Android 2.3, Gingerbread

Efter flera månader av rykten och gissningar rullar Google ut nästa version av Android med utvecklingsnamnet Gingerbread. Version 2.3 av operativsystemet introducerar flera nyheter, bland annat bättre spelstöd samt stöd för nya ljud- och bildformat.

Andra nyheter är till exempel stöd för flera kameror, utökat stöd för internettelefoni, stöd för gyroskop samt en hel hög prestandaförbättringar tack vare bland annat uppdaterade grafikdrivrutiner. Nytt är också bättre energispartekniker för bättre batteritid samt en förenklad klipp-och-klistra-funktion.

Google Nexus S

I samband med Android 2.3-lanseringen rullar Google även ut nya telefonen Nexus S i samarbete med koreanska Samsung. Den nya enheten är utrustad med en Samsung Hummingbird-processor på 1 GHz och har en bildskärm på 4,0 tum med upplösningen 480 x 800 pixlar. Telefonen har stöd för trådlöst 802.11n och levereras med 16 GB inbyggt lagringsutrymme. Operativsystemet är givetvis färska Android 2.3.

Google Nexus S kommer till butiker vintern och våren, om enheten når Sverige och vad prislappen i så fall landar på är ännu oklart. Mer information finns på Googles webbplats.