Inlägg

Inlägg som str8forthakill har skrivit i forumet
Av str8forthakill
Skrivet av maweric:

Hur ser en kort 10 meters nätverkskabel ut?

Förlåt, kunde inte låt bli

Den ser ut som en lång fast den är lite kortare!

Av str8forthakill

En lång 10 meters nätverkskabel, ena änden sitter i uttaget i hallen, andra änden i datorn.

Av str8forthakill

Det är ju inget som kommer kunna appliceras i verkligheten.

Av str8forthakill

- Comviq
- 15 GB (överflöd sparas)
- 175:-

Haft i ett år nu cirka. Tog mig ett par dagar att välja, läste om faktureringsproblem med Hallon till exempel, att autogirot dras sista dagen i månaden, är det en helgdag? Försenad betalning abbonemanget stängs av till betalningen är registrerad, förseningsavgift på nästa faktura. Finns massor med sådana negativa omdömen om alla små operatörer.

Så valde bort alla små skitoperatörer, och Comviq hade bäst datamängd till rimlig prislapp. Bytte från Halebop pga deras extremt låga datamängd till hög prislapp.

Av str8forthakill

Så de kan lika väl ha dragit på rejält efter tredjepartstester med en liten uppdatering. Dags att testa alla för fusk, andra märken med.

Av str8forthakill
Skrivet av Ozzed:

Har det någonsin bevisats att det finns hälsorisker? Visst. Det finns vissa som påstår att de får huvudvärk av wifi och så, men vem lyssnar på sådana stollar? De får ju inlindade i folie om de ska slippa all strålning som oundvikligen går genom deras kropp även om de stänger av sina egna enheter.

Visst brukar jag småmysa lite när Apple får skit de förtjänar, men sådant här är ju bara löjligt.

Skulle du stoppa huvudet i en mikrovågsugn som har ett reglage som går ned till 5 watt? Och ha den på dig hela tiden.

Om inte, varför skulle det vara okej att hålla en Iphone 12 mot örat i jämförelse?

Av str8forthakill
Skrivet av Chibariku:

Så vad skulle man vinna på att ha högre kvalitet på Titan i en telefon? Och vilken grad hade du valt?

Grad 5!

Säger bara att marknadsföringen är bullshit för att få fanboys något nytt att skryta om. "ja men min nya iphone är byggd med samma material som de använder på Curiosity roboten på Mars!" "Woooow min nuvarande iphone 14 är så mycket sämre, jag mååååste ha det nya!!"

Det är buzzwords för att mata kulten

Av str8forthakill
Skrivet av pre-dator:

Låter helt ogrundat, eller?

Exempel:
"where low density and excellent corrosion resistance are necessary such as e.g. aerospace industry"
"Grade 5 The most manufactured titanium alloy. Exceedingly high strength. High heat resistance. Aerospace, subsea."
"Ti 6AI-4V (a.k.a grade 5) is the most common of titanium alloys, and it referred to as the “workhorse” of the aerospace industry for a reason. It can resist temperatures up to 600 degrees Fahrenheit, is strong, light-weight, highly formable, and extremely corrosion resistant."

https://en.wikipedia.org/wiki/Ti-6Al-4V
https://www.titaniumengineers.com/titanium-grades.html
https://titek.co.uk/grades-of-titanium/
https://www.titaniumprocessingcenter.com/tips-choose-right-ti...
Tror Michaelscott mycket väl vet. Troll eller försök till humor.

Jag jobbar med CNC maskiner och formar produkter i Titan och andra härdade material till produkter dagligen. Titan grad 5 är vanligast för det är en sämre variant av Titan som togs fram just för att förenkla och snabba upp bearbetningen av Titan.

Det har sämre hållfasthet, mer poröst (svårt att svarva låga Ra värden till ytjämnhet utan slipning/hening) och mycket snabbare att bearbeta. Men den viktigaste egenskapen av Titan är bibehållen, densiteten!

Väger väldigt lite. Men det är inget man gör proteser för skelettdelar av till människor pga den låga kvaliten.

'används av robotbilar på mars' 'används i flygplan'. Som buzzwords för folk som inte jobbar med det. En icke nyhet men fanboys av apple älskar det och blir distraherade då nyheterna är nästintill nonexistenta.

Hade apple trummat på Titan som används i sjukvården hade det vart imponerande på riktigt!

Av str8forthakill

De trummar på att de använder titan grad 5 då? Vilket är av sämre kvalitet för att underlätta bearbetning och sänka produktionskostnader.

Av str8forthakill

Du har redan svaret, Ryzen 1000-5000 serien är kompatibel med extremt fåtal 32GB kits, ditt är inte ett av dem. Ostabil konfiguration av minne.

Av str8forthakill

@LeVvE

och? Bättre än att de skjuter alla spelare i fötterna med cripplad prestanda för en arkitektur bara för att.

Av str8forthakill

Är nog så att amd inte blockerar längre , bra med mycket tryck på amd att svara.

Av str8forthakill
Skrivet av Iskra:

Vad betyder "AMD Radeon Graphics" i sammanhanget? Ska man tolka det som summan av alla Radeon kort som inte finns på listan?

Det är iGPUn i processorerna väl.

Av str8forthakill

Tänkte ge mig på det när jag är klar med Baldurs Gate, har precis efter ca 40 timmar lämnat act 1

Så med jobb och övertid kanske i November? Eller nästa år iaf.

Av str8forthakill

Skönt att höra att deras nya projektledare erkänner brister i arkitekturen, till skillnad från Raja's one-track-mind.

Av str8forthakill

Det är väl även en vanlig bluescreen för defekta I/O kretsar i Ryzen 1000 till 5000 serien med. Rätt ostabilt junk.

Ett plåster brukar vara att avinstallera samtlig bloatware som följer med moderkortet och sätta alla power plans till maximum performance, processor, gpu, minnen, och stänga av viloläge etc. Även stänga av att den stänger av hårddiskar/ssd enheter när de inte används.

Av str8forthakill

en viktig punkt som lämnas ute

Citat:

He admits that — in general — when AMD pays publishers to bundle their games with a new graphics card, AMD does expect them to prioritize AMD features in return. “Money absolutely exchanges hands,” he says.

Och dessa pengar kommer krävas tillbaka om de implementerar DLSS såklart, eftersom de bröt mot avtalet.

Av str8forthakill

Saknas för mycket info, vilka skärmar, dp/hdmi? Vilken är primär skärm och vilken krånglar?

Av str8forthakill

Det är nätagget.

Datorer bryter så av två anledningar, temperatur eller nätagg. Kan iofs vara om du har in AIO kylare där pumpen dött med.

Av str8forthakill

@Söderbäck men din poäng är inte sammanhängande. Anti-konsument exklusivitetsavtal vs proprietär teknologi. Det är skitsamma om ingen annan vill betala för att använda DLSS, utvecklarna kan lägga till stöd för andra teknologier bäst de vill. Nvidia har inga exklusivitetsavtal med utvecklarna i titlar de sponsrar. Och de har strikt kvalitetskontroll över sina varumärken, vilket också leder till mycket högre kvalitet för slutanvändaren.

AMD förbjuder utvecklarna från att implementera DLSS/XeSS i spel de sponsrar. Det är helt skilda saker, AMD klarar inte av att möta DLSS varken i prestanda eller kvalitet så de väljer att blockera DLSS från att existera.

Det finns ingen som vinner på AMDs fulspel, utvecklarna skeppar en sämre produkt, spelarna får en sämre upplevelse, AMD får mer dålig PR eftersom FSR är så dåligt. Vad är poängen?

Det är som med Freesync, varumärket är dött, Nvidia totalt dominerar marknaden med G-Sync compatible. När AMD släppte Freesync och sedan omedelbart övergav det och nvidia kom in med QC, och lade krav på implementationerna? Vill man ha en bra Freesync skärm köper man G-sync compatible, ironi? Ja.

FSR styrs med en järnhand av AMD för att inte repetera Nvidias övertagande av varumärket? Men FSR har ingen framtid under AMDs ledarskap, de klarar inte ens av att göra drivrutiner till sina egna grafikkort de precis släppt.