Inlägg

Inlägg som _Technofreak_ har skrivit i forumet
Av _Technofreak_

grymt. stort tack för snabba svar, blev en beställning på patriotminnen här nu precis

Av _Technofreak_

Vilka av dessa två ddr3 ramminnen rekommenderar ni?

tjenare. tänkte göra en lättare uppgradering av min dator, så undrar vilka av dessa två ni skulle rekommendra. har dock aldrig hört talas om patriot men är ju snabbare minnen samt lite billigare än dom på proshop. mitt moderkort stödjer båda oavsett. surfar,streamar mest och lättare grejer bara

Patriot

https://www.proshop.se/RAM/GSkill-AEGIS-F3-1333C9D-16GIS-DDR3-16-GB/2496486?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=searchengine&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAz8GuBhCxARIsAOpzk8xNqqPnAgHyJlJ08MhwcVX2QC7-cWb54-zUFOfttBV2Zct_Wd3CGz0aAlexEALw_wcB

Av _Technofreak_

Jag har en samsung s22 och provade sätta igång mobil hotspot men de verkar inte funka med chrome casten. Nån som vet om de.ska kunna funka på detta sättet? För jag borde ju kunna dela mitt internet från mobilen till den eller måste jag helt enkelt ha en router med ett simkort?

Av _Technofreak_

Dela bredband från mobil till router?

Tjenare.

Både jag och morsan har fri surf på våra mobiler och känner att det är väldigt onödigt att sitta och betala för bredband också. går det dela bredbandet från mobilerna till chromecast, dator m.m eller måste delningen gå via en router som klarar av att skicka ut signalen från mobilerna?

tack på förhand

Av _Technofreak_
Skrivet av klockish:

nätaggregatet kanske är skräp corsair cx serie är inget ha tyvär

aha okey. kan man se de på nått sätt eller är de så illa att jag får byta och chansa i så fall?

Av _Technofreak_

datorn kraschar / startar om sig självt. Felkod 6008

Tjenare.

håller på och får ett psykbryt här snart. datorn startar om sig självt helt random när som helst, har inga temperaturproblem. har eskalerat mer med tiden nu det senaste ( 2 gånger på en dag nu tex).

har en gammal dator jag byggde ihop för 10 år sen men efter lite kikande i loggboken (event viewer) att jag får felkod 6008 varje gång den startar om sig, blir ingen blåskärm eller liknande, bara som att jag skulle trycka på resetknappen egentligen. är det pga nån drivrutin kanske? jag läste nånting i nån gammal tråd att man kanske behöver stänga av nånting i bios? har för mig att det hette cpu states om jag inte minns fel?

min setup:

2 samsung ssd diskar
AMD A10-5800K med inbyggt grafikkort som jag kör med
windows 10 64 bit
8 gb ram
corsair 430w nätagg
asus F2A85-M moderkort

tack på förhand

Av _Technofreak_

Uppgradera filmsamlingen från bluray till 4k, värt de?

Tjenare.

har rätt mycket dvd:er,bluray och boxar (ca 2000 st) och funderar på om det är värt att uppgradera till 4k filmer / boxar? ska byta ut teven som är lcd och 10 år gammal till betydligt bättre framöver (ca 65-75"). såg tex att det finns en riktigt schysst harry potter steelbox i 4k tex, verkar dock bara vara uppskalat till 4k(har denna boxen fast i bluray)? bättre och satsa på 4k ju större teve jag köper?

https://cdon.se/film/harry-potter-complete-8-film-collection-limited-steelbook-4k-ultra-hd-blu-ray-81200594

Av _Technofreak_
Skrivet av ronz:

I Messenger så kan jag bara göra ett svep åt vänster och välja arkivera. Då tas konversationen bort och jag ser inte om den personen är online eller inte.
DÄREMOT så ser jag om personen är online högst upp i Messenger. Där alla personer läggs på rad i "bubblorna". Där ser jag även personen som jag aldrig haft en konversation med eller har som vänner på Facebook. Personer som finns i min kontaktlista i telefon med telefonnummer. Varför dessa dyker upp vet jag inte. Det önskar jag ta bort.

Ja precis, det är dlm i "bubblorna" som ör aktiva man vill ta bort. Jag gjorde alltid de innan med folk som man aldrig pratade med mer en nån enstaka gåmg. Dock har ju Fb tagit bort den funktionen efter en uppdatering. Varför vet jag inte

Av _Technofreak_
Skrivet av Printscreen:

På min mobil sveper jag vänster, och kan sen välja "arkivera", då försvinner konversationen från listan

Fast nu pratar jag om en konversation. Personer som är online på messenger

Av _Technofreak_

Ta bort aktiva personer på messenger, hur?

Tjenare.

Innan så kunde man välja att radera kontakter på mesdenger så man inte såg dom som aktiva, tex nån man har sålt nånting till eller skrivit med ett fåtal gånger bara. Efter en uppdatering hyfsat nyligen så verkar man bara kunna blockera personer eller är de nån som vet om / hur man radera kontaker nu för tiden, om det ens går längre?

Av _Technofreak_
Skrivet av Cypress_86:

Hej,
Det går ofta att fixa, men det beror på hur du raderade den.

Den har inte bara hamnat i papperskorgen?

Annars finns det div. recovery software som brukar kunna fixa tillbaka filer.
När man raderar något från lagringen på datorn så tas det inte riktigt bort innan man skrivit över just den platsen på hårddisken med ny information kan man säga.

papperskorgen är tömd så behöver få tag i nått bra program för att återställa de i så fall

Av _Technofreak_

Återställa raderad mapp på datorn, hur?

Tjenare.

har tydligen råkat radera en mapp på datorn som jag inte skulle. finns de nått sätt / program för att kunna återställa den tro? jag kör med windows 10 om de spelar nån roll

tack på förhand

Av _Technofreak_
Skrivet av rotkiv42:

Båda är bra men RMx är nog snäppet vassare.

Okey. Då får de bli rmx då. Tack för snabbt svar

Av _Technofreak_

Köpråd psu. Vilket av dessa två?

Tjenare.

Mina delar i mitt bygge är rätt gamla och mitt psu håller på att ge upp med största sannolikhet. Då jag behöver nytt och vill ha bättre inför framtiden då jag ska uppgradera hela datorn så är de bättre att köpa ett rejält med en gång tänkte jag.

Vilket av dessa två skulle ni rekommendera? Corsair har generösa 10 års garanti också. Mitt nuvarande är ett corsair cx430m som hållt i 7.5 år iaf

https://www.inet.se/produkt/6902704/corsair-rm750x-750w-v2

https://www.komplett.se/product/1176419/datorutrustning/datorkomponenter/nataggregat/nataggregat/cooler-master-mwe-gold-750-v2-psu?channable=009453696400313137363431391f&gclid=Cj0KCQiA_c-OBhDFARIsAIFg3ewybaciZ-WX8nDOQC9xlrvOGU5669CgRz2NcAkp_gIiKw7Xp1F8rHUaAvy3EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Tack på förhand

Av _Technofreak_

ny 4 tb ssd hårddisk blir mindre volym vid formatering?

Tjenare.

kanske en dum fråga, men jag har köpt en ny samsung qvo 4tb ssd hårddisk. men när jag installerar hårddisken så blir den bara 3.63 tb, vart försvinner dom resterande 370 gb nånstans?

tack på förhand

Av _Technofreak_

Uppgradera en gammal toshiba satellite C660D-1D3

Tjenare

Har en äldre toshiba bärbar dator som funkar helt okey, men vill ha lite mera fart i den. Detta är vad jag hade velat göra om det är värt pengarna. Jag kommer bara nvända den till att pilla med styrsystemet i min bil och surfa lite

Byta batteri (de som sitter i nu är nästan helt slut)
Få i 4gb till (4g i nu) får tag i ett nytt original för 260 kr
Byta till en ssd hårddisk (120 gb räcker gott och väl)

Så vi snackar om kanske 800-1000 kr för allt. Va tycker ni?

Lite info om datorn:
https://www.komplett.se/product/659792#technical-details

Hårddisk jag kollat på:
https://www.inet.se/produkt/4300497/kingston-a400-120gb-2-5

Av _Technofreak_
Skrivet av fiskebulle:

Lite pilligt om man inte är van, men det ger ofta en bra idé om vad som är fel.

https://www.windowscentral.com/how-find-reason-pc-shutdown-no...

Tack. Ska göra ett försök här då

Skrivet av trickeh2k:

Låter spontant som det blir kortslutning någonstans, inte helt ovanligt att usb-portar kan vara orsaken. Enklaste sättet utan att anstränga sig nämnvärt är att byta port för dongle. Generellt sett brukar portar på framsidan av chassit vara de största bovarna.

Det kan även vara så att moderkortet saknar distanser, brukar ofta visa sig med att datorn kan starta om sig om det blir någon vibration. Typ någon klumpar in med tunga kliv, eller att man sätter sig hastigt på datorstolen eller dylikt.

De har aldrig varit problem innan. Nu i efterhand så har jag för mig att detta problemet kom efter jag uppgraderade från windows 7 till windows 10

Av _Technofreak_
Skrivet av fiskebulle:

Loggen borde väl visa varför datorn har slagit av sig?

Så insatt är jag tyvärr inte. Hur kollar man de? Har skrivit upp vilka dagar samt tid datorn har startat om sig dock

Av _Technofreak_
Skrivet av Klubba:

Liknande har hänt mig, trodde det var PSU'n som var kass så bytte till en annan men var fortfarande samma fel. Efter mycket testande kom jag fram till att det var ett tangentbord som gjorde det, hade ett trådlöst logitech tangentbord ipluggat så jag kunde sitta vid TV'n och styra datorn, och med den dongeln i USB-porten startade datorn om helt slumpmässigt, med USB-dongeln utdragen försvann felet och burken är stabil.

Så börja med att dra ut alla USB-prylar

Tack för tipset. Dock använder jag bara 2 usbportar, en till skrivaren och en till mottagaren för musen / tangebordet (logitech).

Av _Technofreak_

datorn startar om sig själv slumpmässigt (windows 10)

tjenare.

håller på och få ett psykbryt här, för min dator startar om sig själv helt random obereonde på vad jag gör. hur kollar man upp vad det beror på? har även kollat tempen i bios och den ligger på 35 grader på cpu iaf. nu på bara mindre än 1 dygn så har den startar om sig själv 2 gånger. operativsystemet är även uppdaterat till det senaste verisonen. dock är komponenterna i datorn några år på nacken om det kan spela roll? om det kanske är någon drivrutin som spökar

tack på förhand