Inlägg

Inlägg som toj_ts har skrivit i forumet
Av toj_ts

Vill påminna om att använder man credentials typ basic auth eller bearer token behöver man se till att skicka annat än wildcard (*) som svar på preflight. developer.mozilla.org / Access-Control-Allow-Origin

Av toj_ts

Man kan väl tänka som OOP att skapa lite regler hur objekt/instanser kan påverkas (dvs. via metoder) även om det går att ha samma tänk i icke OOP. Det du mycket riktigt påpekat att "skydda" interna state på ett objekt så att säga. I PHP skickas alla objekt som skapas "by reference" också vilket gör att inga kopior på dina objekt görs.

Annars brukar OOP ofta innefatta mockbara testklasser, dependency injection, utbytbara/utbyggbara impementationer av klasser ("modulära egenskaper"). I PHP's fall autoload är nog väldigt standard också. Sök och läs vidare på dessa om du finner intresse.

Av toj_ts

Snyggt med lagom effekter och sånt ser det ut som. Men det bästa är att allt är klart och inte som ganska ofta lämnas halvfärdigt.

Varför Go för spel, inte liksom populärast kanske?

Av toj_ts

Med hjälp av Promise och async/await kan du göra lite lite mer "lättläst" på detta sätt eller kanske något liknande. Du gör en closure med en promise executor som du sedan anropar resolve() på i din event listener. Det borde fungera tyvärr inte praktiskt testat just detta exempel.

async Confirm(....) { let response = await fetch("confirm.htm"); // Wrap in promise const myConfirmPromise = new Promise((resolve, reject) => { // No button $("ewindow-confirm-btnNo").addEventListener("click", () => { resolve(false); }); // Yes button $("ewindow-confirm-btnYes").addEventListener("click", () => { resolve(true); }); }); return myConfirmPromise; }

Och sedan används så här då (i en async function / context)

let result = await eWindow.Confirm(......) if (result) { // yes } else { // no }

Av toj_ts
Skrivet av heretic16:

Hur hade du gjort? Kan du visa?
Du menar att man kan göra så här?

if(data_type == DATA_TYPE_U8) map->value = (uint8_t*)0; else if(data_type == DATA_TYPE_U16) map->value = (uint16_t*)0; else if(data_type == DATA_TYPE_U32) map->value = (uint32_t*)0; else

Eller menar du att jag kan ta bort koden helt?

Du skulle kunna lagra alltid största numret (32 bitar) och sedan göra bitwise AND när du vill agera på en del av int (8 / 16). Du kan ju då skicka dina int-ar "by value" och har inget behov av pekare egentligen.

struct Map { // ...andra fält... uint32_t value; }

Av toj_ts

Jag körde Linux desktop på för 12 år sedan som primär OS då förutom när jag skulle spela något häftigt spel. Det var hemskt kul med all konfigurerbarhet i UI och roliga applikationer samt terminalen. Nu har jag några VMs med Linux desktop på som jag kopplar upp mig från ibland för vissa saker. Jag kör Windows helt nu annar med Linux servers då.

Av toj_ts

Jag tänker att Nintendo utökar med en stationär variant med mer kräm i. Då har de tre varianter: hybriden, bärbara och stationära. Men det känns också fel då alla reklamer som gått trycker på just hybriden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts

Är det någon som pimpar sina brädspel, och hur då? Många pimpar sin digitala spelhörna och tänkte att det måste vara vanligt med den analoga så att säga bland medlemmarna här.

Själv brukar jag fixa ordning i lådorna och jag har en större samling målade figurer för dungeons crawls. I ett par har jag också bytt tärningar (vanliga d? varianter) till något i samma tema som spelet. Jag har också några egentillverkade vikbara skivor att plocka fram som underlag, de har tyg och är lite halvmjuka fast stabila ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts

@Snillet71: Du kan inte köra mode = no-cors om du vill läsa ifrån resulterande body med t.ex. res.json()

Här har du lite relevant information:

https://stackoverflow.com/questions/43262121/trying-to-use-fe...

Det du gör när du använder 'no-cors' är att du får tillbaka ett "opaque" response och då kan du inte accessa något i body-delen. Se till att fixa så att CORS kan köras på backend genom att skicka rätt HTTP-headers i en s.k. "pre-flight", alternativt köra backend och front-end på samma host (inklusive portnummer då).

Av toj_ts

Kör du webpack dev server? Kolla in dess config I så fall efter host. Kanske står den på localhost

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts

Mina bästa minnen är från en mer privat IRC server / nätverk för spelet NWN. Vi satte och pratade och ibland startade upp ett impromptu spel. Jag var också med i panel för frågestunder från alla andra i community samt hjälpte även till att moderera när ett antal representanter ifrån Bioware kom över för att chatta. "Det var bättre förr"

Av toj_ts

Jag kör ibland ett parti av ett kort spel på em rast på jobbet. Då blir det Splendor , Love letter, 6 nimmt. Spel som faller i den kategorin letar jag ofta efter på grund av att de just spelas så ofta. Så jag är öppen för tips på saker som fungerar bra i det forumet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts
Skrivet av Snillet71:

function getDataLandscape(XMLcode) { var cityElems; var nameElem; var i; var HTMLcode; cityElems = XMLcode.getElementsByTagName("city"); for (i=0; i<cityElems.length; i++) { type = cityElems[i].getAttribute("type"); nameElem = cityElems[i].getElementsByTagName("name")[0]; HTMLcode += nameElem.firstChild.data + "<br>"; } cityResultElem.innerHTML = HTMLcode; }

HTMLcode används utan att initieras till ett värde. Sätt det till tom sträng tex.

Skickades från m.sweclockers.com

Av toj_ts

En sak jag gjorde när jag hade problem att ladda osv en Android (iof en Nexus 7) var att jag fick för mig att koppla till dator via USB. Då kom den upp som "okänd enhet" och kunde sedan laddas okej. Varför det inte gick via laddaren vet jag inte. Men om den hittas från dator ska den väl vara okej nog att laddas kan man ju tycka. Kanske kan användas som felsökning. Lycka till.

Av toj_ts

Har en med kod/IDE samt en där applikationen jag kodar kör. Kör ju oftast interpreterat så kodar med applikationen körandes och ändrar runt tills jag är nöjd. Tycker det är bäst.

Av toj_ts

Vad jag hört är att om du sitter mycket framför datorn (jobbar t.ex) bör du ha ett par glasögon när du sitter där speciellt anpassade för det för att inte överanstränga dina ögon. Det kan gälla även de utan glasögon i normala fall.

Av toj_ts

Brädspel finns det nog gott om. Jag listar några Fantasy spel som gillas av många som ett första tips. Bättre tips kan ges om vi kan få lite mer detaljer vad han (och sitt spelgäng) gillar.

Det finns exempelvis äventyrsspel där man kör "1 vs the-rest" såsom Descent 2E (finns också en Star Wars variant om det temat passar bättre).

Bluffspel som exempelvis The Resistance: Avalon är också ett bra tips. Här krävs det åtminstone 5 spelare, gärna fler så möjligtvis passar det inte in för honom.

Kanske Lord of Waterdeep kan vara något om man gillar D&D.

Sedan s.k. deck builder kan jag tipsa om Dominion.

Co-op spel med zombie tema kanske kan vara något? Zombicide inte riktigt fantasy...men det är ju zombies?

Game of Thrones TBG är också något många gillar.

Av toj_ts

Jag hade precis samma fel på en annan Samsung 24" modell (från 2014). Nätadaptern var paj och fick det lagat utan kostnad.

Av toj_ts

LegoHTPC

Här är min prototyp på moderkort för HTPC. Jag bytte snabbt ut DSUB mot HDMI då jag hade en sådan komponent liggandes hemma. Färgvalet är galet då endast visst material fanns hemma i form av labbkort (som ju också oftast är gröna).

http://i.imgur.com/TBa3sHC.jpg

Av toj_ts
Skrivet av Sony?:

Håll dig borta från phonegap / cordova (HTML appar). Blir aldrig lika bra som native och blir mycket mer komplicerat i längden.

Vad är det som blir mer komplicerat i längden? Har du något bra exempel? Jag är mest nyfiken och har varken något argument för/emot just nu.