Inlägg

Inlägg som MrShizzle har skrivit i forumet
Av MrShizzle
Skrivet av MulleMeck34:

22.6 grader

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att det är mellan 20 och 23 grader i en lägenhet. En normal inomhustemperatur ska under normala väderförhållande inte vara lägre än 18 grader, och inte varmare än 26 grader på sommaren. Så jag tror tyvärr inte du har någon "rätt" att klaga hos din hyresvärd, du kan ju försöka

Av MrShizzle

Vad har du för temperatur inomhus?

Av MrShizzle

Jag måste slå ett slag för The Last of Us.

Av MrShizzle
Skrivet av Hyllbert:

Nitro är ju dyrt för vad man får. Tror du drar in en jävla massa pengar på det, verkar vara många som prenumererar.
Går dom back som behöver dom nog organisera om ordentligt ifall dom blöder så mycket pengar.

Jag har inget underlag för mitt påstående, men jag skulle ändå säga att med allra största sannolikhet så betalar inte den absoluta majoritetet av deras aktiva användare ett endaste öre för tjänsten, utan mer eller mindre använder den helt gratis (varken annonsen eller digitala köp), med det i åtanke så är det enligt min mening inte mer än rimligt att dem söker vägar för att faktiskt börja kunna gå med vinst någon gång.

Av MrShizzle
Skrivet av Bobiri:

Discord kommer dö ut precis som Ventrilo, Mumble och Teamspeak om de börjar göra programmet till ett bloatware.

Jag använder inte programmet mer än att bara kommunicera med vänner. Försvinner den smidigheten så byter vi, och vi är nog inte ensamma.

Smidigheten behöver dock inte påverkas avsevärt, om ens alls om man ser till vad artikeln talar om för förändringar.
Men absolut, jag hör dig.

Av MrShizzle
Skrivet av Philopinos:

RIP Discord.

Tips på andra sätt att börja ta betalt?
Det är ett företag och deras business är inte välgörenhet, att underhålla och drifta plattformen är långt ifrån gratis.
Man kan spendera pengar på Nitro, men inkomsterna där måste vara försvinnande små jämfört med kostnaderna.

Av MrShizzle

Ellie, TloU

Av MrShizzle
Skrivet av 0cool:

Jag förstår att det var poängen men jag tycker inte det fungerar. Steamstatistiken till trots är det fortfarande troligt att de flesta som är intresserade av just den här produkten är ointresserade av att köra 1080.

Redaktionen kunde ju sparat en massa tid på att slippa testa alla kombinationer av spel+kort i 1080 tänker jag, och därmed haft med fler kort eller fler spel istället.

Uppskattar att du förtydligar ditt budskap, och det är inte meningen att starta en neverending-diskussion nu, men trots att jag förstår din utgångspunkt så håller jag personligen inte med. Jag anser att testa spel i 1080p upplösning är aktuellt så länge en så pass stor andel fortfarande sitter med det. Sen, som sagt, så förstår jag att personer som kikar på grafikkort i detta segmentet troligtvis inte sitter med 1080p, men för att spara tid åt redaktionen och samtidigt minimera olika processer och rutiner så är det bra med liknande tester, dvs inte olika tester beroende på vilket segment ett grafikkort tillhör, utan alla tester får samma behandling.

Av MrShizzle
Skrivet av 0cool:

Det där är lite av en tankevurpa tycker jag. Nära hälften av underlaget från steam kommer från olika varianter av "laptopgrafik" (x050, x060) eller processorns inbyggda grafik. De spelarna har inte mycket till val, de måste köra 1080. Det betyder inte att de föredrar 1080.

Begränsar man urvalet till spekulanter på grafikkort som kostar 2x mer än konsoller så är det ju troligt att de flesta av dem gör det för att de vill uppgradera från sin nuvarande 1080-misär.

Tankevurpa i all ära, men min poäng var att motbevisa föregående uttalande om att 1080p-upplösningar inte längre är aktuella 2023. Sen, det säljs fortfarande skärmar med 1080p men som är löjligt hög Hz, det måste finnas en marknad som är villig att köpa detta med tanke på att det släpps nya modeller i detta segment.

Av MrShizzle
Skrivet av Flamso:

Jag tycker Cyberpunk är ett bra exempel på hur bra det går att göra utan att köra med raytracing påslaget. Märks knappt skillnad mot att slå det på max sett till bildkvalitet i alla fall

Personligen tyckte jag att RT absolut gjorde en märkbar skillnad med RT påslaget vs avstängt. Både på ögongodiset men framförallt tappad FPS

Skrivet av Leiri:

Andra outlets har det. Techpowerup, techspot mfl. Helt klart intressant. Även om index för rt blir väldigt skevt när det står tex att 7800xt är på samma nivå som tex 4070 men sedan startar man upp cyberpunk och får ut kanske 50% lägre fps än 4070.

Jag vet att det finns andra outlets som har det, men jag hade i åtanke att antalet resurser och tillgängliga timmar bland personal/anställda kanske skiljer sig mellan SweC, Techpowerup, LTT, etc etc. Men absolut, jag hör vad du säger

Skrivet av SpaceAce:

När man pratar dagens spel kanske, men tror du det kommer bli mindre Ray Tracing i spelen framöver? Alan Wake 2 visade vad som komma skall och vad man faktiskt kan åstadkomma med Ray Tracing. Tror mer eller mindre alla stora titlar kommer använda det framöver. Inte bara använda - förlita sig på det. Kolla Pandora, går inte ens stänga av RT helt. Och nog köper man ett nytt grafikkort för att kunna spela spelen som kommer, inte bara de gamla. Tycker hela tiden det påpekas här att folk diskuterar nya grafikkort och hur framtidssäkra de kommer vara. Och en sak är säkert, ett grafikkort med dålig RT-prestanda är definitivt inte framtidssäkert. Därför jag tycker prestandaindex utan RT ger helt fel signal hur grafikkortet kommer prestera i faktiska spel där man vill spela med bästa möjliga inställningar.

Sen när du skriver att majoritets inte bryr sig håller jag med om - men det är ju för att dom inte har upplevt Ray Tracing. Hade de gjort det tror jag definitivt de hade brytt sig. Och hade det varit med i indexet hade definitivt fler forskat mer i ämnet.

Personligen tycker jag det känns som att det fortfarande saknas ett större intresse för RT, inte bara hos oss gamers utan även hos spelutvecklarna. Det är främst spel som har stort fokus på det grafiska (CP2077, Metro, AW2, etc), förutom en massa annat såklart, där RT ens förekommer, men även i spel där RT förekommer så är det stor skillnad på hur pass väl det har implementerats. Men sen absolut, det kommer ju bara bli mer och mer vanligt framöver, det är ju den vägen utvecklingen kommer ta

Av MrShizzle
Skrivet av Cludden:

måste bara säga efter flera år, kan ni inte sluta testa saker i lägre upplösning än 1440p. I dagsläget är det ju väldigt få som spelar i 1990 års FHD upplösningar

Du vet om att den absoluta majoriteten av spelare fortfarande sitter med 1080p? (enligt Steam)

Av MrShizzle
Skrivet av SpaceAce:

Dags att uppdatera prestandaindex att innehålla Ray Tracing, blir en missvisande bild annars vad kunden kan förvänta sig i dagens moderna spel.

Precis klarat Alan Wake 2, helt magiskt med full RT i 1440P. När man stänger av Ray Tracing försvinner halva glädjen, mystiken och stämningen i spelet. Det är en elementär del av spelen nu för tiden - inte ögongodis som det kanske var för några år sedan.

RT är absolut coolt, men enligt mig är det extremt stor skillnad hur pass stor skillnad det verkligen gör i spel i allmänhet. I egenskap av att jag också spelat AW2 så kan jag hålla med om att det gör skillnad där, men sen är det en handfull andra spel (som mest) där RT faktiskt gör en så pass stor skillnad att det är värt sett till hur pass mycket prestanda det kräver.

Så, enligt Mig, beroende på hur pass mycket mer arbete det skulle innebära så tror jag samtidigt att RT är alldeles för ointressant för den absoluta majoriteten för att ha det med i prestanda index, kanske ha det i ett separat prestanda index, men återigen, man behöver ta med mängden arbete det skulle kräva

Av MrShizzle
Skrivet av Bjirn:

Skillnaden mellan youtube premium och t.ex. Netflix och HBO är att Google tar noll(0) finansiell risk men förväntar sig ändå kunna ta lika mycket betalt av sina prenumeranter. Netflix investerar miljarder i egen produktion och inköp av andras. Google är bara en videospelare och lite bandbredd och serverinfrastrukur. En video som inte är poppis kostar dem inget.
Sen betalar man för premium får man ändå utstå reklam för det är dem som lägger upp videon som avgör om det ska finnas, de kan ha hur mycket reklam dem vill.

Om vi ändå ska jämföra på dina sätt så kan vi vända på femöringen direkt...

Alla kan ladda upp material på Youtube, helt gratis - Detta erbjuder inte Netflix etc, och är en direkt kostnad sett till serverinfrastruktur och bandbredd, du kan inte säga att videos som inte är populära inte kostar Google något, kom igen.

Sen att det finns sponsrade segment i videor du tittar på kan inte Google direkt påverka, MEN, du kan enkelt spola dig förbi det segmentet. Och det bästa av allt med Premium? Du slipper oroa dig för att en reklam dyker upp när du gör så.

Av MrShizzle

Låst: ItHurtsWhenIP
Gäst: ItHurtsWhenIPToo

Inte en del av frågan men routern heter Lord of the Pings, switchen Switches of Rohan och AP'n Samwise Gamgee

Av MrShizzle

Annonsen är avslutad

Av MrShizzle
Skrivet av Pelleboj:

1 200 kr + frakt

Taget! Du får ett PM strax!

Av MrShizzle
Skrivet av Petyr:

500 kr + frakt

Skrivet av Valteros:

700 kr + frakt

Skrivet av mixxo:

800+ möte /upphämtning

Skrivet av FX9:
Skrivet av Valteros:

900 kr + frakt ev. hämtning

Skrivet av Pelleboj:

1 000 kr + frakt

Noterat! Jag tänker att annonsen får vara aktiv framåt eftermiddagen så avslutar jag den därefter 🙂

Av MrShizzle

Inno3D 1660 Super

Har ett GTX 1660 Super från Inno3D som inte längre använts.
Det har suttit i en server för transcoding men använts väldigt sparsamt.

Har tyvärr inga tillbehör eller kartong kvar, men det skickas i antistat-påse och annan förpackning om det ska skickas.

Ser helst att budgivning sker bland kommentarerna

Mvh,

Läs hela annonsen här

Av MrShizzle

Annonsen är avslutad

Av MrShizzle
Skrivet av donfalcon:

2 800 kr + frakt

Du får ett PM strax!