Inlägg

Inlägg som Issen har skrivit i forumet
Av Issen

Det var det första jag testade för att ens få till installationen.

Av Issen

Testat båda slotsen. Testat både Rufus och windows media creation med exakt samma slutresultat. Disken funkar men inte att boota från. Borde säkert gå att funka men kan inte komma på någon annan lösning.

Av Issen

Kör tomahawk z370. Känns som det kan ha varit det hela. Att det inte kan boota från M2 bara. Hittade till sist fler ställen där folk haft de problemet. De kan köra diskarna som vanligt men inte boota.

Av Issen

Samma resultat. Det går att installera om jag har UEFI men då finns den inte med i bootlistan. Byter jag tillbaka till Legacy finns den med i bootlistan och går att start ifrån fast det är då den fastnar vid att den inte har ett operativsystem och behöver en korrekt bootdisk.

Luktar som jag får köra M2an som vanligt lagringsutrymme tills jag byter hela system. Verkar ju inte helt osannolikt nu att det är moderkortet som är gammalt och inte riktigt kan detta.

Av Issen

Använde windows media creation. Ska väl testa Rufus om det skulle bli någon skillnad.

Av Issen

En vanlig USB sticka. Kingston nånting med 16gb lagring. Installationen går hur bra som helst med CSM av men sen inte mer

Av Issen

CSM är disablat när jag installerar och hårddisken är GPT, annars hade det inte gått att installera. Men då dyker inte M2an upp i Boot längre. Tradigt.

Av Issen

Yes. Exakt så.

Och om jag sedan återkopplar allt annat för att kunna använda datorn på min gamla disk, så finns windows på M2disken, men den går som sagt inte boota från.

Av Issen

Gjort detta. Det går som sagt installera. Och nu finns den även med i bootlistan. Men när jag försöker så funkar den inte utan säger att jag ska boota från en korrekt media och dedär.

Av Issen

Problem med att boota från M2

Så. Jag har precis satt in Samsung Pro 980 M2 1TB. Den dyker upp i windows, jag kan lägga filer och allting på den.

Jag lyckades även mycket om och men att installera windows på den (i alla fall startart installera) genom att köra UEFI i Bios. Men sen går det inte mer. Jag kan inte boota från den. Kopplar jag in mina gamla hårddiskar med windows så finns M2an där med Windows till synes installerat men går som sagt inte boota från den oavsett vilka inställningar jag gör. Den finns heller inte med i just Boot listan i Bios. Många grejer här men har någon nån tanke? Börjar känna att det är fel på disken vid det här laget...

Av Issen

Har nu lovat bort allting så såvida det inte blir något fel där är det redan klart

Av Issen

Du får de för 2000 om du vill alltså.

Av Issen

Verkar vara lätt att få sålt dehär så hade säkert kunnat få mer lol men skitsamma. Sagt är sagt. Ja det finns kvitton. Processor + moderkort är köpta 2013 så ganska gamla. RAM är köpta 2016 och CPUfläkten 2015. Allt är köpt på komplett så går hosta upp kvitton om det önskas.

Av Issen

Sure det går väl lösa

Av Issen

4770+moderkort,ram och kylning

Säljer min gamla processor tillsammans med moderkortet, minnena och CPU-kylningen. Detta helt enkelt för att jag nyligen uppgraderat.

Delarna är som följer

Moderkort: MSI Z87-G45 Gaming, Socket-1150
Processor: Intel Core i7-4770K
RAM: HyperX Fury DDR3 1866MHz 16GB
CPU-kylare: Cooler Master Hyper TX3 Evo CPU Kylare

Delarna finns i Stockholm (Västerort) och lättast är ju att hämta/lämna personligen. Kan tänka mig skicka men då blir det betydligt krångligare och fraktpriset blir säkert en del.

Läs hela annonsen här

Av Issen

Jag har försökt ha messenger utan facebook och det känns som det krånglar hur jag en gör också. Så jag skaffade bara facebook igen, ett konto jag typ inte använder förutom för just messenger. Då funkar det bra.

Av Issen
Skrivet av Newlund:

@upf: Inställningar, kolla vad Shroud kör (bästa PUBG-spelaren). Använder du tab när du lootar?

Man ska ALLTID tab-loota, alltså trycka på tab och dra in saker, då kan man även "fuska" till sig loot som annars inte går att få tag på. Som för er erfarna - när man går in i en container och man kommer upp från marken och kan se looten ovanför i 0.3 sekunder ungefär, är man snabb då så kan man ta det ovanför sålänge det inte är alltför långt in ovanpå. Hinner man ta två saker på det sättet så är man omänsklig, men en sak räcker för att vara jävligt snabb.

Hoppar du fort ned så måste du lära dig att flyga fallskärm ordentligt också, kolla videos. Det är nämligen väldigt speciellt. "Ska jag köra 126kmh tills jag är nära sedan dyka och komma upp i 234 för descend? Eller ska jag satsa på något mittemellan, säg 160."

Så, använder du F när du lootar kan du räkna med att det är långsammare. Med tab så lootar jag instant, kan springa över flera saker och ta upp dem i farten liksom utan problem. När det kommer till renderering så tror jag inte att det är värt att köpa något tills du vet att det inte är servern, för det kan det lika gärna vara. Spelet är som tidigare sagt fortfarande extremt buggigt och inte ens i närheten av ett e-sport-spel som de påstår.

Word på allt. Få spel som känns då dåligt optimerade... fast ändå jävligt kul

Av Issen

Om dina behov är fyllda, varför ska du köpa nytt?

Av Issen

Nästan allt får du ju ta med dig så länge det inte är typ vassa föremål, vätskor eller explosiva ämnen?

Av Issen

Fel på en Samsung Syncmaster 240B

Idag när jag drog igång datorn så märkte jag att jag inte hade någon bild, ja eller jag har extremt mörk bild. Alltså verkligen så det knappast går att se minsta lilla på skärmen. Bytte till en annan och de funkade utmärkt igen. Satt och lös med en stark lampa på den konstiga skärmen för att kolla inställningarna men märkte inget ovanligt. Så jag börjar anta ett tekniskt problem, finns det någon som har någon aning om vad det är som gör att man har normal bild en sekund varje gång jag startar om skärmen och 1-2 sekunder senare blir det asmörkt så man knappt ser något alls.

Garantin osv är slut för någon månad sen och jag undviker gärna att betala tusenlappar för en ny skärm om denna går att fixa.