Artiklar

Artiklar skrivna av jonasy
25

AMD fasar ut Socket 939

AMD planerar att till slutet av detta år fasa ut Socket 939 till förmån för den nyare sockeln AM2, enligt interna dokument.

11

Conroe uppdatering

I Intels senaste roadmap kan man utläsa att Conroe-serien kommer att genomgå sin första uppdatering samtidigt som styrkretsen Bearlake 3 lanseras nästa år.

198

Hem-Pc:n förmånsbeskattas

Enligt den budgetproposition som regeringen igår presenterade kommer alla med en hem-pc att behöva betala förmånsvärde på datorn. Detta gäller även de som redan skrivit på ett avtal, och skiljer sig alltså från tidigare förslag.

7

Återkallade batterier leder till global batteribrist

På grund av efterfrågan på ersättningsbatterier efter att Sony tvingats återkalla felaktiga batterier som kan fatta eld, är det nu stor brist på batterier till bärbara datorer.

33

Bredbildskärmar i 90 procent av alla bärbara 2008

Nästan 90 procent av alla bärbara som kommer att levereras i slutet 2008 kommer att ha en bredbildskärm jämfört med 76 procent i slutet av detta år, enligt analysföretaget Display Search.

15

Bärbar från Fujitsu med solid state-disk

Fujitsu erbjuder nu solid state-hårddiskar som tillval till sina modeller Lifebook Q och Lifebook B. Men smakar det så kostar det.

41

Transmeta stämmer Intel

Företaget Transmeta har gått från att tillverka processorer till att utveckla och sedan licensera ut tekniker. Nu har de stämt Intel för att ha brutit en rad patent som Intel använt redan sedan Pentium 3-tiden.

46

Dell lanserar billigare 20" bredbildsskärm

Dell har lanserat en ny billigare 20" lcd-skärm i bredbildsformat. E207WFP heter den och till skillnad 2007WFP har den exempelvis ingen usb-hubb eller s-video-/kompositingång.

8

Libyen köper billiga bärbara datorer till skolbarn

Vi har tidigare skrivit om organisationen One Laptop Per Child och deras bärbara dator som endast kostar hundra dollar. Nu har Libyen skrivit ett avtal som bland annat går ut på att köpa in 1,2 miljoner sådana datorer.

12

Intel Wolfdale, 45 nm dual-core

Sedan tidigare är det känt att Intel kommer att lansera Yorkfield, en quad-core processor byggd på 45 nanometers tillverkningsteknik under tredje kvartalet nästa år. Men det kommer också en dual-core version kallad Wolfdale.

35

Samsung introducerar 30" lcd-skärm

Samsung skriver i ett pressmeddelande att de lanserat en 30 tum stor lcd-skärm i bredbildsformat kallad 305t. Tidigare har Dell och Apple varit ensamma om att erbjuda så pass stora platta datorskärmar.

40

Google köper You Tube

Sökmotorgiganten Google har köpt upp den sociala-nätverkssajten You Tube för 1,65 miljarder amerikanska dollar i aktier.

45

Internet Explorer 7 närmar sig

Microsofts nya webbläsare Internet Explorer 7 kommer att lanseras redan denna månad. Det gör att den kommer att lanseras före Mozilla hinner släppa Firefox 2.0.

7

Acer satsar på att bli tredje största lcd-tillverkaren

Taiwan-baserade Acer siktar på att nästa år bli världens tredje största tillverkare av lcd-skärmar, från dagens fjärdeplats.

10

Parrot Bluetooth Photo Viewer

Digitala fotoramar är förvisso ingen nyhet, men med Parrot Bluetooth Photo Viewer kan man skicka över bilderna via blåtand istället för att ladda över dem via ett minneskort.

16

Windows Starter Edition har sålt i en miljon exemplar

Microsoft bantade variant av Windows XP, tänkt för låginkomsttagare i utvecklingsländer, används nu i en miljon hem och säljs i 139 länder.

10

Gigabytes 965-serie får stöd för Kentsfield

Gigabyte har i ett pressmeddelande tillkännagivit att deras P965/G965-serie kommer att få stöd för nya Core 2 Quadro med hjälp av en ny BIOS-version.

14

Intel och Nvidia stärker samarbetet?

Det har ryktats om att Intel kommer att köpa upp Nvidia. I själva verket kan det istället vara så att Intel och Nvidia skall stärka sitt samarbete för att möta konkurrensen från AMD/Ati.

23

Sony slutar att tillverka bildskärmar

Sony kommer att sluta att tillverka bildskärmar till konsumenter. Anledningen är det inte lönar sig att tillverka platta skärmar med de låga marginaler som branschen har idag.

74

USA vill ha bort Allofmp3.com

USA är måna om att Ryssland verkligen tänker sätta stopp för Allofmp3.com. Annars kan det bli svårt för dem att gå med i världshandelsorganisationen WTO.