Inlägg

Inlägg som NaturMackan har skrivit i forumet
Av NaturMackan

Dom erbjuder åtminståne 12GB RAM. Till skillnad från Samsung som bara ger 8GB på deras 23/23+.

Av NaturMackan

Har märkt att recensionerna har flyttas till vänster. Kan vara en vanesak, men när dom var till höger så kändes det mycket bättre...

Av NaturMackan
Skrivet av Zemlan:

Men det gör knappast D4 "urvattnat och fördummat" ställt mot tex D1 eller D2.

Vi är ganska många som känner att dagens spel är fördummade jämfört med hur dom gjordes "förr". Målet idag är att tjäna så mycket pengar som möjligt istället för att göra ett så bra/roligt spel som möjligt. Det leder till feg design av utvecklarna för att inte skrämma bort den stora massan. Samt diverse pay-to-win mekaniker som automatiskt gör spel sämre.

Att man gillar äldre spel vs. nyare beror alltså inte automatiskt på nostalgi eller hat mot ett visst spelföretag, etc.

Av NaturMackan

Är det en vanlig metrik nuförtiden att prata om speltimmar angåede försäljning? 10 000 års speltid är ju inget man kan relatera till direkt. Säg antalet sålda kopior rakt ut istället.

Av NaturMackan

AI kommer inte hinna bli ett problem jämfört med klimatproblemen.

De kommande 20 åren kommer den vanliga människan som lever i sin bubbla bli varse om klimatproblemen på ett helt annat vis, samt att det inte går att göra något åt. Vi kan inte samarbeta om någonting. Istället kommer vi kriga. System börjar kollapsa. Vid sekelskiftet är förmodligen den moderna världen helt kollapsad. Enorma torkor, matbrist, vattenbrist, och flera meter höjd vattennivå väntar.

Av NaturMackan

Spelar inte. En rad saker som irriterade mig i betan, och dom struntade totalt i den feedbacken. Att dom kör med löjliga "betala mer för att få spela tidigare" är bara nya låga nivåer som nås.

Av NaturMackan

Gillade det inte. Spelet kändes som en mix av Diablo 3 och Diablo Immortal, med lite mer realistiska texturer som största skillnad. Innehåller en mängd arkadiska/icke realistiska element som förstör inlevelsen. Dessutom undermåligt UI, skilltree, och en mängd andra saker som förstörde mitt intresse.

Jag ska hålla koll på vad dom eventuellt "fixar" fram till release. Men jag är inte hoppfull.

Av NaturMackan

Dom är ju inte ens i närheten av att hålla datum på sin roadmap. Lägg därtill att man alltid ska vänta ytterligare på den svarta varianten av fläkten. Som sagt, skapar bara irritation när man trodde att det var så nära.

Av NaturMackan

Om detta innebär att man direkt kan "sideloada" applikationer (utan en appbutik) utan att behöva Apples godkännande, så är det positivt. Ska Apple fortfarande vara inblandade (annat än att möjligen kanske scanna appen för malware) så förtar det poängen.

Extra applikationsbutiker är kanske mera tveksamt. "installera vår portal/appbutik för att kunna installera våra appar" är inte det man vill höra från varje större företag.

Av NaturMackan

Har man rätt till 30 dagars ångerrätt på ett 500-miljarders köp?

Av NaturMackan

Nu har jag inte läst alla grafer i recensionen, men det bästa vore om man kunde testa CPU:er på samma effektnivå, eller att det är samma klockfrekvens men normaliseras mot dragen effekt. Det här med att kröna en vinnare efter bäst prestandasiffror trots att den tillåts dra mera watt än konkurrenten är ju ganska galet.

Av NaturMackan

Mycket prat om svenska kronan. Ja, finns det någon räddning för kronan överhuvudtaget? Det blir ju bara värre framöver. Mycket värre. Hade nog känts lite tryggare om Sverige hade använt Euro.

Av NaturMackan

Youtube har blivit mycket irriterande att använda på sistone. Reklamen kommer oftare, och hoppar man i videon så får man reklam direkt efter några sekunder. Noterade också att är man inte inloggad med sitt konto så får man ännu mer reklam. Känns inte aktuellt att börja betala för ytterligare en prenumerationstjänst.

Av NaturMackan
Skrivet av mpat:

Du pratade om USB 2.0 som en anledning att byta bort Lightning. Det är det inte. Man kan lägga till USB 3.0 utan att lämna Lightning, och man kan byta till USB-C utan att lägga till USB 3.0. Apple’s laddsladdar till MBPn är sådana. Dessa två funktioner är helt ortogonala.

Jag pratade faktiskt om Lightning-porten just för iPhone, vilket har en implementerad USB 2.0 hastighet av Apple. Förtydligade även i senaste inlägget att jag pratade om iPhone. Hela tråden är om iPhone. Är väl medveten om att USB Type-C inte nödvändigtvis innebär högre hastighet, och det var därför jag sade att dom borde höja hastigheten. Slutsnackat, men tack för dina förtydliganden.

Av NaturMackan
Skrivet av joakim99:

Det finns väl ingen EU-lag om högre hastighet?

Nä, bara USB Type-C.

Skrivet av mpat:

Varenda gång! Kan man få göra en bot som svarar folk som säger att Lightning maxar vid USB 2.0-fart?

(Lightning stödjer USB 3.0 i ett par iPad Pro innan de fick över till USB-C. Apple har bara inte brytt sig om att lägga till det stödet i iPhone för att ingen bryr sig om att koppla in dem i datorn längre.)

Jag pratade ju om iPhone.

Av NaturMackan

Dom borde övergå till USB Type-C, och lägga på rejält med hastighet. Lightningporten med USB 2.0 är ett skämt. Konstigt att det ska till lag från EU innan det ska ske.

Av NaturMackan
Skrivet av andreas_dock:

Bra.

Har vi brist på el och rusande priser skall det väl inte enbart drabba hushåll och företag ?

Är det verkligen brist? Trodde snarare det var så att vi automatexporterar till galopperande priser, som då även måste råda för svenskar. Vilket känns absurt.

Av NaturMackan

Har vi fått ett inlägg ännu som säger att detta innebär katastrof för företagens innovationsförmåga? Brukar alltid komma...

Av NaturMackan
Skrivet av fro:

Varför ingen support för DeX på Z Flip4?

Ja, detta vore bra om dom kan förklara.

Av NaturMackan
Skrivet av Yoshman:

Skulle säga att Intel absolut inte har råd att skrota GPU-satsningen.

Enligt källor så "utvärderas" det nu internt av "management" inom Intel ifall GPU-satsningen ska skrotas. Åtminstånde GPU för konsumenter. Så vi får se.