Inlägg

Inlägg som Defeat^ har skrivit i forumet
Av Defeat^
Skrivet av draanexle:

Är det origiala fläktar till aio eller är det ek vardar som är tänkt som paket?

Originalfoäktarna hänger med och kan även sälja vardar-fläktarns separat

Av Defeat^

Corsair H110i GT vattenkylning + EK-Vardar EVO 140ER fläktar + Samsung SSDs

Som sagt, säljer en Corsair H110i GT samt två extra EK-Vardar fläktar vita. Har även några SSDs jag vill bli av med:

860 EVO 500GB
850 EVO 250GB
840 EVO 120GB

Kan hämtas i antingen i Göteborg eller Varberg, annars skickas. Kom med bud!

Läs hela annonsen här

Av Defeat^
Skrivet av aagii247:

Skärmen kvar?

Yes!

Av Defeat^
Skrivet av handendär:

800 + frakt för 480

Skrivet av Rebe1:

400 + avhämtning i Gtb för Arctis 7

Noterat!

Av Defeat^

XFX Radeon rx480 4gb // Benq 144hz skärm // Nytt Steelseries arctis 7 trådlöst headset

Grafikkort:
I original-låda med alla tillbehör. Föredrar avhämtning i antingen Göteborg, Borås eller Varberg men kan skickas om det skulle vara så.

Skärm:
BenQ XL2411Z. Lådan finns.

Headset:
Nytt i öppnad låda, vit.

Bud fram till söndag 24 maj

Läs hela annonsen här

Av Defeat^
Skrivet av AlpAne:

Höjer mitt bud till Bjuder 700:- kr och upphämtning i Göteborg för 4st 4gb kingston hyperx ddr3 1866mhz och NZXT s340.

Noterat!

Kan uppdatera med att moderkort och CPU fungerar nu ändå så kommer sälja dem i en ny annons sen.

Av Defeat^
Skrivet av Snubb1:

USA har även hindrat Kinesiska kretstillverkare från att köpa utrustning/lasrar (Lithography Equipment) för att själva kunna tillverka kretsar i moderna noder från Tyskland.
USA gör allt de kan för att fördröja att Kina når framgångar inom flera branscher.
USA för ekonomiska krig mot resten av världen inte ens EU går fria däremot är det på en helt annan nivå mot Kina.

Det är Kina som fört ekonomiskt fulspel mot omvärlden i årtionden, Väst har sett mellan fingrarna då Kina varit fattigt. När Kina nu växt sig starkt och är ett reellt ekonomiskt hot måste de lära sig spela på samma spelplan som resten av världen.

Att Kina ens är där de är idag beror till stor det på hjälp från väst. Vi har subventionerat frakten av Kinesiska varor, sett mellan fingrarna när de kopierar och stjäl teknik och haft fördelaktiga tullar mot Kina samtidigt som Kina haft väldigt höga protektionistiska tullar mot väst.

Trots det piskar den Kinesiska regimen nu upp hat mot väst hos den egna befolkningen eftersom vi tagit bort utvecklingsstöden till Kina. Alla problem i Kina skylls på USA osv

Vi har även Kina (Sovjet 2.0) att tacka för Coronaviruset, vilket hade stoppats i sin linda i vilket demokratiskt land som helst. I stället har deras sjuka samhällssystem tillåtit viruset att spridas.

USA är inget mönsterland, men vi bör lita betydligt mer på USA än på Kina. USA är åtminstone en demokrati och kan därmed inte hitta på allt för mycket stolligheter utan att befolkningen säger ifrån.

Av Defeat^
Skrivet av _Merc_:

budar 500 för RX480

Upphämtning?

Skrivet av galenmyra:

Bjuder 50kr för otestade cpu och modekort. Antar att det finns en viss risk att båda är trasiga?

Klart risken finns men känns ganska osannolikt att båda skulle gått sönder samtidigt. Datorn startar om sig några sekunder efter att man satt på den. Skulle lika gärna kunna vara nätagget som är trasigt, men tippar på cpu eller moderkort.

Skrivet av Getoffmenerd:

600 + frakt för RX 480

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av AlpAne:

Bjuder 600:- kr och upphämtning i Göteborg för 4st 4gb kingston hyperx ddr3 1866mhz och NZXT s340.

Noterat! Avslutar budgivningen på fredag tänker jag!

Av Defeat^

RX 480 4gb, 4x4gb ddr3 1866mhz, NZXT s340

Hej! Säljer som sagt:
XFX RX 480 4gb
4st 4gb kingston hyperx ddr3 1866mhz
NZXT s340

Har samtliga förpackningar kvar.

Säljer gärna resten av datorn också, dock är antingen moderkortet eller CPUn död. CPUn är en I5 4690k

Ser helst upphämtning i antingen Göteborg eller Borås, men kan skicka i värsta fall.
Kom med bud!

Läs hela annonsen här

Av Defeat^
Skrivet av MultiMan:

Det har vi inte sett än. Det pågår en reell diskussion i USA om att Trump kommer vägra lämna ifrån sig makten vid en eventuell förlust.

Är det det ens möjligt? Hur skulle han kunna behålla makten vid en valförlust rent praktiskt?

Av Defeat^

Lite sammanfattat kan man säga att västvärlden stötta Kinas utveckling genom subventionera frakten av Kinesiska varor och sett mellan fingrarna vad det gäller plagiat osv, allt medan Kina haft höga tullavgifter på västerländska varor. Nu anser väst att Kina kommit på fötter och drar därför tillbaka hjälpen och svarar på Kinas tullar

Av Defeat^

Beror ju framför allt på vilken upplösning du kör och om du är en sån som sänker grafiken för att få 3-siffrig fps. Högre upplösning och högre grafik lägger mer vikt på grafikkortet och gör att du kan komma undan med en sämre processor.

-Kör du 1080p och CPUn oklockad skulle jag säga geforce 1060.
-Högre upplösning eller 1080p med klockad CPU skulle jag säga geforce 1070 utan problem i alla fall.

Jag kör själv en överklockad I5 4690k med ett rx 480 (motsvarar geforce 1060) och processorn har inte varit i närheten av att flaska faktiskt.

Av Defeat^
Skrivet av Spiffman:

De där minnena är ju inte bra för överklockning enligt min mening.
Hade exakt samma och de klarade inte så mycket som 1MHz höjning utan att det blir problem.
Ändå var de med i HCL för 3000 för det moderkortet jag hade och det var enskilt enda anledning till att jag letade upp exakt dessa minnen.
Gissar att i ditt fall precis som mitt så sitter det INTE samsung minnen på dem - samsung varianten har inga problem med 3000 vad jag förstår...

Kör de med olika chips i SAMMA ram? Fult, då har man ju inte en aning om vad man köper. Hynix ska man ju undvika som pesten.

Skrivet av Myllox:

Sant! Det handlar mestadels om att hitta en sweetspot. tillräckligt för att köra i rätt frekvens men inte för mycket så att det blir "brus".

Problemet är att det ofta handlar om att hitta en sweetspot för ett flertal komponenter. vcore, vdimm, vccio och sa .. räcker att en av dom inte är ok för att skapa instabilitet. nästa dimension är timings .. så överklockning av minnen kan göra en lite lätt galen

Mitt Ryzen system kan köra stabilt på cl14 3600 1.46v men genererar minnesfel i cl16 1.48v .. slet mitt hår för att förstå varför

Haha exakt. Man måste vara en alldeles speciell sorts masochist för att ge sig på ram-minnet!

Av Defeat^
Skrivet av Luap:

Yes, BIOS är uppdaterat och jag har försökt att mata in de relevanta timingsen manuellt (samt DRAM Voltage) utan resultat. Ska kika i tråden, tack!

Ram är fullständigt ologiskt och föjer inga som helst lagar. Ibland kan LÄGRE volt och LÄGRE timings ge stabilitet. Läste något test av mina minnen där de överklockade med cl11 cl12 och cl13, de nådde högst frekvens vid cl12, fullständigt ologiskt. Ju högre frekvens jag kör på mina desto lägre volt kan använda, lösningen för mig för att nå högre frekvens var helt enkelt att sänka volten.

Dessutom tar vissa moderkort sig friheter vad det gäller secondary- och tertiary timings när man ökar minneshastigheten. Mitt moderkort satte för lågt tRDRD så jag fick gå in och höja ett snäpp själv för att datorn ens skulle starta.

Testa med lägre volt. Annars testa högre värden på secondary- och tertiary timings (testa varje timing var för sig, inte alla på en gång)

Skickades från m.sweclockers.com

Av Defeat^

Beror väl på om du vill ha mycket fps eller höga grafikinställningar. Kör själv en 4690k och den klarar ju att ligga över 100fps utan problem. Kör på ultra med mitt rx480 och får mellan 70-110 fps och processorn är ju inte i närheten av att flaska (gpun går 100% och cpun aldrig över 70% typ).

Vill du däremot sänka grafiken för att stadigt ligga över 150fps bör du uppgradera processorn.

Skulle uppgradera grafikkortet och köra höga inställningar och hög upplösning om jag var du.

EDIT: Ladda ned typ hwinfo och ha öppet i bakgrunden så ser du ju vilken komponent du bör byta. Ligger grafikkortet på 100% och processorn under 80% bör hjälper det ju inte med en ny processor, du får bara en snabbare processor som behöver jobba mindre, men inte högre fps. Är ju först när grafikkortet inte ligger på 100% som processorn flaskar

Av Defeat^

Köpte spelet nu när de kör 30% rea. Bara för mig som dx12 inte fungerar? Spelet startar inte öht utan får en oändlig loadingscreen. Måste gå in och editera config-filen tillbaka till dx11 för att ens kunna starta spelet.

Blir för övrigt inte klok på vapnens beteende, siktet hoppar ju hej vilt. Hur fungerar egentligen rekylen i spelet?? Är det som i CS att man kan lära sig rekylen och köra full auto sprays eller är det ett skott i taget som gäller på alla avstånd över 2-3m?

Av Defeat^
Skrivet av Rouge of Darkness:

Inte varit i kontakt med amd på många år mwn nvidia har ju val kontrollpanelen att välja hur kortet ska hantera sina frwkvenser.

Kanske finns något liknande i amds panel att ställa så att den kört fullt ös när något gpubelastande körs och inte ska klocka ner förrän antingen throttle temp nås eller belastningen försvinner.

En annan orsak kan ju vara att det throttlar, kollat så fläktarna snurrar och att det inte är helt igensatt i kylaren och att kortet håller under 90°c typ.

Kortet kör i max frekvens och ligger under 75 grader konstant

Av Defeat^
Skrivet av pv2b:

Blir lättare att bilda sig en uppfattning om ditt problem om du skriver ut vad du har för delar. Vilken GPU/CPU etc.

Men som jag ser det finns det två olika frågor här:

1. Dippar i GPU-prestanda och uttagen effekt vid spel. Löses vid omstart av spel.

2. Låg GPU-förbrukning i CS:GO. Sannolikt beror detta på att CS:GO inte är ett särskilt grafiktungt spel och det därför är din CPU som är den begränsande faktorn.

Jag hade börjat med en ominstallation av drivrutinerna. Ta då bort de gamla helt med hjälp av ett verktyg som du laddar ner som heter DDU https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstall...

I5 4690k@4.5ghz, rx 480 4gb 16gb ddr3 2000 mhz

Om CPUn begränsade borde väl åtminstone en av kärnorna jobba 100%? Alla ligger stadigt under 70%

Av Defeat^

http://thermalbench.com/2016/03/12/fractal-design-venturi-hp-...

köp corsairs ml140 tvåpack, det är nog det prisvärdaste du kan få tag på. Vad jag förstått är de knäpptysta förutom ljudet av luft på höga varvtal. Jag har själv EK Vardards på min 280 radiator och man hör motorljudet på dem, dessutom är det dålig kvalitet på dem, många som rapporterar om missljud efter ett tag.

Fractal designs HP serie är inge vidare enligt testet ovan iaf

Av Defeat^

Grafikkortet utnyttjas inte alltid 100% = låg fps

Hej! Ibland får jag bara 1/3 av fpsen jag brukar. Enligt wattman och hwinfo går grafikkortet i sin högsta frekvens och jobbar 100% men drar bara 70-80 watt jämfört med 120-130 watt som när det presterar som det ska. Omstart av spelet är det enda som hjälper. Måttligt frustrerande då man kan behöva starta spelet flera gånger innan det flyter som det ska. Vad kan det bero på?

Sen när grafikkortet funkar som det ska så ligger det pinnat på 100% konstant i krävande spel, men i CS:GO hoppar det hej vilt mellan 20-90%, trots olåst fps. processorn ligger ej över 70% på någon av kärnorna. Kan det vara ramminnet som är för långsamt och flaskar??

Tack på förhand!