För det tredje året i rad koras Inet till Årets datorbutik 2010. När över 3 700 medlemmar sagt sitt stod det klart att över 60 procent lagt rösten på den Göteborgsbaserade datorhandlaren – en ökning med 20 procent från året innan.

award_datorbutik_10.png

För konkurrenterna är resultaten inte lika uppmuntrande. Nästan samtliga har minskat i popularitet bland SweClockers medlemmar. Ett undantag är Webhallen som knappat in en procentenhet från fjolårets omröstning.

Vad är då egentligen Inets vinnande recept? SweClockers talar med säljchefen Erik Wickman och försöker reda ut hemligheterna bakom framgångarna.

inet_1.jpg

SweClockers Emil Hallestad (t.v.) gratulerar Erik Wickman med personal på Inet i Sisjön.

Hej Erik. Hur känns det att vinna i år igen?

– Först och främst är vi är väldigt glada och tacksamma att SweClockers-läsarna, de mest kräsna och pålästa kunderna, åter utsett oss till årets datorbutik! Vi gör allt vi kan för att hålla en hög servicenivå, snabba svar, bra priser och sist men inte minst leverera i tid. För oss är detta ett kvitto på ett väl utfört arbete och en morot att kämpa vidare.

Det viskas om pingvinstänger har någonting med er popularitet att göra, stämmer det?

– Det stämmer att vi skickar med en pingvinstång med de flesta beställningar, men att det skulle vara avgörande tror jag inte, däremot ger det dig som kund det där ”lilla extra”. Vårt mål har alltid varit att överträffa förväntningar, främst när det gäller leveranstider och kundservice.

Hursomhelst, ett stort grattis från SweClockers! Hoppas att tårtan smakade.

– Det gjorde den, för att ge något tillbaka till läsarna så har jag lyckats få igenom att flytta fram stopptiden för leverans samma dag en timme! Från och med idag skickas beställningar lagda vardagar före 17:00 samma dag. Återigen, stort tack och vill även passa på och önska er alla en riktigt God Jul!