Inlägg

Inlägg som Asus.David har skrivit i forumet
Av Asus.David
Skrivet av antherz:

Så var mitt 3080 ordnat, vill tacka @Webhallen för ännu en lyckad affär

Beställde vitt Strix 3080 v2 när det fanns i lager 27 september.
Kvällen 29 sep fick jag mail om att kortet fanns i lokala butiken för upphämtning så torsdagen 30 september åkte jag förbi efter jobbet för att hämta ordern. Personalen kunde inte hitta kortet och efter långt letande upptäckte man att man lämnat ut kortet till fel person. Man beställde ett nytt och gjorde en prisjustering på kortet eftersom jag hade åkt dit i onödan och sa att det brukar ta ca 2 arbetsdagar att få dit ett nytt. Tänkte att det lär dröja mer än 2 dagar men vi får väl se.

Kvällen måndag den 4 oktober så var det återigen grön bock på min order på mina sidor så åkte dit dagen efter. Kortet fanns då hemma och jag slapp vara utan grafikkort.

Jäklar vilket rejält kort, riktigt fint och bra temps. Att det är LHR gör inte mig något, ska ändå bara spela med det.

Listpriset var 13490 men efter prisavdrag, rabatt med presentkort och lite cashback så blev slutpriset 11356:- vilket jag anser vara fullt rimligt trots dagens priser på kort.

https://i.imgur.com/MUXoQ4v.jpg

blev snyggt med vita Strix i den setupen också

Av Asus.David
Skrivet av UtanGrafikkort:

Tja! Undrar bara hur kvalitetskontrollen blivit på senare tid. Hade själv ett tuf kort med vad som verkade vara snedinstallerade thermal pads vilket kanske var anledningen till att mina fläktar körde runt 90% vid gaming.

Har alltid använt asus och köpte nyss ett strix idag. Undrar bara om du vet något om detta, tycker det hade varit intressant att få veta 😁

Tack

Hej!

På TUF RTX 30xx kort har jag inte hört om att vi skulle haft problem med thermal pads. Vi hade problemet med TUF RX5800-serien innan som vi behövde åtgärda för 1-2år sen men på nya TUF RTX serien som är en ny TUF kylare till skillnad mot den tidigare har jag inte hört något om att det skulle vara något utbrett.
Är dem felmonterade ska du givetvis skicka din det för reparation(fix) eller utbyte.

Av Asus.David
Skrivet av medbor:

Gött!

Då ska i så fall Asus ha sin beskärda del av bajskorven som träffar fläkten. De har då valt att inte leverera korten som EG sålt. Den delen ligger på deras bord, och äts helst varm mellan två skivor bröd. De har valt att prioritera andra modeller och inte upprätthålla sitt löfte till de köande. De är såklart inte ensamma att skita i detta, men det är utanför EGs möjlighet att påverka vilka kort Asus tillverkar antar jag. Kön som finns hos EG är ju i sig en kö mot Asus.

Igen EG har sitt eget ansvar att fullfölja ordrar och lösa kundrelationer, men inte ensamt ansvariga för ALLT i denna situation

(Vet inte hur man gör en mention till Asus.David)

Hej!

Bara för att en butik tar emot tusentals av förbeställningar och jobbar med oss betyder inte det att vi kan garantera att levera lika mycket som dem tar förbeställning på. Vi är beroende av material, minnen och gpu'er för att kunna bygga korten. Pga bristen som pågått har vi aldrig kunnat garantera en viss kvantitet till någon förutom det som vi faktiskt vet är producerat och på väg till våra nordiska partners. Flertalet butiker tog förbokningar vid release på olika sätt och vi har sen release haft konstant kö på samtliga våra 3080 modeller från våra partners så oavsett vilken modell vi har levererat har vi inte kunnat möta efterfrågan.

Från våran sida kommer vi fortsätta att försöka leverera så mycket vi kan till våra nordiska kunder av samtliga modeller utefter den tillgång av GPU'er vi får från nVidia och AMD. Vad som faktiskt är på väg till respektive butik och hur mycket dem får/fått eller info om priser kan jag inte kommentera då detta är konfidentiell information och jag kan endast hänvisa till respektive butik.
Vi håller våra partners informerade veckovis om vad som är på väg och vad dem kan förhålla sig till.
Vi jobbar daligen med att försöka få fler kort levererade till Norden.

Av Asus.David
Skrivet av muSashi:

Så du kan inte bekräfta om Elgiganten fortfarande är er samarbetspartner?

Om man tar en snabbtitt på Prisjakt så står det att Elgiganten fortfarande är "ASUS Recommended Reseller", men du kan alltså inte bekräfta eller dementera om så fortfarande är fallet?

Källa: https://classic.prisjakt.nu/tillverkare.php?t=518&lista=recom...

Jag menar bara att vi inte kommer att kommentera våra affärsstrategier och relationer med partners här.
Sen hade det ändå inte vart ett ja/nej svar då Asus som bolag har många olika produktgrupper förutom grafikkort där samarbetet kan skilja mellan olika partners.

Vi kommunicerar varje vecka till distributörer och butiker vad vi planerar att leverera kommande veckor så respektive butik ska kunna planera utifrån den tillgång dem får.

Av Asus.David
Skrivet av muSashi:

@Asus.david

Kan du bekräfta att ni avslutat samarbetet med Elgiganten och att dom inte kan få tag på Asus produkter från er?

Nej, de kan jag inte bekräfta och vi kan tyvärr inte kommentera våra samarbetspartners och affärsstrategier här på forumet heller.

Sen är det som Anton skrev ovan gällande V1 och LHR. Just nu ser vi endast LHR på väg in.

Men bäst info får man från respektive butik då vi uppdaterar distributörer eller butiker med vad just som kommer levererat till dem specifikt.

Av Asus.David

Spännande

Av Asus.David
Skrivet av UtanGrafikkort:

Tja! Måste fråga, jag har ett TUf 3080 OC v2 (skitnöjd med kylningen!) men undrar ifall man skall byta ut det mot ett TUF 3090. Jag undrar dock om era VRAM heatsinks är på baksidan också. Valde nämligen er 3080 modelll p.g.a. kylningen på Vram men undrar ifall man bör gå hela vägen för ett 3090.

tack

Tja!

VRAM på baksidan av TUF 3090 kyls av backplaten. Backplaten är väl tilltagen så den ska kyla bra.

Av Asus.David
Skrivet av Köttburken:

Tackar för ett snabbt svar, gäller det även efter 1 års perioden eftersom ni erbjuder ju 4 års garanti på era kort

3 års garanti har vi som standard i norden på grafikkort. De är samma garanti oavsett vilket år från våran sida. Sen kan villkor och hantering skilja mellan olika butiker.

Av Asus.David
Skrivet av Köttburken:

Asus david en hypotetisk fråga angående garanti ärenden på gpuer, låt oss säga mitt kort går itu och jag har garanti ifrån er, jag går till butiken där jag köpte kortet och de vill ge mig ett nytt kort då med lhr spärr vilket jag inte vill ha utan då vill jag ha ett icke lhr kort, eller rättare sagt skulle jag kräva att ni på asus reparera mitt gamla kort som ni gör i asien, där ni har serivce butiker i anslutning till fabrikerna. Hur ska ni göra när det börjar komma garanti ärrenden på detta sätt?

Tja!
Jag jobbar inte med garanti och kundtjänst så jag kan inte ge något officiellt svar på det. I första hand är det butiken men handlat i från som är ansvarig för garanti och service. Så det är i första hand respektive butiks service och hantering som gäller.
Så vill du ha ett definitivt svar så rekommenderar jag att höra med någon av dem auktoriserade butikerna.
Men det jag tror skulle ske är:
1. Man skickar in till Asus verkstad och försöker reparera.
2. Går det inte att reparera så krediterar Asus kortet till butiken och butiken kan erbjuda motsvarande kort eller häva köpet och ge pengar tillbaka eller tillgodo.

Av Asus.David
Skrivet av krushy:

My watch is over, blev det typ 16k dyrare än vad jag tänkt mig? Yes, men efter att ha väntat sen launch så orkade jag inte mer, såg att kortet fanns inne i Stockholm och en helt underbar polare erbjöd sig att plocka upp det åt mig.

Happy hunting now boys and girls!

//Krushy out!
https://i.ibb.co/Yj7WVhT/graffikkort.jpg

snyggt! de där är ett coolt kort, 1-slot 3090 :)! mycket nöje!

Av Asus.David
Skrivet av Rolfenstein:

Det är inte ASUS som styr om det är LHR är inte, Nvidia har bestämt att det endast ska tillverkas kort med LHR-kretsar så det finns inget ASUS kan göra åt det.

Precis, så e det. Har tyvärr ingen mer info hur nVidia planerar med LHR/icke-LHR. Vi förmedlar vad som är på väg till distributörer och butiker så dem har infon om vad som kommer/e på väg. Mer än så vet inte jag heller.

Av Asus.David
Skrivet av fisk:

Jag hajar såklart att ni inte kan kommentera specifikt på vilka datorbutiker som får vilken beskärd del. Men ni kanske kan bekräfta eller dementera om logiken stämmer att butikens storlek har betydelse i positiv riktning (t.ex. större butik = fler levererade kort).

För att vara specifik, sedan i början på Maj månad har en välrenommerad datorbutik från Maj -> September månad (4 månader) fått in ungefär 80 kort (uppskattning, eftersom jag inte har en aning om hur många som avbeställt).

Är 80 levererade ASUS TUF OC 3080 under ett kvartal något ni, under omständigheterna, ser som "genomsnittligt"? Eller är det över genomsnittet, eller under?

Njae, större butiker har ofta visserligen större behov och efterfrågan men skalan/storlek är inte ensamt avgörande. Historik, fokus, samarbete, relation, service & kvalitet är också faktorer som spelar in. 😉

Sorry, kan inte kommentera antal per butik, det får butiker själva välja om dem vill redovisa eller ej. Du får fråga andra butiker och jämföra isf.

Av Asus.David
Skrivet av muSashi:

Ett år att få ett grafikkort skulle iaf jag betrakta som ett stort leveransproblem. Och givetvis handlar det här om RTX 3080 och inte andra grafikkort.

Ja, de är bara att beklaga.
3080 är brist/stor efterfrågan på globalt. Vi får leveranser i princip varje vecka av 3080 till Sverige men dem försvinner snabbt samt att det är flera butiker som ska dela på dem.

Av Asus.David
Skrivet av fisk:

Alltså, man "kämpar" ju inte när man sitter i kö. Snarare så väntar man. Nog för att tålamod är en dygd, men jag vet inte om det är en kamp.

En kamp tänker jag däremot behövs från leverantörernas sida, kämpa för att se till att Sverige får tillräckligt med kort för att bemöta efterfrågan, en kamp för internationella producenter att få in komponenter, och fabriker att bygga tillräckligt med kort. En kamp för fraktbolagen att skicka containrar över haven med alla de utmaningar och problem (vissa hamnar ju tydligen i havet).

Eftersom vi pratar om ASUS-kort här. Hur ser leveranserna till Sverige ut i förhållande till andra länder? Jag har exempelvis märkt att en del butiker i USA tycks ha en bättre situation än här, likaså till viss del i Tyskland och England. Är det för att lilla Sverige är lågprioriterat som vi ser folk som beställde för ett år sedan få sina kort just nu? Eller handlar det om att enskilda datorbutiker inte är så bra på att få tag i kort? Eller något annat?

Jag menade kämpa med tålamod.
Vi får leveranser baserat på historisk försäljning och Sverige har fortsatt god prioritering. Men just 3080 vilket jag antar många tittar på så är tillgången på GPU och Minne fortf långt ifrån tillräckligt för att möta efterfrågan. Varför de är så med 3080 kan jag inte svara på, de är en fråga för nVidia och dem som tillverkar deras chip och minnen.

Ja, vi skriker och jagar efter våra grafikkorts leveranser varje dag på jobbet.

Av Asus.David
Skrivet av muSashi:

Själv har man väntat i ett år den 23 september, antar ni på Asus har stora leveransproblem här i Norden till era samarbetspartners? Och då tänker jag främst på Elgiganten.

Nej, vi har inte leveransproblem förutom att efterfrågan är större än tillgången. Framför allt på 3080.
Vi har hittills i år 2021 redan levererat fler grafikkort än vi gjorde förra året 2020 till Norden.
Jag kan inte kommentera samarbete med respektive butik, vi förser Butikerna/Distributörerna med information om vad som är på väg till just dem.

Av Asus.David
Skrivet av Ferret:

ASUS TUF 3080 OC

Jag beställde mitt på Inet 30/9-20
2020-12-02 köplats 379
2021-01-24 köplats 239
2021-03-18 köplats 189
2021-06-08 köplats 77
2021-07-05 köplats 15
2021-08-19 köplats 10

Igår 2021-09-06 dag 341 så fick jag hem mitt Asus Tuf 3080 OC v2 (LHR)

Kul...bra kämpat"tålamod"! Mycket nöje!

Av Asus.David

Hej!

Tråkigt att du har problem med datorn.
Jag och mina kollegor här på forumet tillhör inte teknisk kundtjänst eller kan hjälpa till med support/RMA ärenden.
Så för att undvika mellanhänder och förmedla svar är det bäst att ringa/kontakta Asus Kundtjänst i första hand:
https://www.asus.com/support/Product/ContactUs/Services/quest...
https://www.asus.com/se/support/CallUs

Hoppas det löser sig på ett bra sätt!

Av Asus.David
Av Asus.David
Av Asus.David
Skrivet av muSashi:

Har samma känsla, och deras kundsupport är oduglig. Vore intressant om @asus.david kunde bekräfta att Elgiganten fortfarande får kort levererade av Asus.

Hej!
Tyvärr, jag vill inte kommentera fördelning på enskilda butikers leveranser. Man får prata med respektive butik och vad dem ser för inkommande. Vi uppdaterar alla partners varje vecka med inkommande leveranser.