är inga problem alls att frirulla med OPD på Tesla Model 3, Volkswagen ID4 och Volvo C40 i alla fall (de enda jag provat). Gaspedalen är ju inte digital. Det är ju bara att ha gaspedalen i lagom rätt läge. Jag finner den här kritiken lika konstig som när folk inte gillar OPD för att bilen bromsar in "för hårt" när de släpper upp gaspedalen. Man styr ju själv hur hårt bilen ska bromsa genom att släppa upp pedalen lagom mycket.

Själv föredrar jag att köra med maximal regenerering inställd - sen doserar jag lagom mängd bromsverkan/regenerering med högerfoten. Vill jag rulla framåt utan bromsverkan så placerar jag gaspedalen i just det läget bara. Det kräver lite finkänsla med det lärde man sig snabbt.

Jag föredrar att ha regnereringen bakom ratten med olika inställningar. Jag känner till friläget i Teslas men är du helt säker på att ingen ström går till motorn och hjulen? Min gissning är att du inte riktigt frirullar utan lite energi går ändå till motorn.

Av dealerovski

Jag har aldrig förståt fördelen med one pedal drive. för mig är det att begränsa körningen. hur frirullar man? det går inte med one pedal drive. alltså, inget att ha.

Av dealerovski

en bra butik har ram minnen hängandes i hyllorna som man kan känna och klämma på.

Av dealerovski

Ja varför inte tänker jag eller snarare varför inte redan för 8 år sedan?

Av dealerovski
Skrivet av The-Architect:

Kanske en liten drönare som kan flyga upp och damma av taklampan också?

Det låter lite riskfyllt med armar som ska fara runt och peta ner grejer på golvet, eller fastna i ett vägguttag.

Ok, när ska vi se den första AI dammsugaren då? dags för dom att visa någon praktisk tillämpning snart med allt AI snack.

Av dealerovski
Skrivet av macmann1:

Finns väl hur många anledningar som helst, mycket subjektivt givetvis som med allt annat. Storlek, räckvidd, laddfrekvens, utseende, prestanda, drivhjul, infotainment, komfort, lastutrymme, smak.

Allt utöver vardagskörning låter ju aningen tråkigt med den räckvidden. Om du kommer 20 mil på 100% (sommar, vad gäller då på vinter?) och man på längre körningar laddar mellan 20-80% så har man alltså ca 12 mil att åka mellan laddstoppen. Även om jag har insett att jag nu för tiden inte åker lika länge i sträck som när man var ung™, så är 12 mil i lägsta laget.

Med det sagt så är det förmodligen en kanonbil och ett bra insteg för väldigt många (speciellt nya då med större batteri), men att ha svårt att förstå varför man skulle välja en annan bil låter för mig konstigt. Så svårt är det väl inte att sätta sig in i andras situation

Jo anledningen till det är nog att jag tycker kontroversiella uttalanden mest intressant att skriva om men även att jag tror många missat denna model som är väldigt mycket bil för pengarna. Min uppfattning är att skulle man provköra Ioniq blir andra dyrare elbilar svårmotiverat. Men jag ger med mig att har man stor familj eller stor bak så är enda alternativet en stor dyr SUV.

Jag har personligen valt min bil före en model 3 även om min ekonomi tillät det. Det är lite lustig för innan jag köpte min elbil hade jag nog spenderat 7 år och lästpå om elbilar och suktat efter en Tesla på youtube. Men trots all teoretisk kunskap var jag helt instäld på att vänta till Tesla kom ut med en 800 km räckvidd som klarade 50mil på vintern. Jag var så feg att när jag väl köpte min första elbil blev det en Ioniq 2020 plug-in som jag sedan 1 år bytte ut mot min nuvarande 100% EV.

Det jag älskar mest med bilen är frirull läget som tillåter att man kopplar bort motorbroms och rullar utan motstånd. Pedalerna bakom ratten styr enkelt nivå på motorbromsen efter behov. Plus när man använder bromspedal så aktiveras först motorbroms innan dom fysiska bromsarna tar över till full stop. Så bilen sparar så mycket energi som möjligt hela tiden.

Av dealerovski
Skrivet av Henrico:

För mig är det enkelt, den är för liten, varken jag eller sonen får plats på ett bra sätt, sitter varken bra fram eller bak och lite för litet/dålig formfaktor på bagaget. Jag tycker även att 20 mil på sommaren, som i värsta fall blir 12-13 mil på vintern är alldeles för lite - mina flesta långresor är 20-40 mil, det är enormt skönt att veta att man klarar det på oftast en full laddning hemifrån, men det är klart, man betalar för lyxen. Sedan kan jag väl ärligt säga att ren fåfänga stoppar mig från att köpa den för att jag tycker den precis som Prius är fantastiskt ful.

Sedan finns det väl rätt många bilar som är liknande i både räckvidd och pris? Nyare modeller av Leaf och Id3 är väl ungefär likvärdig/bättre i både pris och prestanda? Även en beg BMW i3 är väl en kandidat...

har ni testat Xpeng p7? den var liten.

Av dealerovski

finns det nån robotsammsugare som kan dammsuga mellan radioatorerna på element? Vore najs om den kunde deploya en minidammsugare som tog hand om trånga utrymmen, kanter och en arm som kunde borsta av övredelen av lister och mellan radioatorerna på element.

Av dealerovski

Jag kör en Ioniq electric 2019 idag och kommer byta upp mig till 2020 modellen. Behöver man inte dragkrokså har jag svårt att förstå varför man skulle välja äga någon annan elbil? Ni som tittat på Ioniq och avisat den pga low range 2019 har 28kw batteri och 2020 har 38kw. Jag kommer ca 20 mil med 28kw i 90-100km/h på sommaren och ladda från 20% - 80% tar 15min med det lilla batteriet. förbrukningen är väldigt låg i klass med model 3. Bilen kostar runt 240.000 idag beroende på mil och årsmodell.

Vad är det mer ni saknar i den?

fråga gärna om ni undrar något specifikt.

Av dealerovski

när det inte är tillräckligt bissart att folk sitter och leker krig medans riktiga sodater stupar i närområden så går man ett steg längre och blodar ner datorn med fysiskt blod.

Av dealerovski

Jag gjorde en manuell omstart för videon. Men det händer att den bootar upp precis när man ska köra. men det är inte varje gång.

Av dealerovski

Har kört med openpilot lite över ett år nu, här är ett kort demo jag spelade in.

https://www.youtube.com/watch?v=O8wxi0sgUOo