Inlägg

Inlägg som Feeku har skrivit i forumet
Av Feeku
Skrivet av dagas:

Blir inget större står det. De vill att folk ska köpa studio display som kostar mer.

Menar du Pro Display XDR? För tror knappast att en iMac 27 hade varit billigare än Studio Display. En iMac 27 hade förmodligen landat på 28k-30k i basutförande med de senaste årens prisökningar.

Av Feeku
Skrivet av Cr4zyt0e:

Är det någon här som kommer ta bort FB och Instagram nu? Eller kommer ni fortsätta för det verkar vara gratis om man vill bli spårad ?

Hur menar du? Inget förändras för existerande användare. Var man fine med spårning innan så lär det inte ha ändrats med detta.

Av Feeku
Skrivet av Edvin1:

Men den som har ett djupare intresse för spel, spelar ju bara mobilspel som förströelse. De som spelar på mobil är helt enkelt inte lika intresserade av spel generellt. Det tror jag att man vågar säga.

Ja om du enbart kollar på Europa/USA. I Asien så ser det helt annorlunda ut, man har en helt annan syn på mobilspel än vad man har här. Finns inte alls samma stigma kring mobilspel där, att man inte skulle vara en riktig ”gamer” om man spelar på mobil.

Av Feeku
Skrivet av Edvin1:

Det tror jag inte alls. Jag är beredd att sätta min vänstra (och högra) hand på att den genomsnittliga pc-spelaren är mer initierad i teknik/spel/datorer/programmering än den genomsnittliga mobil-spelaren.

Det kan jag förmodligen hålla med dig om, men det var inte alls min poäng. Dels så är den genomsnittliga PC-spelare färre i antal än den genomsnittliga mobilspelaren, dels så behöver man inte vara initierad i teknik/spel/datorer/programmering för att efterfråga bättre grafikkvalitet, mindre värmeutveckling, bättre batteritid osv. Tror dessa är betydligt mer efterfrågad än en prestandaboost på XX% mellan ett 4090 o 5090. Poängen är att en prestandaboost på mobilsidan skulle uppskattas av betydligt fler människor än en prestandaboost på PC-sidan.

Av Feeku
Skrivet av Dunde:

Om man säger såhär istället: Vem spelar "tungdriva" spel på telefon?
De flesta är väl troligen av typen candy crush, hay day och liknande. Behövs väl inte så mycket kräm där.

Vad menar du med vem spelar ”tungdrivna” spel på mobilen? Spel som Free Fire, Call of Duty Mobile, Pubg, Arena of valor är ju bland dem mest spelade spelen. Enbart Free Fire har +700m spelare varje kvartal. Till och med kvinnor spelar dessa spel i Asien. Sätter min vänstra hand på att bättre grafikprestanda är mer efterfrågat på mobilsidan jämfört med PC-sidan.

Av Feeku
Skrivet av murklor:

Så implikationen av att 15 pro har den första USB 3.0... är att 15 kör USB 2.0?

Ja iom att 15 kör A16 som inte har stöd för USB 3.0

Av Feeku

99% på min iPhone 14 Pro som jag haft sedan lansering. Måste väl vara en dålig batch av batterier alt. dåliga laddare?

Av Feeku
Skrivet av nidas:

Hade du spenderat ett par minuter i stockholms tunnelbana så vill jag nog påstå att over ear i klass med xm4 eller liknande är i kraftig majoritet och man undantar 14 åringar med becknarväskor

Kan inte relatera, hade jag höftat så skulle jag tippa på att 95% med hörlurar kör in-ear på tuben.

Av Feeku
Skrivet av jontebula:

Vadå? Har twitter på min Samsung Galaxy S23 Ultra och märker ingen större skillnad sedan Elon Musk tog över.

Kanske beror på hur man använder twitter, min feed är typ förstörd, så mycket nonsens/politik nu istället för tech relaterade saker.

Av Feeku

Tänk om MS hade lagt dessa $68.7 miljarder på att skapa upp nya studios istället... borde vara förbjudet för jättarna att bara köpa upp konkurrenter när de har en enorm kassa som kan användas för att bredda marknaden istället för att konsolidera den.

Av Feeku
Skrivet av zetruz:

Jag håller inte riktigt med om att det inte gör någon skillnad. Om aktivitetsfältet ligger på botten av skärmen, och knapparna kan användas även när pekaren faktiskt är så långt ned den kan komma, så är det ju bara att dra muspekaren så långt nedåt du kan och justera i sidled.
Om aktivitetsfältet istället är en liten bit upp så kommer du behöva justera både vertikalt och horisontellt, för annars hamnar pekaren för långt ned och du missar knappen. Det blir en mental process extra för att faktiskt komma till knapparna på aktivitetsfältet.

Beror lite på hur de väljer att implementera den. På macOS så svävar dockan men klickytan går hela vägen till skärmkanten, det finns ingen döyta mellan dockan och kanten av skärmen.

Av Feeku
Skrivet av Ibis:

Något liknande kanske Apple kan utveckla till sina Mx och AXX-processorer, de har väl någon sorts maskinlärningskrets i de alla också om de vill göra lite som nVidia.

Det finns redan: https://developer.apple.com/documentation/metalfx

Av Feeku

Roligt quiz!

Av Feeku

120hz, >=27 tum, +200 DPI, HDR. Where art though? *Viftar med pengar*

Hur länge ska man behöva vänta på drömskärmen

Av Feeku
Skrivet av Necrophor:

Du har accepterat det genom att behålla din "subscription" EFTER att du har fått information ang. prishöjning. I äpplets fall kan det tolkas som att kunden inte får någon information ang. prishöjningar, utan får upptäcka det på egen hand. Ja, det är rätt många som inte kikar på sina "fasta" kostnader varje månad för att se om några förändringar har gjorts. Det kan utnyttjas till det extrema och det finns mycket $$$ att tjäna på det.

Precis, det här är inget nytt fenomen utan det är så det allra flesta subscriptions funkar. Det är väl några företag/utvecklare som varit och klagat hos EU på hur Apple skadar deras business genom att tvinga användarna att aktivt acceptera en prishöjning.

Av Feeku

Apple är väl bara tvungna att sig in sig i ledet? Det är väl så alla subscriptions funkar utanför Apple? Har då aldrig aktivt accepterat prishöjningar på tex Netflix

Men det är väl EU/USA som är i farten igen, snart förbjuder dem väl också Apple från att påminna att avsluta en prenumeration innan den förnyas för att det ”skadar utvecklarna”

Av Feeku
Skrivet av norrby89:

enligt vilken statistik? är väll snarare som så att IOS har legat mellan 50-60 % av alla användare i Sverige och runt 28% i världen sen 2017.. Så är snarare lika många som byter åt båda hållen och har vart i flera år

Njae så enkelt är det inte, mobilmarknaden växer i utvecklingsländer där Android i princip har 99% marknadsandelar, att den globala situation på 30/70 är stabil måste betyda att Apple tar Android marknadsandelar någon annanstans annars hade Apples andelar sjunkit betydligt snabbare.

Av Feeku
Skrivet av mrqaffe:

Jag har svårt att förstå att folk tycker att dålig mjukvara är det normala som ska accepteras och det gäller inte bara routrar utan all mjukvara.

Det du önskar är en omöjlighet. Till och med NASA stöter på buggar, och då betalar de runt $1000 per rad(!) kod. Dessa routrar har säkerligen miljoner rader kod...

Av Feeku

Ser inget annat än en krasch för ARM, skönt för Qualcomm att slippa behöva konkurrera med ARM/NVIDIA, nu kan de fortsätta äga marknaden som inte täcks av Apple Silicon och Exynos.

Av Feeku
Skrivet av Runqen:

Saknar skärmen verkligen ProMotion? Hur kan dem baka in så pass mycket godis i den men välja bort det i så fall?!

För det finns ingen som utvecklar vettiga HiDPI paneler, denna panel är i princip samma som i LG UltraFine för 6år sedan.

Det enda som släpps nuförtiden är gamingskärmar med skit DPI. Ja jag är frustrerad.