Inlägg

Inlägg som Ibis har skrivit i forumet
Av Ibis
Skrivet av Joppis:

Eftersom att det inte finns någon vettig standard för vad som mäts så blir det ren marknadsföring att använda längdmått över huvud taget.

Det var vad hon sade.

... Förlåt, kunde inte låta bli. Tack för infon!

Av Ibis
Skrivet av Rolle90:

Tjenare gänget

Jag gick nyligen över till Mac igen, efter ett par år med pc.

setup: MacBook Pro 14 m1 - Dell WB19TB Dock - 2x BenQ PD2700Q skärmar
Det vill säga att samtliga accessoarer inkl skärmar går igenom en Thunderbolt dock.

Problemet jag har är att datorn ibland byter till skärmarnas ljudkälla (hdmi/usb) - främst när datorn vaknat ur sömn.
Det händer även att Zoom byter till Realtek 2.0USB (Vilket jag antar är hubben i sig)

Jag har sökt runder för ta bort ljudkällan men utan resultat. (De flesta menar på att man ska ta bort HAL mappen, faktum är att den inte ännu existerar på min dator från första början)

Jag tror inte det är möjligt, inte bättre att bara låsa output/input till den enhet du vill ha?

Verkar finnas en app som gör just det: https://apps.apple.com/ie/app/audio-profile-manager/

Jag kör samma datormodell, dock ingen docka men väl en skärm som kan agera output. Kan inte minnas att samma sak hänt mig... kan kolla om jag gjort något åt det jag glömt när jag väl är hemma!

Av Ibis
Skrivet av Buddaz112:

Fungerar inte riktigt så med ögonen.
Svårt att förklara på rak arm. Är en kombination med ljusets kelvin skala ihop med mängd ljus som exponeras mot ögonen. Själva näthinnan är skadad.
Att dra ner ljusets styrka hjälper enbart till en viss del. Det behövs extra hjälpmedel som sådan som ljuskänslighet.

Det finns en hel drös med olika skärminställningar under Hjälpmedel för diverse synskador, bland annat en ”Minska vitpunkt” med beskrivningen ”minska ljusa färgers intensitet”, gissar det är något sådant du är ute efter? Apple har alltid haft riktigt bra grejer för div. Funktionshinder och synskador.

Av Ibis

Jag skulle inte köpa en Macbook som inte har någon av deras M-kretsar, de är såpass mycket trevligare både till prestanda som batteritid.

Av Ibis
Skrivet av stege99:

Kan Apple så kan väl vi, tänker nog Jensen.

Tror inte ens Apple når upp till 1000%. På en iPhone 14 ligger de typ 60-70% eller nåt.

Ps. jag är sämst på matte.

Av Ibis
Skrivet av Iskra:

En annan kontroversiell tanke: barnuppfostran kanske inte behöver detaljstyras av EU.

Med tanke på hur det ser ut med social media och dess inverkan på psykologiskt mående hos ungdomar så ser jag det som bra. Uppenbarligen saknar deras föräldrar antingen kunskap, vilja eller kunnande att ta hand om det själv.

Av Ibis

Antar vi bara att sammanfattningen alltid, i alla fall, är helt korrekt? Gillar inte denna utveckling jag heller.

Av Ibis
Skrivet av Molotov:

Inget som hindrar dig feån att hålla dig till 1 appstore så bara fortsätta.

Sk walled gardens har ändrat folks mentalitet och är rädda för saker utan för murarna. Men man kan fortsätta hålla sig innanför inget farligt och inget nytt detta. Förutom på Apple då

Men då när Affinit-gänget väljer att lyfta alla sina produkter (inkl. Affinity Photo som jag använder mig av friskt) från Apples affär för att ha i egen och jag då antingen måste köpa dem där med eller stå utan framöver, är det då inte för mig som enskild slutanvändare en försämring? Själviskt tänkande? Absolut!

Av Ibis
Skrivet av Ozzed:

Hur kan folk både vurma så jävligt för den "fria marknaden" men samtidigt formulera sig på ett sätt som är raka motsatsen? Att vem som helst får ha en marknadsplats på IOS främjar ju konkurrens och fri marknad så varför klagar folk?

Då kan jag ju glädja dig med att jag är fett emot idén om en absolut fri marknad och laissez faire-kapitalism är en totalkorkad idé som inte håller för fem minuters funderande.

Regleringar behövs, det har visats gång på gång på gång... men det är en annan diskussion!

Jag vill ha det så smidigt som möjligt för mig som slutanvändare, sen vilka ideal och ideologier man menar spelar in skiter jag fullständigt i, i slutändan

Av Ibis

Som iOS-användare sedan gråimporterad iPad gen 1 och iPod Touch är jag för egen del totalt ointresserad av alternativa App stores, just för jag gillar att veta var ALLA mina inköpta appar är.

Ser inte fram emot att behöva jaga runt i 3-4 stores för att hitta allt jag vill ha i framtiden. Total bekvämlighet.

Men men, i övrigt bra. Gillar generellt sett EUs hantering av dylika frågor.

Av Ibis

Jag tror gamla appen Path egentligen var på rätt väg; begränsa antalet kontakter du kan ha. Håll det till faktiska familjer och vänner, sluta följa kändisar, influencers och annat krafs. Hitta tillbaka till det personliga.

Sen skulle jag gärna se typ ett Flashback fast där du måste verifiera dig med BankID för att logga in. Du kan gärna ha din användare anonym mot andra, kanske tillåtet med flera alias, närmast ALLT skall gå att diskutera men måste ske på ett vettigt sätt och underbyggt med referenser för dina argument, men beter du dig som ett kräkmongo och kallar andra medlemmar för allehanda otyg då blir du total-bannad och kan aldrig registrera dig igen. Odla en bra miljö för diskussioner och ut med de som inte kan bete sig.

Nåja, jag skulle gärna se att vi letade oss tillbaka till ett mer personligt internet utan att ALLTID falla till kommersiella intressen.
Ge mig en plattform utan spårning av mig och mina surfvanor där jag kan posta om saker som intresserar mig i både text och bild och som tillåter mig att knyta an till andra, men att jag får betala SEK 30/månad eller något, hade varit smutt. Ingen reklam, inga influencers, inget syfte i att synas mest.

Av Ibis

Själv förstår jag precis vad Gorian syftar på.

En Harley som kommer brummandes mitt inne i stan håller ofta en ljudnivå som ligger markant högre än alla andra ljud i den stadsmiljön, då inkluderat lastbilar och allsköns andra fordon. Men värre kan vara sporthojarna eller sportbilarna som folk av någon anledning vill bränna runt med 02:00 utanför folks hem och AKTIVT göra så mycket som möjligt för att låta så mycket som möjligt.

Dvs. det är inte att de låter som är problemet, det är att man väljer att AKTIVT låta mitt bland andra människor. De hörs över flera kilometer för några få människors nöjes skull.

Bättre spara sådant till specifika motorbanor eller säg motorväg i icke tätbebyggt område, enligt mig finns det ingen ursäkt att framföra dylika fordon i städer på ett sådant sätt som får dem att låta satan. Puttra runt med dem stillsamt, fine, då visar man hänsyn. Men att trycka på gasen på den centrala vägen i staden mitt bland hyreshus? NOLL hänsyn.

För att förtydliga: Ha GÄRNA ett motorintresse! Ha GÄRNA högljudda fordon om det är ett måste, men bränn inte runt med dem så att de låter jävel där folk bor och vistas

Av Ibis
Skrivet av OC&Burn:

Du ska absolut känna kall luft så länge du ventilerar ut den varma i slangen genom ett fönster eller dörr.

Skrivet av walp:

Sätt en köks-/utetermometer i utblåset och återkom med hur kall temperaturen är.
Min 3.5 kW:are blir riktigt kall-to-the-feel i utblåset.

Tack för er feedback, tyvärr har jag ingen termometer men det gav mig tillräckligt med feedback att förstå att något var galet, så for iväg och köpte en ny nu (14000 BTU så lite uppgraderat) och tja, nu är det KALLT. När bara fläkten gick på denna nyza, så kändes den gamla så troligtvis bara känslan av vind som gjorde något där. Men sen kickade just kompressorn igång och herrejäklar! Såhär jag hade förväntat mig det skall vara, underbart!

Så ja, troligtvis något galet med kompressorn/kylningen på den tidigare då även om jag hör kompressorn så ger den ingen kännbar effekt i temperatur på den. Gissar ett måndagsex då den fått bra betyg i öbrigt och jag för ovan AC att märka den låga prestandan då, den gjorde ju ändå något. Tills i år då den inte gorde något öht.

Av Ibis

Jag köpte en Cleverio 9000 BTU (https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/flaktar-ac/luft...) i fjol för min 44kvm lägenhet (ja, nog för klen för den i stort) men jag funderar lite... jag kan aldrig säga att jag känt KALL luft komma från den. Svalare absolut, men inte KALL. Det med handen rakt framför utblåset.

Är faktisk kall luft ur utblåset att vänta sig och något felar med apparaten eller är det jag upplever mer typiskt sådana här portabla ACn?

Tyvärr är den enda dörren jag har i lägenheten en ytterdörr och en toalettdörr, dvs. mitt sovrum sitter ihop med vardagsrum och hall och är väl ... 35kvm av den totala ytan. Nog rätt så icke-optimalt och en katt som hade våldat ner alla möjliga tyg-"dörrar" jag satt upp, men men.

Av Ibis

Finns det inte lite gränssnitt inbyggt i Windows angående strömsparläge etc för dels hela systemet, men också att specificera det för enskilda spel? Minns tyvärr inte var man finner det, kan kallas "Spelläge" eller något annat. Testa sätta det till max prestanda/minst strömsparning för detta spel. Kanske AMDs kort lyssnar mer till Windows där av någon anledning.

Av Ibis

Något liknande kanske Apple kan utveckla till sina Mx och AXX-processorer, de har väl någon sorts maskinlärningskrets i de alla också om de vill göra lite som nVidia.

Av Ibis
Skrivet av DavidtheDoom:

Svaret är väl uppenbart?
Han har allt han behöver. Ge inte grejer då. Ge en upplevelse!

Gå ut och käka något ihop. Gokart, Zipline, höghöjdsbana, paddla kanot, spapaket, bastuflotte och ett gäng biror i sommar?

Detta! Som annan fd. prylgalen person, upplevelser med familj och vänner trumfar i stort sett alla prylar, alltid.

Av Ibis
Skrivet av Homdax:

Har en Samsung UE40MU6175UXXC sedan kanske 5 år och nu har den sedan någon månad börjat visa en röd skugga som går längs med högra övre halvan, som verkar intensifieras över tid. Det märks inte tydligt alltid, beror på ljusförhållanden, men kan man göra något för att bli av med den eller är det en "normal" "inbränning" som sker efter viss tid?
Denna: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4264993#properties

Foto på det hela hade underlättat bedömning!

Av Ibis
Skrivet av star-affinity:

Vilken av magarna syftast det på?

https://mensvariety.com/wp-content/uploads/2018/09/Kevin-McHale-weight-loss.jpg

Dataspelsmagen (som jag antar antar att Intel riktar in sig på) ser nog oftast ut som den vänstra. Men den högra är nog mer användbar i en fysisk batalj. 🤔

Jag hade nog tagit den vänstra, en person med viss fettdepå att ta näring ifrån lär nog klara sig bättre på ett slagfält än någon med muskler allena, särskilt i allehanda överlevnadssituationer där nästa mål mat kanske är osäkert.

... Sen har det ingen bäring alls på din liknelse, men men

Av Ibis
Skrivet av Nozomi:

Vad folk ursäktar serien. Har ni spelat last of us eller var det såpass längesedan att ni glömt vad som händer i gameplay bitarna? För inte stöter de bara på 2 clickers och resten är landskapsvyer.

Man känner ju liksom inget hot från dessa svampzombies alls.

Jag, som en fan av den nivån att jag döpte min katt till Ellie efter att ha spelat 1:an back in the days tycker de gör hyfsat korrekt avvägning sett till striderna.

Att se Joel smyga runt i något hus för att försöka komma i läge att sticka en klicker i halsen med en Shiv i 20 minuter medan Ellie bökar runt i bakgrunden blir liksom inte bra TV. Bra spel däremot, absolut! Men inte bra TV. En smula mer infekterade hade de kunnat ha men de passar inte in som något sorts hot i varje (eller ens var annat) avsnitt. Jag tycker de har målat upp allvarligheten med att själv bli smittad (och däri ligger ju den faktiska skräcken med de infekterade) rätt bra.

Mina fem öre