Inlägg

Inlägg som nucce har skrivit i forumet
Av nucce

Min hälsostatus är nere till 79% på 3 månader, känns oroväckande.

https://i.imgur.com/n4TjF67.png

Av nucce

Annonsen är avslutad

Av nucce

Nvidia 3090 FE *Oanvänt*

Hej!

Säljer av ett Nvidia Geforce 3090 Founders Edition(24GB) helt oanvänt i kartong.

Orsaken till varför det är helt oanvänt är för att jag fick ett nytt på ett tidigare 3090FE som jag skickat på en RMA. Under tiden jag väntade på detta kort så slog köpsuget in och jag hann klicka hem ett annat GPU.

Skickas eller hämtas, det väljer du.
Köpare står för frakt om det skall skickas.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill eller avbryta helt om buden blir för låga, tänker vi startar budgivningen på 8000sek.

Läs hela annonsen här

Av nucce
Nytt bud: 1 400 kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av nucce

1350 + frakt

Av nucce

Som i alla diskussioner så hörs tyvärr alltid de negativa rösterna högst.

Jag har spelat WoW sedan 2005, minns att jag och en god vän stod och frös på baksidan i någon gränd bakom (en dåtid) känd spelbutik, vännen hade i sin tur en kompis på "insidan" som hade lovat att smuggla ut två kopior av spelet till oss, mycket riktigt precis innan dem skulle slå upp butiken på framsidan så öppnades bakdörren och hastigt överräcktes en påse till oss.

Vi tog oss hem till lägenheten, där allting var förberett in i minsta detalj, hela kylen maxad med Jolt-cola och frysen hade färdigmat för att ta hand om vår överlevnad för minst en månad framåt. Vid denna punkten visste jag inte så mycket om World of Warcraft eller konceptet med MMORPG alls för den delen, jag hade såklart som de flesta andra spelat Warcraft-serien och brann mycket för deras koncept i stort, Blizzard var ett företag jag visste levererade kvalité och att man kunde lita på.

Mycket riktigt, satte in CD-skivan och körde igång installationen, väl klart redo att starta spelet så ville såklart den dåtida klienten uppdatera innan man kunde komma in i spelet, sagt och gjort skapade vi våra första gubbar, två tauren inloggade i taurens startzon Mulgore(Camp Narache), häpnades över grafiken och designen, det var grönt, fräscht och inte som något annat tidigare. Minns så väl när man klickade upp kartan, högerklickade en gång och såg hela Mulgore, sedan högerklickade man en gång till och såg hela Kalimdor, till följt av den magiska upptäckten att det gick att högerklicka en ytterligare gång och då visade sig hela Eastern Kingdoms också, vilket nästan fick mig att trilla av stolen. Vi sa väl något i stil med att det kommer ta resten av våra liv att springa igenom alla zoner. Efter detta minns jag bara enskilda fragment av själva in-game förfarandet, men bara denna starten gör ju att det aldrig någonsin kan bli lika stort igen, och det har med mer än spelet i sig att göra, det handlar i slutändan om förväntningar.

För varje ny expansion så kommer det såklart massor med förväntningar, som nya klasser, eller som att man ska kunna bygga eget hus i världen. Allting levereras enligt vad som sagts, men kanske inte så som man förväntat sig. Ta till exempel Garrison i WoD, första expansionen där man kunde bygga sitt egna "hem". Dock var det ej på valfri plats eller att någon kunde besöka dig i den öppna världen. Jag förstår helt och hållet varför dem gör som dem gör, men samtidigt så lever de ju inte ett sådant här läge upp till (mina)förväntningar.

Det jag vill komma till är att man kanske inte ska lägga så mycket på Blizzard hela tiden, jag tycker dem har gjort och gör ett fantastiskt jobb, varje expansion är lite racklig i början men jag tycker dem alltid försöker polera och städar upp mycket av det som är direkt dåligt. Om saker är lite RNG eller orättvisa, då är det för att dem bestämt att det skall vara så.

Jag uppskattar verkligen att dem skjuter på expansionen tills dem känner att den är redo, det ger mig bara ännu större respekt för dem. Det ger dem en möjligt att bygga klart spelet så som dem vill ha det. Jag är lika taggad för denna expansionen som jag varit för alla andra och jag vet att dem kommer lyckas även denna gång!

Ses i Azeroth!

Av nucce

Om man inte blir erbjuden uppgraderingen via Windows Update så kan man ladda hem följande program(Windows10Upgrade9252.exe)från Microsoft och starta uppgraderingen manuellt med följande länk:
https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=799445

Eller ta omvägen och klicka längst upp på följande sida:
https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Lycka till!

//nucce

Av nucce
Skrivet av Familjefar88:

Okej så det är ett vanligt fenomen? Inget o oroa sig för?

Ja, det är väldigt vanligt.
Det finns hela botnät uppsatta för att scanna igenom öppna portar på internet och leta efter kända säkerhetshål i gamla routrar och andra tjänster. I regel vill du stänga av/blockera all ingående trafik, om du behöver komma åt nätverket hemma så forska i hur du sätter upp en VPN för detta om det är ett måste.

Om detta låter kryptiskt så är bara stänga av fjärraccess till routern och se till att du håller firmware uppdaterad.

Av nucce

@Rafiqi: 700 taget, skickar PM.

Av nucce
Skrivet av svalle:

1700:- hämtar

Skickades från m.sweclockers.com

Vi nöjer oss där, jag skickar ett PM till dig.

Av nucce

Playstation 4 1TB till högstbjudande

Hej!

Dags att sälja av mitt PS4 då jag aldrig använder det.
Enheten köptes som standardutgåva med 500gb mekanisk disk, då jag ville få ner ljudnivån samt snabbare laddtider så ersatte jag disken med en 1TB SSD.

Allt på bilden medföljer(PS4 + 2 Dualshock-kontroller + laddstation).
Utöver bilden ingår ju givetvis strömkabel till PS4 samt laddstation.
Allting fungerar felfritt.

Enheten hämtas med fördel upp i Kungälv(Ytterby), ~15 minuter resväg med tåg ifrån Göteborgs centralstation.
Kan skickas men då gäller förskottsbetalning samt +100sek frakt.

Obs. Originalkartong är slängd.

Börjar en kortare budgivning från 1000 riksdaler.

Läs hela annonsen här

Av nucce

ASUS ROG Strix Flare RGB till högstbjudande.

Hej!

Säljer nu mitt Asus-tangentbord, det är sparsamt använt, införskaffades mest för att jag ville testa på mekaniska knappar.

Fullständigt namn: ASUS ROG Strix Flare RGB Gaming Keyboard (Cherry MX Red)
Länk
Köpt från Webhallen 2018-04-04 och har från där spenderat majoritet av tiden på hyllan.

Fungerar felfritt.

Det som syns på första bilden är det som ingår(tangentbord samt tillhörande vriststöd).

Enheten hämtas med fördel upp i Kungälv(Ytterby), ~15 minuter resväg med tåg ifrån Göteborgs centralstation.
Kan skickas men då gäller förskottsbetalning samt +100sek frakt.

Obs. Originalkartong är slängd.

Kortare budgivning, börjar på 700 riksdaler.

Läs hela annonsen här

Av nucce

En kvalificerad gissning på att den är 12,5 meter, det är mer regel än undantag att poolerna är i storlek som är lätt att kalkylera med för att stämma överens med dem tävlingsdistanser som finns, därför ser poolernas storlekar ut såhär:
6,25m
12,5m
25m
50m
100m
Mvh/nucce

Av nucce
Skrivet av ante_7:

Köpte igår ett ps4 på rea, men har inte öppnat det ännu. Är det värt att lämna tillbaka för att köpa den nya utgåvan som kommer, eller är det ingen större skillnad på dem? Är egentligen inte lagringsutrymmet som känns som prio då man kan öka det själv, snarare om den förbättringen av komponenter leder till någon märkbar skillnad.

Skrivet av anon5930:

Enligt http://www.eurogamer.net/articles/2015-06-22-sony-announces-r... så lär den enda skillnaden vara att hårddisken är på 1TB istället för 500 GB som den nuvarande modellen ligger på. Den nya modellen som har någon procent lägre strömförbrukning verkar vara Japan-exklusiv i dagsläget:

Om du fick tag i en PS4 för 3000kr så lär du inte få tag i någon annan modell billigare. 1TB-modellen lär troligen hamna runt 4000kr och såvida du inte ångrat ditt köp av andra skäl eller vill invänta de ganska små förändringarna japanernas konsoll får så blir det nog inte så mycket bättre än vad du redan fått tag i.

Jag tror att det är helt rätt att köpa den som ligger på rea nu om man går i tankarna att köpa ett PS4.

1TB modellen kom upp hos Mediamarkt internetshop i förmiddags:
https://www.mediamarkt.se/mcs/product/_SONY-PlayStation-4-Ult...

Där ser man att specifikationen är likadan exklusive hårddisken och lägre förbrukning enligt deras text:
PlayStation 4 1000 GB. 1 handkontroll ingår. Den nya PS4-modellen är 10% lättare och drar 8% mindre energi än originalmodellen.
Min teori ligger dock i att den nya disken är lättare och drar mindre ström.

Jag har jämfört den övriga hårdvaran i stort och där är det exakt likadant som i föregående modell:
Typ: Playstation 4
Processor: x86-64 AMD “Jaguar”, 8 cores
Grafikkort: 1.84 TFLOPS, AMD next-generation Radeon™ based graphics engine

Även de yttre dimensionerna är exakt samma.

Priset verkar hamna initialt på 4490 riksdaler, både hos förstnämnda Mediamarkt och hos CDON

Klurar också på att köpa en nu på rea(därav all research), fast min huvudbry ligger mer i att jag inte vet vilka spel jag ska köpa till efteråt.

Mvh/nucce

Av nucce

Lätt sätt att fixa publikt IP igen utan att ringa till kundtjänst.

1. Gå till http://dhcp.bahnhof.se/
2. Ange ditt kundnummer och lösenord, logga in.
3. Skriv in valfritt i benämning och tryck på "Ok, Aktivera min dator".
4. Vänta någon minut och starta om routern/datorn.
5. Klart.

Av nucce

Systemet går segt när man försöker köra <valfri> applikation som Administratör.

Hejsan.

Jag har en ny dator, snabbt sådär är det Intel Core i7 950 3,07 GHz processor med 12GB ram, kör Windows 7 x64 Ultimate och som disk har jag en Crucial 120gb SSD disk, allting går supersnabbt förutom när jag ska köra program som administrator, jag har spelat in ett exempel, kolla här när jag försöker öppna kommandoprompten som administratör:

http://www.youtube.com/watch?v=eLD8fmNoK4o

Någon som vet vad det kan bero på?

Edit: Notera att det gick bättre efter reboot. Jag har uppgraderat BIOS, alla drivrutiner, men några timmar efter reboot blev det såhär igen.

Av nucce

Fixat, tog hem en ny version från Microsoft

(jobbar som gold partner)

Av nucce

DVD'n är inte inkopplad korrekt.

Av nucce

Du skall trycka någon knapp för att välja boot mode och där välja från CD, problemet är antagligen att din dator försöker boota från hårddisken som saknar en MBR.

Av nucce

Nytt moderkort och processor, kan inte installera Windows 7.

Tjo.

Jag har införskaffat ett ASUS SABERTOOTH X58, men jag kan inte installera om Windows 7 på min SSD disk(Crusair 128), installationen börjar och jag kommer till en sida som heter "Select the driver to be installed", och här måste jag utforska för att hitta någon drivrutin för att installera på disken.

Det märkliga är
1. Jag kan se disken under "Utforskaren", och kan även browsa runt i den.
2. Jag kan starta på den gamla installationen av Windows 7 och boota upp hela Windows 7 utan problem.

I bios inställningarna under "SATA Configuration" står det ställt till IDE(där man kan välja mellan IDE, RAID och AHCI.
Jag har även testat med AHCI.
Notera även att jag inte användare 6gb raid portarna heller, har även testat att köra på dom men hittar inget även om jag väljer kontrollen för Marvell SATA Controller

Så, någon som har några tips?

Mvh/Nucce