Inlägg

Inlägg som scanie har skrivit i forumet
Av scanie
Skrivet av glemmy:

Nja visst har du en poäng men samtidigt: man lever bara en gång.
Haft en Volvo förr, den funkade helt perfekt tills den var runt 7 år gammal, då rasade kopplingen, dieselvärmaren, ac, generator, kamremsbyte m.m. reparationer, förlorad arbetstid, irritation. Ny vill jag ha något ganska nytt med vagnskadegaranti osv.

Jo en F11 lockar också. Aldrig kört, bara E61. Kanske är konstig, men jag tycker att en E61 med M-sport är snyggaste modellen av 5-serie

Jag diggar också E61:an, dock måste den verkligen ha M-sport för att se OK ut. Alldeles för rund och gubbig i fronten annars Var inte utan en tår jag sålde min till fördel för F11:an..

Skrivet av Casgar:

Har en E61'a själv med M-kaross och kan inte annat än hålla med dig om utseendet.

Gällande F11 så kan jag bara rekommendera. Föräldrarna har en F10 525D touring, och ska jag jämföra mot min E61 så känns det som att man sitter lite högre i deras, lättare att kliva in/ur. Den känns även stabilare på vägen än min, men det kan säkert delvis bero på att deras bil är 4-hjulsdriven. Ljudmässigt inne i kupén är det ungefär lika tyst i båda bilar, vilket jag knappast kan säga om de Hyundaier och Toyotabilar jag suttit i senaste åren.

En nackdel med 525D varianten av F10/11 är att den bara har en 4-cylindrig jämfört med en 6-cylindrig i E60/61. Det är fortfarande bra med kraft i F10, men inte riktigt samma bottenvrid som hos E60/61.

Trodde jag skulle sakna dieselsexan mer men som du säger, det är egentligen bara bottenvridet som saknas. Dock väger den 8-stegade automaten upp en hel del, fan vilken trevlig låda.

Skrivet av psykiskanka:

Allt är relativt vad man anser som lyx o lyx. kan innebära olika. men visst Bmw håller högre klass förmodligen. Men andra sidan så kostar det o äga dem med. har själv en BMW 325 Diesel m-sport utrustningen o allt du kan tänka dig till. åkte på ett jätteroligt meddelande nu. har givetvis den ökända n47 motorn som ska vara uppdaterad. men fick givetvis ett ras. kostar mig 65000kr o reparera. ingen goodwill heller. så det är bara o betala o se glad ut. ska man satsa på BMW så ska det vara 5 serien med diesel 6an eller bensinare.. finns hel uppsjö av bilmärken. o vilka man kan räkna in som lyxmodeller o inte det är något man får klargöra för sig själv. det är en själv som ska vara nöjd med bilen. och skaffar man fyrhjulsdriven bil får man räkna med pengar på den med för dem är inte billiga o reparera om något sker. eller att man missköter den o pajar den. till exempel oljebyten. eller att man inte håller koll på däcken eller kör olika med fel rullomkrets

Nja, jag har väldigt svårt att använda ordet lyx i samma mening som Kia, Hyundai eller Toyota. Materialvalen, vägljudet, sega system för media + massa andra småsaker gör att bilarna känns billiga..
Tråkigt att höra om ditt ras och synd att BMW inte kan stå upp för konsumenten när många får samma problem. Samma sak med E61 när det gäller kabelstammen till bakluckan och kompressorn till nivåregleringen. Dock har de åtminstone fixat till rostskyddsgarantin efter E39:ans fiasko med bakluckan.....

Av scanie

Haha, kul att folk rekommenderar Kia, Hyundai och Toyota när han vill ha en ovanlig/lyxigare bil

Jag hade tagit en BMW F11 (5-serie). Finns massor att välja bland med de kraven du har och din budget. Om du nöjer dig med en 4-cylindrig 520i/520d så kan du få rätt mycket utrustning också, ser att de finns bilar med både X-drive och dieselvärmare innanför din budget.

Några måsten i utrustningsväg om du frågar mig: automat, högre nivå på ljudet än standard (lägstanivån på BMW's ljud är riktigt kass tyvärr), xenon, sportstolar/comfortstolar (även om standardstolarna är bättre i F11 än tidigare modeller), M-sport-ratten, M-sport-paketet är enligt mig inte ett måste på just F11, dock kommer bilen vara något lättare att sälja i framtiden om den har det, blåtand med streaming (finns även blåtand enbart för samtal). Sen finns det hur mycket som helst utöver detta som är "nice to have" men ovanstående är bare minimum för min del. Åk och prova en om du aldrig kört någon, du kommer bli såld

Jag hade inte tagit en X5:a då denna kostar betydligt mer att äga då allt är dyrare med den, däcken, bromsarna m.m.

Av scanie
Skrivet av Lodisen:

Största fördelen med Z270 är väl egentligen att du får USB-C på moderkortet, som varenda pryl kommer gå över till så småningom. Så du gör nog ett bra köp!

Sant, hade ett faktiskt ett Z170 i vagnen först men ändrade eftersom jag läste att man kunde få problem med den brädan och de minnena jag valde

Av scanie
Skrivet av theo0019:

Du kanske bryr dig om att det är tystare?

Näe egentligen inte. Min nuvarande burk låter som ett kärnkraftverk. Tror detta blir mumma!

Av scanie

Tack för input.
Har inte koll på AMD och deras nya sortiment men är fast besluten om att köra Intel. Förstår att priserna kan sjunka något på Intel-prylarna när AMD's släpp görs men kruxet är att jag har en lillebror som ska köpa min nuvarande dator så jag behöver kötta på Några hundringar hit och dit bryr jag mig inte om.

Lägger till 2st minnen till av samma sort. Sen ändrar jag till i7 7700K samt ett Gigabyte Z270X Ultra Gaming. Jag behåller grafikkortet som det är i kundvagnen, jag kommer nog inte att märka av de sista megahertzen ändå. Struntar i att det är vitt också, egentligen hade jag inte tänkt att ta ett chassi med fönster men ångrade mig i sista sekund. Är ju trots allt lite porrigt!

Av scanie

Fingret på köp-knappen - sista check!

Tja!

Längesen jag köpte ny dator så jag tar gärna en snabbkoll med proffsen innan jag lägger min order.

Tänkte köpa följande: https://i.imgur.com/mVUy9Sb.png

Valde i7 för att framtidssäkra lite, läste att t ex BF1 tycker om många kärnor och räknar därför med att denna processorn kommer "hålla" längre.

Tar gärna emot synpunkter och tips

Av scanie
Skrivet av Lehto:

Jasså, det var inte den, jag var rätt bombsäker på det eftersom det för mig bara händer när den varit avstängd en längre stund.

Men som sagt switcha från fullscreen till window å tillbaka till fullscreen så slipper du starta om kodi.
(ALT GR i combination med ?) gör detta

Mm, får testa det!

Av scanie
Skrivet av Lehto:

@scanie Har samma problem som dig att kodi blir inzoomat.
Tror det har att göra med när burken stänger av video signalen. Alltså "stäng av skärmen efter x minuter" å sen när man startar så blir det konstigt på nått vis med upplösningen eller nått.

För mig är det lätt å fixa då jag har tbord och kan skifta från fullscreen till window mode och tillbaka till fullscreen då funkar det sedan. (Det du kan göra är att binda en knapp till backslash, det är alltså den du skiftar med)

Ah ok, kan ju testa att avaktivera den funktionen i Windows då. Behöver inte den eftersom jag ändå alltid stänger av TV'en själv när jag är färdig. Tack för tipset!

EDIT: äh, hade redan stängt av det, och satt igång energischema "Hög prestanda". Tillbaka till ritbordet.

Av scanie

Har kört Kodi på en Intel NUC i en månad nu ungefär och tycker att det hela fungerar väldigt bra. Har tidigare kört en Boxee Box sedan den släpptes så det är en fin uppgradering enligt mig.

Dock har jag några funderingar.

Om jag låter Kodi vara igång när jag stänger av TV'n så möts jag av en väldigt inzoomad bild när jag startar TV'n nästa gång. Då måste jag starta om programmet för att kunna se på något. Styr Kodi med en Harmony-fjärr och har därför fått binda två knappar på denna, en för ALT+F4 (döda Kodi) och en för WIN+3 (starta Kodi). Dock fungerar inte detta alltid då Kodi-processen ibland har hängt sig i detta läget. Då måste jag antingen resa mig ur soffan (ääähhhh) eller ta upp telefonen och köra Teamviewer mot NUC'en. En lösning till detta skulle ju kunna vara att jag bindar om knappen för ALT+F4 till ett script som ser till att hela processen dödas, men ork...

En annan fundering jag har är om det finns något sätt att aktivera bakgrundsindexering av filmer/serier? Som det är nu så måste jag antingen sitta och vänta på att indexeringen ska köras igenom vid start av Kodi. Eller så måste jag bläddra mig in på Filmer/Serier via "Files" och sen leta upp det jag vill se. Skulle hellre vilja kunna använda mig av det fina gränssnittet med "Recently added" och film-posters.

Små problem jag vet, men när man lagt så mycket tid på att få vardagsrummet nice så vill man ju att saker och ting ska flyta på

Av scanie

Om du köpte en upgrade så lär du snällt få installera Win7 först och därefter uppgradera till 8:an.

Av scanie
Skrivet av foxzox7:

Var det inte lg som sög på att göra plasma? Tror att de sa det i någon fredagspanel.

Säg inte så! Beställde ju en igår Lär dock inte vara sämre än min Samsung 40" från 2009!

Skickades från m.sweclockers.com

Av scanie

Finns ingen platta som matchar dina krav. Ingen platta idag kan ersätta en laptop egentligen, en kompromiss är ju en laptop med Win8 Pro och en touchskärm som kan vridas.

Men i dagsläget kan man inte ersätta en laptop med en platta om man vill ARBETA på den.

Av scanie

Låter som att du försöker installera Win8 inifrån Win7. Boota med skivan eller gör en bootbar USB istället så är det bara att formatera disken från själva installationsguiden. Den skiter i hur mycket ledigt utrymme du har

Av scanie

Jag körde en mjukvaru-RAID i Win7 och den kunde snappas upp efter en ominstallation i alla fall.

Men varför väntar du inte med att RAIDa tills du har installerat Win8?

Av scanie

Kan även vara bra att köra en "clean boot". Sitter på tåget och orkar inte skriva så mycket men om du googlar får du garanterat fram instruktioner Vad det går ut på i korta drag är att man avaktiverar allt som startas upp förutom saker som tillhör OS eller kommer från Microsoft. Sen kör man uteslutningsmetoden för att hitta bråkstaken.

Gah, blev rätt långt ändå..

Skickades från m.sweclockers.com

Av scanie

Word!

Av scanie
Skrivet av Kennygbg:

Vad skulle du säga är fördelarna mot android?

Jag kan ge dig mina åsikter om varför jag hellre använder Windows Phone än Android i nuläget. Jag har haft Lumia 800 i ungefär 2 månader och innan det har jag haft ett antal Androids och en iPhone 4.

  • Integration! Istället för att ha en enskild app för allting så satsar Microsoft på att integrera så mycket som möjligt i OS'et. Det är därför upplevelsen känns så "smooth", man kan gå från det enda till det andra utan att behöva starta en ny app hela tiden.

  • Allt funkar. Klyschigt som fan men Android har sina brister när det gäller pålitlighet. Mobildata och GPS kan när som helst sluta funka och då kan man bli tvungen att starta om telefonen eller switcha till Flight Mode för att få igång det.

  • Batteri. Jag tänker inte ljuga och säga att jag INTE laddar min telefon varje natt, det måste man i princip på alla smartphones. Däremot behöver jag ingen app för att kolla om något ligger och suger batteri utan att jag vet det. Man har full koll på vilka program som ska få köra i bakgrunden och man behöver inte oroa sig för att telefonen inte går i "deep sleep".

  • Office är integrerat i OS'et och det är gratis.

  • Mailklienten är snabb och bra. Man behöver ingen speciell app för att köra Gmail eller Hotmail. Man kan ställa in så att man har en delat inkorg vilket innebär att du kan välja specifika konton som ska dela inkorg så att du får en snabb översikt över alla mail direkt.

  • Windows Phone är snabbt! Man ser i princip aldrig något lagg när man scrollar, vare sig det är en internetsida full av bilder eller ett långt mail så flyter det på som smör. Inte ens de 4-kärniga telefonerna som kör Android klarar detta hela tiden. Folk som inte har testat WP kommer dock att säga emot mig här

Sen har vi Nokias egna appar som är riktigt, riktigt bra. Jag använder, Nokia Kör som är en gratis navigeringsapp som är riktigt grym. Den erbjuder turn-by-turn navigering så man behöver inte röra telefonen under tiden man kör. Nokia Musik är en app som både erbjuder streamad musik samt låter dig spela upp det du själv lagt in på telefonen. Den streamade musiken kan även sparas lokalt så att du kan lyssna offline. Nokia Trailers, namnet avslöjar direkt vad du har den till - att titta på trailers och filmklipp från aktuella filmer.

Hah, ser nästan ut som att jag försöker sälja min telefon!

Några negativa saker som jag upplever med Lumian:

Kameran är inte så bra som jag önskar av en annars så bra telefon. Den har 8mpix men sensorn är nog tyvärr i sämsta laget. I bra ljus går det att få bra bilder men så fort det är lite sämre ljus så uppstår brus. Om man pillar med inställningarna så kan man få bättre fason på bilderna då Auto-läget inte riktigt är helt 100.

Det finns inga separata volymkontroller, vilket innebär att du har en volym för allt. Jag är dock övertygad om att detta kommer att vara löst i en snar uppdatering. Om inte så lär det vara infört i WP8 som inte är alltför långt borta.

WP är ganska nedlåst, ungefär som iOS fast på helt andra saker. Man kan i dagsläget till exempel inte ändra sms-signal (?!) utan man får nöja sig med de inbyggda. Ringsignal och Alarmsignal däremot, det går bra att ändra..

Sökknappen är kopplad till Bing och det går inte att ändra på utan att "jailbreaka" telefonen. Bing har dock blivit ganska bra och oftast hittar jag det jag ska, men jag hade ändå velat koppla knappen till Google.

Multitaskingen är inte lika bra som på Android. App-utvecklare har möjligheten att använda sig av "Fast resume" som gör att när du växlar till en ny app så blir den förra appen fryst och när du öppnar den igen så ska den öppnas där du var sist. Det är dock allt för många utvecklare som inte utnyttjar funktionen på rätt sätt så därför är det inte ovanligt att man får börja om när man kommer tillbaks till den ursprungliga appen. Detta kan vara lite irriterande ifall man snabbt behöver växla app för att kolla upp något.

Som du ser så finns det både positiva och negativa saker med WP, precis som med allt annat här i världen
Men jag väljer forfarande min Lumia före min iPhone och Galaxy S2 varje dag i veckan.

Hoppas du finner inlägget givande och ställ gärna frågor om du undrar över något!

Av scanie

Jag tycker Nokia gjorde helt rätt i att gå all-in på WP. Microsoft har erfarenheten och pengarna för att driva deras utveckling framåt. Lumia 800 är ett lysande exempel på vad dessa jättar kan leverera. Jag tror att det kommer smälla till rejält när Nokias platta med Win8 kommer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av scanie

Skjuter från höften: du har inte glömt någon kabel? Det är ju oftast två strömkablar till moderkorten nu för tiden. Vet många som har glömt den lilla 4-pinnarn och utan den har de inte fått någon bild.

Av scanie
Skrivet av Phlad1934:

http://assets.gearlive.com/blogimages/gallery/beats-by-dre-to...

Lätt bästa hörlurarna jag ägt i hela mitt liv, värda varenda krona med dess kvalitet och alla medföljande tillbehör

Jag köpte såna i maj förra året och jag tyckte att de lät helt ok när de väl satt som de skulle, men tyvärr passade inte en enda av kuddarna som följde med så jag har inte haft någon nytta av dem alls.