Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
24

TSMC tidigarelägger produktionsstarten för 5 nanometer

Med både Intel och Samsung hack i häl accelererar nu TSMC sina planer för utrullningen av tillverkning på 5 nanometer. Massproduktion inleds redan första halvan 2020.

58

Intel om framtiden för 10 och 7 nanometer – mer konservativa mål

Intels 10-nanometersteknik skulle ha lanserats 2015, men för högt ställda mål försenade detta till 2019. Framtida mål ska enligt bolaget vara mer konservativa för att kunna nås i tid.

38

Systemkraven för Control från Remedy får många datorer att svettas

Med Geforce GTX 1060 och Radeon RX 580 som grundläggande krav sätter Control från finska Remedy Entertainment en hög ribba. Bland paradnumren märks ray tracing och avancerad fysik.

22

AMD släppte uppdatering för Destiny 2 – dras tillbaka efter problem med PCI Express

AMD släppte nyligen mikrokodsuppdateringen AGESA 1003ABA till moderkortstillverkare, som skulle göra att Destiny 2 går att starta. Efter rapporter om problem dras den dock tillbaka.

34

Asrock visar upp första skräddarsydda kylarlösningen för Radeon RX 5700-serien

Taiwanesiska Asrock kan bli först ut med skräddarsydda varianter av RX 5700-serien, när bolaget nu avtäcker sin modellserie Challenger med ny kylare och högre klockfrekvenser.

11

Samsung börjar massproducera LPDDR5 – 30 procent snabbare än föregångaren

Efter att ha tagit fram testkretsar under slutet av 2018 är det nu dags för Samsung att inleda skarp produktion av snabbare och mer strömsnåla minneskretsar av typen LPDDR5.

33

Ubisoft presenterar kvartalsrapport – PC/Windows går om PS4 i intäkter

Ett tag var det populärt att tro att datorspelens död stod inför dörren, något som med facit på hand var helt fel. Spelhuset Ubisoft får nu merparten av sina intäkter från plattformen.

39

Nintendo avtäcker uppdaterad Switch – kraftigt förbättrad batteritid

Det har spekulerats om en uppdaterad Nintendo Switch under en tid, men Nintendo höll locket på och släppte istället en helt portabel variant. Nu får även ursprungsversionen en uppdatering.

16

Ubisoft avslöjar fullständig spellista för prenumerationstjänsten Uplay+

Ubisoft hakar på konkurrenterna och lanserar snart sin egen prenumerationstjänst Uplay+. Inför släppet avslöjar bolaget alla spel som ingår samt att expansioner inte behöver köpas till.

48

AMD kan skicka ut processorer gratis för att flasha in stöd för Ryzen 3000-serien

Många äldre moderkort saknar stöd för Ryzen 3000-serien ur kartong, men med rätt processor installerad kan stöd flashas in. Nu kan AMD bistå med en sådan processor.

84

Utvecklare bekräftar stulna nycklar på G2A – väntar på svar från butiken

Utvecklaren av Factorio har identifierat ett antal nycklar som införskaffats illegalt för att sedan säljas på G2A. Spelskaparna har kontaktat butiken, men väntar nu på svar.

43

Amazon kan utredas för misstänkta brott mot EU:s konkurrenslagar

Margrethe Vestagers mandatperiod löper ut i oktober 2019, men det stoppar inte arbetet. Uppgifter gör gällande att en fullständig utredning av Amazons e-handelsplattform är nära förestående.

66

Quizresultat om händelser i teknikvärlden – stenkoll på Nvidia och 3dfx

Det märks tydligt att grafikkortshistoria ligger medlemmarna varmt om hjärtat i SweClockers senaste quiz. När det kommer till Intels första tvåkärniga processor blev det desto klurigare.

81

Rebellion: "Epic Games ger oss hutlöst mycket pengar för tidsexklusivitet"

I en intervju förklarar spelutvecklaren Rebellions VD Jason Kingsley varför Epic lyckas så väl med att få till exklusiviteter. Svaret stavas en stor påse pengar till både utveckling och marknadsföring.

54

Nvidia DLSS kan ge 50 procent högre prestanda i Monster Hunter: World

Efter att ha malts en tid i Nvidias datacenter är det nu dags för Monster Hunter: World att få stöd för uppskalningstekniken DLSS, som ska ge över 50 procent högre bildfrekvens.

45

G2A föreslår verktyg för utvecklare – kan låsa utvalda nycklar från att säljas

I ett försök att förbättra ryktet tillkommer nu fler åtgärder från spelbutiken G2A. Om tillräckligt många utvecklare registrerar sig ska en lösning för att låsa utvalda nycklar tas fram.

12

AMD Navi-baserat grafikkort hittar ut i databas – troligen Radeon RX 5600

Twitterprofilen Komachi har hittat omnämnanden av en ny AMD-krets i databasen Compubench. Troligen rör det sig om kretsen Navi 14 som kan användas i mellanklassaren Radeon RX 5600.

186

Intryck av Ryzen 3000-serien från forumet – problem och förslag på lösningar

Lovorden för AMD:s senaste processorfamilj Ryzen 3000 har haglat tätt. Ny teknik kan dock föra med sig barnsjukdomar, och i forumet diskuteras lösningar och optimeringar friskt.

55

Nvidia arbetar på lösning för blåskärmar med AMD Ryzen 3000-system

Användare av AMD:s Ryzen 3000-serie rapporterar om problem med blåskärmar parat med grafikkort från Nvidia. Det senare arbetar på en lösning men från AMD är det hittills tyst.

6

Halvtid i testlabbet 2019 – första halvårets tester och guider samlade

Första halvan av 2019 kommer många minnas, med nya grafikkort från både Nvidia och AMD samt processorerna i Ryzen 3000-serien. När dammet nu lagt sig summeras första halvåret i testlabbet.