För ett par dagar sen publicerade Andre Yang som jobbar på DFI ett mycket högt CPU-Z-resultat med en Intel Core 2 Duo E6850 som överklockats tilll 4 gigahertz med en systembuss om mycket höga 666 megahertz, vilket ger en effektiv systembussfrekvens om 2664 megahertz i och med att Intels systembuss använder sig av qdr-teknik (quad data rate).

Litet senare dök det upp ett ännu värre resultat, nämligen en systembussfrekens om 672,55 megahertz, eller 2690 megahertz. Processorn hade då en frekvens om 4,035 gigahertz. Multipliceraren låg på 6 och hade ställts ner. Processorn var en så kallad "engineering sample" (es).

672 megahertz systembussfrekvens är det högsta rekordet som någonsin uppmätts och publicerats med det populära programmet CPU-Z vilket mäter frekvens, systembussfrekvens, multiplicerare, ram-hastighet, minneslatenser och mycket mer.

Detta ger en fingervisning om hur pass bra DFI:s kommande Intel P35-baserade moderkort är när det gäller överklockning. Kylningen som Andre från DFI använde var visserligen en "cascade"-kompressorkylning, men möjligen kan man nå hastigheter i stil med 600 megahertz systembussfrekvens med luft med P35-T2R.

Se den validerade CPU-Z-bilden samt fler specifikationer på datorsystemet hos x86-secret.