Artiklar

Artiklar skrivna av Idalin
I samarbete med Tado
53

Styr klimatet i hemmet med Tados smarta termostater

Tados termostater ger smidig kontroll över inomhustemperaturen och kan hjälpa dig spara energi. Vi guidar genom installationen.

4

Fulkultur om det bästa från 2018

Årets första Fulkultur-avsnitt handlar om det bästa som släppts under de senaste 12 månaderna. Självklart innebär det en lång lista med tips, med såväl film som spel och tv-serier.

57

Fulkultur är tillbaka med dubbelavsnitt om Sagan om Ringen och Tolkiens värld

Fyra månaders väntan är över och Fulkultur är äntligen tillbaka. Denna gång handlar det om J.R.R Tolkiens värld och Sagan om Ringen, som avhandlas i två nya avsnitt.

14

Fulkultur om Ready Player One och när böcker blir film

I det senaste avsnittet av Fulkultur pratas det om när böcker blir film, och huruvida förlagan alltid är bättre eller inte.

1

Fulkultur om julkalendrar och nyårstraditioner

Snart ska julen städas ut och Fulkultur passar därför på att klämma ut det sista ur den, med ett nytt avsnitt om julkalendrar och nyårstraditioner.

7

Fulkultur om TV-spel på språng

I veckans avsnitt av Fulkultur avhandlas TV-spel på språng och det bjuds på diskussioner om såväl gamla som nya spelmaskiner, samt speltips från de medverkande.

3

Fulkultur om spelikonen Super Mario

Nyligen lanserades Super Mario Odyssey, vilket blev spelseriens första del på Nintendo Switch. Fulkultur tar tillfället i akt och ägnar det senaste avsnittet åt den ikoniska rörmokaren.

18

Fulkultur om Stephen King

Efter att både en film baserad på It och The Dark Tower gått upp på biografer tidigare under året riktar nu Fulkultur in sig på verkens skapare, nämligen Stephen King.

18

Fulkultur om Buffy the Vampire Slayer

I år är det 20 år sedan den första säsongen av Buffy the Vampire Slayer visades på TV. Gänget på Fulkultur tar tillfället i akt och ägnar veckans avsnitt åt kultserien.

18

Fulkultur om Liftarens guide till galaxen

Veckans avsnitt av Fulkultur är nummer 42 i ordningen och gänget passar därför på att diskutera Liftarens guide till galaxen och reda ut svaret på livet, universum och allting.

4

Fulkultur om mötet mellan verklighet och det övernaturliga

Gänget på Fulkultur återvänder och denna gång står realism, magi och mötet mellan dessa på agendan, där allt ifrån Star Trek till Twin Peaks avhandlas.

12

Fulkultur pratar Disney-minnen

Gänget på Fulkultur tar ytterligare kliv in i fiktiva världar och tecknat. Den här gången diskuteras minnen från Disney.

20

Fulkultur pratar om TV-serier

Sommaren lider mot sitt slut och det har blivit dags att retirera från en gång soliga vildmarker till TV-soffan. Hösten till ära firar Fulkultur med snack om serierna du måste se.

11

Fulkultur pratar om Star Trek Beyond

Den tredje filmen i omstarten av Star Trek är här och det firas med ett nytt avsnitt av Fulkultur, där fantasterna Jakob Nilsson och Ida Lindkvist pratar om Star Trek Beyond.

25

Fulkultur om remakes av klassiska filmer

Att göra nya versioner av klassiska rullar från 80- och 90-talet är på modet. Fulkultur-gänget plockar in André Granroth i studion för att diskutera konceptet.

27

Fulkultur pratar om storheten med Star Trek

Det är dags för Fulkultur att bita tag i den andra stora rymdsagan – Star Trek. Häng med när gänget diskuterar fritt, givetvis med avstamp i den kultförklarade originalserien.

4

Fulkultur om framtiden i science fiction

Gänget från Fulkultur sätter tänderna i science fiction och funderar över hur författare genom tiderna lyckats med att förutsäga framtidens tekniska lösningar.

13

Fulkultur om hur vi erövrade solsystemet

Efter decennier av uppehåll är det åter dags för mänskligheten att ta nya steg på avlägsna himlakroppar. Häng med när Fulkultur utforskar solsystemet – och bortom!

16

Fulkultur pratar virtuell verklighet

Redan på förhand är det lätt att förutspå virtuell verklighet som en av 2016 års stora trender. Det är också detta område som diskuteras i det senaste avsnittet av podden Fulkultur.

21

Fulkultur pratar Star Wars

Det vankas konflikt och äventyr i en galax långt, långt borta när Fulkultur hugger tag högaktuella ämnet Star Wars. På agendan hamnar allt från nya filmen till klassiska serietidningar.