Inlägg

Inlägg som Bakwetu har skrivit i forumet
Av Bakwetu
Skrivet av Rouge of Darkness:

Har för mig att distansköplagen även gäller abonnemang så innom 14 dagar borde du kunna ångra dig.

Sen huruvida de gör med dagarna du använt det så kommer du troligen ev få betala för de dagarna minus startavgiften eller nått.

De skriver i avtalet att ångerrätten upphör om man börjat använda produkten, dvs fått det inkopplat så det där med 14 dagars ångerrätt fungerar inte här.
Tyvärr verkar det vara branschstandard att farma kunder för att strax därefter höja priset. Jag blev förbannad när Bahnhof höjde mitt abonnemang med 25% förra året och bytte till Bredband 2, men nu efter 4 månader ska de göra en 15%ig höjning.

En annan sak som stör är att man blir lite lurad av erbjudandet. Det förefaller som man ska få ett förutsägbart pris med rabatt på under första året, "379 kr 341 kr" i mitt fall, men när man får själva avtalet är så är det en procentuell rabatt på ett rörligt pris (med rörligt avses att det kommer bli dyrare, inte billigare). I avtalet tar de sig rätten att höja som de vill på vaga grunder som inte specificeras.

I mitt fall var priset 389 kr-10% (379 kr är tydligen ett inte uppdaterat pris på viaeuropas sida) i maj blir det 439 kr för 100/100 - 10% rabatt + fakturaavgift 29 kr.

Av Bakwetu

Ok, inga problem. Skulle du ändra dig kunde du få den billigt, jag bor jag i utkanten av Lund. Lycka till annars.

Av Bakwetu

Jag har sista generationens toppmodell av plasma, 65'' Panasonic TX p65vt-60Y, eller är den för stor? Jag har en extra hdmi ifall du behöver.

Vill du ha en subwoofer (SVS PB-10) och en hemmabioreceiver (Yamaha RX V863) har jag det med.

Av Bakwetu

Någon som vet ifall inloggningsuppgifter och pw har läckts?

Av Bakwetu

Idag kom copiloten till mitt W10 ltsc med inbakat med lite andra uppdateringar. Fick blockerat installationen, men hur jag ska hålla den borta i längden vet jag inte riktigt.

Av Bakwetu

Att det fungerar med tvättmaskiner och högre temperaturer är en sak, om mattans yta och därmed glidet förändras är en annan. Det beror väl också på hur kräsen man är och vad det är för musmatta man tvättar, det finns ju de som bara har sina mattor ett kort tag och sen byter dem och de som aldrig tvättar dem och kör med samma matta tills den smular sönder.

Själv handtvättar jag försiktigt i ljummet vatten utan att böja och buckla den för mycket, med lite diskmedel och sköljer sedan i kallt vatten och låter den hängtorka.

Av Bakwetu

Jag kollade på Corsairs sida och det verkar som k bara avser svart färg på minnen medan vita har w i slutet. Ska alltså inte spela någon roll.

Av Bakwetu

Nu vet jag inte om det har ändrats med nyare bios eller med allt snabbare minnen, men när HWunboxed testade några olika minnen så gav det rätt lite lite med snabbare minnen för AMDs x3d-processorer till skillnad från de andra Ryzenprocessorerna.
https://www.youtube.com/watch?v=XW2rubC5oCY

Jag brydde mig därför inte så mycket, utan körde på ett billigt ddr5 6000 cl36 minnen-kit som det var rea på och som fanns med i moderkortets qvl-lista. Jag hade såklart hellre haft cl30 minnen, även om det inte verkar göra så mycket. Nu kanske högre minneshastigheter är stabilare på AM5-plattformen än vad det var då så det är möjligt att jag hade valt annorlunda idag.

Av Bakwetu

Gå till supportsidan för det moderkort du bestämt dig för och följ deras lista över testade minnen så ska det inte vara några problem. Köp tillräckligt stora minnen så du bara behöver 2 minnestickor, men info om detta finns också i listan av de moderkort jag har kollat på.
Minneskompatibiliteten har också blivit bättre och bättre med nyare bios, men helt klart verkar DDR5 krångligare att få till än DDR4, men själv har jag inte haft några minnesträningsproblem, min dator bootar snabbt. Jag använder Gigabyte b650 aorus elite ax och Kingston 32GB (2x16) 6000MHz FURY Beast Black cl36 med 7800x3d.

Av Bakwetu

Ringde precis till Bahnhof för att säga upp mitt 100/100 som de precis prishöjt med 25% till 449 kr/mån. De har visserligen någon black friday rabatt för nya kunder nu, men de erbjöd inget eller försökte hålla kvar mig utan sa bara att det blir avslutat om en månad, tack och hej. Kanske för att de stänger kundtjänsten vid 5 och det är fredag. Så nu det får bli någon annan leverantör i Viaeuropa nätet.

Av Bakwetu
Skrivet av coalan:

Det kan vara intressant, ser gärna vad det är för modell

Åh den är fortfarande läcker... vad vill du ha för den?

Den har stått avstängd ett par år sen jag skaffade OLED, så jag kollade att den fungerade nu och det var inga problem.

Manual, bägge fjärrkontrollerna, 2st 3d-glasögon finns men inte kartongen. Pris är svårt, men en tusenlapp borde den vara värd.

Skulle du vilja behöva ha en receiver (Yamaha RX-V863, gråaktigt silver) eller en subwoofer (SVS PB-10, svart) så kan du få dem billigt med.

Av Bakwetu

Är det intressant med den sista generationens plasma som gjordes, Panasonic Tx-P65vt60y 65'' toppmodellen som såldes?

https://www.avforums.com/reviews/panasonic-vt65-vt60-tx-p65vt...
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1718100#reviews

Av Bakwetu

Konstigt att så få reagerar på att Windows sedan Windows 7 gradvis har implementerat mer och mer övervakning. Malware som förr illvilliga trojaner kunde ladda ner i datorn finns nu mer inbyggt i operativsystemet och går inte ta bort.
Visserligen kan man slå av det mesta, men det ligger där en och kan sättas på av de som kan ta sig in och bakdörrar finns det garanterat.

Av Bakwetu

Finns dina minnen med på moderkortets qvl-lista med testade minnen för expo? Kör du med 2 eller 4 minnesstickor?
Minneskompatabiliteten har generellt blivit bättre på AM5-moderkort med nyare bios, kolla vilken biosversion du har ifall en uppdatering skulle hjälpa

Av Bakwetu

Är det ett Quantum velocity (version 1) du har? I så fall kan du bara köpa distanser för AM5 och köra vidare med det #20102686 Det är det jag gör själv med mitt 7800x3d system

Finns på t ex EK https://www.ekwb.com/shop/ek-quantum-velocity-unc-standoffs-a... eller https://www.inet.se/produkt/5324141/ek-quantum-velocity-unc-s...

Av Bakwetu

Tweaktown kör med DDR5 7600 minnen, det kanske förklarar deras resultat; x3d-processorerna vinner inte så mycket på snabbare minnen. Deras slutsatser ser konstiga ut när de kallar 14900 billigare, energieffektivare etc, men det är för att de jämför med 13900ks istället för 13900K.

Vill man se lite mer andra slags produktivitetstester kan man kolla in Anandtechs test. De har ju sjangserat en hel del sedan Anand lämnade skeppet, men ibland gör de grundligare tester som här: https://www.anandtech.com/show/21084/intel-core-i9-14900k-cor...

Av Bakwetu

Jag gillar Xtfrys lösning bättre där man ställer in allt (led, cpi, debounce, polling rate, lift off etc ) på musen med knappar, utan programvara.

Av Bakwetu

14900K verkar ju väldigt lik 13900KS i specifikationerna, när den testades så hade den 450 - 420 - 60W i effektförbrukning, vilket var ett steg upp från 13900K (415 - 400 - 60), men mellan 14900K och 13900K i detta test skiljer det sig inte så mycket. Har något hänt med testmetoden där eller har Intel gjort något för att 14900K ska vara effektivare än 13900KS?

Prestanda vid lika klockfrekvens, så saknade jag 7800x3d i tabellerna, bortglömd eller inte testad?

Av Bakwetu

Kan tänka mig premium för 500 kr

Av Bakwetu

Nåt liknande hände mig, i mitt fall var det moderkortet som pajade https://www.sweclockers.com/forum/trad/1694548-ryxen-7800x3d-...

men jag gjorde en hel del felsökning så andra felkällor uteslöts