Inlägg

Inlägg som StarChild42 har skrivit i forumet
Av StarChild42
Skrivet av Sweclockers:

Branschföreningen Svensk Handel säger till Sveriges Radio att Konsumentverkets vägledning har varit för dålig och att framför allt stora internationella butiker inte har klarat att ställa om sina system, trots att de har haft ett år på sig.

Stackars de stora internationella biljonföretagen som inte mäktat med detta på ett år. Ja det måste vara Konsumentverkets fel!

Av StarChild42

Cervera är en stor bluffmakare när det kommer till reor. De använder det rekommenderade priset som referens när de anger den procentuella skillnaden, t.ex. 50% på hela serien. Sedan skriver de inte ut det tidigare priset, troligen för att runda lagstiftningen. När man kommer till kassan så har de en post som de kallar rabatt, som då är mellanskillnaden mellan rek. pris och nuvarande pris, trots att de aldrig har haft det rek. priset. Denna rabatt-post står även när de inte har reor, året om, på deras "se priset" produkter.

Av StarChild42

Postnord är så sena på bollen med allting. Ta bara paketbox, paket utanför dörren och nu ett angivet leveransdatum, är några exempel på där uppseglande konkurrenter har haft ett försprång länge. Tror det till stor del är därför de tappat stadigt i marknadsandelar på senare år.

Av StarChild42

Orden "för att hålla nere totalkostnaden" tycker jag är provocerande från ett företag som säljer bland världens dyraste telefoner med skyhöga marginaler. Hade de verkligen brytt sig om konsumentens totalkostnad hade de kunnat sänka priset genom att knäppa med fingrarna.

Av StarChild42

Det kan vara värt att byta till Windows 11 snart då. Detta var en av många irritationsmoment som gjorde att jag bytte tillbaka till Windows 10.

Av StarChild42

Jag stör mig inte så mycket på andra som har sina vindrutetorkare på för hög fart, men jag stör mig på min egen autofunktion som efter ett tag, går alldeles för fort för nederbörden. Det slutar ofta med att jag sättar den på manuellt läge.

Av StarChild42

Skulle nog inte använda någon klämma, men om det kommer någon variant som kan ladda genom att lägga kortsidorna på både laptop och telefon så är det intressant. Att bara lägga telefonen bredvid skulle vara intressant, även om det vore lite svagare laddning..

Av StarChild42

Är inbyggd skärm det nya RGB nu? Tangentbord med skärm, mus med skärm, hörlurar med skärm, skärmfot med skärm...

Av StarChild42

Jag tittar väldigt sällan på Netflix då det oftast bara är gamla titlar samt egenproducerat som publiceras och det egenproducerade är sällan av intresse. Betalar 45:- för ett delat abonnemang i dagsläget och det är det helt klart värt det för barnprogrammen som det mestadels används till. Men skulle jag behöva betala 179:- för ett 4k abonnemang tycker jag inte det är värt det. Då duger svt-play, yt-kids, hbo max, paramount+, viaplay och disney+ gott till barnen.

Av StarChild42
Skrivet av issue:

Hej,
Jag tappade min oneplus 8 pro i asfalten häromdagen, byta skärm kostar nästan 4k samt så glappar kamerahuset, så känns inte värt att laga.
Jag hade en iphone 4s en gång i tiden och fullkomligt hatade den, hatade gui och hatade att jag inte kunde ange en låt som ringsignal och inte kunde slänga över mp3or utan itunes. men idag streamar jag ju all musik, streamar all video. använder inte låtar som ringsignal.. jag är inte samma "poweruser" som jag en gång trodde att jag var.

min telefonhistorik
Iphone 4s -> Lumia 925 -> Lumina 950XL -> Samsung galaxy 7s -> Onplus 6 -> Oneplus 8 Pro.

Lumia är ju dom jag saknat mest, Google Services försöker jag överge och kör numer LineageOS med microg (inga google services). Så nu sneglar jag åt Iphone 13 pro eller pro max.

Så ni som relativt nyligen gått över från Android, vad gillar ni och vad ogillar ni med bytet?

Du har väl en hemförsäkring? Självrisken brukar ligga runt 1000-1500:-

Av StarChild42

Jag har full förståelse för varför de gör det, men det är i slutändan dåligt för oss konsumenter att de stora jättarna köper upp fler och fler studios och förlag, vilket sedan resulterar i plattformsspecifika titlar.

Av StarChild42

Plasma

Av StarChild42

Era produkter brinner Gigabyte. Sluta kom med ursäkter och återkalla produkten. Den är en brandrisk och CE märkningen borde dras in.

Av StarChild42

Samsungs staplar/siffror ser ju onekligen bättre ut när man använder tio-potenser som skala!

https://i.imgur.com/PKoprjO.jpg

Av StarChild42
Skrivet av ramlösa:

Är det nån egen jävla standard Nissan har?
Tror jag tar en Kia hybrid istället för en kines bil.
18mil känns i kortaste laget.
Känns mer och mer som en leasing av en hybrid är en bättre lösning.

Ursäkta dubbel post, såg inte först det andra inlägget

Nu är ju inte Nissan kinesisk, utan Japanskt. Kia är sydkoreanskt så det är väl än mer "kines bil" i så fall.

Av StarChild42
Av StarChild42

Är också på jakt efter denna till mitt gamla Asus Z87-WS moderkort. Har i dag bara en TPM 1.2 modul.

Av StarChild42

Förstår inte riktigt poängen med att ha Androidappar i Windows. Har flertalet gånger installerat programvara för att köra Androidappar i Windows och har alltid resulterat i att jag avinstallerat det, ty det är meningslöst. Det låter så användbart tills man faktiskt använder det och upptäcker att det inte är så kul att ha gigantstora knappar och styra ett interface med mus som är gjort för touch. Sedan att Amazon kom in i matchen är jag inte heller så förtjust i.

I övrigt är det trevligt med lite ny känsla och utseende. Startmenyn går ju alltid att vänsterjustera om man inte kommer överens med den. Skulle dock vilja att de färdigställer övergången ordentligt denna gången dock, så man slipper dubbla kontrollpaneler t.ex.

Av StarChild42

Ja vad förväntar de sig när de samarbetar med NSA? Även Sverige samarbetar med NSA enligt Hultqvist, vilket förbryllar mig. a) Har de inte lärt sig att man inte ska leka med vargar? och b) Är de så inkompetenta att de inte kan bedriva underrättelsetjänst utan att låta NSA sätta upp ett system åt dem. Skulle inte förvåna mig om de har använt sig av de specifika numren NSA förespråkar i Elliptic-curve kryptografin med. Hmm... jag undrar varför de gör det...

Av StarChild42

neeej