Inlägg

Inlägg som biew har skrivit i forumet
Av biew

Av biew

Så alla mer budgetorienterade lurar kommer stanna på android 13 då?

Av biew

Skulle vilja se kobben tillbaka i stolen, lägga sina "hot takes" och illa dolda peak's till företag och deras marknadsföring av diverse produkter och kampanjer.

Gilla annars den något mer strukturerade fredagspanelen med lite tydligare avgränsning av ämnena och nyheterna

Av biew

varmt å skönt i vegas ser man ;D

Av biew

En hel massa olika företag har lanserat olika produkter eller koncept för att göra konsumentprodukter lättare att laga och byta trasiga delar. Allt i linje med diverse politikers påtryckningar och right-to-repair vågen. Vore kul om redaktionen skulle kunna ha en stående fråga till alla utställare i stil med, "hur gör ni era kommande produkter mer tillgängliga för reparationer?"

Och sen ge ett omdöme om det verkar som ett genuint försök eller mest bara astroturf

Av biew

wee

Av biew

Både Intel och AMD tycker jag förtjänar en känga för vad de namnger deras mobila CPU'er. en Intel i7 mobil processor kan vara allt mellan en 2(!!!) kärnig cpu med 12mb L3 cache till en 8kärnig med 25mb L3 cache. Jag ser det som medvetet försök att skapa förvirring bland kunder när något som närmast kan jämföras med deras gamla Atom proppar får samma namn som en med klart mycket mer presterande.

AMD är inte nämnvärt mycket bättre efter att de lanserade deras senaste mobila cpu'er som tydligen kan vara en mix av allt mellan gamla Zen2 till nya Zen4 och allt där mellan, men ändå så ska de kalla dessa CPU'er för 7000

Av biew

Farbror Nukem mår inte så bra idag

Av biew

Kvass, mörk dryck liknande våran svagdricka. Brukar produceras av just råg eller rågbröd, fortfarande populärt i stora delar av östeuropa

Av biew
Skrivet av Savage_Gray:

snälla rara fixa en video så att dumma mej fattar

Är jag så dålig på att förklara, ojoj.

Av biew

Rensa avlopp kan utföras med en skruvdragare och två stycken extra långa buntband.

Dra fast buntbanden i chucken, för försiktigt ned i avloppet och lika försiktigt så börjar man köra skruvdragaren. Håll buntbanden på plats med en handen runt avloppet och dra metodiskt skruvdragaren med buntband upp och ned genom avloppet medans skruvdragaren körs.

Var försiktig med att inte applicera för mycket rotation då buntbanden lätt kan gå av.

Varva med hett vatten från ex vattenkokare.

Det fungerar inte i alla avlopp, speciellt vissa vattenlås av typen under ex handfat brukar inte riktigt vara med på banan. Men tex golvbrunnar och diskbänkar brukar fungera prima.

Men det är en ganska säker metod då buntbanden inte riskerar att förstöra moderna avloppsrör i plast.

Allt för att slippa demontera avloppsrör.

Av biew

Lite svårt att förstå vad du vill åstadkomma, pröva bifoga någon bild

Av biew
Skrivet av Bussović:

Välkomna!

Viktigt att ni älskar kebab och hatar ananas här annars blir väldigt många medlemmar ledsna!

Med extra lök

Av biew
Skrivet av Ozzed:

ATX. Jag har inte sett ett enda moderkort med mindre formfaktor där tillverkaren inte tvingats till kompromisser för att få rum med saker. Kan handla om färre expansionsplatser, big no no, färre än 4 minnesplatser, big no no, färre faser till VRM, tvärjävla NEJ... etc etc... Så det får bli ATX tills det för plats lika mycket på de mindte formfaktorerna, och ptja... Det lär ju typ aldrig hända så

Med det sagt så kanske jag tappar intresset för överklockning och att meka själv med datorn i framtiden.. Men vad ska jag då med dator till? Det duger ju gott att jobba och betala räkningar på jobblaptopen i så fall.

Som många andra här inne som är mATX frälsta så vill jag påstå att förutom just expansionsplatser, så är alla andra saker du nämner ett problem med att tillverkarna ser mATX som ett budgetsegment.

Finns ingen orsak till snåla på minnesplatser på mATX kort, finns ingen motivering till att snåla på VRM bitarna, ja förutom att spara in pengar då.

Finns gott om exempel på itx kort med fläskigare VRM än mATX kort med samma chipset

Av biew

Italienskt/medelhavs, trevligt ställe https://lacena.se/

Klassisk grill, tidigare ägaren av nygatan 57 driver stället. The Corner, verkar inte ha någon hemsida, men akti på social medier

Panda House, trots namnet bra grillat, bästa sydostasiat maten i byn http://pandahouse.se/

Angry Grizzly, nyöppnat stället som jag inte hunnit besöka, enligt kollegor ska det vara annorlunda men ok http://angrygrizzlybar.se/

Restaurang Rustique. Personliga favoriten, troligtvis behöver du boka i förtid, mycket trevlig terass

Av biew
Skrivet av AplAy:

I skrivande stund 12:22 år 2021, 5:e juli så är det 39 grader utomhus i solen! Knappa 28 grader inomhus ännu! Jag tog en 6 km-promenad i morse runt 8-snåret och då låg solen även på rejält på mig gåendes.
https://www.bildtagg.se/file/71veizl6j321ssr09nfexe

Holy shit! Ja, jag undrar om det värme lagrad i sensorn som inte riktigt "kylts" ned ännu? Annars tänker jag säga att Du verkligen bor i en värmebölja!

En gammal god kvicksilverbrukare ser jag?!

Så mätningen som den visar är när den ligger och smeks av solen? Rätt "låg" temperatur då tycker jag!

https://media4.giphy.com/media/Oivne3ir8TzcA/giphy.gif?cid=ecf05...

Tungmetall ska det vara!

Av biew

Kanske lite svårt att se, men den visar en bit över 31+

https://1drv.ms/u/s!Agbk0Cit_U56gbs9L7lz1xuAyqccgw

Det är dock lite missvisande då den ligger onödigt nära solen

Av biew

Anton ser hur man bygger data på youtuben https://imgur.com/ka7ohVQ

Av biew

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/191/035/135....

Av biew

Tack Jacob för att du fixt ihop en sån lista där det klart och tydligt framgår vad de olika CPU-erna har för generation och specar. Skulle jag kunna få vara jobbig och be om en liknande lista för Intel's mobila cpuer? eller kanske en länk till någon annan sida det finns tabulerat så att man kan hålla lite koll på vad den senaste versionen av Intel laptop i7-siffersoppa-G12&½ egentligen är för något