Artiklar

Artiklar skrivna av Logixx
41

Asrock lanserar Sky OC – överklockning av låsta Skylake-processorer

Moderkortsmakaren Asrock öppnar för överklockning av låsta processorer med nya versioner av BIOS för sina modeller med styrkretsen Z170.

63

Playstation VR nyttjar extern beräkningslåda vid sidan om Playstation 4

Sonys satsning på virtuell verklighet med Playstation 4 är färdigställd. Nu bekräftas en design där Playstation VR får sällskap av en separat låda för extra beräkningskraft.

25

Phanteks lanserar Enthoo Pro M Acrylic Window Edition

Chassimakaren Phanteks återintroducerar Enthoo Pro M, som med tillägget Acrylic Window Edition kommer säljas med ett stort akrylfönster för maximal insyn.

27

Crytek visar Oculus-exklusiva "The Climb"

Skaparna bakom Crysis och Far Cry återvänder åter till en tropisk miljö. Nu utannonserar spelhuset Crytek klättringssimulatorn The Climb, skapat exklusivt för Oculus Rift.

27

Amazon röjer släppdatum för Rise of the Tomb Raider till PC

Efter en Xbox One-exklusiv lansering i november nalkas ett PC-släpp av Lara Crofts senaste äventyr i Sibirien. Nu avslöjar återförsäljaren Amazon vad som kan vara släppdatumet.

53

Oculus Rift fungerar för virtuella rum

HTC Vive prisas för sina upplevelser i virtuella rum genom Lighthouse-tekniken. Nu gör Oculus grundare Palmer Luckey åter gällande att Oculus Rift har motsvarande funktionalitet.

30

Futuremark visar "Time Spy" – prestandatest för DirectX 12

Med lanseringen av Windows 10 och DirectX 12 krävs det nya metoder för att testa datorers kapacitet. Finska Futuremark visar upp en förhandstitt av prestandatestet "Time Spy".

27

EVGA lanserar prispressade nätaggregatet 700B med Bronze-certifiering

För den som är ute efter mycket kraft i ett prismedvetet paket så släpper nu EVGA nätaggregatet 700B som ska ge oslagbar watt per krona.

73

Star Citizen släpps i alfaversion 2.0

Samtidigt som Star Citizen-skaparna Cloud Imperium Games slår nya finansieringsrekord släpps nu alfaversion 2.0, som bland annat bjuder på strider i förstaperson.

30

Microsoft återinför tidigare gratisnivå för befintliga Onedrive-användare

Efter stora protester återvänder nu mjukvarujätten Microsoft till tidigare gratisnivåer för befintliga användare av molntjänsten Onedrive.

31

EVGA lanserar Geforce GTX 970 Hybrid med sluten vattenkylare

Lägre ljudnivå och lägre temperaturer står på agendan när Nvidia-exklusiva partnern EVGA lanserar Geforce GTX 970 Hybrid med förmonterad vattenkylare.

48

Corsair avtäcker Carbide 600C och 600Q

Amerikanska Corsair tillkännager två ny tillskott i chassifamiljen Carbide. Med en inverterad ATX-design ger sig företaget in på outforskad mark.

115

Apple Iphone 6S får officiellt batteriskal

Telefonmakaren Apple släpper för första gången ett officiellt skal med inbyggt batteri för Iphone. Först ut blir en variant för Iphone 6S, vars drifttid utökas med uppemot 80 procent.

24

Intel Broadwell-EP med 20 kärnor listas hos kinesisk återförsäljare

Halvledarjätten Intel har ännu inte lanserat processorfamiljen Broadwell-EP, men redan nu listas ett tidigt exemplar av Xeon E5-2698 V4 hos kinesiska återförsäljaren Taobao.

32

AMD har inga planer på att säljstoppa Radeon R9 Fury X

Kretsmakaren AMD håller inte med om Aseteks tolkningar av domslut runt slutna vattenkylare. Företaget menar tvärt om att flaggskeppet Fury X fortsatt kan säljas utan problem.

52

Spotify summerar året med "Year in music"

Med 75 miljoner användare världen över sitter Spotify på rejäl statistik runt musiklyssnande. Nu sammanställer tjänsten användarnas vanor i personliga, interaktiva, montage.

18

Hitman får stängd beta i februari 2016

Danska Io Interactive visar upp mer av Hitman på Playstation Experience 2015 och utannonserar samtidigt ett stängt betatest för den som förbokar spelet.

25

AMD Tongas 384-bitars minnesbuss bekräftas

Med lanseringen av Radeon R9 380X antogs att Tonga släpps i sitt fullskaliga utförande, men nu bekräftas den 384-bitars minnesbuss det länge spekulerats kring.

60

Noctua introducerar färgglada detaljerna Chromax för fläktar

Österrikiska Noctua hyllas ofta för sina fläktar, men får samtidigt kritik för sina färgscheman. Nu släpper bolaget Chromax-serien monteringsdetaljer för att ge mer kulör i tillvaron.

64

Intel Skylake för LGA 1151 kan skadas av vissa processorkylare

Trots utlovad kompatibilitet är det inte utan risker att använda äldre processorkylare med Intel Skylake, som riskerar att böjas under för högt tryck.