jonasy

Hedersmedlem

Namn
Jonas Ytterfors
Plats
Birger Jarlsgatan
Sysselsättning
Finans.
Registrerad
2001-10-10
Senast aktiv
2014-05-10 22:53

Artiklar

Safari nu även för Windows

Förutom att prata om Leopard och Iphone passade Steve Jobs på att avslöja att Apples webbläsare Safari nu även finns tillgänglig till Windows.

Steve Jobs pratade Leopard och Iphone på WWDC

Ikväll inleddes Apples utvecklingskonferens WWDC med det sedvanliga introduktionstalet av Steve Jobs, som främst ägnade sin tid åt att prata om nyheterna i Mac OS X 10.5 ”Leopard”.

Apple tar betalt av Tiger-användare för Boot Camp?

Enligt en rapport kommer Apple att ta betalt av användare av Mac OS X Tiger som vill använda mjukvaran Boot Camp. Programmet används för att kunna installera andra operativsystem, som Windows eller Linux, på en Intel-baserad Mac tillsammans med OS X.

Asus avslöjar Mobility Radeon X2300

Ibland händer det att tillverkare säger mer än de borde. Nu har Asus lanserat en ny serie bärbara datorer kallad A8jr med det hittills okända grafikkortet Ati Mobility Radeon X2300.

AMD sänker priserna på mellan/budgetprocessorer

I vad som förmodas vara ett svar på att Intel planerar att sänka priserna på de gamla Pentium D-processorerna, har AMD tillkännagivit mindre prissänkningar på stora delar av deras mellansegmentsprocessorer.

AMD Fusion kan dröja till nästa årtionde

Under en intervju berättade Phil Hester på AMD att Fusion-processorer, som är namnet på AMD:s framtida processorserie med en integrerad grafikprocessor (från Ati), inte kommer att börja tillverkas förrän 2009.

Apple öppnar upp Fairplay för partners?

De senaste ryktena på nätet säger att Apple planerar att öppna upp sitt kopieringsskydd Fairplay för företag som är med i Apples Made For Ipod-program.

Intel på god väg med 45 nm processorer

Intel har bekräftat att de har fungerande exemplar av Penryn-kärnan som bygger på en 45 nanometers tillverkningsteknik.

Iriver presenterar årets nyheter

Under CES-mässan förra veckan passade mp3-spelaretillverkaren Iriver på att presentera en hel armada av nya modeller som kommer att lanseras under året.

Modbook, inofficiell Mac tablet pc

Under Macworld-mässan presenterade företaget One World Computing upp en Macbook som de modifierat till en tablet pc och som kommer att säljas under namnet Modbook.

Snabb övergång till Internet Explorer 7

Teamet bakom Microsofts webbläsare Internet Explorer skriver på sin blogg att deras senaste verk Internet Explorer 7 har installerats 100 miljoner gånger.

Mer om Airport Extreme och 802.11n för Mac

Numera stöder alla nya Mac-datorer som säljs 802.11n, men även vissa äldre Apple-datorer som tidigare har sålts har haft stöd för 802.11n men som inaktiverats i mjukvaran. Att låsa upp denna funktion kostar dock fem dollar.

Ingen konsumentversion av OLPC

Det har gått rykten om att OLPC-projektets (One Laptop Per Child) bärbara dator XO även skulle finnas till salu för konsumenter i västvärlden, men dessa rykten tillbakavisas av organisationen i ett pressmeddelande.

LG planerar lansera kombinerad hd dvd/blu ray-enhet

Som bekant pågår kampen om vilket av hd dvd och blu ray som skall bli framtidens media för högupplöst video. LG:s senaste drag i formatkriget heter BH100 och är en stationär enhet som klarar av att spela upp båda formaten.

Apple lanserar Iphone

Steve Jobs var entusiastisk när han presenterade företagets beryktade telefon kallad Iphone och kallade lanseringen för en ”återlansering” av mobiltelefonen.

Itv blir Apple TV

Det första Steve Jobs presenterade under sitt öppningstal på Macworld-mässan blev set-top-boxen Itv som Apple tidigare redan avslöjat. Det slutgiltiga namnet på enheten blir Apple TV.

Microsoft avslöjar Windows Home Server

Under sitt öppningstal på CES-mässan i Las Vegas avslöjade Microsofts styrelseordförande Bill Gates en ny produkt som vänder sig till hemmaanvändare med fler än en dator; Windows Home Server.

Intel lanserar tre nya quad-core processorer

Intel har lanserat tre stycken nya quad-core processorer, varav en är Q6600 som är en billigare Kentsfied-processor tänkt för konsumenter.

Rykten om uppdaterad Xbox 360

På nätet sprids rykten om en uppgraderad Xbox 360 med kodnamnet Zephyr, nytt skall vara att den bland annat kommer med en hdmi-port som kan skicka ut en 1080p-signal.

Asus presenterar externt grafikkort för bärbara

Under CES-mässan i Las Vegas har Asus presenterat världens första externa grafikkortslösning för bärbara datorer, kallad XG Station.