Inlägg

Inlägg som amanito har skrivit i forumet
Av amanito
Skrivet av Verminator:

Den återförsäljaren ska man alltså undvika. Är man något sånär insatt i klockvärlden så är det inte svårt att se skillnaden mellan original och kopia. För gemene man är det dock ofta helt omöjligt, vilket leder till att många blir lurade på stora summor. En av många anledningar till varför piratkopior ska förstöras och inte stödjas.

Det finns ju mängder av finfina klockor, både nya och begagnade som inte kostar en hel förmögenhet för den vanlige knegaren.

Skulle personligen aldrig ens fundera på att köpa en klocka för ett femsiffrigt belopp, då ett kvartsur från t.ex. Certina för 2000-3000 kr håller väldigt hög kvalité och oftast är mer exakt i tidhållningen till skillnad från dyra automatur. Men så använder jag också klocka av endast en anledning, för att se tiden.

För dem som vill betala mer för en klocka är detta inte det som är viktigt. Där är klockan en accessoar, ett smycke. Eller så kan det vara någon som bryr sig om vad som finns inuti klockan, urverket, hantverket som ligger bakom.

Som sagt, AD kan alltid kontrollera serienummret i databasen och ja, det finns många AD som inte kan se skillnad på en replika och original. Ska du köpa en sådan klocka så är det bäst att du kollar upp serienumret hos en AD.

Av amanito
Skrivet av FreakyLeo:

Eh.... en Franken Replica är en klocka som antingen har delar utbytta mot delar som inte är orginal eller en replika som fått orginal delar. Rolex säljer inga urverk, därför kan inte någon tillverka replikor, Rolex urverk används enbart i nyproducerade klockor från Rolex eller klockor reparerade av Rolex som får sin verk utbytta. Även dessa skulle falla snabbt i en snabb koll hos en AD då serienummer o.dyl ej matchar. Sen visst går det att förfalska en Rolex så att den är i princip omöjlig att särskilja, men det skulle nog kosta mer än att bara köpa en motsvarande över disk. Frågan kvarstår dock varför du tar den replikadiskussionen till så absurda nivåer? Är det så att set är en sån replika du tycker att TS skall köpa istället för en äkta?

TS kan göra vad han känner för, jag tycker inte att det är fel att köpa en replika eller Franken för den delen. Det är absolut inget fel på bra franken klockor men då ska man veta vad man letar efter.

Av amanito
Skrivet av -=Mr_B=-:

Skillnaden på en 49:- klocka, och en exklusiv klocka är betydande. Och har inte ett dugg med att göra hur exakt den är när man köper den, hur snygg den är, eller ens vilken skrytfaktor den har. Det har däremot en enorm massa att göra med vad det är för material i lagringarna internt i klockan.
En kvalitetsklocka, även i den billigare skalan, har ett par (syntetiska) ädelstenar i sig. Och de syns inte ens. De är bara där för att förlänga livslängden på klockan.

Sen kan man ju tycka att det är löjligt med 32 rubiner invändigt i en klocka för 30-40 000:-, även om den överlever längre än vad man gör själv. Det går ju att köpa en helvetes massa 49:- klockor för de pengarna, och lämna, inte en klocka i arv, utan tio till alla man känner...

Tur det, eftersom det inte hade varit sant. en äkta rolex är något som kan gå i arv, generation efter generation. Även en dyr kopia kommer troligtvis förlora livet under ens egen livstid. Jag ser inte riktigt vitsen med så dyra klockor, men det ÄR en kvalitetsskillnad.

Det tar inte många minuter att öppna klockan och titta efter. Det är absolut inga svårigheter att avgöra vad som är äkta, eller inte, även om utsidan är aldrig så identisk. Fast, det var kanske det du menade. Att när de ligger på bänken, eller sitter på din handled, så är de bra nog för att inte gå att skilja från en äkta. Och det finns säkert så bra kopior, det har jag inget problem att gå med på.

Det finns bra kopior på det mesta. Men det är kopior för en anledning. Kvalitén är inte densamma, eftersom materialen, och tolleranerna inte är de samma.
B!

Bra replikor använder samma urverk som original Rolex. Dessa är självklart mycket dyrare men inte lika dyra som original. Dessa brukar kallas i folkmun "Franken replicas" Även replikor kan fungera i generationer om service görs rätt.

Av amanito
Skrivet av Valiumballong:

Det har ingenting att göra med huruvida du ser skillnaden eller inte. Rolex, precis som andra snordyra statusprodukter är en del av en image och ingenting som går att kopiera. En Rolexkopia är inte en Rolex, den saknar betydelsen som en Rolex har.

Visst kan man tycka att Submariner är världens snyggaste klocka och köpa en kopia bara för utseendet, men då finns det som sagt bättre alternativ. Att köpa en klocka som är märkt "Rolex", som egentligen är ett skal, är skämmigt. Inte för att det inte ser ut som en Rolex (för kopior brukar vara rätt trogna originalet), utan för att det inte är en statusprodukt ö.h.t. Det är en polerad bajskorv.

Du kan fortfarande inte se skillnaden på en bra replika och en äkta rolex, hur än vattentäta dina argument är.

Av amanito
Skrivet av Valiumballong:

Det handlar inte om huruvida man ser att något är en kopia eller inte, den som bär den vet att det är en kopia. En kopierad statuspryl är skämmigt.

Vem är du att döma vad som är rätt och fel? Du kan fortfarande inte se skillnad på en 1:1 rolex replika (av den bättre kvaliten och jag vet att det finns så pass bra kopior att du inte kan se skillnaden, inte ens en AD kan se skillnad) och en original rolex

Av amanito
Skrivet av anon217901:

Köp förfan inte en kopia. Skulle fan skämmas.... enough

Jo för att du som gemene man kan skilja på en 1:1 replika och original?

Tänkte väl det....

Av amanito
Skrivet av Sveklockarn:

Jo-jo. Antar att du har en 7-8 år gammal dator också?

Ja visst, funkar bra.

Av amanito
Skrivet av Sveklockarn:

Hur många bot-nät är du med i då?

0. Kör KAV och gör inget mer än att surfa. Allt är bara en myt.

Av amanito

Jag kör fortfarande XP på min stationära dator och gjort det i 7-8 år. Inga planer på att uppgradera ^^

Av amanito

Varning angående Z3+, har värmeproblem som leder till lagg etc. Telefonen är imo värd max 2500-3000:- ingen större skillnad mot vanliga Z3

Av amanito

Jag har fått fläkten utbytt efter ett par påtryckningar men problemet kvarstår. Enligt dem så har alla MacBook Air detta ljud. Någon som har en Macbook air 13" som kan testa och se om det stämmer? Prova det gärna i en tyst miljö och lägg örat mot fläkten när datorn vaknar från viloläge

Skickades från m.sweclockers.com

Av amanito

Fan hade helt missat det, tack som fan för påminnelsen

Av amanito

Sålde min nexus 6 pga storleken så just nu kör jag med S3 mini...lutar åt Samsung S6 atm

Av amanito
Skrivet av anon159643:

Min erfarenhet av fläktar är att när de börjar bli lite sletna så kommer det först ett missljud när de nyss startas upp, ju mer sliten fläkten blir ju högre kommer det att låta och ju längre får de gå innan de tystnar. Tillslut vänder dock lyckan och de blir heltysta.. (runt 20 fläktar för mig har betett sig exakt såhär, ingen dator-kylfläkt jag har haft har stendött bara sådär)

Så jag tror att TS fläkt kommer hålla ett bra tag till, ljudet lär dock bara bli mer och mer tills de som sagt en dag lägger av i förtid. Hade TS dator varit 2-3år så hade jag kallat ljudet för vanlig slitage av fläkt, men knappast inte sagt det efter 1 månad.

Så jag tycker TS ska ligga på, hur TS ska agera är dock en bra fråga.

Det är det som jag försöker förklara för supporten på Apple men de vill inte förstå. Jag ska bli uppringd av någon idag och får se hur det hela urartar sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av amanito
Skrivet av twk:

Konsumentköplagen.

Vilken paragraf?

Som sagt, Apple lämnar ett års garanti och jag kan välja att antingen gå till Apple direkt eller genom electroworld som kommer skicka den till en auktoriserad apple verkstad. Så det är skitsamma egentligen.

Av amanito
Skrivet av twk:

De har inte ens skyldighet att ta emot din dator. Du kan inte kräva något av tillverkaren, endast av din avtalspart, i detta fall återförsäljaren.

Jaså, enligt vem?

Av amanito

Jag funderar på att boka tid igen hos genius bar och inte gå därifrån förrän de löst mitt problem

Skickades från m.sweclockers.com

Av amanito
Skrivet av twk:

Återförsäljaren har rätt att ta in produkten och försöka att reparera den. Du har inte rätt att kräva en ny produkt på direkten, även om vissa återförsäljare ger ny produkt i vissa fall.

Jag är väl medveten om det, men om du hade läst hela inlägget så tog jag inte kontakt med återförsäljaren utan jag tog kontakt direkt med Apple.

Av amanito
Skrivet av anderjo4:

https://www.ifixit.com/Teardown/MacBook+Air+11-Inch+Early+201...

Här ser du hur den ser ut inuti, som du ser sitter den en fläkt på det området du pekar ut? om det inte är så att jag förvränger det.
Som sagt tidigare så finns det ju ingen mekanisk disk i den så skulle tippa på att det är fläkten.

Hur du skall lösa det vet jag dock inte. Om du har tid att vara utan din dator ett tag så lämna in den hos din återförsäljare och hoppas på att dom kan spänna lite mer muskler.

Tack som fan, exakt det jag letade efter! Precis som du säger så verkar det vara fläkten

Av amanito
Skrivet av hultron:

@Jochman: Rätt säker på att dom inte säljer MBA med något annat än SSD.
@amanito: Googlat för att se om det är ett fel som någon annan har?

Inte exakt samma ställe, men söker man på "macbook air creaking" så får man upp flera med det problemet.