Inlägg

Inlägg som N1ghtCrawler har skrivit i forumet
Av N1ghtCrawler

Ironiskt att den har hamnat under "hetast" bland gallerierna.

Av N1ghtCrawler

Vad har du i andra änden du förväntas få ip-adress i från? En egen router? ADSL Modem? "fiberuttag"?

Av N1ghtCrawler

Att skaffa antivirus som en del säger är ingen dum idé, det borde alla ha för att förhindra spridning av maskar och virus på internet. ännu viktigare är det att ha backup på sina viktiga filer. Backup är inte bara för hårddisk-kracher (det har man RAID för att skydda sig mot) utan just för sådana här tillfällen.

Av N1ghtCrawler

Riktigt hög klass må jag säga! Speciellt eftersom du tom. lagt ner tid på att få skivan att snurra. Man kan undra hur mycket mer jobb det är att koppla tonarmen till en förstärkare och sen till ljudkortet på datorn.. Nu blev jag lite sugen att göra nått liknande

Av N1ghtCrawler

Älskar att han kör utan skydd för nätdelen. Kanske inte vad han hade i åtanke men jag ser det som ett stort långfinger åt alla trygghetsknarkande "tänk om" swecare.

Av N1ghtCrawler
Skrivet av maniak:

PF är interrupt driven inuti kerneln, körs på 1 core (SMP kernels ej rekommederat som jag förstått, iaf när det gäller openbsd).
Den egentliga begränsningen är packet per sekund som processorn klarar (en annan är om den ska göra något jobbigt med paketet), oavsett om det är stora eller små paket. För att den ska klara så tillräckligt med pps så krävs det en snabb processor (cores kvittar egentligen).

Lite PPS/throughput tester med olika operativsystem med en CPU: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 3800+ (2015.01-MHz 686-class CPU): http://www.tancsa.com/blast.html

http://www.pfsense.org/index.php?option=com_content&task=view...

Med jumbo frames så är det dock inte allt för omöjligt att komma upp i rediga hastigheter med PFsense, eller något annat operativsystem för den delen. Men jumbo frames funkar inte på internet utan kommer fragmenteras.

Jag kan ha fel, men i installern för 2.0.1 x64 så tror jag att de faktiskt rekommenderade SMP kerneln.

Av N1ghtCrawler

Har en pfsense med exakt det moderkortet du länkar och 2 gig minne. Har testat den och den kommer tyvärr trots specen inte i närheten av 1000/1000. Utan ungefär det halva. Vill du trycka mer trafik får du se till att ha riktigt jyssta nätverskort och lite mer CPU.

Av N1ghtCrawler

Att "hålla på med routrar och sånt" är oändligt mycket enklare än att sätta in ett nätverkskort till i datorn och konfigurera internetdelning där. Köp en router/switch (vilket beror på vad du redan har i dag) i stället.

Av N1ghtCrawler

Vilken ultravidvinkel till Nikon?

Hej, jag är ute efter en Ultravidvinkel till min D300s och har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska ta.

Kandidat 1:
Tokina AT-X 11-16/2,8 Pro DX
+ Väldigt omtyckt och har fått mycket fina recensioner
+ Skarp
+ Ljusstark
+ Förhållandevis billig
+ Fast bländare

- Mindre zoomomfång än konkurrensen

Kandidat 2:

Nikon AF-S DX 10-24/3,5-4,5G IF-ED
+ Nikkor
+Mycket fina recentioner
+ Stort zoomomfång

- Dyr
- Inte lika ljusstark som t.ex. Tokinan
- Dyr
- Variabel bländare
- Dyr...

Kandidat 3:
Sigma EX 10-20/3,5 DC HSM
+Stort Zoomomfång
+ Priset

- Inte så skarp
- Inte lika ljusstark som t.ex. Tokinan

Om man radar upp det så här så ser det ju ut som Tokina har flest fördelar och minst nackdelar. Även om större zoomomfång lockar så känns det som jag får betala ett ganska högt pris för det.

Har jag glömt nått objektiv jag borde överväga? Är det det någon som ser fler för/nackdelar?

Hur hade ni gjort?

Av N1ghtCrawler
Skrivet av Moses666:

tänk om man hade kunnat hitta en bra RSS läsare till mobilen.

Jag är ganska nöjd med google reader. Det största felet är att de flesta feeds bara är länkar till hemsidan där artikeln ligger vilket gör att charmen med rss feeds försvinner lite.

Av N1ghtCrawler
Av N1ghtCrawler

Är det verkligen lämpligt att blanda aluminium och koppar sådär?

Av N1ghtCrawler

Bra att veta, när någon (i amerikansk kultur) frågar "how are you" så är det bara en hälsningsfras. Det är bara svenskar som svarar "i'm fine". Den andre personen förväntar sig inte ett svar. Vilket inte reportern var riktigt med på.

Av N1ghtCrawler

7,5 kilo och byggt i stål? Hur lyckas de med det? Det är ungefär vad ett aluminiumchassi brukar väga.

Av N1ghtCrawler

Nått som skulle vara intressant att jämföra är hur de olika tillverkarnas maskiner står sig med maskiner som håller sig inom samma prislapp.

HP säljer enormt mycket billiga maskiner av pavillion modellerna. Och man behöver inte vara raketforskare för att begripa att en maskin som har samma prestanda som en business laptop men för mindre pris så har det snålats in på nått annat. Kvaliteten och support med andra ord.

Asus här, har inte dessa billiga låg budget/kvalitets datorer på sitt sortiment således så har de lägre procent trasiga maskiner.

Det största problemet är att kvalitet kostar. Konsumenterna inte är beredda att betala för kvalitet. Och datortillverkarna tillverkar ju datorer som konsumenterna vill köpa.

Av N1ghtCrawler

Fronten påminner lite om deras chassi "Nemesis".

Av N1ghtCrawler

2020 Året då "Tänker du på någon annan när vi har sex!?" blir "Porrsurfar du när vi har sex!?"

Av N1ghtCrawler
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Igelkott
Nu kommer detta inte påverka HP's konsumentprodukter eller de framtida nätverksprodukterna någonstans ändå förmodar jag.

HP har inte ens Konsumentprodukter i nätverkssegmentet om det är det du funderar på.

Av N1ghtCrawler

När jag installerade win7 på min dator med ett x800gto i så behövde jag inte ens installera några drivrutiner. Det hittade den så bra själv via WU.

Så det finns minsann prima stöd för de där gamla grafikkorten i sjuan.

Av N1ghtCrawler

Oj, det där verkade väldigt prisvärt och bra! Kan nog tänka mig ett det blir ett sådant kit! Tack så mycket!